icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

bobocka
13. nov 2010

@debbie a ak aj ten druhy prispevok mne patril,tak pecene masko sme my doma este ani nemali.ja ani ruru na pecenie doma nemam.takze tak ☹

bublinanb
13. nov 2010

@michele11 - ale nuž tak vieš, ja som vyskúšala už všelijaké diety a každá mala jojo efekt, ja nemôžem držať žiadnu lebo z nej priberám:DD serem už nato všetko.

bublinanb
13. nov 2010

@michele11 - a myslíš, že ja som to ako našla? tiež som nevedela, kedy to bolo :DDDDD
neboj ništ, nikam nepadneš, ked som to zvládla ja s mojou váhou a neprebúrala som sa k susedom, tak ty to určite hravo zvládneš.

ivana82
14. nov 2010

Bre ranko sa praje 🙂 co fajne dnes varite na obedik??? poradte mi nieco nove a fajnucke 😉

adky
14. nov 2010

@ivana82 vcera som sem pridala zopar stranok so super receptami 😎

bobocka
14. nov 2010

@ivana82 my mame dnes zeleninove rizoto 😉 rychle ,lacne a fajne 🙂

lusia_99
14. nov 2010

ahojky...my mame dneska zivansku 😅 hanbim sa ...ale dala som si len na maly tanierik 🤐

zuzuh
14. nov 2010

Po dlhsiej dobe som vas konecne docitala.
My sme vcera mali oslavu - maly mal rok - strasne sa bojim zajtrajsieho pohladu na vahu.
Neodolala som kolacikom a torticke 😠

katkav
14. nov 2010

ako sa dnes vsetky mate? nikde nikoho....dnes som sa pokusala malemu zohnat nejake cizmicky na zimu, ale nenasla som, co som chcela, bojim sa, aby neboli premokave. 😉

yennn
14. nov 2010

@marthuska dakujem, to som presne chcela pocut, ze vyzeram v bundicke na 77 kil 😀

@debbie tu otazku som mala na mysli tak skor celkovo... nie dietu a cvicenie konkretne. Ze ked bola Vanesska mensia, ci si si to aj vtedy vsetko vedela zorganizovat casovo. Ze ci je to tebou, alebo sa mozem tesit ze ked bude Adino vacsi, ze budem vediet si viac zorganizovat veci. Háápeš? 😉

@marthuska 3x do tyzdna prespite celu noc?? Fiha, tak to sa mas 🙂

@debbie ta fotka je perfektna, pozeram ze si aj vtedy holdovala pravidelnemu cviceniu, vsak? A je to vidiet 🙂 Inac ta moja stara foto nebola motivacna, skor tak pre srandu... mna tieto stare fotky moc nemotivuju. Skor ma motivuje predstava do buducnosti, pretoze v minulosti bola ina (zivotna) situacia a dnes uz je zase ina, takze uz si to neviem predstavit bez toho, aby som si neodmyslela moj terajsi zivot. Dava to logiku? 🙂

yennn
14. nov 2010

@debbie tak ako si dopadla na oslave? Verim ze si sa perfektne drzala. Tak ake sado-maso bolo, coho si sa vzdala, hm? A co sestra .. co povedala na teba, bolo vidno dalsiu zmenu? 🙂

@bobocka tak bohuzial, situacia ti nedovoluje chodit do fitka. Treba to akceptova. Ale verim ze sa da najst aj.iny sposob pohybu - nezavisle od financii. A ked uz sa bavime o fitku... ja som dlhe (nechcem povedat roky) mesiace doma cvicila s polkilovymi cinkami urobenymi z pollitrovych flasiek s vodou. Ak do nich das piesok, mozes ich mat aj kilove. S tymito cvicis ruky aj boky (@debbie by isto vymyslela aj ine cviky), a tiez s palicou od portvišu som cvicila boky.... Ide o to, ze sa musi chciet. Ak chces, sposob najdes. Ak sa ti nechce, tak mozes mat euro kolko chces na ucte, aj tak sa neprinutis (hoci teraz, ked tie eura nemas, to vidis takto). Chapes co chcem povedat? 🙂

yennn
14. nov 2010

@bobocka ako robite zeleninove rizoto, mozes mi dat postup?

maya30
14. nov 2010

ahojte baby, uz sa vam stalo, ze ste vecer od hladu nemohli zaspat a museli ste ist nieco zjest ? Ja som vcera na obed zjedla halusky a aby som neprekrocila denny kaloricky prijem (a zaroven ako dobrovolny trest za pazravost) tak som poobede jedla uz len zeleninu. Lenze ked som si lahla, tak som nevedela ani za svet zaspat, prevalovala som sa asi hodinu a nakoniec o 23,30 som si musela dat kusok chleba so sunkou lebo moj zaludok vytrvalo protestoval 😠

debbie
14. nov 2010

@yennn nie vtedy som nechodila cvičiť

debbie
14. nov 2010

@yennn nejdem sa rozpisovať o dobrotách lebo som odolala 😀 a nechcem v nedelu večer robiť zlo , no mam v chladničke tortu pre muža a nechcem provokovať seba a skúšať čo znesem 😀
cviky s flaškami su super da sa s tým precvičiť celé telo 😀 ,segra nič nehovorila len pochválila veci že mi to sekne hihihi
rano som sa važila a ☹ no ved uvidím zajtra

yennn
14. nov 2010

@maya30 stavalo sa mi to v tehotenstve, a bola som z toho hotova, akurat ze to o polnoci nebol len chlebik so sunkou, ale zufalo ze vianocka s maslom a lekvarom, inac sa nedalo. A bolo to naozaj naozaj od hladu ☹ Nemyslim inac ze je spravne sa takto trestat, proste ked zhresis na obed nesmies vynechat olovrant ci veceru - len das trosku menej ale hlavne trosku odlahcis ten dalsi den

@debbie viem ze si nechodila cvicit, to si mi pisala uz v predoslom prispevku. Ale moja otazka znela ci si si aj vtedy vedela zorganizovat zivot tak ako teraz, ci je to tym ze Vanesska je uz vacsia alebo to slo tak dobre aj vtedy. Lebo ja mam pocit ze teraz je maly este maly a moc mi organizacia nejde... 🙂 Tak co ako ste dopadli na oslave?

yennn
14. nov 2010

@debbie no ja viem ake to je ked vaha ukazuje ☹ namiesto 😀 ale ty velmi dobre vies ze si nic zle nezjedla a robis vsetko preto aby to slo dole, aj strava aj cvicenie, takze tentokrat nech bude na vahe cokolvek, ci = alebo + tak vies ze to je kvoli tej sooooo 🙂 a nabuduce bude 2x minus 🙂

debbie
14. nov 2010

no o oslave som písala, a to cvičenie som myslela na otázku či som na tej foto zo včera cvičila tak nieeeeeeeeee k fitness som sa dostala až po pôrode prvý krát 😀
Zvladala som s nou všetko aj varila so mnou aj teraz , aj všetko som s nou robievala , prala, žehlila, aj ona ma malú žehličku a sedela v pavúkovi a kapesníček tak po nom šúúchala no hrúúúza som sa rehnila 😀 a ked bolo niečo treba viac tak som robila ked spala alebo ked som chcela na korčule v lete tak tatík si pospal dve hodky a mama šla von alebo som šla kaderníčke alebo farila vlasy 😀 neviem či toto si myslela

debbie
14. nov 2010

@yennn +nebolááááááááá 😎 ale viem viem no vieš ako to demotivuje že??? preto som na to važenie nasra....ta hihihi

maatkka
14. nov 2010

Ahojte babulky... rozmyslala som uz aj ze napisem yennn IP nech ma vymaze z tabulky... ale nedaaa mi to. Veeelmi rada by som sa k vam znova pridala aj ked sa straaasneee hanbim za to co som "povyvadzala" za posledne cca tri tyzdne. (Toto co napisem budu len vyhovorky lebo je mi jasne ze by som to kludne zvladla uplne inak keby som viac chcela.) Takze ono sa to zacalo tym ze som mala (asi) zapal nervu a strasne ma bolel chrbat. Nemohla som cvicit a tak som sa "spustila". Zistila som ze na to ako sa stravujem ma u mna obrovsky vplyv to ako sa hybem. Lebo ked chodim cvicit a plavat davam si velky pozor na to co jem lebo som sa predsa pri cviceni a plavani nenadrela zbytocne nie? No a ked som sa (s bolavym chrbtom) len povalovala a nudila tak som sa len obzierala - hlavne po veceroch co (davno viem) je u mna ta najvacsia chyba akej sa mozem dopustit pretoze "vdaka" tomu priberam najrychlejsie. Navyse som v tom pokracovala aj ked uz bol chrbat ako tak o.k. Takze som prosim pekne pribrala viac ako 3 kg!!! A mam znova oootrasnyyych 70 kg... ☹
Zacala som znova chodit 2x do tyzdna cvicit a 2x do tyzdna plavat a aj strava sa mi automaticky ako-tak upravila. Ale potrebujem este vacsiu motivaciu aby som "odolavala pokuseniam" a tu cerpam z tejto temy 🙂
PS: Aj napriek tomu by som straaasne chcela do Noveho roka splnit ten svoj povodny ciel 64kg - aj ked neviem ci je to realne(???)... vsak uvidime 😉

debbie
14. nov 2010

@yennn práveže ked nechodila a ona ani nelozila , tak to bolo jednoduchšie teraz je všade a je čertík a hodinu si vybera čo von na seba a tááák už ma svoje maniere

debbie
14. nov 2010

@maatkka super že si to hlavne nevzdala úplne a že si nepísala tu IP. 😀 vitaj opať a teraz už niet čas na prehrešky ak chceš , cieľ dosiahneš neboj sme tu .. 😀

yennn
14. nov 2010

@debbie ano presne to som myslela tou organizaciou. A teda - ak si necvicila fitness predtym, mala si uzasnu postavu, mala som naozaj pocit na tej foto ze ano. Teda, klobuk dolu, taku som nemala nivž 🙂

yennn
14. nov 2010

@maatkka ako sa vratí "NIE JE DÔLEŽITÉ NESPADNÚŤ ALE POSTAVIŤ SA A ÍSŤ ĎALEJ". Takže je úžasné že si sa dokázala vrátiť, aj keď si pribrala. Mohla si sa na to vykašlať, ale ty si znovu prišla. Som rada že už máš chrbát ok. Tak je najvyšší čas začať. Ak si tri kilá pribrala za posledné 3 týždne, rýchlo ich zhodíš, ak sa do toho pustíš. To sú také rýchlo priberie=rýchlo zhodí. A môžeš pokračovať ďalej. Neviem či budeš mať do silvestra 64 - to bude záležať na tom, ako vážne to s chudnutím myslíš. Ale viem, že ak sa teraz "umravníš", tak na silvestra isto nebudeš mať viac než teraz a to je dôležité - zastaviť priberanie, a zaradiť spiatočku. Ak by si nenabrala teraz odvahu tu "predstúpiť" (pred nás) s tým, že si pribrala, a napísala by si mi tú IP tak by si mala na silvestra vieš koľko? Takto to môžeš stiahnuť o dobré 4-6 kíl

yennn
14. nov 2010

@debbie viem viem, ja som bola takto demotivovana minuly tyzden. Viem.

ivana82
14. nov 2010

ahojte, tak my sme dnes zase ponavstevovali svokrovcov a svagrinu s priatelom a konecne som nasla motivaciu, bude v rodine svadba, takze mam preco chudnut, lebo doteraz ked som si povedala, ze chudnut, tak som nemala ciel asi dokedy, teraz mam, uvidim ci to pomoze alebo nie...odolala som svokrinej hovadzej rostenke na hubkach s knedlikom o siedmej vecer, poviem Vam, stalo ma to hrozne usilia a zvlast, ked manzel sa oblizoval az za usami 😝 😝 😝

yennn
14. nov 2010

@ivana82 v prvom rade gratulujem k tomu ze si odolala, je to uzasne. Tesim sa na zajtrajsiu vahu, isto bude nejake minus, aj keby drobne. A ak nie, tvoj organizmus uz sa startuje a ukaze nam to buduci tyzden!
Tento typ motivacie nie je prave najlepsi, to isto vies... ale ani nie najhorsi, zeny chudnu aj kvoli chlapom alebo kvoli tomu aby "ved ja im ukazem! " a pod.
Ja som zvrzala vlastnu svadbu co sa tyka mojej postavy, cim sa viac blizila, tym som bola viacej stresovana ze uz to nestiham... a tak to aj dopadlo, zvazovalo mi to ruky a nemohla som dychat jak som sa stresovala. Takze uz viem ze "vonkajsie podnety" u mna ako motivacia nefunguju.
No teba moze tato motivacia prijemne nastartovat a "cestou" si vymyslis taku spravnejsiu motivaciu (chcem byt zdrava a pacit sa sama sebe a citit sa dobre vo svojej kozi 🙂 )

maatkka
14. nov 2010

@yennn @debbie moooc dakujem za vase slova 😉 idem sa na to vyspat lebo rano mam plavosku - uz sa tesim... tak ahojte zajtra 🙂

ivana82
14. nov 2010

@yennn prave preto som si dnes povedala, ze to skusim s touto motivaciou, pretoze doteraz, ked som chcela schudnut pre seba, tak ma to po tyzdni dvoch preslo, najma ked mi manzel povedal, ze ma lubi aj taku aka som a pod. 🙂 co sa tyka mojej svadby, tak ja som si ju uzivala, kedze som mala mesiac po poslednej statnici a dva dni po promocii sme mali svadbu a este do toho prerabanie bytu, bolo to obdobie, kedy sme sa najedli o osmej vecer a dali si nieco na rychlo bud urobene alebo jednoduchsie objednali pizzu, z tohoto obdobia mi ostali zle navyky, ktore sa teraz snazim napravit...diky za rady ako s motivaciou 😉

yennn
14. nov 2010

@ivana82 no veď práve o tom hovorím "manžel mi povedal že ma ľúbi aká som..." 😉 Nechudneme pre manžela, ale pre seba. Ale ja presne chápem ako to myslíš a držím ti palce aby ti táto motivácia vydržala (dúfam že svadba nie je za 3 týždne 😉 ) Sama viem že k tej "správnej" motivácii sa musíš prebojovať až časom... 🙂