icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
29. nov 2010

@mima22 kakao a chudnutie? Ved to je nezlucitelna kombinacia 😀 Mlieko samo o sebe ma vela kalorii,aj ked je zdrave a ked donho pridas cukor a kakao alebo rovno granko - pre mna kaloricka bomba ktorej sa uz 2 mesiace vyhybam 😎

debbie
29. nov 2010

@mima22 no ak je to nizkotučné mlieko 2dcl a lyžička kakaového prášku nesladeného , tak to môžeš ,,,,,, 😅 no ak je to 0,5 plnotučného mlieka s grankom alebo aj cukrovočokoládovou zmesou tak ....to ...je sila 😀

yennn
29. nov 2010

@lilithka26 slovo diéta už nepoužívame, však @adky ? 😀

yennn
29. nov 2010

ale ja by som si dala kakao s lúpačkou 🙂

adky
29. nov 2010

@yennn presne tak 😀

adky
29. nov 2010

@yennn nerob chutky,ja by som s dala kakao a vianocku s pravym maslom 😀 mnaam 😝

tinika
29. nov 2010

@yennn ja bielu kavu som niekedy velmi lubila a potom nemohla mlieko ale uz mam na to tabletky ta vyskusam dakedy

debbie
29. nov 2010

@adky
@yennn
baby ser......aajte na kakao už .................. 😀 😀 😀 hihihi

debbie
29. nov 2010

Brú nocku

adky
29. nov 2010

@debbie jasne,je to pre nas zakazane ovocie 😀

adky
29. nov 2010

@debbie ty uz si sa kolko krat rozlucila? Ale dobruuu 😀

yennn
29. nov 2010

@katusradus to sa takto nedá porovnávať. Jednak si vyššia o 4 centi (takže máš dlhšie a tým pádom ťažšie kosti, nie? 😀 😀 😀 ) . Jednak obvod prs máš väčší o 6 centi, čo nie je málo - to nemusí byť len v prsiach, ale najmä na chrbte. Môžeš mať samozrejme aj ťažšie kosti. A je veľmi pravdepodobné, že môžeš mať viac vnútorného tuku (napr. http://www.vyzivova-poradna.sk/inbody-vnutorny-... )
... viac ma nenapada...

yennn
29. nov 2010

Dobru noc babulky 🙂

katusradus
29. nov 2010

@yennn hm asi to bude ten tuk, takže tá moja špeci váha asi neklame,čo som ti minule písala 🙂 aj ked vravia,že nevyzerám,že mám tolko kil,som riadne mastná 🙂 tak dobru noc

bobocka
29. nov 2010

@yennn suoper je ta tabulka aj jedna aj druha,krasne mi ju otvara,vobec nie je problem 😉
kocky malo prispievam,no to neznamena,ze vas obhliadam 😝 pravidelne vas sledujem,ze ktora co mate na srdci,s
cim sa trapite atd.vidim,ze kakao riesite a po pravde ja jem dost mliecneho.jogurt ci puding na ranajky-ja nie som taka typicka chudnuca.nepocitam kalorie,skor riesim velkost porcii,nejem vecer po 6-7nic uz(sem tam mandarinka ak ma hlad zmaha,ale inak nic) a skor sa obmedzujem v sladkom a snazim sa denne cvicit.ja vas obdivujem,sledovat kazdu potravinu,kolko ma tuku ci kaloriii,mna by z toho slak trafil.nevedela by som byt az taka zazrata do toho.ale je super,ze vy mate v sebe tu sebakontrolu. 🙂 a co sa kakaa tyka,tak ja uz roky pijem s vodou rozrobene.nie s mliekom.ak mate strasnu chut na sladke,tak skuste kakaovy prasok z tesca co je pre deti(ma riadne vela vitaminov v sebe (taka zlta doza) a ja to vo vode rozrabam a v pohode to je.iste to nie je take fajne ako s mliekom,ale mne mliecne shakes su moc tazke.ja ked taky shake vypijem,tak mam na polku dna dost.mne to zatazuje zaludok moc,tak preto ta voda. 😉

jojina11
30. nov 2010

@debbie @katusradus ďakujem snažím sa, ale nejakú veľkú diétu nedržím, jem všetko ako predtým, okrem sladkostí, ale menej a pijem vodičku
@yennn tá tabuľka je super aj ten graf, otvorila som na prvý raz a aj som sa hned našla, dobre sa na to pozerá
dnes to mám nejako posunuté, malá je hore od piatej a neni jej rady,ja tu musím zakurovať/ nemáme ústredné kúrenie / a malá ako sa stratím z dohľadu tak jačí ako pavian a roní krokodilie slzy, teraz pred chvíľkou zaspala, tak som si to tu mohla dočítať, čo sa popísalo od včera
musím dopiť vodu, dnes mám v sebe len kávu a to sa neráta , tak idem, všetkým pekný deň

elen58
30. nov 2010

@jojina11 ja tiež jem všetko čo sa da akurat v malych porciach a vynechavam sladke som zvedava zatial mi to nechyba uvidime dokedy,včera som vobec nedodržala pitny režim max.asi 2 litre som zvladla a jedla som ako sa dalo ,ale pri celodennych nakupoch a s 2 deti to nejde alebo vie niekto ako nato?

elen58
30. nov 2010

@adky a čo jogurt tiež je to mliečny vyrobok a čitam že docela dost z vas ho papka ,tak papkam aj ja!

elen58
30. nov 2010

@yennn no ja som chodila pravidelne 3 krat do tyždna do fitka a teraz chodim behat alebo cvičim doma pilates a doteraz mi vaha len stupala,tak neviem uvidime ako to bude o tyžden mam dojem čim viac športujem tym sa mi vytvara len svalova hmota a moja vaha stupa ma dakto takyto problem ako si stym poradit?

elen58
30. nov 2010

Tak sa tu majte krasne prečitala som si čo je nove,samozrejme som nikoho nestihla tak možno večer🙂))))

katkav
30. nov 2010

tak ja som dnes vypila jednu pollitrovu meltu, jeden caj a asi 750 ml vody, viac do seba neviem dostat, boli ma to ked prehltam...ale mala som aj polievku, tak snad sa to do toho rata 😖

aela
30. nov 2010

@yennn no viem, som si aj myslela, ze to ide aj bez diet, ale v mojom veku to ozaj ide tazsie ako kedysi, sa pamatam, ked som po prvej dcere tiez pribrala asi 8 kg po porode, schudla som to, ani neviem ako len tak, ze som po nej prestala dojedat, ked som prisla z prace a teraz to je ine a je to aj viac o strese a nervoch, viem, ze mam aj zlozvyky a to take, ze ked som v strese, alebo ked mam vela prace, tak musim nieco jest, alebo ked nejem v praci, tak potom to dohanam doma a jem na ukludnenie... ale v podstate aj tak si myslim , ze ta 90 dnova dieta nie je zla, aj tam ide o to, aby clovek jedol pravidelne a mal pravidelny rezim a prisun potravy a ja potrebujem mat predpisane, co mozem a co uz nie, lebo inac neschudnem ani gram 😔

jojina11
30. nov 2010

@elen58 @yennn ahoj, prišli sme len pred dvoma hodinami domov, dala som na poriadok malú a už aj spí., dnes to bolo celkom dobré.,dokonca som na tom seminári odolala vyprážaým rezňom, šalátu zemiakovému a grilovaným stehienkam a všeliakým iným dobrotám , zákuskom a malinovkám, dala som si zeleninku a kúsok syra/ teraz ma nenapadne ako sa volal 😀 to je už asi skleróza, / s olivovým olejom a celkom mi to stačilo, vodička bola mohla som sa ňou aj zaliať, tak som si dopriala, skoro som kôli tomu ani k svokre nedošla 😀 to by bola hanba 😅 ale nie, stihla som to,
maôí celkom poslúchala, medzitým prišiel manžel, tak nejačala, lebo na obed teda poriadne, a to som len bola chvílu u seba v robote za šéfom sa dohodnúť o kolkej na ten seminár pôjdeme, a malá u svokrovcov jačala ako najatá, až ked som sa vrátila , a vzala ju do náručia ukľudnila sa a zaspala, no čo už mama je len mama 🙂

debbie
30. nov 2010

Ahojte babulky tak hlasim rano už mi bolo fajn až na noc dako som sa stále budila a nedalo sa mi spať neviem asi tlak iný či čo ....... 😠
A bola som vo FITKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀 už mi to chýbalo , ale bolo to také slabučké lebo ak by som nabehla naplno na moje váhy fúúúúúúúúúúúú rano si ani zuby neumyjem ak by som vôbec zišla z postele 😀 😀 😀

debbie
30. nov 2010

@elen58 svalová hmota sa nevytvorí za jedno cvičenie ani za tt to nevidíš na váááhe 😒

adky
30. nov 2010

@debbie a co ti bolo? 😕
ejha, fitko-tam som este nebola 😀

adky
30. nov 2010

@elen58 ano,jogurtik ano-ved ten ta aj pekne zasyti 😉

lusia_99
30. nov 2010

ahojky babulky tak aj ja som nakuki na chvilku aby ste nepoedali ze sa nezapajam... 🙂 ja sa velmi tesim z nasich uspechov....mne sa celkom dari dnes som si dokonca na obede v reštike kam nechodime casto dala kuracinku s ryzou...(ja ryzu moc neee..ja lubim hranolkyyyyy 😀 ) a vece cottage biely s paradajkou...len zase nejako vodu flakam...sa hambim viem .... 😖

ivana82
30. nov 2010

ahojte, tak aj ja sa hlasim, dnes som bola na aerobik, dala nam riadne zabrat, citim sa ako polamana, ale v dobrom, no mam pre dnes a vcera velke plus - zvladla som vodicku - cez 2 l, dnes podla vsetkeho tak 2,5 l a vcera trosku menej, no konecne som to zvladla 😉