Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@anickamaros @lenkaks kocky ak mate vazny zaujem nieco so sebou spravit, doporucila by som vam precitat si zopar stran tejto temy, aby ste vedeli, ze to ide a tiez mali zhruba predstavu o com to tu je 🙂
Dobre ranko dievcence, poslusne hlasim ze uz mam zase dobru naladu. Moj maly po mesiaci a pol krasne prespinkal do 04.00 rano 😀 😀 😀 A tak som rano vstala a urobila som 2 kilometre na bicykli. Viem ze to pre moje telo nic neznamena a neurobi to ziaden efekt, a pre @debbie to musi byt smiesne, kedze je 6 dni v tyzdni v posilke 😝 ale pre mna to znamena vela, pretoze som sa prekonala (jednak lenivost a dvak bicykel neznasam) . Debbie, dik ze ma neprestavas podpichovat 🙂
Baby dajte nejaky typ na dobru (a samozrejme zdravu) polievocku, ja varim furt len zeleninovu, paradajkovu alebo rascovu (kvoli kojeniu) a myslim ze uz mojej rodine lezu usami von 😎
ahojte dobre ranko
tak ja uz mam za sebou dva pohare vody s citronom a 100 brusakov mom nie som hladna tak uvidime kedy budem. 😀
@anickamaros dobre ranko, dva pohare vody su super, a 100 brusakov woooooooooooooooooooow 😀
Ale podla mojho skromneho nazoru, uz by si mala mat za sebou aj ranajky. Myslim si ze ranajky su najdolezitejsie jedlo dna, nastartuju teba, tvoju energiu aj tvoj metabolizmus. Vynechavat ranajky je podla mna (a tiez svetovych odbornikov vo vyzive) jedna z najvacsich chyb. Cakat na to, az budes hladna podla mna nie je dobry napad.
Ktosi kedysi povedal, ze nenaranajkovat je akoby si natankovala auto na 5 km ale mala v plane prejst 500 km 🙂 Podla mna je to velmi vystizne 🙂
Inak dobre ranko, ranajky som uz zvladla, zase to, co vcera, akosi dochadzaju napady ☹ , ale neva, kavicka mi to vynahradi, uz rozvoniava, tak padam 🙂
Bre ranko 🙂 poslusne hlasim,ze som si hend rano nacapovala do 2litrovej flasky vodu a uz mam liter odpity 🙂)
@smarti tak pod Tatrami sa vam urcite popravi, aj nasa mala je uplne ina, ked sme tam, teda u svokry 😒 . Drzim palce, nech vam to pomoze a uzi si pobyt, ako to len pojde. A mozno, ze prave pat jedal denne ta nastartuje, nemyslim si, ze by boli nejake extremne kaloricke a ak aj nahodou ano, staci, ked zjes polovicnu porciu.
@lenkaks perfektne 😀 , do obeda by si mala mat zvladnuty 1.5 litra, do vecera dalsich 1.5
@michele11 no ved daj, ja sa potesim akemukolvek dobremu receptiku, mozno aj ine kocky 🙂 Problem je ale ze ja nie som velka kucharka, takze recept musi byt pre blondynky 😀
@adky som si stupila do svedomia zase vcera, citala som chudnutie-ako, clanky o obezite. Treba si neustale pripominat, ze to nie je ziaden zart, aj ked je to napisane vtipnou formou, a ze sa ma to uplne vazne tyka!
"""""""""" Dala som maleho spat na zahradu, ja som si k nemu dala lehatko, dobre som sa obliekla, zakryla az po krk dekou, zavrela oci a nasavala som 45 minut jesenne teple slniecko 😎 """""""""""""""""""""
Pre všetky babulky, ktoré ešte chcú niekedy v živote otehotnieť znovu:
http://www.chudnutie-ako.sk/obezita/tehotenstvo/
@yennn no,to som uz citala davnejsie (mam tu stranku preluskanu zhora aj zdola) ale podla mna je to individualne,ja som otehotnela ako 90 kilova a rodila ajo 114 kilova,ale z tych 6 komplikacii ktore tam vypisuje so mala len jednu- zle hladanie zil na ruke,ale to mam od narodenia-aj ked som mala 58 kil tak sa mi tazko hladali-mam ich hlboko
@yennn u vas je slniecko? Tu visi dazd vo vzduchu, resp. chvilkami mrholi, ale som rada, ja milujem taketo jesenne pocasie. Dobre, recepty... na zemiakovo mrkvovu som len na vytrela hrniec olejom olivovym, na male kococky mrkvu oprazit, trosku poslejem a 5 minut necham len dusit, potom pridam na kococky zemiaky a dolejem vodu, dochutim a varim do makka. Pripadne mozes pridat co mas po ruke, napr. namoceny hrach, por na kolieska, cesnak, kukuricku a budes mat par novych polievok. Na kramovu tekvicovu len spravim cibulovy zaklad, pridam zemiaky na kocky a ked su polomakke, pridam tekvicu bez jadierok, uvarim do makka a rozmixujem. Alebo ako vyvar, das normalne zeleninu ako na masovy vyvar, len namiesto masa das tekvicu alebo cukinu na kusky, moze byt aj s jadierkami, uvaris normalne. Alebo cibulacka a la Michele, zase na male kocky oprazena cibulka, hrniec staci vytriet olejom, potom pridam vacsie platky cibule a poru spolu s cesnakom, este chvilu poprazim, prilejem zeleninovy vyvar, pridam francuzsku zeleninu zo sacku, alebo hocijaku zeleninu a dochutim.
no co mne vcera zahlasil manzel..pod si dat segedinsky gulas na vecer bolo asi 20:00 a ja ze nemozem to uz je neskoro..a on sa do mna surovo pustil....Si ty normalna ...sak co ti chyba chces mat zdravotne problemy sak raz si to skusala a vies ako to dopadlo??ja ja ze viem ale to bolo ine...no a ty m sa nasa debata skoncila...
dala som si pohar vody a isla som spat...a hovorim ze to je podpora
@tinika je to skoda, neranajkovat. Dovody som uz pisala. A nie som jedina, kto to tvrdi. Tak ak sa chces stravovat v duchu zasad racionalnej vyzivy, skus nad ranajkami popremyslat. SAmozrejme nemozem nikoho nutit. Dohodli sme sa, ze kazda si bude chudnut svojim tempom a aj stylom, takze ak niekto bude drzat kminovu dietu tak mu mozem na nu akurat povedat svoj nazor, ak o to vobec bude stat 😝
Ale ranajky su zaklad, ako by som ti to vysvetlila .... ked do prazdneho zaludka s nenastartovanym metabolizmom hodis obed, tak zaludok pochopi aha, treba zacat pracovat, metabolizmus zacne pomalinky ficat.... a ten obed nema sancu byt spravne spracovany, kym ty uz donho hadzes dalsie veci. Ale ked das pred ranajkami pohar vody "zaludok dobre ranko, prebud sa, je cas vstavat", zacne pracovat, hodis ranajky - spracuje ich. Hodis desiatu - spracuje ju. Hodis obed - spracuje ho... a tak dalej. Vecer o siedmej vypne, precisti sa.
Isto to nie je take jednoduche, ale mam rada psychologiu tychto principov, lachsie sa mi to takto chape. Dobre fungujuci metabolizmus je jak namazane hodinky, jednoducho slape.
@erika0802 je mi luto, ze to mas doma tazsie. Moj muz ma zase v tomto ohlade neriesi. Tak co je lepsie?
Jednoducho, ak si presvedcena ze ides na to spravne a zdravo, tak hladaj podporu niekde inde, nie u muza. Nas je tu dost.
Blahozelam ze si o osmej vecer odolala segedinu, tvoje telo sa ti za to odvdaci.
PS: ak by bol segedin o siestej - siedmej vecer, bez smotany a bez knedle, len s chudym masom samozrejme, nie bôcik, tak to moze byt ako idealna vecera. Mozno ani ta smotana by az tak nevadila, ale to uz som si neni ista.
pri prvom synovi som pribrala 11kg a schudla za 3.mesiace,pri dcére ,ktorá sa nám narodila po 20.rokoch som pribraa 5 kg a už ide mať malá rok a ja som necchudla,ale ešte pribrala ale kojím tak sa o to ani nepokušam.l
@tinika skus zacat s mensimi mnozstvami, 2 glgy su fajn, ale treba pravidelne, po mesiaci skusit 3 glgy. A takto aj s ranajkami. Ja som naucila ranajkovat mojho muza, ktory tiez tvrdil, ze rano do seba nic nedostane.
No prehanat by sa nemalo. Mne ta voda nalacno pomaha k vyprazdnovaniu (ja ju dokonca davam teplu = 100 rocny zvyk). Ale vyprazdnovanie sa nerovna prehananie. Mozno by sa ti na to mal niekto pozriet...

@anickamaros nie som profesional, ale co-to som si nastudovala. Mam za sebou uspesne zhodenych 24 kil pomocou zdravej vyzivy. Takych je nas tu viac. Takze ak mas nejake otazky, pokojne sa pytaj, niekto ti urcite odpovie.
Nesquick je uplne nevhodny pri diete, ono to vyzera ako cerealie, ale ma to dost kalorii - resp. zozerie ti to velku cast celodenneho prijmu. Radsej daj celozrnny chlebik alebo polku celozrnnej zemle s florou light a so syrom nizkotucnym, k tomu zeleninka. Gulicky ti urobia vlciu sluzbu lebo klamu, ze su zdrave. Ale to je pre male deti, nie pre nas 🙂
Detska krupica na veceru ta tiez kaloricky zabije, myslim....