icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

ivana82
29. nov 2010

@yennn dakujeeeeemeeeeeeeeeeeeee je super, krasna...
@fatulda mne neukazuje BMI vobec...ale mne tam nechyba 🙂

adky
29. nov 2010

@yennn zboznujem ten graf 😀 😀

adky
29. nov 2010

@debbie ....ja letim? Tomu vravim chudnutie naplno 😀 Ale nie,mohlo by sa to uz aj spomalit,nie? Jeden tyzden schudnem menej ale dalsi o to viac 😀 Moje telo je nevyspytatelne 😀

debbie
29. nov 2010

@adky ak neletíš ,tak šprint to je určite ,ale gratulujem veeeeelmi 😀

adky
29. nov 2010

@debbie Dakujem veeeelmi 😀 Asi to bude ja tym ze necvicim,tento tyzden to zanedbavam,takze pravdepodobne mi ubudaju aj svaly 😕

katusradus
29. nov 2010

@yennn ide super,diky!
@jojina11 pozerala som v tabulke tvoje rozmery,mám také isté ako ty,ale mám o 10kg viac 😕 to kde ich skrývam, v kostiach alebo v hlave?inač 2kilečká super

yennn
29. nov 2010

@fatulda nevychadza ti take BMI?

mima22
29. nov 2010

nema nikto zaujem mi napisat

yennn
29. nov 2010

ahááááá, už viem čo sa stalo, zabudla som okraje, takže údaje sú až na druhej strane, momentík, opravím to

yennn
29. nov 2010

BABULKY, JE TO OPRAVENÉ, SKÚSTE KLIKNÚŤ ZNOVU

yennn
29. nov 2010

@mima22 ahojček, skús napísať aký máš jedálniček ty, to bude lepšie, než diktovať vzorový jedálniček. Ty potrebuješ už len doladiť, neviem či som kompetentná takto radiť, lebo ja mám hrozne veľa kíl nadváhu, takže neviem ako sa to robí, keď treba schudnúť už len 4 kilá. Ako sa stravuješ? Koľkokrát za deň ješ? Čo, kedy papáš. Čo piješ, koľko?
Jasné pridaj sa, budeme radi. 😀 Ak sa stravuješ správne, možno treba už len malú úpravu...

yennn
29. nov 2010

@adky ten graf musí byť pre teba strašne motivujúci. Ja som naň už celé roky zvyknutá, pre mňa to nie je žiadna novinka. Ale ten tvoj je krásny 🙂

katusradus
29. nov 2010

@mima22 ahooj pitný režim 3litre vody a 5 krát denne zdravé jedlo,ale myslím si,že 4 kilá to nie je až také hrozné s tebou 😉

yennn
29. nov 2010

@ivana82 @debbie... po tom co som si dnes precitala by som sa asi tiez uz radsej priklonila k tomu, ze mlieko je potrava skor nez tekutina.. dava to logiku.

yennn
29. nov 2010

@katusradus aj ja by som si priala keby som mala uz len 4 kila... ja som zatial este niekde uplne inde. Ale zase chapem @mima22 ked nie je zvyknuta mat vobec ziadnu nadvahu, tak sa nemusi citit vo svojej kozi aj keby mala len kilo naviac nez je zvyknuta...

adky
29. nov 2010

@yennn nenormalne dobre sa nan pozera ....som zvedava az dokial bude klesat 😀

debbie
29. nov 2010

@adky až tak kam budeš chcieť ... 😉

debbie
29. nov 2010

@yennn super sa na to pozerá zlatík dakujeme mooc

adky
29. nov 2010

@debbie minimalne na 70 😀 😉

katusradus
29. nov 2010

@yennn ved to,mať 4kilá navyše tak som tu neni 😵ale žena po pôrode sa nie vždy vráti na presne tú istú váhu ako mala, ozaj ako to,že sjojinou máme rovnaké miery,ale ja mám o 10kg viac,to ako?

mima22
29. nov 2010

@yennn n tak tri litre vody nepijem sisto ,vypijem asi tak liter aj ked viem ze by som mala viac pit.starvujem sa tak 5 krat za den niekedy aj menej.ale strasne lubim banany a ked chcem schudnut tak viem ze by som ich jest nemala.no tie styri kila su neni az take strasne ale ked sa pozriet na seba tak by som chcela zhodit zo stehien a aj brucha keby sa podarilo ale z tych stehien radsej brucho stahniem ale nohy nie.

ake pecivo by som mala jest?celozrne?
lebo ja rano jedavam rozky obyjacne a kakaom ja to potrebujem mat skoro kazde rano

yennn
29. nov 2010

@aela tak skús raz nediétovať, ale prešaltovať na zdravý životný štýl. O to sa tu väčšina z nás snaží. Viem že to znie ako otrepané klišé, ale ja osobne som pochopila, že ináč to nepôjde. Slovo diéta som (dúfam a pevne verím) navždy vyškrtla zo svojho slovníka. Ak si unavená, tak sa teraz pokús sústrediť sa nie na kilá, ale na to, aby si sa cítila lepšie. Začni pitným režimom, ak by si nič iné nezmenila, už po týždni uvidíš zmenu v tom ako sa cítiš, budeš mať viac energie, aj lepšiu náladu. A ak spestríš jedálniček, telo bude spokojné pretože bude mať dostatok živín. Ak spravidelníš stravu, tak aj tvoja psychika bude spokojná že nehladuješ - práve naopak, môžeš jesť až 5-6 krát denne. A uvidíš, výsledky nenechajú na seba dlho čakať. No a potom už len obmedziť niektoré zlozvyky (neviem aké máš - sladkosti, sladké vody, slanosti, nočné jedenie..... čojaviem 🙂 ) a uvidíš prevratné zmeny sa budú diať bez toho aby si bola unavená. Ak máš výčitky tak sa pokús zacvičiť si doma, radšej vymysli niečo spolu s rodinou. Netreba to siliť na 3x týždenne, choď si s radosťou zacvičiť niekam raz, dvakrát a zvyšok sa pokús doma...
Čo ty na to? Dáva to logiku aspon trošku? 🙂

debbie
29. nov 2010

@mima22 musíš si povedať či chceš tie rožky s kakaom /čo je akože sila 😲 / alebo tie štíhle nožky a ploché bruško 😀 hm????

adky
29. nov 2010

@yennn este som zabudla.....VSETKO NAAAAAJLEPSIE Drobcekovi k 1 rocku 😉 a gratulujem k prvym krocikom 🙂

lilithka26
autor
29. nov 2010

@yennn graf mi ide na prvy kra t🙂

@adky ani sa ti nedivim ze ho milujes, ved tam vidno ako krasne klesas a klesas a klesaas, si hviezda grafu 😎
Teraz sa ako stravujes, ficis na nejakej diete alebo sa len snazis zdravo, daj vsetky typy, nech sa inspirujem. Co kedy papavas?

mima22
29. nov 2010

@debbie co je sila?
ani to kakao nemozem ked chcem schudnut?

yennn
29. nov 2010

@mima22 ako vravim, nemam osobne skusenosti s takymito dolaďovačkami, ale čo som čítala a moje teoreticke vedomosti potvrdzuju, také posledné kilá idú oveľa ťažšie než keď má človek väčšiu nadváhu a telo sa rado zbaví. Tvoje telo si možno tvoje 4 kilá navyše obľúbilo a nebude ľahké sa ich zbaviť - možno budeš musieť byť totálne na seba prísna. Rožky áno, treba papať celozrnné. S bielymi síce majú podobnú kalorickú hodnotu, ale sú zdravšie - na dlhšie ťa zasýtia, majú nižší glykemický index a preto chuť na ďalšie jedlo či sladké sa nedostaví tak skoro, je tam viac vlákniny a pod.
Ak chceš papať banány a kakao, tak budeš musieť tie KJ uškrtiť niekde inde. Známy vzorec "nižší príjem než výdaj" neoklameš. Pokús sa upraviť ten pitný režim, ten je strašne dôležitý. Pokús sa nejesť menej než 5x denne, pokús sa trošku zdiétniť svoju stravu a uvidíš ako to pôjde. No nech ťa neprekvapí, že budeš musieť ozaj zabojovať a vzdať sa mnohých vecí. Na tvojom mieste by som napríklad najbližší mesiac nejedla sladké vôbec, dokonca ani len ovocie či sladkú zeleninu... to by isto pomohlo... Ale je to na tebe 🙂 Plus, pohyb "aeróbny"

yennn
29. nov 2010

@adky dakujem 🙂

adky
29. nov 2010

@lilithka26 nieee,ziadna dieta,dietu uz nechcem nidy drzat 😀
Stravujem sa prevazne tak ako posledne tyzdne,len trosku menej,tento tyzden som bola maximalne vytazena,niekedy sa stalo ze osm vyechala olovrant alebo desiatu,nie je to spravne,ale pri siti som pozabudla na sediatu,spomenula som si az v case obeda takze uz som ju vynechala a dala si len ten obed,ale tento tyzden to uz budem pekne dodrziavat 😎

debbie
29. nov 2010

Ok babulky idem si lažkať zajtra ak mi bude dobre ,ráno fitkoooooooooooooo konečne 😀