Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@lilithka26 slovo diéta už nepoužívame, však @adky ? 😀
ale ja by som si dala kakao s lúpačkou 🙂
Brú nocku
@katusradus to sa takto nedá porovnávať. Jednak si vyššia o 4 centi (takže máš dlhšie a tým pádom ťažšie kosti, nie? 😀 😀 😀 ) . Jednak obvod prs máš väčší o 6 centi, čo nie je málo - to nemusí byť len v prsiach, ale najmä na chrbte. Môžeš mať samozrejme aj ťažšie kosti. A je veľmi pravdepodobné, že môžeš mať viac vnútorného tuku (napr. http://www.vyzivova-poradna.sk/inbody-vnutorny-... )
... viac ma nenapada...
Dobru noc babulky 🙂
@yennn hm asi to bude ten tuk, takže tá moja špeci váha asi neklame,čo som ti minule písala 🙂 aj ked vravia,že nevyzerám,že mám tolko kil,som riadne mastná 🙂 tak dobru noc
@yennn suoper je ta tabulka aj jedna aj druha,krasne mi ju otvara,vobec nie je problem 😉
kocky malo prispievam,no to neznamena,ze vas obhliadam 😝 pravidelne vas sledujem,ze ktora co mate na srdci,s
cim sa trapite atd.vidim,ze kakao riesite a po pravde ja jem dost mliecneho.jogurt ci puding na ranajky-ja nie som taka typicka chudnuca.nepocitam kalorie,skor riesim velkost porcii,nejem vecer po 6-7nic uz(sem tam mandarinka ak ma hlad zmaha,ale inak nic) a skor sa obmedzujem v sladkom a snazim sa denne cvicit.ja vas obdivujem,sledovat kazdu potravinu,kolko ma tuku ci kaloriii,mna by z toho slak trafil.nevedela by som byt az taka zazrata do toho.ale je super,ze vy mate v sebe tu sebakontrolu. 🙂 a co sa kakaa tyka,tak ja uz roky pijem s vodou rozrobene.nie s mliekom.ak mate strasnu chut na sladke,tak skuste kakaovy prasok z tesca co je pre deti(ma riadne vela vitaminov v sebe (taka zlta doza) a ja to vo vode rozrabam a v pohode to je.iste to nie je take fajne ako s mliekom,ale mne mliecne shakes su moc tazke.ja ked taky shake vypijem,tak mam na polku dna dost.mne to zatazuje zaludok moc,tak preto ta voda. 😉
@debbie @katusradus ďakujem snažím sa, ale nejakú veľkú diétu nedržím, jem všetko ako predtým, okrem sladkostí, ale menej a pijem vodičku
@yennn tá tabuľka je super aj ten graf, otvorila som na prvý raz a aj som sa hned našla, dobre sa na to pozerá
dnes to mám nejako posunuté, malá je hore od piatej a neni jej rady,ja tu musím zakurovať/ nemáme ústredné kúrenie / a malá ako sa stratím z dohľadu tak jačí ako pavian a roní krokodilie slzy, teraz pred chvíľkou zaspala, tak som si to tu mohla dočítať, čo sa popísalo od včera
musím dopiť vodu, dnes mám v sebe len kávu a to sa neráta , tak idem, všetkým pekný deň
@jojina11 ja tiež jem všetko čo sa da akurat v malych porciach a vynechavam sladke som zvedava zatial mi to nechyba uvidime dokedy,včera som vobec nedodržala pitny režim max.asi 2 litre som zvladla a jedla som ako sa dalo ,ale pri celodennych nakupoch a s 2 deti to nejde alebo vie niekto ako nato?
@yennn no ja som chodila pravidelne 3 krat do tyždna do fitka a teraz chodim behat alebo cvičim doma pilates a doteraz mi vaha len stupala,tak neviem uvidime ako to bude o tyžden mam dojem čim viac športujem tym sa mi vytvara len svalova hmota a moja vaha stupa ma dakto takyto problem ako si stym poradit?
Tak sa tu majte krasne prečitala som si čo je nove,samozrejme som nikoho nestihla tak možno večer🙂))))
tak ja som dnes vypila jednu pollitrovu meltu, jeden caj a asi 750 ml vody, viac do seba neviem dostat, boli ma to ked prehltam...ale mala som aj polievku, tak snad sa to do toho rata 😖
@yennn no viem, som si aj myslela, ze to ide aj bez diet, ale v mojom veku to ozaj ide tazsie ako kedysi, sa pamatam, ked som po prvej dcere tiez pribrala asi 8 kg po porode, schudla som to, ani neviem ako len tak, ze som po nej prestala dojedat, ked som prisla z prace a teraz to je ine a je to aj viac o strese a nervoch, viem, ze mam aj zlozvyky a to take, ze ked som v strese, alebo ked mam vela prace, tak musim nieco jest, alebo ked nejem v praci, tak potom to dohanam doma a jem na ukludnenie... ale v podstate aj tak si myslim , ze ta 90 dnova dieta nie je zla, aj tam ide o to, aby clovek jedol pravidelne a mal pravidelny rezim a prisun potravy a ja potrebujem mat predpisane, co mozem a co uz nie, lebo inac neschudnem ani gram 😔
@elen58 @yennn ahoj, prišli sme len pred dvoma hodinami domov, dala som na poriadok malú a už aj spí., dnes to bolo celkom dobré.,dokonca som na tom seminári odolala vyprážaým rezňom, šalátu zemiakovému a grilovaným stehienkam a všeliakým iným dobrotám , zákuskom a malinovkám, dala som si zeleninku a kúsok syra/ teraz ma nenapadne ako sa volal 😀 to je už asi skleróza, / s olivovým olejom a celkom mi to stačilo, vodička bola mohla som sa ňou aj zaliať, tak som si dopriala, skoro som kôli tomu ani k svokre nedošla 😀 to by bola hanba 😅 ale nie, stihla som to,
maôí celkom poslúchala, medzitým prišiel manžel, tak nejačala, lebo na obed teda poriadne, a to som len bola chvílu u seba v robote za šéfom sa dohodnúť o kolkej na ten seminár pôjdeme, a malá u svokrovcov jačala ako najatá, až ked som sa vrátila , a vzala ju do náručia ukľudnila sa a zaspala, no čo už mama je len mama 🙂
Ahojte babulky tak hlasim rano už mi bolo fajn až na noc dako som sa stále budila a nedalo sa mi spať neviem asi tlak iný či čo ....... 😠
A bola som vo FITKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀 už mi to chýbalo , ale bolo to také slabučké lebo ak by som nabehla naplno na moje váhy fúúúúúúúúúúúú rano si ani zuby neumyjem ak by som vôbec zišla z postele 😀 😀 😀
ahojky babulky tak aj ja som nakuki na chvilku aby ste nepoedali ze sa nezapajam... 🙂 ja sa velmi tesim z nasich uspechov....mne sa celkom dari dnes som si dokonca na obede v reštike kam nechodime casto dala kuracinku s ryzou...(ja ryzu moc neee..ja lubim hranolkyyyyy 😀 ) a vece cottage biely s paradajkou...len zase nejako vodu flakam...sa hambim viem .... 😖
ahojte, tak aj ja sa hlasim, dnes som bola na aerobik, dala nam riadne zabrat, citim sa ako polamana, ale v dobrom, no mam pre dnes a vcera velke plus - zvladla som vodicku - cez 2 l, dnes podla vsetkeho tak 2,5 l a vcera trosku menej, no konecne som to zvladla 😉

@mima22 kakao a chudnutie? Ved to je nezlucitelna kombinacia 😀 Mlieko samo o sebe ma vela kalorii,aj ked je zdrave a ked donho pridas cukor a kakao alebo rovno granko - pre mna kaloricka bomba ktorej sa uz 2 mesiace vyhybam 😎