Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn ale povedala som o tom staršej dcére. to je taká moja babská opora. má 15 a máme taký kamarátsky vzťah. dokonca spolu poobede cvičíme zumbu a bavíme sa pri tom.. takže v prípade krízy ma vytiahne von a ideme sa prejsť. tak sme sa dohodli. poháre poctivo zapisujem.. len som nejaká chorá, asi ma chrípka obchádza, tak dneska sa len vyvalujem v posteli aj s malou Vaneskou..
@yennn tak to si ma trosku upokojila, lebo uz som z toho fakt zacinala mat depky, no citim sa lepsie, vojdem do viacerych veci, do ktorych som vosla tak akurat na tesno, no vaha nepusti pod 88...co ma taaaaaaaaaaaaak vytaca do vyvrtky, jak nikdy...neviem, ci stiham este tie 3 kila do silvestra ☹ 😠 😠 😠 😠 ale ja ich zmaknem...
@yennn tešila som sa na babskú jazdu zajednala som bowling ach jááááj ma to štve a najhoršie je že to bude týžden bez fitka ☹
@ivana82 pri diete je možné všetko 😕 dôležité je ako hovorila @yennn pozerať si pod nohy a sledovať krôčky aby sme nestupili vedľa ale išli po svojej cestičke , a nie do diaľky vtedy ja osobne chytám paniku a šup , presľap je na svete.... 😀
tak babule mám za sebou vychádzku s mojou Vladkou, boli sme vonku asi niečo vyše hodiny, a mali ste ma vidieť, ako som "upratovala " po ulici, až som sa sama divila, dokonca som prešla aj ulice čo sú u nás do kopca, skoro som dušu vyplula, moja astma mi musí byť vďačná za tento tréning 😀 , Vladka sa určite divila, že to nie je to pokojné kočikovanie z nohy na nohu, teraz sa tu snaží zaspinkať,
@elka74 dnes mi manžel stiahol v práci DVD zumby, tak možno začnem aj ja,
@debbie prajem ti skoré uzdravenie, veru to tak býva, čím sa väčšmi na niečo tešíme, tým sa to viac pokašle, ale veď ked sa dáš do poriadku, tak môžete s babami vyraziť
@ivana82 aha tak teraz už tomu rozumiem@yennn má pravdu, tuk sa ti premieňa na svaly a to je super
@debbie na týždeň bez fitka sa vykašli, musíš si odpočinúť, možno ti aj tvoj organizmus naznačuje, že treba trošku spomaliť (heheh, teraz si ma nevšímaj, hovorí zo mňa čistá závisť, že dvojfázový tréning.... fujtajbl 😀 😀 ). Ale naozaj, organizmus vie co chce a to aj dosiahne. Pozri, ked budes tieto dva dni odpocivat ako sa len da, a pojdes skor spat, tak mozno budes prekvapena, ze zajtra sa vecer budes citit celkom ok. Nic nie je stratene, este mas dva dni 🙂
@ivana82 tie veci na oblecenie su dolezitejsie nez vaha, ja snivam o tom, ze raz budem uplne zdrava (citaj: ziadna nadváha) a ze nebudem musiet pouzivat vahu, pretoze pri prvom naznaku ze mi su nohavice tesne, sa pustim do upravy jedalnicka a za par dni bude vsetko ok... 🙂
Dnes? Pri prvom naznaku vytiahnem zo skrine volnejsie - momentalne mam v skrini vsetky velkosti od 46 po 50 a tehotenske ☹
@elka74 tak ked si chora, tak odpocivaj aj ty, telo v prvom rade potrebuje vyzdraviet, aby si sa mohla s energiou pustit do chudnutia. A nezabudni - ked si chora, tak je pitny rezim ovela dolezitejsi nez pri chudnuti - asi ti nemusim pripominat ze sa precistuje organizmus a skodliviny odchadzaju (doslova) do hajzla 😀
@elka74 no isto že ma pochváli, a tá "vhodná príležitosť na ktorú čaká", ako píšeš bude až schudnem 20 kíl, nie? 😉
Ale nemôžme mať všetko, ja som spokojná. V niektorých veciach je môj muž menej pozorny (kvetina ked nemas narodeniny? kto to kedy pocul? ) ale inac sa nemozem stazovat. A ked ma nepochvali on, pochvalia ma ini (uz zacali) - to ale nie je moj problem, nie? 😎 😀
@elka74 vies co z vlastnej skusenosti ti poviem, ze pit nesladene napoje vratane cajov je len otazka zvyku. Ja som sladko-napojo-holik. Ked mam "tlsťošské" obdobie, tak sladím čaje, pijem sladké minerálky a ĹADOVÝ ČAAAAJ, vééééľa ľadového čaju, brrr toľko cukru. A keď je zle, tak aj sirup domov kupim, ale tak to už je fakt zufalstvo.
Potom sa zatnem a prinutim sa a za tyzden ani nevies ako chuti sladka tekutina. Jedine porusenie je med v caji aj to iba ak som chora, vtedy si ho vyslovene doprajem
@yennn ja inak sladké malinovky a takéto veci ako je cola a tak nemusím mať. aj doma pijem len vodu z vodovodu. ak niekam ideme tak si dávam minerálku ale zasa do kávy si dám lyžičku cukru a aj do čaju. ale z čaju som ho vylúčila odo dnes.. máš pravdu že nebolo vždy len ružové všetko.. ale ja nie som konfliktný tip a aj deti sa mi smejú že ich ani vyhrešiť neviem.. aj sa chvílu tvárim akože vážne ale dlho to nevydržím. a neviem ako vy ale ja sa nedokážem s niekým len tak nerozprávať.. to by už fakt musel byť dovod ako hrom.. dúfam že taký nebudem nikdy mať.. 🙂
Baby,konecne som tu,mala spi,ja uz nemam co sit (az zajtra ma caka dalsich 5 ciziem 😀 ) a maaam volno 2 hodiny pokila nezacnu odsudene,udem ciiiitat 😀
@adky adky videla som ta na istej super stranke nemenovanej, kde su teda rucne robene vyrobky, mala by som zaujem aj ja o3 cizmicky( mamina, tatino, emmka) 😀 ak by sa ti dalo, len neviem ci to stihas a stihne aj dojst 🙂 len mi daj info kedy by to mohlo pristci sa to da stihnut 🙂 ak jo tak budem veeelmi rada a este teda ze su nadherne tie cizmicky, si sikulka 🙂

@jojina11 strasne dobre sa to cita, ako si sa do toho pustila. 😀 Nema sa to preco nepodarit, musela by si mat nejaky zdravotny problem, ale kedze taky nemas, co by ti branil chudnut, tak uvidis, mozno uz tento pondelok budes prijemne prekvapena, a @elka74 tiez - paráda, tesim sa ze si zacala pit. Ked nepovies muzovi, mnohokrat je to jednoduchsie, nebude ta podpichovat ani kontrolovat. Ale niekedy povedat ma aj vyhodu - zasiahne v pripade krize. Takze je na tvojom zvazeni. Len aby si nedopadla jak ja - muzovi som tak povedala aj nepovedala - vie preco tolko sedim na koniku, vie co robim cely den v pondelok, ale ze by sa spytal kolko som uz schudla, alebo ma pochvalil tak to nie.... 😠