Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@ivana82 nie nie, ved ja som pochopila. Nic na tejto stranke predsa nema byt demotivujuce. Takze ak chces, naozaj ti ho vymazem. Co je koho do tvojho BMI, a ked ho ty nechces vidiet, tak ti ho tam nedam, ok? Vymazem? 🙂
A ak tam niekto nebude chciet mat cokolvek z toho, co som pridala, tak to tam vymazem... dobre baby?
@ivana82 moooja, nebud smutna, ved ti to ide krasne, za dva tyzdne dole dve kila, ved je to super 🙂 Neboj, tu nie sme ziadna modelka, alebo ak tu aj nejaka modelka je (vsak @vejula - ty este kusok a spadas do kategorie nie ze normalna vaha, ale stihla - tak davaj pozor, az ta nevyradim z tabulky, ok? 😝 😎 )... kde som to skoncila? Aha, ze ak tu aj nejaka modelka je, tak ma isto dobry dovod na to, aby chudla a myslim ze sme tu vsetky na jednej lodi.
@yennn velmi dobre chapem, ze nie sme ziadne modelky, no to samotne cislo, nie aby sme si strazili vahu ku spokojnosti, este tam pridaju BMI /dalsie cislo/ na ktore aby si bola v pohode, tak ho musis mat nizke...neviem, ci som to dost zrozumitelne napisala, ked nie, napiste mi a ja to vysvetlim polopate... 🙂
@yennn to BMI nechcem ani vedieť,dostala som od mm takú váhu,ktorá odmeria tuk,vodu a svalovinu 😝 tak ani sa nepýtaj...samozrejme,že mi vyšlo,že som obézna,ale... tuku v tele mám raz tolko jak by malo byť 😵 😵 😵 to je u mna motivujúce!!!!!!!!!!!
@yennn 😀 noo tak modelka určite niesom. ja mam len lahke kosti, ale miery maju daleko od štihlosti, hlavne v pase, po porode mam stale velke brucho jak v takom 4 mesiaci, no toto je moja hlavna problemova partia... takže určite ma nevyhadzuj, ešte vas potrebujem kym budem vypadať podla mojich oredstav 😉
@yennn protein nemusi pit len ten kto maka v posilke. Je to proste doplnenie si latok o ktorých som si vedoma ze ich nemam dost v strave. Ale mas pravdu v tom ze tento zvyk mi ostal z obdobia ked som chodila do posilky. Ked som tam vtedy dosla tak som sa trenerovy stazovala ze neviem odolat sladkemu a on mi povedal ze nech skusim prijimat viac bielkovin, lebo ze na sladke maju ludia chut zvacsa ked ich nemaju dost ale telo si vypyta v sladkostiach ako okamzite palivo. Ale nebola som schopna pojest tolko masa a tvarohu. Tak mi doporucil proteinový drink. Pijem ho uz roky (mimo tehu) a fakt je ze sa moja spotreba znizila. Pred tym som bola schopna dojst do obchodu a nakupit kosik sladkosti a to zjest, ked mam protein tak sice na sladke chud mam ale nie az tak zivocisne pudovo. Okrem toho mi aj cistocne naharadi sladke lebo je cokoladovy 😝 A priberat sa z neho urcite nepribera, naopak. Obsahuje koncentrovane bielkoviny bez zbytocných tukov a cukrov. A vela vlakniny takze aj zasyti. Niekde som aj citala ze ak mas chut na sladkost dat si najprv pohar mlieka a az potom posudit ci musis.
A adipex je anorektikum, cize nemas potrebu, chut jest. Podava sa obeznym ludom ktorý musia schudnut a nevedia. JE na predpis, u nas uplne zruseny, v čechách bez predpisu. zhana sa cez net. ovplyvnuje centralnu nervovu sustavu.
@ivana82 @katusradus napisali ste to celkom zrozumitelne. Ja tomu presne chapem. Ale stale nemam odpoved na otazku - vymazem to konkretne vase BMI ? Nerobi mi to ziaden problem. A ak ho tam nebude chciet nikto, tak ho tam nedam.Nechcela som nikoho demotivovat, myslela som to prave naopak. Ale nie som svätica ani motivacny trener, obcas sa mozem aj ja seknut, nie? 😀
@lilithka26 aha, tak uz rozumiem. Mne tiez chybaju nejake latky, a davam si vitaminy - ale nie na desiatu 😀 😀 😀
No a ten liek - NO KOMENT, pokial nieco nasa lekarska komora zrusila, tak na to mali asi dovod. Ty do kategorie "obezita" nepatris, a isto si silna baba, to zvladnes, preco sa preboha dopovat liekmi z cierneho trhu?
@yennn jasné,že ho nevymaž 🙂 len tak pre zaujímavosť-tuku v "normálnom "tele má byť 20-25% ja mám 42!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto má viac?
@katusradus vidis a tomuto ja neverim, ako moze vaha vediet kolko tuku mas v tele? Co je lejzrová ? 🙂
PS: ale keby mi este niekto iny chcel nahlasit % tuku v tele, tak ho do tabulky mozem dopisat 😎 @katusradus? 😝
Ok babulky, na teraz sa lucim, ideme este nakupovat a zhanat nejake darceky 😀
Pa zatial
@katusradus ahoj Katka,nemám viac ale podľa BMI mám takých 20 kg navyše
babulky ahojky hlasim vahu neskoro viem prepačte ale bili sme 2 svinky takze nestihacka....
VAHA: 80,6 (-O.20 dkg), PAS: 95cm (-1), BOKY: 107cm (-1), STEHNO 62cm (O),PRSIA 102cm.(O)...a letim na zumbu... 😉 papa
@jojina11 sme na tom rovnako, ja mam podla bmi tiez 20 kg navyse 😖
@lilithka26 no ved dačo s tým urobíme, ale ked som si merala pás tak do stovky mi chýba 1 cm, strašné, zrkadlo to veľmi presne ukáže
@lilithka26 čítam o vzťahoch, čo píšeš pre @yennn , ja som na tom dosť podobne 😕 ☹

@elvera no posnazim sa este pockat na ostatnych, takze asi k veceru hodim tabulku
@ivana82 tak ak si chces zakryt oci, mozem ti ho zmazat. Ale myslim si ze by si si nemala zakryvat oci. Preto sme tu. Mas len o par jednotiek vyssie BMI nez ja a tiez mi to cislo nie je mile, ale preto sme tu, aby sme ho znizili.
@tinika ako sa to vezme - v najnizsej (chvalabohu) kategorii nie si, ale si v nizsej nez som ja, pokial je vzorec spravny 😉