Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn nevadí mojka nechaj to na zajtra povyhadzuj tie čo nemaju o nas záujem a nohod nové babenky čo sa tešia že budú opať krásne štíhle zajtra je tiež deň aj tak tu nieje nikto. Som ti vravela do 13.oonech nahodia všetky baby a potom to urob , už pak sa nikomu nechce tu čakať na tie čo zabudli alebo im je to jedno ☹
Každa by si mala uvedomiť že si mamička tiež a tiež nemaš čas čakať tu celý den do noci .... skrátka daj každej do ip čas do kolkej treba nahasiť vahu, miery ako aj tak už robíš pre nas moooooooooooooooc to každa UZNA neboj sa výčitiek .....
isto nie aspom u mna....posúva ma to dalej,patrí ti velké dakujem odo mna ĎAKUJEM TI MOOOOOOOOOOOOOOC
@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @michele11 @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @erika0802 @gabriela_michaela
***************************************************************************************************************************
Dievcence dnes mi to opat trvalo trosku dlhsie. Bohuzial prisli sme o 4 bojovnicky, jedna sa nam ohlasila kvoli sukromnym problemom, 3 sa nam dva alebo treti tyzden neozvali. Plus, tiez tam mame 2 spiace agentky 😝 ktore zo sukromnych dovodov momentalne s nami nebojuju, ale maju v plane sa vratit hned ako to bude mozne 🙂
Tento tyzden sme vdaka niektorym silnym bojovnickam stratili krasnych 5.8 kil. 😀 Spolu je to za 5 tyzdnov 51,5 kila. 😀 Ak ratate ze vam to nejak nesedi, tak ano, nejake kilecko zhodili aj damy z tabulky vyradene, takze sme opticky zase kusok menej zhodili. Ale my to dohonime! 😀
Nemenej zaujimavy je pocet centimetrov a to 121 😀
Ak mozem, dovolujem si upozornit na fakt ze sme tento tyzden tak nejak hromadne stagnovali (az na par svetlych vynimiek, ktorym dakujem ze nas podrzali). Bohuzial som k stagnacii prispela aj ja, ale malo to zial dovod, nebolo to preto, lebo som robila vsetko preto a vaha ma podrazila - to ja som podrazila ju 😝 . Urobila som chybu, a budem sa snazit ju neopakovat.
TAKZE VYZVA: Kto sa ku mne prida a tento tyzden opat zabojuje??? 😀 😀
Nech nezdrziavam:
yennn @adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @michele11 @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @erika0802 @gabriela_michaela
Zabudla som dodat, ze som minulotyzdnove linky vymazala, takze funguje len tento.
A tiez - do ciela nam ostava ESTE 8 tyzdnov. To je 56 krasnych dni plnych zdravej stravy, spravneho pitneho rezimu a sportu. Mi nehovorte, ze za ten cas neschudneme este 3-4 kila 😀 😀 😀
Ďakujem už som si ju dal a za oblubené a aj dakujem za moju novú, oblubenú farbu v grafe dakujem mooooc brú nocku
heheh, ak by este niekto chcel zmenit farbu v grafe, ak by ho to viac motivovalo - ziaden problem, staci povedat 😀
Dobru nocku dievcence, nech tu netrpim samomluvou... 😀
@sssimi ak si v norme, tak ti nejaka zmena v stravovani moc nepomoze, to by si si spomalila metabolizmus, keby si to menila.. skus si pridat nejaku aktivitu.. rychlu chodzu, stepper pred telkou, ak ta bvi tak beh, bicykel... A nie, ja sa neobmedzujem, apson co sa tyka druhu jedla. Papam vsetko, co moja rodina. Zmenila som akurat sposob pripravy. Kedysi som asi v 25% jedal pouzivala olej, teraz ich robim nasucho, na pare, vo vlasatnej stave a pod. A zmenila som svoju posadnutost sladkostami na poloposadnutost.. Uz ich zjem len cca jednu za den. (Jednu tycinku, keksik...). Nikdy som nesladila ani caj ani kavu (ktoru som prestala pit celkom..), nepijem sladke vody, ani sirupy, nechuti mi velmi vyprazane jedlo, tak ho nejem. Ale minule som bola s MM na bigmac aj s hranolkami ;) nie je to pre mna nejaka tradicia, skor vynimka, ale ak sa stane, nemam to ak opreslap, ale ako odmenu 🙂 A tie pravidla som pisala v predchadzajucom prispevku 🙂 Papam pravidelne, neprepchavam sa, sladke som trosu obmedzila (resp teraz si kupujem drahsie sladkosti, ktore su malicke ;) ), pijem dost tekutin... 🙂 Drzim prsty, nech si celkom spokojna 🙂 😎
@yennn ahoj, dakujem kraaaasne za tabulku, aj ked patrim k tym ktore stagnuju, ale je krasne vidiet ako sa nam tabulka rozrasta o nove baby. Este chcem aby si vedela ze si tvoju namahu velmi cenim, pretoze aj ked nejdem s vahou rapidne dole, neprestavam makat na tom aby sa to konecne pohlo a aby som mala krasne minusove cisla v nasej tabulecke ! Takze tesim sa na dalsi tyzden a na novu tabulku 🙂
@monyccka tak to si ma moc nepotešila 😀 To čo píšeš, tak ja tak existujem stále. Kávu nepijem, čaj nemusím, tiež som len na vode. Vysmážané veci maximálne raz za dva týždne, alebo aj viac. Milujem zeleninu. Ku všetkému zajedám rajčinu, papriku, kapustu. Neviem čo by to moje telo ešte chcelo na to aby začalo strácať kilá. Od kedy nemám slepák chodím zle na W.c, ale teraz užívam chlorellu a myslím, že sa to celkom upravilo. Cvičiť chodím 2x do týždňa. Doma stíham len brušáky. Chcela by som aj na bycikel, ale na to potrebujem aspoň hodinu a akonáhle naň nasadnem dcérka je pri mne a chytá mi nohy. Už som skúšala sa aj nejako obložiť, ale bol z toho len zbytočný plač. Ani manžel keď je doma to nejde, lebo ju to proste láka chodiť za mnou. Každopádne pokračujem v pravidelnej strave. Veľmi mi to vyhovuje a skúsim ešte viac zmenšiť porcie.
hellou kočky. Ospravedlnujem sa vám všetkým že som na vas minulý týžden nemyslela, ale mala som komplikovanu situaciu. Nechcem aby to znelo tak že si hladám výhovorky ale naozaj som s dcerkou riešila neprijemne veci. Ma srdiečkovu vadu a rozhodovalo sa o tom či ju budu operovať, chodili sme po vyšetreniach. Okrem ineho mi stale neprišla ta potvora, možno aj stres alebo ja neviem (tehotna nie som). Popri tom všetkom sa priznam že som vahu a stravovanie vobec neriesila. Neviem kolko važim, lebo sa chodim vazit k mame a u nej som tiez nebola. @yennn prepáč, nechcem nikoho natahovat, polepším sa a prispejem minusove kg tento tyzden 😔 Teraz je uz vsetko okolo malej ok a ja tento tyzden sa do toho zakusnem. Zajtra idem na gyndosku urobia mi hormonalne testy. To by bola parada keby mi povedali že mam nejaku hormonalnu nerovnovahu a preto som pribrala. Daju lieciky a povodna figura je spat 😀 no to by som asi chcela moc 🙂
@debbie nestiham z teba, kde na to vsetko beries energiu a cas. zajtra si idem zreorganizovat zivot, lebo vidim, ze mi cas preteka pomedzi prsty 😀 ani sa nenazdam a su tri hodiny poobede. a to som bola pred porodom sikovna, vsetko som stihala. no ale teraz... no a ze dvojfazovy trening, no vravim, prehovorila si mi do duse. a to ze z teba nestiham, plati 😀 a z vas ostatnych, baby, tiez. ked tak pozeram tu krasnu tabulku, poviem vam, tolko krvopotne zhodenych gramov a tisicky milimetrov, to ma proste fascinuje a posuva dopredu. ked si predstavim seba, co mi da energie zhodit sto gramov. a nie tie hromady kil a centakov. no ste proste dobre, baby 😀 gratulujem vsetkym
@yennn tak ja asi posledna poslusne hlasim nezmenenu vahu ☹ .ja viem ja viem,mohlo byt aj horsie,no aj lepsie,tak tento tyzden skusim este viac maknut,nech uz konecne tu moju hlupu 64prekonam.skusim dat este mensie vecere.mozno pomoze 😉 a nejaky ten brusacik pridam 😉
a teraz vas idem docitat kocky,som zvedava ako sa komu darilo 🙂
dobre ranko dievčence, takže mna dnes rano vaha celkom potešila... mam 57kg čo je -0,7 kg od minuleho tyždna, tak sa mi zda že sa mi striedaju týždne stagnacie či aj priberania a tyždne schudnutia 😅
bre ranko, dlho som vas necitala, tak sa idem do toho pustit a zaroven pozriem, ako sa chudlo posledny tyzden. U mna uz pomaly tradicne polkilecko 😒 . Hadam sa od toho cisla odlepim a pohne sa to aj rychlejsie...
A este pridavam jeden zdravy, nizkokaloricky a mimoriadne fajny obedik, este stihate navarit 😀 . Takze, na 2 lyziciach ol. oleja oprazit 50 g cibule, 100 g mrkvy, cesnak, rozmarin. Ja som to podliala troskou vody a dusila 10 min, potom pridat uvarenu bielu fazulu, alebo z konzervy, cca 400 g, 600 ml pretlaku, 300 ml zeleninoveho vyvaru a lyzicku cukru. Dusi sa to cca 20 min a potom sa do toho pridaju male cestovinky, pockate, kym zmaknu, cca 10-15 min a mozete jest. 1 porcia, podla receptu sestina z tohto mnozstva, ma 228 kcal, a len 1 g nasyteneho tuku.
@yennn Dakujeme krasne za tie tabulecky 🙂 No ja som si konkretne dala zavazok 5 kileciek, ale kedze hned od zaciatku stagnujem, tak som strasne zvedava ako to pojde dalej :(

@debbie bude este dnes, aj ked neuplna, ale nebavi ma cakat. Len som dala prave maleho spinkat tak idem na to 🙂