Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky @debbie cakame na ubytky! Halooo, kde ste 😀
@katkav ano mas pravdu, kazdy ubytok sa rata, ale mam tak nejak pocit, ze by som si zasluzila jedno velke VAROVNE PLUS, a nie takyto ubytok ze minus 0.1 chapes ako to myslim? Tak ale jasne ze sa tesim, ved ja vam predsa nemozem pokazit priemer, max. tak stagnaciou, ale pluskom? Fuha to by bola aka hanba 😉
@ivca17 a nechcelo by sa ti investovat do NErucickovej vahy? 😉 Ved nemusi to byt najdrahsia, ktora ti zmeria krvny tlak, poradi ti co si mas rano obliect a este ti vypocita ci je dnes dobry den na sex 😀 😀 😀
Podla mna rucickova vaha je dobra pre tych, ktori sa chcu raz za cas odvazit aby zistili ci nahodou nepriberaju a plus minus dve kila hore dole. Ale vies ako motivuje digitalna vaha, ked chces schudnut? Kazde deko sa rata a urobi ti rano dobru naladu 🙂
No ale samozrejme, ak mas dovod na to aby si ostala verna svojej rucickovej, tak sa prosim rozhodni ty, ktoru vahu mi nahlasis, nenechavaj rozhodnutie na mne, isto chapes ze moja tabulka nepochopi ked namiesto cisla vlozim text "nieco medzi 75 a 76kg" 😀 😀 😀 Ale teda aby som bola milosrdna, kedze si nechala rozhodnutie na mne, tak som dala 75.5 takze blahozelam k ubytku pol kila 😀
@yennn ved si tiez len clovek a mozno si trosku zhresila kvoli problemom, na buduci tyzden si das vacsi pozor...ja som zistila, ze musim vypit aspon 3 litre, takze tento tyzden je moj tyzden, kedy sa budem ucit pit a tiez som tento tyzden nedavala velmi pozor, lebo som bola v strese, takze tento tyzden bude urcite lepsi...vcera som bola s kamoskami, na navsteve, boli sme pozriet jedno babatko a hoci si piseme maily, stretavame sa vacsinou tak raz za tri mesiace, takze som motivovana, o tri mesiace musi ist dole par kil, nech to aj vidno, nech ma pochvalia 😉
dakujem 🙂
@marthuska @vejula podla mna obidve mate svojim sposobom pravdu, myslim si ze nie je jedno co spapam a tak naplnim svoj denny energeticky prijem. A suhlasim ze na chudnutie ma vplyv strasne vela inych veci, zdravotny stav, psychika, glykemicky index, cvicenie a podobne..... chudnutie je BOHUZIAL dost rozsiahla tema, normalne uvazujem ci si nezaobstarat nejaku knizku a nezacat sa tym zaoberat trosku odbornejsie, nez len to co si pamatam z predchadzajuceho chudnutia ci z inych stranok... nieco co napisala skupina doktorov.
Ale @vejula nerozumiem tvojej poznamke o cibuli - akoze preco sa zvysuje energeticka hodnota oleja ked na nom smazim cibulu viac, nez ked ho pridam do jedla neskor. Mas na mysli ze to ta cibula zvysi energeticku hodnotu? To by ma nahodou celkom zaujimalo, ved olej je olej nie? Alebo som ta nespravne pochopila?...... mozno ine kocky poradia @debbie @adky a cojaviem kto to tu este mate take premakane nastudovane?
@katkav tak jasne, mas o motivaciu navyse, takze do toho! 🙂
Jasne mas pravdu, aj ja som len clovek (hoci to nerada pripustam, heheh 😀 😀 😀 ) nakoniec... ak by to tak nebolo, tak tu nepisem do tejto temy, nie?
No a mas pravdu, uz som sa koncom tyzdna umravnila a dari sa mi, tak dufam ze tento tyzden pojde dolu aspon to obligatne polkilo 🙂
Pitny rezim je fuska, drzim ti palce, mas pravdu je velmi dolezity. Ja som tiez prvy tyzden stravila len tym ze som menila pitny rezim, aj ked ostatne sa k tomu tak nejak pridruzili same 🙂
Neviem ako ostatni ludia, ale moj organizmus si malokedy vypyta 3 litre tekutin (mozno v lete), takze dostat do seba 3 litre sa mi celkom uspesne dari, ale musim povedat ze je to tvrda praca. V kuchyni na linke mam uz siedmy tyzden maly papierik s ceruzkou kam si pisem ciarky na prijate tekutiny (pozor kava sa odratava a polievka priratava) a nemyslim ze s tym zapisovanim v dohladnej dobe prestanem - ucel sväti prostriedky 🙂
ahojte, ja som bola s malou cez víkend preč, váha 66 kg.....a tento týždeň nebudem moc cvičiť, lebo som konečne dostala kamarátku po 4 mesiacoch 😔
no ale aspoň som si udržala, že som už nepribrala
@yennn no ja som si dala tento tyzden zavazok, ze kazdy den, t.j. celych 7 dni musim vypit tolko kolko mi treba a som zvedava, ci sa nieco zmeni, ci sa mi podari schudnut viac ako pol kila...aj ked pol kila je podla mna optimalne, nechcem schudnut hned naraz vsetko...ved to by nemalo trvaly efekt, plus kojim, tak nejake extremy este nechcem. 😉 pomaly dalej zajdes. 😀
@yennn ahojky váha 86,6 kg tentoraz to nie je úbytok ☹ nevadí,nabudúce bude
@katusradus nabuduce bude 😉
@katkav pravda pravduca, pomaly dalej zajdes. Praca kvapna malo platna. Co se vlece, neutece.... 😀
Som rada ak tomu uprimne veris, ze polkila je optimalne, lebo poviem ti ja som mala parkrat 3-ciferne cislo a v tom obdobi bolo velmi narocne nepodlahnut pokuseniu schudnut rychlejsie. Mala som dlhe obdobia kedy bolo "len" pol kila tyzdenne sklamanim. Takze drzim ti palce, nech sa ti polkila tyzdenne dari a nech vytrvas vo svojom odhodlani.
PS: osobne si myslim, ze pokial tato vaha u teba nie je normalna a stála uz par rokov, ak je to napriklad pre tvoj organizmus "novinka" suvisiaca s tehotenstvom, tak pokojne mozes par kil zhodit aj rychlejsie - napr. kilo tyzdenne. 4-5 kil v prvom mesiaci. Telo sa v takomto stadiu rado zbavi prebytocnych kil trosku rychlejsie, potom sa to samozrejme zabrzdi a polkila tyzdenne je optimalne. Ale samozrejme neber toto ako nahovaranie ta na nieco zakazane, je to moj nazor a par mojich osobnych skusenosti 🙂
@yennn ja by som sa velmi tesila, keby som chudla ako kedysi, ked som mala 18 alebo 19, vtedy som dokazala dat aj 15 kil za 2 mesiace dole bez jojo efektu, ale myslim si, ze metabolizmus a vsetko uz take nie je ako pred 11 rokmi, takze preto to beriem takto, radsej menej pomalsie ako vela rychlo...lebo by ma mrzelo, keby som schudla velmi vela rychlo a potom zrazu by sa to postupne zastavilo a nebodaj vracalo spat...uvidime co tento tyzden spravi poriadne pitie vody, uz mam 1,5 litra v sebe 😉 pomaly si podavam klucku na dverach wc sama so sebou. 😀 a nemozem povedat, ze by som zatial jedla ukazkovo, snazit sa snazim, ale este som do toho neni taka zahryznuta (tento tyzden bolo par prehreskov) 😀 viac kil som mala uz pred tehotenstvom...ale teraz som si povedala, ze o pol roka uz musi byt viditelne, ze som nieco dala dole...takze motivaciu uz mam riadnu aj jedalnicek uz upravim poriadne, nech sa dostavia krajsie vysledky...mna tesi, ze sa blizim k tej hnusnej stovke a dvojcifernej vahe. 😀
@yennn ja som jeziskovi uz povedala ze chcem digi vahu mama aj vybranu, uz len nech ju donese 😀
tuto vahu mam bo mi ju moja mama kupila, no nemohla som jej darcek odmietnut a kupit hned digitalnu, ale uz su tomu dva roky a uz chcem novu 😉
nech mam srdce na mieste ked pojdem dnes s malou ku svokre odvazim sa tam na digitalnej a uvidime.. snad ma to moc neprekvapi (vzlom) 🙂
@yennn no ja som raz pozerala jednu reláciu a zdravej výžive a tam jeden lekár hovoril, že sa môže jeden deň v týždni doslova prežrať, a že sa to na váha určite neodrazí, ale skôr si myslím, že nepriberieš ale či schudneš, to je otázka.
Osobne aj podľa vlastnej skúsenosti viem, že dlhodobo sa 100% dietne jesť nedá, raz ťa to prestane baviť, preto treba zmeniť úplne a natrvalo stravovacie návyky, snažiť sa jesť zdravo, pravidelne, zmenšiť porcie, zbytočne kadečo nevyžierať, ale tiež raz za čas aj zhrešiť, kvalitnou čokoldou, kľudne aj slaninou a klobásou, ale len s mierou a potom zas niekde ubrať, opravte ma ak sa mýlim, ale mne nejde len o nárazové schudnutie ale naučiť sa správne stravovať a naučiť to aj svoju dcéru... 🙂
inak jedna drastická metóda na chudnutie je jesť nahá pred zrkadlom na stoličke 😀 😀 ,myslím, že väčšine z nás pretsane chutiť už pri tej predstave 😝
ahojte kočky, tak hlásim -1kg ale nie som spokojna. Pekne som sa 5x denne vyvažene stravovala, uz vo štvrtok som mala 78 a myslela ze este neičo potiahnem, ale ako som bola v sobotu prec tak malinka mala tolko dojmov ze to čo som si uzila cez den bez nej som si s prepačenim odserkala v noci. Stale plakala, ja som bola rano uz uplne hotova, nevladala som ju ani na rukach vlacit. Samozrejme ze som sa vyprdla na cele stravovanie a jedla som bars co este aj 2 horalky som zosrotovala. A vysledok dnes rano na lačno 79, zo srandy som sa odvažila aj po papani a 80. Takze je to vlastne ako keby som ani neschudla. Nechapem ze sa to takto vratilo kvoli jednemu dnu. Hnevam sa na všetko a hlavne na seba. a týmto ta
@yennn poprosim aby si ma vyradila z tabulky. Lebo si uz pripadam trapne. Vsetky sa krasne drzite a ja vzdy zliham. Pripadam si ako krava aby som kazdy pondelok obhajovala svoje zlyhania. Kazdy pondelok to vyzera ako blbe vyhovorky. Frustruje ma to. Neopustim vas ani sa neprestanem snazit. budem vas stale sledovat a inspirovat sa vašou pevnou volou. Ale nechcem vam kazit vysledky ☹
in ak baby a čierny čaj sa prirátava alebo odrátava z pitného režimu, keď má kofeín 😕 ja ho ráno pijem namiesto kávy aj pol litra
@lilithka26 ahojcek, no ja s tym ZASADNE NESUHLASIM, aby si vypadla z nasej tabulky. to teda nieeee. vobec nemusis mat vycitky alebo sa zle citit. nikomu nic nekazis, ziadne priemery alebo nieco podobne. proste nechcem, aby si nas len tak sledovala. budem velmi rada, ak ostanes a hotovo. hm? 🙂
@katkav myslim ze uz o stvrtroka by to malo byt viditelne. Viem ze u nas, vacsich vahovych kategorii, to spoznaju vacsinou len nasi blizki (aspon na zaciatku) ale ked aj 0.5 tyzdenne, tak to mas za 3 mesiace 6 kil, to uz je vidno aj pri takejto vahe, myslim 🙂
@ivca17 á jasné, chápem. Tak po ježiškovi mi nahlásiš presne 72.8 😀
@ellysa tak teraz si ma totálne šokovala!!! Nechutnejšiu vec si ani predstaviť nedokážem..... ŽE JESŤ NAHÁ NA STOLIČKE PRED ZRKADLOM??? FÚUUUUHA ☹
Ináč máš pravdu v tom čo píšeš. Akurát myslím že pre mnohých ľudí "kvalitná" (čítaj 90%-tná) čokoláda nie je to pravé orechové na to, aby človek zhrešil
@marthuska juuj si zlata. Ale ja som to naozaj nepisala preto aby ste ma tu vsetky zacali prehovarat. Hambim sa a citim to tak ze si nezasluzim s vami chudnut v tabulke. Lebo u mna to ani nie je o tom ze si musim vyratavat kaloricku hodnitu jedla. Nieje problem ked zjem dva rozky s barscim, z toho nepriberam, ale ja zosrotujem 4! Proste nemam mieru, prejedam sa, zajedam stres, smutok. Proste aj ked sa odhodlam vydrzim par dni a zasa sa neovladnem. Je to strasne ☹
Ja uz baby normalne rozmyslam nad adipex ratard alebo podobnou srackou, aby to zastavilo to moje obzerstvo. taka som uz zufala zo seba, nechcem vyzerat takto. Prosim odhovorte ma od toho ,lebo som uz nalomena 😢
@yennn inak ti chcem ozrejmit nasu ex debatu. Ja som sa v 20 vydala z velkej lasky ale manzelicek ma po 3 rokoch poslal k vode kvoli tomu ze si zacal s koleginou. Moju malinku mam s priatelom ktoreho som mala po manzelovy. Len som pisala ze uz pol roka nam to neklape. ako mam malu tak to ide s nami dole vodou a pritom to bolo super. Este v tehotenstve to bolo prenadherne, rozumeli sme si, zahrnal ma laskou kazdy den, bol na mna dobrý. Ale pri malej sme sa obaj akosi zmenili, no uvidime co z toho bude. ASi nemam stastie na vztahy. Ale toto ma momentalne netrapi. Som s tym stavom zmierena.
@yennn nie cibulou sa ener. hodn. nezvyšuje ale vystavenim oleja takym teplotam sa menia nenasytene mastne kyseliny na nasytene... teda ak mate kvalitny olej ak su to tie klasicke tie už prešli raz takou vysokou teplotou a nenasytene maqstne kyseliny sa tam nachadzaju minimalne, ale ja poyživam za studena lisovane oleje, ktore ešte neprešli tepelnou upravou 😉
ahojte babule, ja sa nemam momentalne cim chvalit, som taka cierna ovca... pribrala som spat na povodnu vahu, tak aby som nekazila priemer, @jennn zrus ma prosim z tabulky. Vobec to nevypada na to, zeby som sa mala niekedy v blizkom case spamatat. Neviem co sa stalo, proste nemam dna. Asi som to vobec neodhadla, co je to chudnut pri dojceni, pravda je taka, ze som momentalne o mnoho kludnejsia a mam aj viac mliecka, co som svojou stravou zacala ohrozovat. Takze moje chudnutie odkladam do neurcita, ze snad raz dodojcim a najdem si cas aj na cvicenie, teraz to fakt nejde, mozno je to vyhovorka, ale co uz so mnou, fakt nevladzem. Pridem vas este sem tam pocitat, ako sa vam dari, tak hlavne, nech sa vam dari, pa
Ahojte
@yennn hlasim rannú vahu 78kg skákalo to nižšie už aj trošku no po ôsmom prevážení som sa takto rozhodla 😀 😀 😀 , tak a pre toto niesu tie digi váhy lacné dobré , tiež to bol darček , obyčajná, no ked sa postavím na ňu niekedy tak blbne ,že rozviely su aj dvojkilové , tak to musím vypnuť prevážiť sa znova aspom tri krat a pri čísle najviac sa opakujúcom zapíšem 😠 😠 😠 ,niekedy až na depku ked tam nabehne také riadne velké číslo vam poviem, jáááááj a k úbytku ...som spokojná 😀

@yennn hlasim poslusne svoju vahu, nic moc, ale predsa len ubytok, vaha ukazuje 88 kg, co by mal byt ubytok -0,4 kg, ale citim sa nejako nafuknuto 😠 😠 😠