icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
7. nov 2010

@adky ale ked schudnem tak budem vyzerat mladsie, sa tesiiim 😀

adky
7. nov 2010

@yennn to urcite budes.....a ja tiez,len tie okuliare ma robia starsou,ale nic mi nebude branit v tom aby som si kupila sosovky 😀

yennn
7. nov 2010

@adky ja tiez nosim, na soferovanie. Sosovky mi nerobili dobre, asi mam syndrom sucheho oka ☹ Vecer oci jak angorak. 😎 A v aupark tower nehrozilo - celodenna klimatizacia, takze dovi dopo 😠
Ale planujem po "zmene" si kupit nove okusky. Nechci vediet kolko uz tieto nosim... 😝

adky
7. nov 2010

@yennn ja mam svoje uz rok,ale chcem vyskusat sosovky,minule som u svojej ocnej dokt. videla plagat s reklamou na take ktore nevysusaju oko,prave naopak,len som uz zabudla znacku 😀

sssimi
7. nov 2010

@yennn A čo má menej tuku? Margarín alebo maslo?Ci to je jedno?

maya30
7. nov 2010

ahojte, davam tip na skvely obed alebo veceru, zdoraznujem ze toto jedlo je naozaj dietne, ma len 1170KJ (mam to z www.chudnutie-ako.sk), ja som to mala vcera na obed, kym zvysok ladoval pizzu, priprava zaberie max. 15min.

SPENATOVE PALACINKY
50 g špenát, 1bielok, 30ml mlieka, 30 g celozrnnej múky...z tohto mnozstva vyjdu 2 ks, palacinky pecieme na teflonke s 2g oleja, plnka biely cottage 100 g.
A vyzeraju takto :

tanyja
7. nov 2010

@sssimi predsa margarín, tie sú dokonca aj ligth a riadne maslo je kalorickejšie, ale zase má všetky potrebné vitamíny , a aj tak nezješ toho naraz veľa, takže aj riadne neuškodí

miradzela
7. nov 2010

Ahojte Baby. Som tu nova, dnes som sa zaregistrovala. A tato tema sedi presne na mna. Pocas tehotenstva som pribrala 20 kg, z porodnice som prisla o 10 kg menej a teraz mam zase svojich 20 kg nadvahu. Prosim Vas radte. A kedze kojim bojim sa vela cvicit aby mi syncek neodmietal mliecko a vlastne ani nemam cas..... manzel sa tvari ze je to ok ale myslim si ze by radsej mal doma manzelku bez tych 20 kg nadvahy. ☹(((

katkav
7. nov 2010

@maya30 to vyzera super, ja tiez zvyknem robit spenatove palacinky, to mam rada 😉 nieco podobne som robila pred par dnami.

tinika
7. nov 2010

@yennn 🙂 ved ja sa len pytam, ja tiez nedokazem uplne vylučit sladke takze toto je fajn kompromis, uz si beriem recept a tesim sa na tu pochutku

debbie
7. nov 2010

Ahojte ide dočítať dva dni ...už sa na to teším a priebežne budem písať 😀

yennn
7. nov 2010

@tanyja @sssimi a navyse maslo zivocisne sa uz pre nas vobec neodporuca, nenechaj sa pomylit ze ho papa tvoja mala 🙂 Pre nas je pokial sa nieco nezmenilo myslim najvhodnejsie Flora light

yennn
7. nov 2010

@miradzela tak teda vitaj na modrom koňovi aj v nasej teme. Kolko ma tvoje mimi mesiacov? Aky mas jedalnicek? Povedz nam co si dnes papala? Alebo ak je dnesny jedalnicek totalna hroza 😀 tak mi povedz, ako si predstavujes taky idealny dietny jedalnicek denny. A ako si na tom s pitnym rezimom? Co pijes a kolko?

yennn
7. nov 2010

@debbie no pekne vííítam 😀 Uz som ta zacala postradat 🙂 Dufam ze si mala krasny vikend plny zdravej stravy, sportu a samozrejme oddychu 🙂

debbie
7. nov 2010

@yennn no k tomu novému """"zvyku""""" GRATULUJEM 😀 😀 😀 želám nech sa ti to stane tak samozrejmé ako ked sa ráno umývaš hihihiih ,
No k šatám ti poviem akože WAW 😲 na tebe je to teda už kráááásne vidno a to fakt a o.i.červená ti sekne a nezužuuuj,kupiš nové a tieto odlož na tehuobdobie hihihihi 😀
No a čo sa týka KORYTNAČIEK 😠 😠 😠 , mne by ste mohli ONYKAŤ ,,,,ale cítim sa skvele hihihihii 😀 😀 mlado hihihihihihi

@adky @yennn okuliarky mam aj ja ...muž mi dal aj na operáciu aj ked mam slabé dioprt. mam do dialky tiež na šoférovanie ale ked som kojila som operaciu musela odložiť a teraz som sa nedostala k tomu zase , mala som aj šošovky ale oničom , stále som mala pociť cudz. telieska v koku...a na okuliarky som si zvykla beriem ich ako doplnok moooodny 😀 😀 😀

debbie
7. nov 2010

@yennn víkendík športovo , aj rodinne a odpočívať budem zajtra až 😀 😀 😀
no zajtra čakám mrchu /mam krátky cyk./ tak ma zase nalieva otras ☹

katkav
7. nov 2010

to by som si asi aj ja mala odstranit vek, nech nikto netusi, kolko mam rokov...v porodnici sa mi to pacilo..mi hadali tak 21....no musim este schudnut veeela a budu mi hadat 19 😉

debbie
7. nov 2010

@adky no čo sa týka strií nikdy sa ich nezbavíš , pre obyčajné ženy /nie milionárky / nemožné absolvovať neskutočné množstvo zákrokov a neuveriteľné ceny
Najlepšie pri chudnutí ak mame viac kg je šport ,,,,keby toto nebolo kožu po schudnutí mam po kolená miesto sukne 😀 športom sa koža spevňuje a krásne napína a je pružná 😀

A tie čo dúfate že chodenie po schodoch je namiesto cvičenia tak zabudnite ...teda ak po nich dokážete bežať tak rýchlo aby tep.f.bola aspom 135 a museli by ste túto hladinu udržiavať ""aspom"" 20min!!!!

tanyja
7. nov 2010

@katkav no ja mám troška viac rokov ako ty, tak buď úúúplne v pohode , to skôr ja som tu stará korytnačka 😵 😵

@debbie ja som začala pred týždňom používať AB-tronic a chcem uznať, má to niečo do seba, brucho sa mi mierne spevnilo !!
ja si radšej nedávam nejaké predsavzatia koľko schudnúť , hoci by sa mi zišlo nejakých 10kg dať dole, lebo viem že som lenivá a veľmi nemám možnosti chodiť niekam cvičiť, kedže som väčšinou sama s malým celý týždeň 😠

debbie
7. nov 2010

@maya30 no určite to bolo chutné musím kupiť muku celozrnnú a vyskúšam 😀

debbie
7. nov 2010

Halooooooooo baby už spíte som tu sama ☹ ???

debbie
7. nov 2010

Tak ja idem tiež dam si pohar vody a haha ráno sa už teším na hlasenia od vas všetkých a zvedava na mna 😀 brú nocku 🙂

gabriela_michaela
7. nov 2010

@yennn
No pravdupovediac, mam zo zajtraska celkom obavy.... 🙂 Ale take pozitivne 🙂 ved uvidime a ked tento tyzden nebude este ziadna zmena, tak urcite si to maknem s tebou na dalsi 🙂
niekedy som myslela, ze by som zjedla aj slona vecer, ale nemooozem !!! 🙂 a uz si telo zacna na to zvykat 🙂

miradzela
7. nov 2010

No dnes som na ranajky mala jogurt s musli a jablkom bez supky kvoli malemu🙂, obed zapekane zemiaciky s mrkvou a vecera chlebik so sunkou, pijem 2 - 3 l vody za den s tym nemam problem, moj drobec ma 3 mesiace a 4 dni. takze tak asi🙂)

monyccka
7. nov 2010

yennn samozrejme, co clovek, to nazor. ja ten svoj nechcem nikomu vnucovat. Zaroven si ale myslim, ze cesta na ktoru ste niektore tuto na stranke nabehli nie je riesenim. Istotne nie pre cloveka ako som ja. Neviem si predstavit, ze by som mala pocas dna tolkokrat riesit kedy co a ako mozem zjest. Stale to u mna zavana tym, ze je to len docasne, ze raz s tym budem moct prestat a tym padom to nemoze byt s trvalym efektom. Ja som potrebovala nieco, co nijako nenabura moj den, to znamena moj den s malou, moje konicky, ktore stiham ,kym spi, moje povinnosti, ktore ma istotne kazda z nas, pracu, ktoru robim, donedavna som si dorabala doktorat..teda bolo toho dost a nikde mi tam nevosla priprava jedla pre kazdeho z nas zvlast (mna, manzela aj malu) a tiez sa to nesmelo odrazit na mojej nalade. Co sa doteraz kazde obmedzenie odrazilo. Bola som casto nahnevana (ani neviem na koho???) a podrazdena, aj ked som dodrzala vsetky zasady ako sacharidy, dostatok bielkovin aj tekutin. Proste som mala pocit, ze robim nieco "nasilu".
Neviem, ci sa vyjadrujem jasne, ja len chcem priblizit aj iny sposob, v ziadnom pripade nechcem tvrdit, ze je nieco spravnejsie alebo menej spravne. Je to o tom, ze mi to omnoho viac vyhovuje, ze to funguje a teda nevidim dovod od toho upustat. Tak ako sa stravujem teraz, mozem jest pokojne navzdy. Necitim sa obmedzovana, nemam vycitky svedomia za to alebo ono, co som zjedla.. A mam o viac ako konfekcnu velkost mensie saty..
Eeeeeeej ale som sa rozpisala.. 😅

Prajem vela sil do chudnutie, nech uz prebieha akokolvek. Hlavne pamatajme na to, ze to robime pre zdravie, nie na jeho ukor!!!

sssimi
7. nov 2010

@yennn ALe ja som skôr myslela do koláča, nie na chleba 😀

sssimi
7. nov 2010

@monyccka ako si to myslela s tými ovsenými vločkami na večeru. Len nejaké suché? S mliekom alebo ako. Ja sa stravujem každé 3 hodiny. Neviem sa veľmi obmedzovať. Jem tak 3 mesiace, ale išlo dole len 1,5kg-pre mňa je úspech aj to, ale teraz sa to zastavilo a už 3 týždne stagnujem. Pevne som sa pre toto pravidelné stravovanie rozhodla a chcem aby sa to stalo mojím životným štýlom. Tiež neverím diétam aj keď som ešte žiadnu nedržala, ale moja mamina na nich žije. Jediná pri ktorej ozaj rapidne schudla sa skončila skoro anorexiou. Potom sa jej podarilo pekne zhodiť delenou stravou, ale po návrate to znova pribrala. Ja chcem dať dole 10kg, ale v pohode som to chcela stihnúť v priebehu roka. Tak mi prosím daj nejaké typy.

monyccka
8. nov 2010

@sssimi 🙂 Istotne je najlepsie si celu tu knizku precitat - ked nic ine, je to velmi prijemne, lahke citanie a mnozstvom humoru a motivacie, vyborne ako starter k akemukolvek rozhodnutiu nieco so sebou urobit 🙂
Tie ovsene vlocky odporuca Edita na zaciatku zmeny, kvoli ocisteniu criev. Ona ich spomina s vodou, zaroven nevylucuje ani s jogurtom, ci niecim inym, podstatne je, aby to nieco ine bolo ako doplnok ku vlockam, nie naopak. Ja ciste vlocky nemam rada, rovnako ani s vodou to nebolo pre mna schodne akedze som tiez nechcela dat dole velmi vela, povedala som si, ze ma polka jablka nastruhana na vlockach nezabije. Nedavala som si na to cukor, obcas trosku skorice a bola to mnamka 🙂 Vydrzala som to vecerat dva tyzdne s asi 3-4 zhreseniami, ked som si dala na veceru nieco ine.. Ale pomohlo, nastartovalo to u mna spokojne vyprazdnovanie a po tych dvoch tyzdnoch som mala o 2 kilka menej a splasnute brucho. Podotykam, ze bez inej uppravy. Az postupne osm pridavala aj dalsie pravidla. Teraaz ich dodrziavam spolu asi 5-6 aje to spokojnoooost 🙂 Papat kazde 3,5 - 4 hodinky, zacalas om konecne ranajkovat - ranajky mam vydatne, zaviedla som novinku - na obed len jedno jedlo - bud polievka alebo druhe jedlo, nikdy nie oba, na veceru som si zvykla dat mensiu porciu a co je nemenej dolezite, prestala som sa vazit kazdy tyzden. Vazim sa max raz do mesiaca, niekedy si na to ani nespomeniem. Za tu dobu odkedy som zacala s tymto stravovanim som len raz zastagnovala, nezmenila som v podstate nic a samo sa to opat rozbehlo. Tiez odporuca raz do tyzdna ocistny den -teda nejaky druh postu, kedy by si mala jest len jeden druh potraviny - napriklad cierny chlieb a vodu alebo zemiaky a vodu... Toto ja nedodrziavam skoro vobec. Zatial som to skusila asi 2 krat a len raz som vydrzala cely den.. A predsa ta metoda funguje.. 🙂
Dolezita vec, ktoru ma Edita v knihe je to, ze sa treba naucit mat sa rada. Starat sa o seba, upravovat sa, citit sa zensky a ostatne veci idu potom tak nejak same.. Skutocne tu knihu odporucam.. Ak mas este nejake otazky, pis, rada odpoviem..

yennn
8. nov 2010

@debbie no neda sa povedat, ze by som si vytvorila novy zvyk, dnes napriklad nic ☹ Ostala som tu sama samucicka ako prst, bola som rada ze som sa osprchovala, nieto este bicyklovat. Ale tak snad na to budem mysliet castejsie 🙂

katusradus
8. nov 2010

@yennn ahooj hlásim váhu87,0 kg