icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

katkav
4. dec 2010

@yennn no ja som tiez skoro do jedneho roku maleho nejedla nic ine ako mrkvu, petrzlen, zeler a uhorku 😉 ale ked zacal papat zeleninove veci, tak som si postupne pridavala, jedine karfiol mu robil zle. Ja mam zeleninu rada, dokonca mozno vdaka nej som pocas tehotenstva tolko nepribrala, lebo som sa snazila krmit maleho zdravymi vecami a kedysiiiii, asi pred 8 rokmi som fungovala na kope zeleniny, ovocia, ryb, tofu....
a oblecenie musim vyhrabat preto, ze sa ma snazi obliekat mamina, nakupuje mi veci pre dochodkyne, taky styl a taktiez dost vrecovinove 😉

yennn
4. dec 2010

@michaelapillarova ok mam zapisane, este dve veci: 1.) ak by si si to z akehokolvek dovodu rozmyslela alebo nemala cas v pondelok vahu nahlasit, daj mi radsej dopredu vediet, nie je fer voci ostatnym kockam aby som vyckavala do polnoci 🙂
2.) este si musis urcit kolko chces schudnut do silvestra - este mame 4 tyzdne. Potom prehodnotime a ide sa dalej a stanovuje sa novy ciel - 31.3.2011 🙂

yennn
4. dec 2010

@michaelapillarova ranajky su jednoduche - daj si celozrnny chlieb s trochou rastlinneho masla (ja mam FLORA LIGHT), k tomu šunka alebo syr a zelenina 🙂

yennn
4. dec 2010

@katkav toto s tym oblecenim je dost zle, hroza ze byvas v bratislave a vobec tu nedostat nic pekne na moletky. Tiez tie starobabovske veci nemusim. Nasla som si C&A a tam maju veci celkom pekne, a uz sa neviem dockat kedy s nostalgiou opustim oddelenie XXL a vratim sa medzi normalne veci 🙂 Uz som si zopar kupila co neboli z XXL oddelenia, tesim sa 😀
Lasku k zelenine ti zavidim, ja ju nemusim, mam k nej priam zly vztah... a je mi to luto, lebo viem ze je dolezita. No bojujem. Mozno raz pojdem na nejaku hypnozu ktorou mi odburaju tento zly vztah k zelenine. Asi som sa nou v minulom zivote udusila a zomrela 😀 😀 😀 😀 😀 😀

michaelapillarova
4. dec 2010

@yennn urcite ti v pondelok nahlasim, tak neviem kolko by sa dalo schudnut do silvestra, ja by som chcela schudnut na svoju vahu, ktoru som mala 55kg, len do Silvestra to sa asi nepodari, tak asi 2-3 kila, neviem ci je to vela alebo malo do Silvestra

michaelapillarova
4. dec 2010

@yennn jeden chclebik na ranajky?

yennn
4. dec 2010

@michaelapillarova dve kila by sa mali podarit isto, ked sa do toho pustis. Nezabudni na pitny rezim, ten je hrozne dolezity. Ano jeden chlebik (celozrnny) - asi 50 g. Je to pre teba malo? Co si zvykla predtym ranajkovat? Nezabudni ze som napisala k nemu zeleninu

michaelapillarova
4. dec 2010

Tak som zvykla dva chlebiky, ale vacsinou si davam hrianky s maslom a so zeleninou, ale nie az takuu kopu

michaelapillarova
4. dec 2010

@yennn a ten celozrny chlieb nemame doma, len tmavy, lebo u nas v obchode nemaju taky, len biely alebo tmavy, musim ist na nakup do mesta alebo poviem v obchode nech mi objednaju celozrny

vejula
4. dec 2010

@yennn jooj nie nechcem schudnuť ešte 11 kg, to bz som vyzerala jak anorektička 😅 😝 ale 50 nieje pre mna určite malo, mja vaha spred tehu byvala taka okolo 48kg a vyzerala som vtedy fajne, žiadna vychrtlina ale taka, no proste štíhla baba, na tu vahu by som sa raz rada vratila, ale to je ešte hudba dalekej buducnosti 😅 bolo by super kebyže do leta, ale tomu sama neverim 😅
a uvidite či je maly dobry predpovedca či bude druhe dievčatko či chlapček 😉

@ivana82 hihi zlatýýýý, ale teraz je mm určite šťastny že ma synčeka, že???

bobocka
4. dec 2010

@vejula 😀 cez den sa mi velmi ned acvicit,to okolo maleho beham,vecer ked drobec spi sa venujem bobcovi 😝 a potom ked on zaspi,tak som na konikovi a vcera som objavila mmb,tak som teraz zavislacka na tom 😀 tak som si tam vecra pozerala veci atd a potom som sa zbadala,ze je pol tretej a ja ani jeden brusak spraveny 😀 tak som musela dobiehat 🙂 inak ja tiez planujem druhe mimi ked bude mat misko 3 roky.ja si ho chcem este uzit,no zas nechcem mat velke vekove rozdiely medzi detmi.ja by som prijala hocico,ci chlapceka,ci dievcatko.ale asi viacej chlapceka-chlapci to maju v zivote lahsie 🙂 maleho adamka.moj bobco zas sniva o malej dianke po mne 😀 ja som teraz od prveho dna vedela,ze cakam chlapceka,proste som to tak citila.ale dala som si to aj na sone zistit a potvrdit moje tusenie lekarom.druhe vsak chcem prekvapko.bobco to vsak chce vediet,tak len dufam,ze sa potom neprekecne 🙂 boze,hovorim o tom ako keby som ho uz cakala 🙂
@yennn no moj drobec mi soky robi.vcera sme boli v kupelni,ja som sa malovala a on robil neporiadok,tak som to spratavala a zrazu pozriem na neho a on ma flasticku s gelom na intimnu hygienu v ustach!!!! tak som mu chytro dala napit a volala som pediatricke a ona,ze by to malo byt ok,ze esteze to bol gel na intimnu hygienu,ze to ma neutralne ph 😀 ze by mal byt ok,ale ze mu mam dat espumisan a male porcie jedla,ze mozem cakat plynatost.no tak som mu dala espumisan a po chvilke telefonat a na displeji nasa pediatricka.mne hned zle prislo,ze co mi ta ide povedat,ze mam do nemocnice na vyplach utekat alebo co,no strasne veci ma napadli kym som to zodvihla a ona mi len volala,ze sa informovala na toxikologii v ba,ze je to ok,ze len take plynate brusko mozem cakat a zmenenu stolicu.ale misko bol uplne v pohode,cely den sa smial,papal normalne,stolica ako vzdy,...tak mozno toho ani nic nevipil a ak tak malinko,lebo reakcia ani najsammensia.tak som si vydychla.ten moj syn je neskutocny zivel,on je vsade,ja mam doma upratane a ked bobco pride s nim z prechadzky ,tak je do 3 minut byt hore nohami 😀 ja som bola superdobre a kludne dieta,moj bobco to iste,tak nam to nase pokojne detstvo nas syn teraz vynahradza 😀

vejula
4. dec 2010

@bobocka tak sme na tom podobne 🙂 ja tiež druhe nechcem vedieť, ale to kvôli mažovi, lebo druhe chce dievčatko a nechcem abz bol nejaky sklamany ked bude chlapček ale ked sa to už narodi dufam že v poriadku tak bude šťastny či z chlapčeka či z dievčatka 😉
inač ak chcete vidieť mojho krpčeka tak tu je videjko s nim

https://www.youtube.com/watch?v=s1S65vxSRuI
elka74
4. dec 2010

@vejula zlatý je, drobec malý.. 🙂

vejula
4. dec 2010

@elka74 dakujemeee 😵

bobocka
4. dec 2010

@vejula 🙂 ja si myslim,ze aj keby vedel,ze bude mat druheho syna,tak by bol spokojny 🙂 by si ho navnadila ako bude chodit s chalanmi na huby a basket hravat a do lopty kopat... 😉 inak maly je superzlaty 😉 riaden rozkosniak 😉

vejula
4. dec 2010

@bobocka dakujeme, sympoš že??? 😀 no ja viem že nakoniec by bol asi v poho, ale nechcem vidieť vyraz sklamania v tom prvom momente, ja som na taketo veci velmi citliva, a strašne by ma to mrzelo aj za to maličke v brušku... tiež hovorim akoby som tam už niečo mala 😀 😀 😀

bobocka
4. dec 2010

@vejula uplne ta chapem .ja som v tom taka ista.ale ja zas bobca velmi dobre poznam a ked budeme na sone a ja potom vyjdem von,jemu doktor povie,ze co to bude,tak ja to podla mna podla jeho tvare potom spoznam.ak sa mu splni vytuzena dcera,tak bude uplne ziarit stastim a bude sa stale uzmievat a ak to bude druhy chlapcek,tak bude tiez rad,zle nie az tak velmi.moj bobco by bol spokojny aj keby boli dvaja chlapci,ale chlapcek a dievcatko je pre neho ta uplne najdokonalejsia kombinacia 😉 uvidime co bude.vsak mna teraz skoro slak trafil-sme mali intimnu chvilku a na druhy den som mala cely den spinenie a to som bola tyzden po menzese,takze spinenie nemalo byt z coho,tak som bobcovi povedala,ze ci mu nahodou nieco neuslo a on ,ze nevie,ze bolo tak fajne,ze nevie 😀 tak super a teraz aby som cakala na dalsiu mrsku ci pride alebo nie.my sa nijak nechramine,mame prerusovany,takze sa hocico moze stat.len aby som takto o rok nezhadzovala kila po dalsom porode 😀

maya30
4. dec 2010

ahojte baby, cely tyzden som tu nebola, jaaaaj, jarmok bol u nas, trdelniky aj v styroch stankoch predávali 🤐 🤐 🤐 A dnes sme doudili klobasu 🤐 🤐 🤐

@yennn ja si myslim ze to nie je na skodu, sem tam poratat kalorie, je to sice dost narocne hlavne zo zaciatku ale casom do toho prides a ak si taky tabulkovy typ, tak uvidis ze ta to aj bavit zacne 😀 Ja som bola zo zaciatku tiez sokovana, hlavne z takych veci ako kukurica, hrasok, co by som necakala ze budu mat az tolko kalorii 😒 Ale pravda je ze pri nasej hmotnosti okolo tych 7000kj nase telo potrebuje, lebo ked das menej tak ta po urcitom case prepadnu pazrave dni, ked zjes vsetko co vidis aj keby to bolo priklincovane....
Podla mna dnes este takych 1000kj mozes spapat, tvarohovu pomazanku trebars, ta je syta a ma malo kj, s knackerbrotom...to len ako priklad 🙂

adky
4. dec 2010

@yennn samozrejme-ja ked budem v udrziavacka (to sa este nacakam) ta tu vzdy budem chodit,len som zvedava kolko z nas tu ostane 😀

adky
4. dec 2010

@yennn no,sal uz mam,nosim ho od obeda,dufamze to coskoro prejde,neprijemny pocit 😖

katkav
4. dec 2010

@adky urcite to pomoze, teplo to uvolni, uvidis 😉 to Ti verim, ze to je neprijemne, hlavne, ked sa chces otocit do druhej strany 😉

katkav
4. dec 2010

@yennn no to vyzera ako horor...umriet na zeleninu 😀 ja si nakupujem vacsinou cez internet, neviem, ci mozem spomenut stranku, maju aj vacsie velkosti a pekne. Mamine som uz povedala, nech mi take babkovske veci nekupuje...aj tak neposluchla a nakupuje dalej, trosku sa snazi take mladsie veci....no co uz s nou. Uz sa inak tesim az schudnem a budem zase moct nosit svoje pekne stihle veci 😉

katkav
4. dec 2010

@yennn zeleninku treba papat, obsahuje vlakninu, vdaka nej sa Ti precistia creva od zbytkov a tym ide vaha dole 😉

adky
4. dec 2010

@katkav ale je uz kus ohybnejsie,aj s nim potocim,ale s velkou bolestou 😨

katkav
4. dec 2010

@adky neboj, zajtra budes ako nova 😉

adky
4. dec 2010

@katkav dufam 😀

katkav
4. dec 2010

@adky hlavne nevstavaj rano nejak divoko 😉 idem si zacvicit, malinky uz spinka, tak mam konecne cas pre seba...pekny vecer vsetkym 😉

jojina11
4. dec 2010

prišla som počítať, čo sa tu zmenilo, nejako mi blbne net,už som to mala napísané a zmyzlo mi to ☹ musím nanovo
takže odkedy sme boli vonku spala malá len 10 min, potom prišla návšteva, svokrovci, kmotrovci a švagor, všľetci naraz a bez ohlásenia, ešte že som mala upečené, ale ja som odolala sladkému huráááá 😀 odyšli asi pred hodinou a pol a malá mi zaspala len pred chvíľou, už bola celá osprostená, tak dúfa, že bude spinkať bez budenia
večeru mám zjedenú a teraz už len vodičku, alebo čaj 🙂

jojina11
4. dec 2010

@adky ak už nekojíš dobré na ten tvoj krk sú myorelaxancia, Dorsiflex, alebo Mydocalm, a samozrejme to teplo, to je fajn, to pomôže, ked som bola tehotná a semtam ma seklo, tak bolo dobre aj ked som si masážnym hrejivým gélom ponatierala, alebo skôr ma musel mm, lebo som sa nemohla ani pohnúť a mávala som z toho až závrate

adky
4. dec 2010

@jojina11 no,neviem-ak su to lieky tak nemozem,aj ked uz nekojim....beriem lieky na riedenie krvi a preto nemozem skoro ziadne inelieky brat,len po dohode s lekarkou 😔