icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

vejula
6. okt 2010

@mimini dakujeeeem

vejula
6. okt 2010

od zajtra začinam naostro .. som sa nasrala, dnes to ešte dotlačim a zajtra začnem 😅

dominikuska
6. okt 2010

Ten posilnovac je fasa, uz som mala taky a zlomil sa mi 😀 , asi som bola prilis aktivna 😀 . Teraz mam doma AB perfect a nemam pocit, zeby sa mi robili tehlicky, Ale od zajtra zacnem poctivo cvicit 5 minut a uvidim ci nenastane nejaka zmena. Na vecerne jedenie skusim poradit, skuste si po veceri umyt zuby mne to zvyklo pomoct. 😉

vejula
6. okt 2010

@dominikuska vdaka, ja som taky človek ritualov ja ked si dam po večeri bielu kavu pre telo to znamena že je koniec ale skara prave dnes rano sa mi minula biela kava a nemala som to čim ukončiť .... Takže moja najväčšia chyba bola že som nekupila meltu, ostatne už išlo mimo mna 😅

smarti
6. okt 2010

@adky nemôžem si dať ani pohár mlieka pred spaním? Sa mi zdá, že mi to pomáha pri tvorbe mlieka v noci. Asi si začnem radšej dávač čaj pre dojčiace.

vejula
6. okt 2010

@smarti jasne že možeš dať pohar mlieka 😉 a najlepšie s medikom na sladke sny. Z jedneho pohara určite nepriberieš, to by si mala pred chvilou sledovať mna jak som do seba ladovala čo sa dalo 😅 .... Ale ked mm ma ešte aj podporoval v tom, že aspon bude mať maly sledke mliečko.
No ale dosť už o mne, proste pohar mlieka je podla mna v poho, horšie by bolo keby si do seba šupala smotanu alebo šlahačku 😝

dominikuska
6. okt 2010

Aj podla man je v pohode, pokial malemu nerobi tazkosti, mne mlieko nerobi dobre na zaludok a aj maleho od neho prehanalo. Takze mlieko davam akurat trosku do kavy a do jedal, ciste nepijem.

smarti
6. okt 2010

@vejula jééj, si ma potešila, ale to sa premáham, že len mlieko, lebo doteraz som po večeroch ladovala okrem mlieka ešte aj piškóty, slané, sem tam ovocie k tomu, no proste mix toho, čo mi prišlo pod ruku. A dnes som večerala o 7, no a pred chvíľou som dala to mlieko. A už idem spať.

dominikuska
6. okt 2010

Ja chodim spat az okolo polnoci a neskor, tak kedy este mozem jest??? Veceriame medzi 19-20 hod. A chut na sladke sa vacsinou dorazi hned po najedeni, a to iste aj na obed, hocico jem, ci sladke alebo slane alebo maso alebo cestovinu, vzdy sa musim dorazit sladkostou 😠 . Pred tehu som mala stavy, ze som sa budila rano o piatej a neskutocna chut na sladke , vzdy som mala vedla postele sladkosti a zjedla som ich a spala dalej 😲 . Az ked som bola tehu tak som s tym skoncila a to len kvoli tomu, ze ma neskutocne boleli zuby a pomahalo mi jedine to, ze som ich musela mat vzdy ciste. Tak vtedy som skoncila s tym zlozvykom.

nanika
7. okt 2010

@dominikuska si zlata 🙂
Ja sa drzim uz treti, vlastne je stvrtok, tak pomaly stvrty den. Tazke je to veru tazke a ja krava este skacem kazdy den na vahu a nehybe sa to. Momentalne by podla lunarneho kalendaru mal pribudat mesiac, takze aj toto je na prd, tazko sa chudne, ja som neschudla ani deko a to jem asi 1/4 z toho, co predtym, ak ratame aj tie kvanta sladkeho :( Ale citam vas a hreje ma pri srdiecku, ze v tom nie som sama, tak zatinam zuby a snazim sa vydrzat. Buduci tyzden uz bude lepsie, telo si zvykne. Otazka znie, co dnes na obed, este tam mam trocha ryze, kludne ju budem jest aj treti den a v piatok som u nasich, mama ze bude svieckova. Bozinku, musim vymysliet, preco ju nejem :(

michele11
7. okt 2010

@nanika na to je lahka pomoc, povedz, ze sa cely tyzden napchavas masom a mala si chut na nieco lahsie, tak si si doniesla so sebou... co ja viem, salad, ryzovy nakyp... a povedz, ze ked, tak nech ti zabalia a vezmes si domov.

michele11
7. okt 2010

baby, dobre ranko, niektora ste tu pisali o nejakej stranke o chudnuti, @adky asi ty, na akom principe to fungovalo?

nanika
7. okt 2010

chudnutie-ako.sk sa to vola

nanika
7. okt 2010

je to chudnutie cez zdravsie stravovanie plus sa musis zmestit do nejakeho kalorickeho limitu, ale nie nejako drastickeho, to ti napise, ked skocis to tej polozky BMI a vyratas si to

bubinko83
7. okt 2010

baby ja som na tom presne tak isto ako vy.Pred tehu nejakych 53kg pred porodom 67 čo zanmena že počas tehu som pribrala 14kg.Z porodky som mala 58 a bola som štastna jak blcha ,že to je nič 5kg navyše.Ale zrazu sa to zastavilo a kg išli hore a teraz mam zase +4 čiže 62. ☹ Aj som skušala schudnut ,ale nejde to ani za svet dole.No poviem vam ,že ja som na milion percent presvedčena že je to hlavne psychika.Jedna vec je ,že moc nezjem a jem pravidelne aj ked aj nezdrave jedla,ale vždy som sa tak stravovala a problem s vahou som nemala a druha vec je že nemam byt po kom takato trochen pri tele ,lebo mama ma 50 rokov a super postavu asi 55 kg.Ale ja som z toho niekedy už jak chora a myslim že je to diagnoza pre psychoša. 😀 Lebo furt sa sledujem čo a kolko toho zjem.Preratavam kalorie čo som nikdy predtym nerobila a ked to niekto robil prišlo mi to divne.Možno keby sa tym človek tolko nezaoberal išli by tie kila same dolu a bez nejakej namahy.A cvičenie je sice zdrave ale chudnutie je asi 90% strava takže tym si moc nepomožeme. 😵

michele11
7. okt 2010

@nanika dakujem, neznie to tak hrozne, lebo @adky to popisovala ako drasticke chudnutie, na ktore sa dala ako pubertacka, tak som myslela, ze to bude nieco drasticke a nezdrave...

marthuska
7. okt 2010

@bubinko83 presne, cvicenie je cca 80 az 90 percent. pretoze ked sa clovek napcha brutalne cez den, tak by musel 4 hod behat, aby to vycvicil. to sa proste neda. treba sa udrzat na uzde, co sa papania tyka a ked je cas, tak to podporit cvicenim. baby, neviem ako vy (lebo niektore uz zacali davno), ja dnes zacinam. dnes som citala super myslienku: nech vam je vecerou pohlad do chladnicky🙂) chi chi. samozrejme, nebudem sa toho drzat doslova. no a aku mam motivaciu: vysoky cholesterol (geneticky, popritom vyprazane jedavam 4krat do roka, stres eliminujem atd), a musim nieco urobit pre svoje zdravie vid aj super prispevok od inanr. dakujem. a nehovoriac o plnej skrini perfektych veci, ktore sa :zbehli: pch.

marthuska
7. okt 2010

@inanr dakujem za super prispevok. je v tom kus pravdy. len clovek je lenivy. lenivy nieco riesit. lenivy urobit si zdrave jedlo. lebo je jednoduchsie si rozbalit bebe keksik. natriet si chlieb s niecim.

marthuska
7. okt 2010

ozaj a ked ma prepadne hlad, ktory ma neprepadne, lebo bude jedavat 5 az 6 krat denne, tak si dam alfika (sojove mlieko), alebo karo alebo zazvorovy caj. a bude🙂) nasim cielom zdar🙂)

marthuska
7. okt 2010

@dominikuska mne pomohlo (davno, ked som dost schudla), si hned po najedeni ist umyt zuby

yennn
7. okt 2010

Dobre ranko dievcence. Ja som sa vcera moc neozyvala, lebo som mala dost blby den a s tym spojenu blbu naladu, takze som nechcela demotivovat 😉 Ozaj, mate niekto skusenosti ako oklamat stresove prejedanie? To by sa mi zislo...
Este som aj ochorela, takze vlastne ani z toho plavania nic nie je. No nic, budem sa modlit, aby to maly odo mna nedostal...

Ale dnes rano som vstala znovu nabudena, slniecko krasne svieti 😀 😀 😀 😀 Aj som sa odvazila postavit na vahu a mam -1.4kg dole. Viem, nie je to tuk, je to len voda, ktoru organizmus "pusti" ked pochopil, ze to s pitnym rezimom myslim vazne a uz nemusi zadrziavat. Super, aspon nieco funguje. Takze baby - pitny rezim, ok? 😀 😀 😀 😀

nanika
7. okt 2010

@yennn teda, blahozelam, ja o sebe taky ubytok teda nemozem povedat 🙂

yennn
7. okt 2010

@maatkka, miery som si zapisala 🙂

@michele11 – tvoje miesto v tabulke je rezervovane 🙂 , zatial posli vysku, vahu a ciel do 31.12. a Pocuj, ako dlho mas to maso napacovane? Mozem si napacovat napr. kilo kuracieho a jest to cely tyzden? Asi nie, co? 😝

@katusradus – tiez som ta zapisala, takze posli vysku, vahu a ciel do silvestra. Ako si od vcerajska pokrocila s tym (ne)rezimom a prejedanim. Podarilo sa to nejako nastartovat? Potrebujes poradit?

@vejula, na “ja to asi nikdy nedokazem” nesmies ani pomysliet, nie to este takto vykricat do sveta
Krocik po krociku...
To sladke na veceru by si mohla prehodnotit, ak mozem poradit. Daj si skor na olovrant, ked uz to musi byt. Na veceru ked das sladke, tak cukor nestihnes uz do vecera spalit a v noci sa co? No pekne krasne ulozi do tukovej formy 😢

@leuska mam kamosku, ktora je tiez po 2.porode a kedze dalsi uz nechysta, tak uplne seriozne uvazuje, ze si ten “ovisok” necha operacne odstranit. Len som si spomenula....

@dominikuska, s tou chutou na sladke hned po jedle to poznam, u mna je to po korenistych jedlach, napr. p segedine alebo gulasi. Daj si sladku zuvacku bez cukru, napr. mlonova je vyborna. Myslim sladku = nie mentolovu.

@bubinko83 – neviem ci som pochopila spravne, chces sa pridat? Robim tabulku, kde mame zapisane vyska vaha miery, ciel do silvesta. Ak si neni rozhodnuta nevadi, mozes od buduceho pondelka. Alebo len tak citaj a prispievaj 🙂

@nanika – nezufam, pondelok je este daleko. 😀 😀 😀 Ved vravim ze je to len voda. To u mna spolahlivo funguje akonahle zacnem dodrziavat pitny rezim, chvalabohu - aspon som namotivovana, aj ked viem ze to nie je tuk 😝

elka74
7. okt 2010

@michele11 tiež sa pridávam.. ako s tými nechcenými kilami zamávať? nejaké diety u mna vždy rýchlo končia a cvičiť popri štyroch deťoch a domácnosti sa mi velmi nedá.. tak čo? ako to budeme riešiť?

dominikuska
7. okt 2010

Aj ja som ci viac prechladena, som myslela, ze to prejde ale kazdym dnom sa to pomalicky zhorsuje ☹ . A pitny rezim dodrziavam uz dost dlho, ja si varim caje do politrakov a vypijem ich za den minimalne 4. Pijem bez cukru, zboznujem caj roibos a teraz citronovy caj od liptonu. Ranajkujem este stale stavy, vcera som skusala najst na nete ci su fakt velmi neprospesne ale nic som nenasla, skor sa odporucaju pol hodinky pred ranajkami na prazdny zaludok a to hlavne mrkovova. A tu akurat pijem. Dnes mam dilemu, ze co na obed 😖 . Fakt netusim.

nanika
7. okt 2010

@dominikuska veru, to ani ja netusim 🙂 Roibos pijem aj ja, ten jediny okrem ovocnych moze aj dojciace maminy, vraj podporuje tvorbu mlieka, ale aj pomaha chudnut - to ako bonus, ale na sebe nebadam 🙂

nanika
7. okt 2010

@elka74 s dietou daleko nezajdes. Otazne je, ci chces len schudnut, alebo zmenit svoje stravovanie k lepsiemu a vahu si udrzat.

katusradus
7. okt 2010

@yennn prsia 115cm,pás 99cm zadok111cm včera som začala tým,že som v noci nejedla sladkosti-to je dobrý začiatok nie? 😉 to je prvoradé a kedže ešte kojím tak tie kilečká nechcem zhadzovať zhurta ako si to písala,že max2kila za mesiac?

nanika
7. okt 2010

@katusradus je to 0.5 kg tyzdenne, aby sa zasa nenabrali rychlo spat 🙂 Pri kojeni je to zhadzovanie, ak to nejde samo od seba o drzku :(