Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@liana81 ako kedy,podla toho ako sa citim,no pod 300 nejdem.ale jasne,ze to nedam naraz 🙂 po kazdej stovke mam prestavku 10-20 sekund. to nie su take brusaky ako sme kedysi na telesnej robili 😀 . su take aby to malo fakt efekt,ze ides vlastne nad lopatky ,nie uplne ku kolenam, a zas nedas chrbat uplne na zem.no vsak vies co myslim. a potom este robim cviky s cinkami na triceps a biceps trosku a ramena a potom tie posilnovacie cviky na stehna s tym stojom z tesca a na koniec si dam este 100 dalsich brusakov,no to su uz tie rychle kmitacky.a potom idem k telke ci compu a zas robim tie posilnovacie na stehna a to pozeram nejake serialiky a ani neviem,ze cvicim.akoze citim to,ze cvicim,no ked sa zapozeram,tak to prestavam tak vnimat 😉 ja by som rada behala a veru by mi ani nerobilo problem po sidlisku behat,no nemam bubaky na tenisky.ja sa tomu trosku rozumiem a je mi jasne,ze nie je vhodne behat v kadejakych,lebo potom cloveku kolena a chrbat odide a to nema vyznam.mozno na jar ak sa trosku financne zmozeme.teraz na zimu by som aj tak po vonku nebehala 🙂
ahojte, dnesnym dnom by som sa k vam rada oficialne pridala, uz aj s vazenim - dnes rano to bolo 63,5 kg, cize 8,5 kg navyse oproti predtehotenskej vahe. 😖 Dufam, ze sa mi podari aspon tie 3,5 kila do konca roku 😕 Vcera som bola na zumbe, no mala som dost, kedze som dllllllho nic nerobila, odteraz by som chcela uz pravidelne, aspon 2x za tyzden, tak dufam, ze sa mi bude darit 🙂
no teda vy na mňa tak zhurta, no dobre, tak ja na večeru zeleninový šalát a od zajtra fakt začínam, takže váha 96kg
a od piatka zumba 😀
@bobocka waaaaaaaaaaaaaaaaaaaw, tak palec hore, keď toľko brušákov spravíš.....ja som len chcela vedieť, kto koľko robí, aby som sa poprípade motivovala zvýšiť počet mojích ..... ale tak totoooo......mám čo robiť ti poviem, že 300 😀 😀 😀 ani radšej nejdem hovoriť, koľko ja som schopná urobiť 😕 😕 😕
@michele11 no ja som si dnes tiez trosku spomenula na porod, pred nim som mavala riadne bolesti a odkedy mam menzes po porode, skoro o nom neviem, keby nebol silny tak vobec a dnes ma trochu, no riadne bolelo brucho, tak som hovorila manzelovi, ze uz som si od tej bolesti odvykla. U nas je zumba 3x do tyzdna, tento tyzden by som mala sancu ist 3x, ale dnes som teda nesla, nemam chut tam odkvecnut 😉 a maleho strazi manzel, no strazi ako strazi, on uz vtedy spinka, len keby sa zobudil a silno plakal, tak ho utisi, ale vacsinou to prespi. Ale manzel robi na smeny, takze nie kazdy tyzden sa to da, ze 3 krat do tyzdna, buduci tyzden mi to vyjde iba raz. Ale sestra mi uz napalila zumbu, takze si ju budem pustat aj doma, nech potesim susedov, plus mam Cindy, tak snad vymodelujem nejaky ten sval aj vdaka nej 😉 ved leto sa blizi... 😀 haha, no teda este len zima....ale do plaviek sa da chudnut aj skor ako od marca 😉
@liana81 vsak ale to nie je zase az tak vela.zacinala som s 30timi a kazde tri dni som viac a viac pridavala.teraz dam povinne 300,ale niekedy aj 500.fakt ,ked sa do toho dostanes,tak je to uz uuplne v pohode.no nad 500 nejdem nikdy a asi ani nepojdem.nechcem aby si telo zvykalo na prilisne zataze,lebo potom mi po case prestane na to reagovat.uz bude zvyknute na tuto zataz a cvicenie bude stagnovat,myslim tym,ze postavu budem len udrziavat,no uz ju nebudem formovat. a mne velmi pomaha,ked cvicim pri nete(ze pozeram nejaky serial)alebo pri telke,lebo to ma dost rozptyli a ja zabudnem vnimat,ze fakt makam.ale treba pomalicky zacat a postupne pridavat,lebo ak clovek zacne s vela brusakmi,tak na druhy den je sialena svalovica a dalsie 3 dni teda ziaden brusacik nehrozi.keby som chodila do posilnovne,tak iste tolko nerobim,ale kedze cvicim len doma,tak musim niekde zabrat 🙂 ja cvicim po nociach.moj syncek ide spat okolo deviatej.moj muz okolo jedenastej a ja som zvycajne do druhej v noci hore.som na konikovi a cvicim 🙂
@bobocka a brušáky sa majú cvičiť na tri série nadoraz, pre info prvý krát robíme tak až kým to naozaj nejde zdvihnúť a tak robíme tri krát série asi tak so 15sek.prestávkou a ver mi ak si ich robila poctivo nikdy nedáš dva krát toľko isto a už vôbec nie viac čiže napr, prvú seriu daš 20x potom 14x a posledné ked len 8 ale to je len napr. a hlavne treba isť nadoraz toto ma zmysel pri brušných svaloch 😉
Ahojte babulky, prepacte dnes som vobec nebola doma, idem dat bubaka spinkat a idem citat ... A HLAVNE ZAPISOVAT 🙂 Neviem ci tabulecku stiham este dnes, budem sa snazit, aj ked viem ze uz mozno vacsina z vas pojde buvat ☹ Ale dnes som naozaj nemohla, verite mi? 🙂
@debbie nie neurazila.ja som so svojim cvicenim spokojna. z moznosti ake mam si myslim tazim dost vela.ver mi,ze citim kazdy jeden brusak.ale ako som pisala,nie su to tie klasicke brusaky,ale tie polovicne,ked si nedas chrbat uplne na zem ked ides dole a zas vyssie ako po lopatky nejdes.mne ide hlavne o spodnu cast brucha a tu pri kazdom jednom citim 🙂 a tie kmitacky su podla mna aj tak najtazsie.to vzdy ked docvicim,tak mam dost a pritom jedna kmtackova seria je max jedna minuta.
@katusradus podla mojich zaznamov -0.5 oproti minulemu tyzdnu, nie stagnacia 😉
kocky mozem sa k vam pridat ? mam +20kg islo to postupne: zaciatocna vaha 60 pocas tehu som pribrala +18kg a potom schudla 8kg a teraz ani neviem ako som zase nabrala... pomoooccc ...
@yennn jeeeee to ozaj,ja si to nezapisujem,tak super tešííííííím! s tabulkou máš čas aj zajtra,neponáhlaj sa

@vejula uz som to nasla, aj @katkav . Je to v roznych intervaloch, ale pri domacom cviceni plati zrejme ta nizsia hranica. Fuuuha, 2-3krat tyzdenne, to ti tak zavidim, ja som rada, ked sa dostanem aspon do Tesca na nakup 😒 , aj to je len taka rychlovka. Neviem, ako donutim mm, aby aspon raz tyzdenne prisiel skor, ked trci vo firme este aj cez vikend 😠 . hlavne, ze je jak dazdovka chudy 😠 😠 😠