icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

jojina11
23. nov 2010

@yennn no včera som vypila do večera 1,4 l čo je u mňa veľa ved to ak WC pocítilo, dnes od rána 8 dcl, pendlujem medzi sporákom, umývadlom , kúrením atd s malou na rukách, chcela som sa opýtať ako funguje tá vaša tabulka a ako sa dá do toho zapojiť

maatkka
23. nov 2010

Dobre ranko baby 🙂
@yennn dakujem ze si ma vratila do tabuky a grafu - mimochodom dobra praca (ako vzdy 😉)
@debbie ja sa snazim ako kazda dodrziavat to ze jem male porcie pravidelne zdrave jedlo hlavne zeleninu nejem sladkosti ani slanosti pecivo len na ranajky vela pijem 2x do tyzdna cvicim (fat burner + body stiling - to by malo byt na odburavanie tuku a formovanie postavy - tam vzdy zaciname aerobikom a potom precvicime cele telo hlavne problemove partie 😀 ) a 2x do tyzdna chodim plavat... jednu vec robim inak ako vy a viem ze by ste ma za to urcite nepochvalili (ale ja mam pocit ze uz mam trosku odsledovane co na mna plati 😉) a to ze ja uz vecer (tak po 17-tej) nejem nic uz len pijem caj na chudnutie 😀 to je take moje placebo 😀 - viem ze tak sa vraj spomaluje metabolizmus ale mne sa tak chudne lepsie a nerobi mi to ziadny problem - ked jem pravidelne cez den vecer uz nie som hladna...
gratulujem k vsetkym ubytkom!!!!!!!!!! 🙂

nanika
23. nov 2010

@yennn vdaka, normalne sa za seba hanbim, ale akosi nemam sil :(

yennn
23. nov 2010

@nanika netreba sa hanbit ani nikomu vysvetlovat, myslim si ze obdobia ked clovek jednoducho NIE JE v rozpolozeni (ci uz psychickom alebo fyzickom) chudnut, si zazila kazda z nas. Toto forum je tu hlavne na to, aby sme sa motivovali, pomahali sa. No ak ta to ma stresovat alebo nebodaj sa mas hanbit, tak to nema vyznam. Nakoniec... nikto nepovedal ze treba byt sucastou tabulky, to vobec nie je povinne, prave naopak. Tu si vitana, pokojne sa prid inspirovat ci motivovat, pokracuj s nami dalej, nikomu nic nemusis hlasit. A ak sa aj rozhodnes uz sem nezavitat (co by bola skoda), tak sa snaz nepribrat, aby si to potom nemala este tazsie. 🙂 Aj "nepribrat" je pre zenu na materskej obrovsky uspech. Takze vela zdaru a rada ta tu uvidim 😉

yennn
23. nov 2010

Tesi ma, ze sa vam tabulka a graf pacia, aspon viem ze to nerobim zbytocne. Ak to motivuje co i len jedneho cloveka, tesim sa 😀

yennn
23. nov 2010

@jojina11 super vidim ze sa ti vodicka dari, len tak dalej. V podstate doobeda by si mala mat 15 ciarok (1.5 litra) a potom do vecera dalsich 15 🙂
Co sa tyka tabulky, funguje to tak ze mi vyjadris svoje zelanie byt sucastou nasho chudnuceho mega-uspechu 😀 😀 😀 Ak svoje odhodlanie myslis vazne, tak mi zahlasis svoju vysku, aktualnu vahu a svoj ciel, kolko by si chcela schudnut do 31.12.2010 - to je taky nas prvy medziciel. Ak chces mozes aj miery (prsia, pas, zadok, stehno) - vazime sa kazdy pondelok, baby nahlasia, ja nahodim do tabulky a toho grafu a vecer to sem uverejnim a vsetky sa spolu tesime a kto sa neposnazil, vstupuje si do svedomia 😉 Videla si vcerajsi graf a tabulku? Pekne, nie? 😀

yennn
23. nov 2010

@fatulda som rada ze si rada 😝 Aj my sme radi ze si sa pridala, takto nas bude viac a bude nas to viacej motivovat 😀 Ja tvrdim ze keby sme nezacali, nielenze by som nevedela co so sebou, ale dnes by som uz mozno mala 110 kil, takto mam 93 😀

@adky ja ta nebudem presviedcat ze by si mala spomalit, si rozumna baba a vies presne co sa ma alebo nie. Len ta chcem upozornit na jednu vec, neviem ci je to spravne alebo nie, ale napadlo ma ze ked ti vyrata BMI na tej stranke, odporuca ti kolko mozes za mesiac schudnut - ale mozno oni nerataju s tym ze ty uz si za 6 tyzdnov dala dole vyse 10 kil....

vejula
23. nov 2010

@yennn super robotka tabulka aj graf 😵 Ďakujeeeem.

Inač DNES som bola s malym na kontorle a zda sa že ATB pekne zabrali a maličky ma už moč v poriadku, tak sa vytešujem. Len aby to tak ostalo, o tyždne mam ešte pre istotu doniesť moč na kontorlu tak nam držte palčeky 🙂

adky
23. nov 2010

@yennn mozno nie :D Ale ved ty si minule tiez kolko schudla za 3? mesiace 😀 Ja som minule schudla 20 kil za 3 mesiace 😎

ellysa
23. nov 2010

@yennn 15 čiarok doobeda a 15 poobede, aký máš pohár???? 😀 No ja sa naozaj snažím piť a jesť 5x denne, cikám ako závodná kobyla, bojím sa ísť aj von ďalej od domu aby to na mňa neprišlo 😀 😀 , včera som zhrešila naštvala ma strašne jedna osoba, je to taká dlhodobá kauza a včera sa to znova otvorilo 😠 , tak som zhltla tri bonbonierové cukríky, no ale hádam sa to neprejaví
chcela som sa spýtať, ako na vaše chudnutie reagujú manželia? myslím hlavne ako upravujete stravu, ja nejak nezvládam variť aj pre môjho aj pre seba aj pre malú, a môj by mi nejak veľmi zeleninku nejedol (pritom je ako špajla), tak sa snažím jesť napríklad tak, že si dám menej a málo prílohy, polievku bez rezancov ale varím normálne, nie diétne...fakt nemám silu robiť to inak...ako to zvládate vy?

debbie
23. nov 2010

Ahojte baby @yennn kráááááááásna tabulka len som nakukla na nu ide a isto ju prejdem ešte viackrát tento tt dakujeme moooooooooooc nestíham tu písať ani dočiťať teraz ideme preč no večer som tu 😀 😀 😀

fatulda
23. nov 2010

@ellysa no napriklad ja som predtym varila stale oddelene pre deti, aj ked by som uz mohla aj spolocne ale nejako som si nezvykla. Pre mna a muza som nevarila kazdy den, on ma v robote obedy a chodi domov vecer, to si da nejaky chlebik 😝 Ale ako som zacala s touto stravou, tak sa naozaj snazim kadzy den varit, vacsinou uz aj spolocne pre vsetkych a mm ma praveze zeleninu velmi rad, aj zeleninove salaty a ine zdrave jedla, takze je spokojny 😉

@maatkka to ti zavidim, ze vecer nie si hladna, to je moje najproblemovejsie obdobie, cez den by som kludne vydrzala aj nejest (co uz samozrejme nerobim), ale ked pride vecer.. 😠 , aj preto, ze sa cez den nezastavim a vecer mam klud a zacnem vymyslat 😠 , ale zrejme sa mi musi aj zmensit zaludok, aby som to prestala takto pocitovat

yennn
23. nov 2010

@vejula super ze Dominik je uz v poriadku, tak uz budes aj ty, vsak? 😉

@adky asi 3.5 mesiaca tobolo 24 kil 🙂 Ved ja sa nehadam 😉

yennn
23. nov 2010

@ellysa mam 3-decovy pohar, ktory mam presne odmerany tak ze viem kedy si nalejem 3 a kedy 2 deci, a pri kazdom deci si robim ciarku, a tak isto mam odmeranu aj salku a tiez hlboky tanier (aj polievka sa rata 😉 )
Tiez chodim nemalo na wecko ale beriem to pozitivne - ze sa precistujem, mozno to znie sialene, ale vzdy sa tesim ked nemam moc zlty moc - mala som s tym asi dvakrat problemy a neprosim nikdy viac 🙂
Ja mam asi velke stastie, ako tak pocuvam, ze moj muz akukolvek pozitivnu zmenu stravy smerom k zdravsiemu vita. Nie je ziaden tučko, prave naopak. Ale jednak pracuje v Poluse a tam sa asi nestravuje az tak zdravo, a jednak ma tento piatok 40-tku takze si vstupil do svedomia.
No pokial sa neda inac, tak myslim ze na to ides celkom logicky - ak nemas silu varit na dvojo tak sebe trosku prirob zeleninky a namiesto casti prilohy daj cast zeleniny. A uvidis ako sa ti bude darit tymto sposobom, lebo priznajme si, uz tym ze sa obmedzujes, ubudaju kalorie z tvojho denneho prijmu. A ked to pojde, nechaj tak. A az sa to zastavi, tak budes musiet pritlacit - ale to zase budes uz niekde dalej a viac motivovana, tak mozno casom ti ani nebude prekazat si urobit nieco ine, nez ostatnym. Alebo mozno by si mohla pre seba navarit taky vacsi kotol aby si nemusela casto

oacka
23. nov 2010

ahojte kočendy, tak vyzerá to tak,že som už úplne prešla na UM, MM bolo málo. takže by som rada začala aktívne chudnúť. vysvetlíte mi please,ako to tu beží? vidím,že sa vám v partiii dobre chudne. treba splňať nejaké podmienky - hlasiť info do tabuľky,alebo tak? dííííík!

ellysa
23. nov 2010

@yennn ja som sa zľakla že čiarka=pohár 😀 😀

adky
23. nov 2010

@yennn no vidiiis,tiez ze jaka raketova rychlost 😀

adky
23. nov 2010

@oacka Ahoj,ano-hlasime vahu kazdy tyzden a svoje uspechy zapisujeme do spolocnej tabulke kde je perfektny prehlad kto kolko schudol 😎 Stravujeme sa racionalne,inspirovat sa mozes napr. na stranke chudnutie-ako.sk 😉

yennn
23. nov 2010

@ellysa aha, no ved mohla by som aj v poldecákoch, nie? Lenze to by som ich doobeda musela vypit 30 a poobede tiez - ale mozno by som viac schudla - vies zakazdym si ist po deci vody 😉

jojina11
23. nov 2010

@yennn no tak sa teda hlásim do tabuľky, len neviem ako to pôjde s tým hlásením váhy, ja nemám digi,tak to asi bude ťažšie,takže výška 168, váha 78, pás 99, prsia 99, boky 112, stehno 64, no tieto čísla sa mi vôbec nepáčia a keďže do silvestra už nemám veľa času, tak si dávam záväzok 2 kg? no uvidíme, prosím zapíš mi to
@oacka Kristínke všetko najlepšie k 5.mesiačikom

yennn
23. nov 2010

@oacka pravda pravda, perfektne sa nam chudne, uz sme vsetky spolu za 7 tyzdnov schudli 72 kil - to je cely clovek (ehm... taky stihlejsi, oproti mne 😉 ... vlastne celá vysnívaná ja 😀 😀 😀 )
Netreba splnat podmienky, ani dodrziavat pravidla. Kazdy nech chudne akym stylom chce, ako rychlo chce. No vacsina z nas preferuje zdravy styl, radsej pomalsi styl chudnutia - ziadne diety, ziadne lieky, pekne pomalicky. Pridaj sa k nam, citaj, prispievaj, pytaj sa, odpovedaj 🙂
A pravidla treba dodrziavat az keby si sa chcela zaradit do nasho chudnuceho teamu a podielat sa na nasom (ako som uz vyssie pisala) chudnucom MEGA uspechu... je dine pravidlo = kazdy pondelok sa odvazit a nahlasit svoju vahu. No nie je to povinne, rozmysli si a daj mi vediet. Pripadne ak chces, tak si daj p 🙂 ar dni na rozmyslenie, zatial mozme diskutovat

yennn
23. nov 2010

@jojina11 tak si ťa teda píšem, s jednou malou výhradou, dovolím si protestovať proti tvojim 2 kilám za cieľ na silvestra. Do silvestra je 6 tyzdnov x 0.5 kila za tyzden = 3 kila (a nie 2 😀 ) plus, ak hovoris ze si mala taky pitny rezim ako si mala... tak tie dve kila das uz do buduceho pondelka len tym ze teraz pijes tak ako sa ma a tvoje telo pusti vodu. Takze realne, ak sa do toho pustis, tipujem to na 4 kila. Ale tak dajme kompromis - napisem do silvestra ze budes vazit 75 🙂 Nezabudni, v pondelok rano na lacno a sup sem s vahou. Miery stacia raz za mesiac.

yennn
23. nov 2010

baby dnes idem za peknú, normálne som si aj nakreslila tvár dnes, lebo nás pozvali na slávnostný zápis občiankov, hlavne ze mame uz rok za par dni, nie? 😀 Ale tak dufam ze budu aj darceky, kedze isto ide o dalsi z predvolebnych trikov. Mozno aj obcerstvenie, ale tak to ja nemozem, olovrant uz bol (ja som sprosta, mohla som olovrant nedat 😝 )

jojina11
23. nov 2010

@yennn no tak fajn, ked som to začala čítať, tak ma prvé napadlo,že asi som napísala veľa, a ty , že málo,. som realista, ale poteším sa ak váha pôjde dolu

ivana82
23. nov 2010

Ahojte babulky, vitam dalsie spolubojovnicky 🙂 jaaaaaaaaaaaj, pomoooooooooooc, v chladnicke mam fajnucku strudlu, ktorej neviem odolat, vcera som odolala v pohode, ale dnes sa mi to zatial dari, no maaam na nu strasnu chut....a co vy? ako vam to ide?
@yennn tak nahod fotku ako si sa vycacala na slavnostny zapis.,..my sme neboli 😒

oacka
23. nov 2010

@jojina11 ďakujeme! malá konečne priberá,tak ja idem teda konečne chudnnúť!
zajtra sa povážim a pomeriam a dám úvodnú váhu...mám práve prvý menzes po 14 mesiacoch 😠 , mení to dačo na váhe?

jojina11
23. nov 2010

@oacka no to netuším, ale ja tiež nemám menzes ešte , a zdá sa mi že priberám možno aj preto, okrem iného

tinika
23. nov 2010

taaaak prijemne spotena po zumbe a o hodku idem rodit 🙂)

debbie
23. nov 2010

Ahojky babulky , tak ja idem dočítavať som tu , tak dufam že nebudem sama .... 😀

debbie
23. nov 2010

@tinika tak to si pekne napísala to ja som mala plánovaný CR a den pred nástupom do pôrodnice sme boli s mm na večeru v reštike a tam robí kamoš čašníka, pri odchode sa ma pýtal a čo ,kedy to čakáte a ostal ako zmerany pri mojej odpovedi ...ja že zajtra ihihihihi .....ale vysvetlila som mu to potom hihihih 😀 😀 😀 .