icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

liana81
16. nov 2010

@bobocka no ja som začala s 30, ale včera ked som čítala kolko spravíš, tak som večer spravila 50 a postupne to zvýšim, ale fakt cítim, že s 30-timi to nedotiahnem nikam 😀 dobre je niekedy sa opýtať a nechať poradiť, začo ti ďakujem......aj tak môj problém je len brucho, takže idem na to.....no a nohy kde dávaš, mne ich musí držať priateľ, lebo ja sa potom len posúvam 😀 😀

bobocka
16. nov 2010

@liana81 no ja som si potom s debbie pisala a ta ma sundala,ze to iste spravne nesvicim,ze tolko by som iste nevydrzala robit,keby to boli poriadne brusaky 😀 😀 😀 ona tu potom opisovala,ze ako sa to ma spravne robit tak si to poprecituj.ale to je mne v podstate fuk,lebo ja som si nasla take co mne vyhovuju a fakt vidim rozdiel.nie je to nic preborne,ale sama to vidim 🙂.ja mam nohy na fitlopte polozene.resp tu fitloptu z bokov pridrzam nohami.ja som si nasla taky uhol brusakov,kde citim tu spodnu cast brucha a o to mi ide.lebo tam mam pneumatiku a to musi ist dole 😀 ono tie poriadne brusaky precvicia cele brucho,no ja sa na ten spodok sustredim.vcera som pridala noznicky a fuuuuha,to este potrva kym to poriadne budem vladat spravit.teraz fakt len malicko vydrzim.ale to pride 😉

bobocka
16. nov 2010

@liana81 ak sa posuvas 😀 ,tak robis asi tie poriadne brusaky.ja som si zvolila vlastne,take polobrusaky,kde idem do polozdvihu,tak aby som ten spodok brucha citila.ostatok mna momentalne netankuje.az ten spodok dostanem pod konntrolu,tak potom mozno pridam ostatok 😀 .ja viem,ze to mozno nie je idealny system,ale tak to mne vyhovuje 😉

f1
16. nov 2010

ahoj maminky.liana nohy si daj za tyc na rdriatore. lepsie je ich dat z tu vrchnu tycku! a brusaky nie komunisticke, ale dvihas hrudnik do pol pasa, musis citit brusko ako pracuje,cim viac boli tym to viac zabera, ale pozor musis mat uvolneny krk. vsetky cvicenia musis robit 3 opakovania. napr. 1 krat 20 potom kratky oddych, 2x zvysis o 5 , zasa oddych, 3x 30 a zasa oddych. takze vzdy 3 opakovania a postupne zvysujes.

yennn
16. nov 2010

@bobocka @liana81 baby ja nie som odbornicka na cvicenie, mna vobec nepocuvajte 😝 😀 a vlastne som ani necitala vasu vcerajsiu diskusiu, len dnes ku vasim prispevkom mam dva take nazory:
a.) suhlasim s @debbie v tom, ze brusakmi pneumatika na bruchu neodide - ta odchadza chudnutim (stravou). Brusaky rysuju svaly na bruchu, takze ked odide pneumatika, tak sa tam nieco pekne ukaze 🙂
b.) take tie "riadne" brusaky su mozno ucinne na brucho, ale strasne namahave na chrbticu ☹

anickamaros
16. nov 2010

ahojte baby tak ja robim brusaky pravidelne kazdy vecer po 200 som zvyknuta ale poviem vam ze brusko ide dole sice strasne pomalicky ale ide takze urcite brusaky pomahaju hlavne pred spanim a vecer nepapat nic a ide to 😀

yennn
16. nov 2010

Brusko ide dole aj mne, a to necvicim brusaky 😎 Ver mi je to stravou. Jediny rozdiel (a dost podstatny) medzi mojim odchadzajucim bruskom a tvojim je, ze ked ten moj tuk odide nadobro (uff, kedyze to bude? 😝 ) tak mozem zacat cvicit brusaky. Ked odide nadobro ten tvoj, tak ta bude cakat prijemne prekvapenie -. tehlicky na brusku 😀

ellysa
16. nov 2010

inak ak sa môžem zapliesť do debaty o bruchu, pred otehotnením som cvičila Mojžišovej metódu, tá posiluje vnútorné svaly a teda tam sa mi fakt za mesiac normálne vyrovnalo brucho, musím zasa vyhrabať tie cvičenia a začať...

debbie
16. nov 2010

Ahojte babulky ... dajte typ na olovrant a večeru ☹

debbie
16. nov 2010

@yennn dakujeme za tabulečku aj graf, už ten posl. link mi ideeeeeeeeeeeee....dakujeeeeeeeeeeeem 😀

ivana82
16. nov 2010

Ahojte kocky 🙂 mne sa prave pecie kolacik v rure, skoda, ze z neho nebudem papat, teda trosku si urcite dam, no zajtra cakame navstevu, takze tam dooooooost ubudne 😀 aspon ostane menej mne ☹

ivana82
16. nov 2010

trosku si urcite mozem dat, kedze vecer idem na aerobik, tak sa tesim asi ako este nikdy, bola som sice iba dvakrat, no tak ma to chytilo, ze by som chodila aj kazdy druhy den 🙂

anickamaros
16. nov 2010

@yennn ked ja nemozem nejest lebo vtedy vrazdim ako sladke ja nejem uz vobec ani ma nepotiahne ale najest sa musim kedze ja jem toho malo lebo som vegetarian a keby som ti mala napisat co ja jem tak sa to vmesti tak max na tri riadky takze stravu moc upravovat nemozem som rada ako som a ze som sa dostalo zo zaludocnych tazkosti a dalsie uz nechcem privodit lebo to by som uz nezvladla takze ja racej cvicim.
@ivana82 no ti poviem ze aj ja chodim na aero a strasne ma to bavi ja si tam normalne oddychnem a zrelaxujem keby bol kazdy den idem kazdy den tak ako vravis ty

bobocka
16. nov 2010

@yennn joooj,vsak to mi je jasne,ze len cvicenim ja mensie brucho mat nebudem.ze treba aj jedalnicek upravit,to aj robim 😉 mne ide o to,aby bolo pevnejsie,lebo po porode mi tie spodne brusne svaly riadne ochabli,ja som si aj myslela,ze ma rozostupene brusne svalstvo(jedna maminka co si s nou pisem to tak ma,chudunka je poriadne a brusko jej ostalo koli tomu,ze ma tie rozostupene brusne svaly a jej doktor povedal,ze nech si dalsie babo odrodi a ze potom sa to operativne bude riesit,ze inak sa neda.mohla by ist na operaciu uz teraz,no po druhom mimi sa jej to moze vratit,preto jej povedali,ze nech pocka po 2 porode)no proste ja som mala riadne ochabvnute brucho a sla som ku gynekologovi,ze ci sa toto aj mna tyka a on,ze to nie su rozostupene brusne svaly,ze je to len velmi ochabnute brusne svalstvo a ze mi len cvicenie na to pomoze.ja mam inak brucho v pohode,len na tom spodku to mam take povacsie a ovysnute 😒 .takze preto sa ja na ten spodok sustredujem.mne absolutne o tehlicky nejde 😀 ja mam riadnu lopezovsku ci beyonce postavu 😀 proste vrch tela velmi velky nie je,pas je pomerne ok,ale boky a zadnica poriadna 😀 takze ja mam vlastne brucho po pas uplne ok,ale pod pasom je to uz ina story 😀 .
inak teraz som dostala strasnu chut na cervenu kapustu.tak si ju idem spravit.(mam doma 2 zavarane pohare,tak jeden nacnem 😀 )no bohuzial ju nemozem spravit na sladko s karamelom (je nam vsetkym jasne,ze preco nie 😀 ),tak ju spravim normalne na vode a ochutim trocha vegetou a bude 😉 dam k tomu grahamak a obed na dva dni mam hotovy 😉

sedmolinka
16. nov 2010

Ahojte babenky, začínam s chudnutím, už potrebujem niečo robiť aj pre seba a hlavne sa lepšie cítiť🙂 Pred pôrodom som mala 64 kg, do pôrodu som pribrala na 83 kg, v 20 som vážila okolo 55 kg.Meriam 165 cm. Teraz vážim okolo 78 kg. Môj cieľ je do leta sa dostať na tých 64 a možno aj viac. Doteraz som necvičila ale chcem s niečim začať. Od dnes som sa začala pravidelne a zdravšie stravovať, piť aloe vera gel, a taký prášok s obsahom chrómu si miešam medzi 2 hlavnými jedlami.Na jar som schudla 8 kg, pila som ten aloe vera gel asi 3 mesiace a aj som sa cítila lepšie po ňom, ale teraz sa posledné skoro 3 mesiace neviem doslova dožrať sladkého,tak oddnes STOP sladkostiam!🤐 A do Silvestra aspoň 5 kg dolu, lebo som si kúpila pekný kabát, ale musím doňho trochu schudnúť. Budem rada,ak sa môžem k Vám pripojiť a budeme sa podporovať navzájom. Tak do chudnutia 🙂

maya30
16. nov 2010

ahojte dievcata, neviete mi prosim niektora poradit ? Nikde neviem najst kolko kj maju pasirovane paradajky (take v 500g krabici na paradajkovu polievku) Nevie to nahodou niekto ?

fatulda
16. nov 2010

@bobocka ako keby si opisovala mna 😉 , aj ked, brucho som predtym nemala ziadne a teraz riadna pmeumatika ☹ , to ma asi trapi najviac, tiez asi zacnem s cvicenim aj doma, samozrejme uprava stravy je zaklad, s tym som uz zacala 🙂

lilithka26
autor
16. nov 2010

@yennn

lilithka26 hellou kočky. Ospravedlnujem sa vám všetkým že som na vas minulý týžden nemyslela, ale mala som komplikovanu situaciu. Nechcem aby to znelo tak že si hladám výhovorky ale naozaj som s dcerkou riešila neprijemne veci. Ma srdiečkovu vadu a rozhodovalo sa o tom či ju budu operovať, chodili sme po vyšetreniach. Okrem ineho mi stale neprišla ta potvora, možno aj stres alebo ja neviem (tehotna nie som). Popri tom všetkom sa priznam že som vahu a stravovanie vobec neriesila. Neviem kolko važim, lebo sa chodim vazit k mame a u nej som tiez nebola. @yennn prepáč, nechcem nikoho natahovat, polepším sa a prispejem minusove kg tento tyzden Teraz je uz vsetko okolo malej ok a ja tento tyzden sa do toho zakusnem. Zajtra idem na gyndosku urobia mi hormonalne testy. To by bola parada keby mi povedali že mam nejaku hormonalnu nerovnovahu a preto som pribrala. Daju lieciky a povodna figura je spat no to by som asi chcela moc
8. nov o 23:14 • 1 dieťa • Odpovedz
lilithka26 pohoda, napisala som ti stagnaciu, tak si ju tam nechaj a mozno sa ti tento tyzden podari schudnut. Je mi luto ake mate starosti, nedokazem si predstavit ze by mojmu malemu diagnostikovali srdieckovu vadu
Tak sa drz.

mala som stagnáciu, prepáč viem že sa ozývam neskoro, už sa naozaj polepším 😔 mám 80 kg a miery sa nezmenili potovory 😠 však ony pustia

marthuska
16. nov 2010

@sedmolinka vitaj medzi nami, hlavne je zacat. drzim ti velmi palce.

ellysa
16. nov 2010

baby najhoršie je nejesť, treba jesť 5-7 krát denne v malých porciách, nikdy sa nesmie cítiť hlad ani prejedenie, vtedy skáče glykémia a to je najhoršie, obmedziť treba sacharidy (pečivo a prílohy) a samozrejme sladkosti, to som múdra ako rádio ale naozaj to v tehu fungovalo a ja som chudla aj keď malá rástla, len teraz je to ťažko, nemám takú motiváciu ako predtým-zdravie dieťatka a hlavne ťažko pri nej ješť pravidelne, no asi sa dá všetko keď sa chce, ja som si napríklad všade nosila nejakú zeleninu a syr 🙂

snehovakralovna
16. nov 2010

Ahoj dievcata, dovolujem si pridat sa k vam ak mozem 🙂 Som po 2 porodoch, po prvom som pekne schudla na svoju povodnu vahu, po druhom je to katastrofa. Mam nadvahu len cca 8 kg, ale mam strasne brucho ako tehotna v 6.mesiaci. Malinky ma rok, nie som cerstvo po porode, ale bohuzial schudnut neviem. Zacala som cvicit brusaky stylom zdvihanie noh spolu, ruky mam pod zadkom - inak nevladzem a taktiez so skrcenymi nohami zdviham hornu cast tela - nevladzem a okrem toho mam skoliozu a bolieva ma chrbat,takze bohvieco ani robit nemozem. Co by ste mi poradili, ake cviky ? Bojim sa, aby som nemala rozostupene brusne svalstvo, lebo mam cele velke skarede brucho ako tehotna. Poradite mi nieco, mozu byt aj cviky, do posilky nemam cas chodit. Nechce sa mi citat 147 predoslych stran-nemam na to cas, vdaka.

liana81
16. nov 2010

@yennn @anickamaros no ono asi na každého platí niečo iné, ja napríklad až teraz keď som dala brušáky, tak sa cítim lepšie, a môžem hocijako zdravo jesť, tak na moje telo neplatí, že len tou stravou schudnem, ja patrím asi medzi typy, ktoré musia mať pohyb 🙂

liana81
16. nov 2010

a čo sa týka pitia, tak ja už cca hodinu pred spaním nepijem nič, a aj tak, tým že pijem veľa vody cez deň, tak sa normálne v noci budim na wc-ko, aj vy máte s tým problém? 😕 😕 😅 😅

maya30
16. nov 2010

@liana81 ja minimalne 3 hodiny pred spanim nepijem a aj tak chodim v noci na vecko, aj ked sa mi zda ze telo si pomaly zvyka, zo zaciatku som musela ist aj 3-4x, teraz uz menej...ale aj cez den si musim pitie "zorganizovat", ak chcem ist s malym von tak predtym sa tiez nemozem velmi napit, lebo aj dnes som musela bezat z prechadzky domov 😅

lusia_99
16. nov 2010

ahojky babulky 🙂 aj ja beham aj 3x v noci cikat ale nevadi...mam lepsi pocit ze rano bude ploskejsie brusko 😀

liana81
16. nov 2010

@maya30 musím to aj ja posunuť 😀 😀 😀 to mi pripada ako keď som bola tehotná a som v noci každú chvílu chodila 😲

yennn
16. nov 2010

Ahojte dievcence, dnes asi nebudem mat moznost vas docitat, ale tie ktore sa zaujimate o Zumbu, tu mate link
WWW.ZUMBAHIT.SK
najdete tam nejake info a tiez mapu Zumby na slovensku 🙂

liana81
16. nov 2010

@lusia_99 mne to inak tiež nevadí, len niekedy je maličká v noci pri mne v posteli, lebo nie vždy vydrží vo svojej postielke a tak sa bojím, aby nespadla, i ked opatrenia urobim 😖 ale aj tak

lusia_99
16. nov 2010

liana tak to je iny pripad..moj spinka v postielke az do rana....ale aspon 2x sa budi na cajik a ked k tomu pripocitam to xc tak ziadna vyhra...ale rano hned utekam na vahu :D

ivana82
16. nov 2010

@adky nebola si dnes okolo stvrtej na zastavke pri poliklinike na sekcove? zdalo sa mi, ze by si to mohla byt ty, no nebola som si ista a nechcela som byt za blbu 😉