Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn vsetko najlepsie drobcekovi a kludne sa mu venuj. Myslim, ze ani jedna z nas sa urcite nepohneva, ked bude tabulocka vynimocne zajtra. Vsak aj tak ti patri nasa velka vdaka, ze to pre nas robis. Takze sa m klune povenuj. 😉 Ale hlasim vahu 81,3, nic moc 😒 . Na buduci tyzden sa polepsim, slubujem.
Baby,som tu len na skok,nestiham-dnesna ranna vaha bola 95,8 cize -2,4 kg ..... 😀
@adky očúvaj moja ! Tebe jojo efekt nič nehovorí?! 😀 😀 😀 Si sľubovala že spomalíš a ništ... nes..re ťa život? 😀 😀
Ale blahoželám, už je dolu 14.4 ! ... za 8 tyzdnov, slusny vykon 🙂 🙂 🙂
@liana81 ked tak pozeram do historie, v podstate ani jeden tyzden sa ti nepodarilo nejak vyraznejsie schudnut, a celkovo je to +2.2 ☹ Takze neviem... ak si si ista ze to neflákaš 😝 tak isto máš niekde chybu v jedálničku. Ak aj nechudneš, priberať by si isto nemala. Skús sem hodiť svoj jedálniček, aj množstvá, aj časy... možno niečo zistíme. Bez toho ti poradiť neviem
@elvera -0.60 tomu vravíš nič moc? A čo by si chcela? -2.4 za týždeň? @adky si nevšímaj 😀 Polkila týždenne je optimálne, a už máš dole -4.7 to je super 😀
@jojina11 na každú skúšku sa treba pripraviť, inak človek prepadá, nie? Nespoliehaj sa (už nikdy) že niekde bude vodička. Teda, podľa mňa isto bude, ale čo ak ti dajú dva deci na osobu? Vezmi si do kabelky pollitrovú minerálku, ak ju ponesieš domov, nestratí sa, ak tam nebude voda - minerálku vypiješ a dotankuješ do fľašky v umývarke 🙂
A čo sa týka jedla, treba sa doma normálne naobedovať. A tam si naplánovať olovrant - daj si tam nejaký chlebíček, max. dva aby si nemala slinky. A tým treba skončiť. Uvidíš zvládneš to.
@adky si super sikovna! gratulujem 😉
Baby, ja sa chcem spytat, je potrebne dodrziavat interval 3 hodiny medzi jedlami? Konkretne, na desiatu som mala banan (taky malicky 😀 ) a este nepresli ani 2 hodiny a ja by som si uz dala obed, som hladna a mam aj cas, kedze mi deti spia, mam cakat este hodinu? alebo mozem uz teraz? dakujem 😉
@ivana82 teraz snáď netresnem hovadinu, ale podľa mňa sa isto mlieko ráta do pitného režimu. Veď je to tekutina. Dúfam že nepiješ plnotučné 😀 Rátajú sa aj polievky. Jediné o čom som zatiaľ počula že sa nielenže neráta, ale dokonca aj odrátava je káva, ktorá odvodňuje... Ale mlieko je myslím tekutina. No tak ale samozrejme nemôžeš ním nahrádzať čistú vodu, ktorá má pre organizmus samozrejme aj iné účinky, než len pitný režim. V rozumnej miere...
Ale neviem, toto som neštudovala, priznám sa. Ale keby som si ja dala pohár mlieka, tak dám dve čiarky na papierik 🙂
@ivana82 takže trochu som kukla na web, niektorí tvrdia že samozrejme, mlieko sa ráta. Iní tvrdia že rátaj mlieko ako 90% vody. A tu som našla zaujímavý názor, na ktorom tiež niečo môže byť... asi si musíš utvoriť vlastný názor. A zadaj si do google "mlieko do pitného režimu"
"Mlieko nie je nápoj. Je to potravina, ktorá vyžaduje zložité trávenie. Vypité mlieko sa najprv zrazí na tvaroh, aby sa mohli tráviť mliečne bielkoviny. Práve tieto bielkoviny a tuky obsiahnuté v mlieku spomaľujú vyprázdňovanie žalúdka, a tým v ňom zadržiavajú tekutinu. Mlieko by sa nemalo používať ako nápoj, ale ako potravina."
baby, tak moja sestra ma nadvahu este väcsiu ako ja, bola pri doktorke, lebo brutalne kaslala a doktorka sa nevenovala jej kaslaniu, ale jej nadvahe 🙂. kazala jej jest kazdu 1,5 hodku a stale vsetko zapijat vodou, tak ma to trosku zarazilo, to aby som si do kocika pobalila aj ja nejaku drobnost, ked ideme na prechadzku. budem jest za pochodu a babky z dediny uz len budu mat co rozoberat a poviem im, ze to musim, lebo chudnem, to uz len bude srandy 😀
@fatulda mozno je maly banan menej kaloricky ako jogurt - zalezi kolko bananu, kolko jogurtu, ale hlavne aky jogurt...
blizsie info najdes tu, celkom jednoducho sa to pouziva http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...
Banan si odvazit doma vies, a na jogurte mas jeho KJ napisane 🙂
Ja som myslela ze banan je spomedzi ovocia dost kaloricky. Ludia si totiz mylia - ved banan sa papa pri dietach. No ano, pri zaludkovej, ale nie pri redukcnej 🙂

@liana81 aký máš jedálniček? Pokiaľ si si istá, že si nikde nezhrešila, tak možno niekde máš chybu v jedálničku. Vieš 66 kíl už nie je až taká veľká nadváha, takže možnože ješ oveľa menej než by si mala na svoju váhu, a organizmus začal ukladať lebo nechce aby si hladovala. Takto to funguje...