icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
29. nov 2010

@liana81 aký máš jedálniček? Pokiaľ si si istá, že si nikde nezhrešila, tak možno niekde máš chybu v jedálničku. Vieš 66 kíl už nie je až taká veľká nadváha, takže možnože ješ oveľa menej než by si mala na svoju váhu, a organizmus začal ukladať lebo nechce aby si hladovala. Takto to funguje...

jojina11
29. nov 2010

@yennn no ja si tiež myslím, že ked odíde všetka prebytočná voda, tak sa to veľmi spomalí, zajtra budem mať zaťažkávacie popoludnie, idem na seminár, a tam plno jedla, no zbohom, ja len dúfam, že tam bude vodička

elvera
29. nov 2010

@yennn vsetko najlepsie drobcekovi a kludne sa mu venuj. Myslim, ze ani jedna z nas sa urcite nepohneva, ked bude tabulocka vynimocne zajtra. Vsak aj tak ti patri nasa velka vdaka, ze to pre nas robis. Takze sa m klune povenuj. 😉 Ale hlasim vahu 81,3, nic moc 😒 . Na buduci tyzden sa polepsim, slubujem.

liana81
29. nov 2010

@yennn ja neviem, mám pocit že mi nič nepomáha, akurát len som necvičila minulý týždeň, lebo som mala kramy, ale váhu mám dnes 67,2 😖

elka74
29. nov 2010

@yennn ved tak som to aj myslela..-0,5 kg 😀 je to na ho..o taká ručičková váha. musím kúpiť novú.

jojina11
29. nov 2010

@elka74 no ja tiež, ale až v januári, zatedy budem hlásiť asi to k čomu je to bližšie, bohužiaľ, môj manžel mi už darček na vianoce kúpil,

adky
29. nov 2010

Baby,som tu len na skok,nestiham-dnesna ranna vaha bola 95,8 cize -2,4 kg ..... 😀

elka74
29. nov 2010

@adky blahoželáááám. padla mi sánka 😲

ivana82
29. nov 2010

@adky ty si rekordmanka, super, blahozelam 🙂

jojina11
29. nov 2010

@adky to je super blahoželám

yennn
29. nov 2010

@adky očúvaj moja ! Tebe jojo efekt nič nehovorí?! 😀 😀 😀 Si sľubovala že spomalíš a ništ... nes..re ťa život? 😀 😀
Ale blahoželám, už je dolu 14.4 ! ... za 8 tyzdnov, slusny vykon 🙂 🙂 🙂

@liana81 ked tak pozeram do historie, v podstate ani jeden tyzden sa ti nepodarilo nejak vyraznejsie schudnut, a celkovo je to +2.2 ☹ Takze neviem... ak si si ista ze to neflákaš 😝 tak isto máš niekde chybu v jedálničku. Ak aj nechudneš, priberať by si isto nemala. Skús sem hodiť svoj jedálniček, aj množstvá, aj časy... možno niečo zistíme. Bez toho ti poradiť neviem

@elvera -0.60 tomu vravíš nič moc? A čo by si chcela? -2.4 za týždeň? @adky si nevšímaj 😀 Polkila týždenne je optimálne, a už máš dole -4.7 to je super 😀

yennn
29. nov 2010

@jojina11 na každú skúšku sa treba pripraviť, inak človek prepadá, nie? Nespoliehaj sa (už nikdy) že niekde bude vodička. Teda, podľa mňa isto bude, ale čo ak ti dajú dva deci na osobu? Vezmi si do kabelky pollitrovú minerálku, ak ju ponesieš domov, nestratí sa, ak tam nebude voda - minerálku vypiješ a dotankuješ do fľašky v umývarke 🙂
A čo sa týka jedla, treba sa doma normálne naobedovať. A tam si naplánovať olovrant - daj si tam nejaký chlebíček, max. dva aby si nemala slinky. A tým treba skončiť. Uvidíš zvládneš to.

fatulda
29. nov 2010

@adky si super sikovna! gratulujem 😉

Baby, ja sa chcem spytat, je potrebne dodrziavat interval 3 hodiny medzi jedlami? Konkretne, na desiatu som mala banan (taky malicky 😀 ) a este nepresli ani 2 hodiny a ja by som si uz dala obed, som hladna a mam aj cas, kedze mi deti spia, mam cakat este hodinu? alebo mozem uz teraz? dakujem 😉

yennn
29. nov 2010

@fatulda napapaj sa, nemusíš jesť každé tri hodiny, niektorí vravia že sa musí jesť 5-6 krát denne.

yennn
29. nov 2010

@fatulda plus... možnože by si sa na desiatu mohla vyhnúť banánu, je dosť kalorický. A namiesto neho daj iné ovocie a k tomu ešte niečo malé, nech nie si hladná. Môžeš si napríklad jablko nastrúhať do jogurtu...

ivana82
29. nov 2010

@yennn mozno mi budes vediet poradit...ako je to s mliekom? zboznujem ho, v tehotenstve som ho pila miesto vody a to nezartujem, teraz neviem ako to zaratat do pitneho rezimu...nevies nahodou ako to je? 😒

yennn
29. nov 2010

@ivana82 teraz snáď netresnem hovadinu, ale podľa mňa sa isto mlieko ráta do pitného režimu. Veď je to tekutina. Dúfam že nepiješ plnotučné 😀 Rátajú sa aj polievky. Jediné o čom som zatiaľ počula že sa nielenže neráta, ale dokonca aj odrátava je káva, ktorá odvodňuje... Ale mlieko je myslím tekutina. No tak ale samozrejme nemôžeš ním nahrádzať čistú vodu, ktorá má pre organizmus samozrejme aj iné účinky, než len pitný režim. V rozumnej miere...
Ale neviem, toto som neštudovala, priznám sa. Ale keby som si ja dala pohár mlieka, tak dám dve čiarky na papierik 🙂

yennn
29. nov 2010

@ivana82 takže trochu som kukla na web, niektorí tvrdia že samozrejme, mlieko sa ráta. Iní tvrdia že rátaj mlieko ako 90% vody. A tu som našla zaujímavý názor, na ktorom tiež niečo môže byť... asi si musíš utvoriť vlastný názor. A zadaj si do google "mlieko do pitného režimu"
"Mlieko nie je nápoj. Je to potravina, ktorá vyžaduje zložité trávenie. Vypité mlieko sa najprv zrazí na tvaroh, aby sa mohli tráviť mliečne bielkoviny. Práve tieto bielkoviny a tuky obsiahnuté v mlieku spomaľujú vyprázdňovanie žalúdka, a tým v ňom zadržiavajú tekutinu. Mlieko by sa nemalo používať ako nápoj, ale ako potravina."

jojina11
29. nov 2010

@yennn no veď takto presne dom to aj chcela urobiť, vodu beriem,a ostatné sa uvidí na mieste

yennn
29. nov 2010

@jojina11 ešte ma napadlo... ktovie či tam bude kopec jedla, možno si povedali "je kríza" a nedajú nič 😝 Tak daj do kabelky ešte tyčinku 🙂 tá by sa síce už poobede nemala, ale lepšia než nič

elvera
29. nov 2010

baby, tak moja sestra ma nadvahu este väcsiu ako ja, bola pri doktorke, lebo brutalne kaslala a doktorka sa nevenovala jej kaslaniu, ale jej nadvahe 🙂. kazala jej jest kazdu 1,5 hodku a stale vsetko zapijat vodou, tak ma to trosku zarazilo, to aby som si do kocika pobalila aj ja nejaku drobnost, ked ideme na prechadzku. budem jest za pochodu a babky z dediny uz len budu mat co rozoberat a poviem im, ze to musim, lebo chudnem, to uz len bude srandy 😀

jojina11
29. nov 2010

@yennn 😀 no to by boli pekní žgrloši, iveš na čo nalákajú niektorých doktorkov firmy? no na jedlo predsa, ale ja nie som doktor a idemm tam hlavne preto, že potrebujem trošku zmeniť vzduch , som už rok doma a tak mi celkom dobre padne postretať kolegyne a známe

yennn
29. nov 2010

takže tu je hlásenie za @debbie ktora schudla tento tyzden -1.1, blahoželááááám 😀

yennn
29. nov 2010

@elvera nič im nevysvetľuj, babky ťa budú ohovárať že furt dačo žer..eš a preto máš nadváhu, a ty im vytrieš zrak, keď na jar zhodíš kabát, to len bude sranda 😀 Na jar už budeš vážiť 75 - to bude vidno už na tebe riadne 🙂

yennn
29. nov 2010

@jojina11 tak neviem o ktorých firmách hovoríš ty, ale tie firmy čo poznám ja, viem presne na čo doktorov lákajú, a ver mi... jedlo to nie je. Keby si tak povedala že školenie v Thajsku alebo v New Yorku či v Kanade.... 😎

elvera
29. nov 2010

@yennn tak to hej, uz teraz sa tesim, ako budu babky zizat 🙂

jojina11
29. nov 2010

@yennn myslela som semináre, jasné, že ich nelákajú len na toto, tam sú iné prachy a iné dovolenky

fatulda
29. nov 2010

@yennn dakujem 😉 Vidis a ja som si myslela, ze banan je menej kaloficky ako jogurt, preto som ho aj preferovala (aj je to rychlo zjedene 😀 ), tak ho asi nahradim inym ovocim, pripadne tym jogurtom, ja vobec nie som mliecny typ, mlieko pijem jedine v kave, ale ten jogurt zvladnem

yennn
29. nov 2010

@maya30 práve si pozerám graf, ty si prvá, ktorá sa nechala @adky predbehnúť (už tvoj graf križuje o 0.1 kil ) 🙂
Na rade je @ellysa a potom ja. Baby šviháááájmeeee. @adky: nas nedogoňať 😀 😀

yennn
29. nov 2010

@fatulda mozno je maly banan menej kaloricky ako jogurt - zalezi kolko bananu, kolko jogurtu, ale hlavne aky jogurt...
blizsie info najdes tu, celkom jednoducho sa to pouziva http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...
Banan si odvazit doma vies, a na jogurte mas jeho KJ napisane 🙂
Ja som myslela ze banan je spomedzi ovocia dost kaloricky. Ludia si totiz mylia - ved banan sa papa pri dietach. No ano, pri zaludkovej, ale nie pri redukcnej 🙂