Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn joj,vsak ja doma cvicim.davam brusaky ,aj cinky mam aj ten posilnovaci stoj na stehna.len ta posilnovna je ovela lepsia.medzi ludni sa clovek viac vyhecuje.ked som chodila este pre tehu do posilky a bola som napr na beziacom pase a uz som nevladala a vedla mna bezala nejaka kocka,tak ma to vyhecovalo este trochu dlhsie vydrzat.ked ona moze,tak aj ja predsa 😀 .ja sa fakt snazim s tymi moznostami co mam.keby bolo viac koruniek,iste by sa dalo toho viac vymysliet.ale zas ja som tvor skromny,som vdacna aj za tie moznosti co mam,su ludia,co su na tom podstatne horsie nez ja.
no a to rizoto robim velmi jednoducho.uvarim ryzu v sacku a kupim mrazenu zeleninu.tu dam do horucej vody vyvarit,kym to zmakne. a zmiesam s tou ryzou.trosku posolim pre chut.muzovi na to postruham aj trochu tvrdeho syru,sebe nie. a niekedy spravim aj masko kuracie na vode a zmiesam s tym.ja na oleji hadam ani nic nerobim.vsetko na vode.precedim a je 😉.je to straaasne rychle a fajne. 😉 a nie tucne 😉
@maatkka vobec sa tym netrap.na zbehnutie z dobrej cesty sa najde vzdy dovod.prestat chudnut je veeelmi jednoduche.bolel ta chrbat a tak ako bolestne si si dala nejaku mlsandu.toto nie je vazenie.tu ta za to nik trestat nebude.taky maly trest pre teba su tie kila navyse.pozri,chudnutie je o vlastnom pocite a ty sama vies,ci chces tie kila dole ci nie.ak ano,tak sa zas chytro do formy dostanes.sama mas pocit,ze tie tri tyzdne neboli pre teba spravne a to je prvy krok .teraz sa zas dostanes do svojho chudnuceho obdobia a ti garantujem,ze kazda jedna kocka tu ta v tom podpori 🙂
Dobre ranko, zienky... zacinam tento tyzden krasne, +0.5 kg 😠 . A to po jednom celom vodovom dni a jednom velmi dietnom. Ale vcera bol mm doma cely den, a vyzieral, tak asi to mam od neho 😠 😠 😠 . Proste neviem, ako je to mozne, a strasne ma to deprimovalo, v sobotu mame narodeninovu zurku a chcela som predviest splasnute brusko dovtedy. Zjavne sa to konat nebude, cize dnes vyrazam na nakup stahujucej bielizne. Neviem, ci objavim aj moju obriu velkost, ale nic ine mi asi neostava 😠 😠 😠 . 😠 Takze @yennn napis mi prosim tento uzasny prirastok ☹ ☹ ☹ .
ahojte baby, tak je len na rychlo, bo mala mi tu place, no moja vaha 76, u svokrusi na digi vahe v sobotu 75,6kg, takze neviem, doma mam len rucickovu, ale teda tam mam 76, takze asi stagnujem :( no nevadi, snad este nieco sa mi podari do silvestra. pekny den vsetkym.
Vaha 72,6 kg cize +0,6 kg.
🙄 A najhorsie je ze viem kvoli comu ten prirastok ale dnes zacinam od znova poctivo chudnut.
@adky pozerala som tie receptyonline, akoze fajnoty, dala by som si polovicu z toho, ale co ma dost zarazilo je, ze mi to nepride velmi vhodne na redukcnu dietu. Napisu ti, ze mas za den zjest cca 4000-4800 kJ, ak si dobre pamatam a potom su tam jedla, kde jedna porcia ma aj okolo 1500 kJ. Ak mam mat 5 jedal denne, tak nemam sancu. Okrem toho, napr. jogurtovy kokltail... ako moze byt taky kaloricky, ak tam das nizkotucny jogurt??? Recepty su fakt chutne, idem sa nimi isnpirovat, ale davaj pozor na to, aby si odtial vyhodila to, co by tam nemuselo byt. Napr. zapekane so syrmi, vajcami, vinom... A ak mi niekto vysvetlite ten jogurt, budem rada...
@michele11 noo,ved aj mna zarazilo ze mame zjest 4000-4800 Kj,ale dala som to tu len hlavne pre tie recepty,tie su super,to kolko odporucaju zjest Kj si nevsimaj 🙂 Mame papat 6-7000 KJ 🙂 Ja si tiez vyberam len niektore,vajcia nepouzivam-ked tak len bielok a syr len light....a vino nieee 😀
Dobre ráááánko,dnes sa hlásim ako 99,3 kilová 😀 mám -1,7 kg 😎
@ adky to je supeeeeeeer, tesim sa s tebou 🙂 krasne si zase zhodila 🙂 len tak dalej 🙂
@adky a ten jogutrovy recept si pozerala? Alebo aj tie lievance? JA to robim trosku inak, napr. koktail bez cukru, alebo len jednu max., ak je kysle ovocie, a lievance len postruhane jablka, napucane vlocky, skorica a lyzica celozrnnej muky. Mne sa nechce zit na vode do smrti, tak ma ukludnite, ze to nie je az take kaloricke ☹
@michele11 Je na str. 135
Jedalnicek-velmi sa mi nemeni za posledne tyzdne,ale fakticky mam stale to iste, na ranajky bud tie bebe dobre rano (ale uz 2 tyzdne som ich nemala,mam este jednu krabicu v skrini,nemaaam na ne chut ) alebo 1 celozrnne pecivo z hocicim (mala som uz aj s obyc. maslom-na tenko alebo s rybacou pomazankou kde je tiez maslo) a k tomu zelenina-momentalne ficim na cibuli 😀 desiata 1 kus ovocia, obed to co je doma len na detsky tanierik,cize malicka porcia,ale niekedy ak je doma nieco dost kaloricke-napr. hranolky a vyprazane veci-prisposobujem si to,ak je vyprazani karfiol tak si ho len uvarim a k tomu nie hranolky,ale zemiaky uvarene vo vode,.....olovrant- 1 ks peciva z hocicim a na veceru si zalejem poliveku do hrnceka......a pijem minimalne 2 a maximalne 3 litre cistej vody z vodovodu,nepijem kavu-nie som na nu naucena,nepijem caje-ani nesladene,proste len tu vodu 😀
ahojky...tak poslusne hlasim aj ja UBYTOK 😀 1,1 kg 🙂
takze vaha:80,8 kg, PAS:96cm (-1), BOKY: 108cm (O), STEHON:62CM (-1), PRSIA :102cm (O)
a dneska Zumbaaa sa tesakujem 😵 drzim palce vsetkym a gratulujem k ubytkom.... 🙂
ahojte kočky tak ja mam 56,5 takže -0,5kg. som z toho štastna... Inač tie digitalne vay su na figu, najlepšie su ručičkove aj ked nie take presne ale na tuto digitalnu vahu stavam dovtedy pokialm i neukaže asi tri krat po sebe rovnaku vahu, lebo nie vždy ked sa na nu postavim ukaže rovnake čislo, tak dufam že vam hlasim tu spravnu vahu 😝
a gratuljjem všetkym čo ste schudli 🙂
@michele11 ja som bola včera na zumbe, a podla mna ti može byť jedno ake baby tam chodia, ony zas niesu po porode nemaju doma male babo... Ja sa už nestresujem vychudnutymi vyžličkami. Sme take ake sme 😵 Po zumbe sa citim fakt lepšie, aj preto že sa tam vytancujem, a kedže teraz nemožem chodiť na disko mam to aj za to 😝 😀
dobré ráno, hlásim ubytok - čiže 66,1 kg 😝 😝 😝 tento týždeň som sa rozhodla zamakať poriadne na sebe 😀 dnes si spravím ovocný deň, strašne ma to motivovalo 🙂 🙂
gratulujem k schudnutiu ostatným......teším sa na tabuľky 😉

babulky idem buvat, zajtra teda ideme namiesto utorka plavat takze sa doobeda neozvem vobec a poobede mam tiez uz nieco naplanovane. Ale budem sa tesit na vysledky! 🙂