icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
12. nov 2010

@ivana82 neviem co je 90dnovka (ani ma to nezaujima 😉 ) ale ak chces, mozem tvoj jedalnicek posudit z hladiska zdravej stavy.
R: neviem co je 3v1 ale tak snad na ranajky to neublizi, dovecera spalis, nech je to cokolvek 😉 Idealne celozrnny chlebik s flora light (alebo ine light), platok sunky ci syra (nie oba)
D: musi byt - 5x denne strava je zaklad, zaludok musi chapat ze bude dostavat pravidelnu stravu, potom organizmus pusti kila. Daj jogurt alebo ovocie.
O: polievka je fajn (bez zasmazky 🙂 samozrejme ) Obed - nezdravy by nemal byt, kazdopadne treba menej. Idealne napr. kuracie maso na prirodno k tomu zeleninu a ak sa neda inac, tak 1 zemiacik vareny
OL: chlebik c 2 , podobne ako ranajky
V: nič je nezmysel - treba 5x denne. Bageta alebo pizza - tak na to budes musiet zabudnut ak sa chces zdravo stravovat - pizza je plna tukov a cojaviem coho este a bageta ako aj pizza su sacharidy ktore potom uz nespalis a v noci sa ti usadia na zadku vo forme tuku 🙂 Idealne polievka alebo tiez moze byt zelenina s bielkovinou (syr, maso, ryby)
Tekutiny - 2-3 litre treba, organizmus precistis a prestanes zadrziavat vodu. S dzusmi by si sa mala tiez rozlucit - kopec cukru. 🙂

yennn
12. nov 2010

@adky no hold.... niekto o pizzi sniva, iny si ju v pohodicke da na veceru, vsak @ivana82 ? 😝 😀 😀

yennn
12. nov 2010

@adky nahodou ja uz chystam pre seba jednu špéééééci odmenu za chudnutie, aj ked som doteraz schudla iba zopar kil, ale odmenu mam naplanovanu na nedelu, viac nemôžem prezradit 🙂

adky
12. nov 2010

@yennn no jooo...vcera vecer dosla segra s krabicou pizze 😠 Kazdeho nukala,aj mne strcila pod nos, to tu bolo sado masooooo 😀 Vstala som a odisla do izby-bez pizze, s plnou hubou slin,ale zvladla som to,pizza je pre mna najvacsie diablove pokusenie....nic z jedla nemam radsej ako ju,bohuzial ☹ ......ale uz 2 mesiace som ju nejedla 😀

adky
12. nov 2010

@yennn aaaale,nenapinaj,preco nemozes prezradit? 😀

ivana82
12. nov 2010

@yenn, @ adky - napisala som, ze niekedy si dame pizzu, nie ze si ju doprajem zakazdym, ked mam na nu chut, to by som ju jedla minimalne 3x do tyzdna 😎 ale vydrzim to, no ako som predpokladala, skritizovali ste moj jedalnicek ako sa patri, len co je pravda 😅 hold, ale co z toho, ked som sa stale drzala zasady, cim menej zjes, tym viac schudnes a po pravde, mam malo pohybu na to, aby som to vsetko jedlo stihla spalit. Chodim raz do tyzdna na aerobik, no a klasika po byte, prechadzky a pod. nic vynimocne.

adky
12. nov 2010

@ivana82 ja mam este menej pohybu.....po byte,prechadzky a sem-tam si zacvicim....na areobik ani na nic podobne nechodim,ale musim zacat cvicit pravidelne 😎
Ja keby som mohla,je pizzu na ranajky,obed,veceru a to kazdy den 😀 Ale to by som Vas tu stretla ako 200 kilova 😀 😀

ivana82
12. nov 2010

@adky tak vidim, ze nie som jedina, co zboznuje pizzu, no castokrat si ju odopieram 🙂 mam doma aj stacionarny bike, ten zatial pouzivam ako kedy podla nalady a podla toho ako ma maly vystavi 🙂

adky
12. nov 2010

@ivana82 ja si ju tiez odopieram,a teraz duplom,ked chudnem 😀 Radsej uz na nu nebudem mysliet lebo uz teraz mam v ustach vela slin 😀 Z akej casti PO si? 😎

ivana82
12. nov 2010

@adky som zo Sekcova, tak to mas pravdu, aj mne sa na nu zbiehaju slinky jedna radost 🙂

Este k tym obedom, kedze maly uz moze skoro vsetko, no snazim sa, aby to bolo co najzdravsie, tak najcastejsie je u nas na obed dusene masko alebo pecene v trube so zeleninkou, tej davam teda dost a zemiaky alebo ryza, sem-tam cestoviny, palacinky, nakyp a pod. snazim sa davat, co najmenej oleja, no raz za 3-4 mesiace mame vyprazany plesnivec so zemiakmi alebo pecene zemiaciky v rure...takze niekedy je u mna relativny pojem, no snazim sa varit co najmenej mastne, slane a pod. len niekedy to nevyjde a zhresime 🙂 🙂 🙂 ale cestne, ze uz sa polepsim 😀 😀 😀

ivana82
12. nov 2010

samozrejme, ze maly nepapa vyprazany plesnivec, aby sme sa zase zle nepochopili 😀 😀 😀 to by som si nedovolila, ved ho predsa lubim 🙂

adky
12. nov 2010

@ivana82 ja Šváby 😀
Ked varis dusene a k tomu tolko zeleninky tak to je super 🙂 A ked raz za 4 mesiace si das ten plesnivec,tak urcite z neho nepriberies to co si za 4 mesiace schudla,toho sa neboj 😀 Prehresky su dovolene,len je uz na tebe a na tvojej pevnej voli ci sa im uplne bezhlavo nepoddas a bude koniec chudnutiu 😀

adky
12. nov 2010

@ivana82 jezis,to ma ani nenapadlo,tak som to ani nepochopila,samozrejme ze len ty a muz 😀

ivana82
12. nov 2010

@ adky dobre si to pochopila potom, len som nechcela, aby to dopadlo ako s tou pizzou, ze som sa nevyjadrila jasne... 😀 😀 😀 na Svaboch mam dost znamych, rodinu a podobne, aj byt sme tam boli pozerat ked sme kupovali, no nepacil sa nam 🙂 obaja sme rodeni Sekcovcania, tazko niekoho preucis na nieco ine 😀 😀 😀

adky
12. nov 2010

@ivana82 ja som tu pizzu pochopila spravne 😀
ja som rodena "Švábčanka" ,byvam tu uz 21 rokov,bohuzial byvam este s mamou,podnajom je drahy a hypoteku nechceme,ale chcem poziadat o soc. byt,ale kym nas vyzrebuju,to potrva 😖 Najradsej by som zbalila malu a sla do zahranicia,len ten nas tatko je nejaky bojko 😠

yennn
12. nov 2010

@ivana82 prosim vsimni si ze v mojom mene su 3xN lebo je tu jedna kocka s dvoma nn (yenn) a uz je z nas zufala, chuda nase 🙂
Ja som to tiez nepochopila tak, ze ju papate tu pizzu kazdy vecer, neboj sa 😝 Ved ja som si len zaprovokovala, vies my uz tu vyse mesiaca chudneme a niekto tu pride drazdit s pizzou, tak jasne ze to schyta, nie? 😀 😀 PS: ja ju tiez milujem, v BA je jedna restika kde ju varia najnajnajnajsamsupernu 😉
A s tym pohybom, som na tom bohuzial rovnako. ☹
Nie, zial (alebo chvalabohu) neplati ze cim menej jes, tym lepsia sanca na schudnutie. Na zaciatku totizto najprv logicky schudnes, lebo prijem je nizky, ale potom organizmus pochopi ze taketo priškrtenie živín je trvalé, tak začne ukladať... jednoduché, nie? "K štíhlej línii sa musíš prejesť" (samozrejme nemyslíme pizzu, hahah 😀 😀 😀 )

ivana82
12. nov 2010

@yennn dobre, dakujem za upozornenie,naozaj mi to uslo, polepsim sa 😀

adky
12. nov 2010

@yennn aj u nas je jedna kde ju robia naj naj naj a nenastavlo by ta keby akurat v tvojom meste a v case ked si na 100% odhodlana chudnut spravili 90% akciu na pizzu? Som myslela ze ma porazi,ale nesla som 😀

adky
12. nov 2010

@ivana82 chudak YENN nema prehlad ci to patri jej alebo nie 😀

ivana82
12. nov 2010

ok, ok, uz si dam pozor 😒

adky
12. nov 2010

@ivana82 neboj,nestava sa to len tebe 😎

debbie
12. nov 2010

@adky gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem 😀

ivana82
12. nov 2010

baby a kde najdem tabulku? 🙂

debbie
12. nov 2010

@ivana82 ahoj a vitaj a neprovokujte tu baby už s tou pizzou 😠
@yennn Zlatíčko ide ti to skvele a nečakaj že budú úbytky stále kilové a viac skrátka raz viac , raz menej no pomaly dalej zájdeš neboj a adky povieme nech spomalí 😀
K tým svalom začala si so športom možno ti svaly zadržiavajú trošku viac vody.... neboj to je nič to viež že v kg to nieje ked cvičíš optimalne porovnávať , pocítiš to na veciach
A prezrať prekvapeníčko ...kaderníčka...či plavať idete čii???? 😉
@adky tie gate , no teda waw ako fakt super a chcelo by to trošku spevnovacích cvikov vieš aj prečo .. tak skus pozrieť dake dvd na doma ak nechceš spoločnosť ...tvoje telíčko sa ti tým odmení v lete 😀

debbie
12. nov 2010

daby ja a važenie.... nevidím to ružovo mam tu mrchu sprostú , voda sa drží všimla som si po príjme a výdaji nemam to dako nastejno 😖
A brucho ako v 5mes.nie už ako na tej fotke ale uff,počasie otras , fitko nehrozí ani včera ani dnes mám normálne absťák, ☹

debbie
12. nov 2010

@yennn 3v1 kavička v sáčku obsah nescafé+suš.smotana+cukor!!!!! ale je aj 2v1 bez cukru a najlepšie 1v1 hihhi nescaféééééééééééééé +vodááááááááááááááááááá 😀 😀 😀

debbie
12. nov 2010

@adky
@yennn Baby ja sa teším na stretko 😀 😀 😀 dufam že dame vik v tých kupeloch to bude paráááádička wellnes pobyt hihihi 😀

debbie
12. nov 2010

halooooooooo baby čo spíte či športujete???

debbie
12. nov 2010

@adky no ja si myslím zlatík že tých 94kg si si dala zase málo čo keby si to dala prepísať na porazenie dalšej hranice 89,9kg....hm????

debbie
12. nov 2010

môj jedalniček včera
r. platok celozr.chlebíka s nizk. leerdam. paprika
d. banan
o.zapečená zeleninka s korením a syrom
o.mandarínka
v.tuniak 1/2 + 1/2cottage light