icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
5. dec 2010

@bobocka to som sa zasmiala, ze neutralne PH 😀 Ale teda chapem, ze musel to byt sok, ked si ho zbadala... Ale mate perfektnu pediatricku, co medzitym obvolala toxikologiu v bratislave, super, klobuk dolu 🙂

@vejula tak ked budete cakat chlapceka, tak si najprv uzijes tu obrovsku radost, ked mu v prvom rade oznamis, ze cakate mimi. A potom, ked budes vediet co to je, tak mu napis na listocek 😝 nech to spracuje a potom za tebou pride s riadne presvedcivym tešivým výrazom 😀 😀 😀

@adky ako ti je dnes? Krk uz dufam lepsie... nelakaj sa, moze to este par dni pobolievat, aj ked sa to odblokuje 😒

yennn
5. dec 2010

@katkav moja si zlata, dakujem ale nemusis ma presviedcat preco treba papat zeleninku. 😉 Okrem ineho - vymenovala si tych dovodov malo, ja celu teoriu ovladam. Len ma mrzi ze patrim k tomu malemu percentu ludi, co ju nelubia a musia sa do jej konzumacie nútiť. A oto tazsie pre mna, ze malemu to nerobi dobre, kedze este kojim, tak mam 2 dovody. Ale tak snazim sa - davam dusenu, a paradajka uhorka rano a poobede.... Ale ja viem, viem viem 😀

@maya30 tvoj prispevok som si precitala neskoro, lebo som este do vecera dala veeeela KJ (tiez nechtiac) a bolo to nakoniec 8882 KJ !!! ☹ Vies co, az sa divim ako sa mi doteraz mohlo darit chudnut vobec. Ale uz viem ze max 7000 KJ tak budem sa snazit. Je to tazke, to tam nahadzovat, najma ak su tam neni tie veci a musim improvizovat (ako nahodit rascovu polievku, ked tam nie je?) , ale mas pravdu, mozno ma to po case zacne bavit. Okrem ineho, mam taky zaujimavy pocit, akoby to zrazu bola exaktna veda 🙂 Uvidime co to prinesie 🙂 Ale uz viem ze mam najprv nahodit do kalkulacky take rizoto alebo cestovinovy salat, kym ho spapam 🙂

yennn
5. dec 2010

@katkav aj my v ciernej vode mame hmlu cely den, potom uz hmla poobede nebola, ale je tu tak škaredo, akoby malo zacat znovu snezit. No my sme poskladali sánky konečne tak sme ich chceli vyskusat, ked sa poobede maly zobudi, ale pozeram ze vy mate rok aj tri mesiace co je o stvrtoka viac nez my... a nesli ste? Musim pokukat niekde v akej zime sa da ist von... myslela som ze overal, capica, rukavice, deky a fusak to do sanok spravia 😒

yennn
5. dec 2010

@elen58 ja zajtra budem mat co robit aj bez toho aby som tu dva dni nebola, zabudla si? Zajtra je pondelok. Tabulecky 😀 😀

yennn
5. dec 2010

@adky @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @gabriela_michaela @ivana82 @fatulda @ellysa @maatkka @jojina11 @oacka @elka74 @macekovam @elen58 @michaelapillarova
*********************************************************************************************************
este jeden oznam, ci skor prosba - kto mozte, pokuste sa aspon na 5 minut zapnut rano pocitac ked sa odvazite a pomeriate, nemusite prist vykecavat ked nemate cas, hodte mi udaje do IP aby som ich nasla co najskor. Na obed ideme lekarovi a potom na navstevu, takze neviem kedy sa k tomu dostanem ak nie doobeda.
A ti, ktori si nie su isti, ze budu mat zajtra cas (alebo chut alebo odvahu 😝 ) mi nahlasit, dajte mi vediet vcas, nech na vas zbytocne necakame 🙂

nonika1979
5. dec 2010

@yennn juj rada ale to asi nebude dobre zniet tak pred teraz poslednim otehotnenim som mala vahu 65kg ale moja normalna vaha je tych 58kg s coho vypliva ze uz pred otehotnenim som mala nadvahu pocas tehu som nabrala na krasnych 90kg ktore mi naramne svedcali 😝 teraz som skoro 5 mesiacou uz po porode a nedari sa mi schudnut mam 78kg takze len 12kg mi odislo 10kg hned a 2 kg take trosku obmedzene jedlom alebo skor odvodnila som sa ani sama neviem jest mi chuti ved komu nie asi tam, bude moj problem nieze by som sa prejedala ale rada mam dobre jedlo s pohybom je to tazsie da sa povedat ze som sama s 3 detmi muz je stale v praci takze zatial mi ziadne fitko nehrozi i ked som rozmyslala aspon nad aerobikom doma mam aj bicykel stacionarny ale pravdu povediac asi pre dekoraciu aby sa nepovedalo dnes som mala rajanky dva sendvice s vajickovou pomazankou a na obed slizikovu polievocku a zemiakovu kasu s plnenou fasirkou ja viem nie je to lahke jedlo ale uz som spominala ze sa lubim nie vela ale dobre najest i ked mne chuti aj zelenina a ovocie myslim ze dnes osm z jedlom asi skoncila 😝
zabudla som to hlavne mam len 157cm vysku takze som taka mala gulata teraz by som povedala ale pokrok sa dostavil aj tak som uz obliekla druhe nohavice aj ked zatial este na knap tak zdravim pekny dnicek

yennn
5. dec 2010

@nonika1979 takze teraz mas 78 a priala by si si 65 - to mi staci. Ak sa zatial este nechces bavit o zlozeni stravy, tak sa podme bavit o jej mnozstve. Nepaci sa mi tvoja poznamka o 14:50 ze "dnes som s jedlom asi skoncila" - prave tam robia mnohi ludia chybu. Papat treba 5-6x denne a mensie porcie - a to myslim plati aj o tych tvojich "dobrych" jedlach. Radsej si daj menej, ale nevynechaj ranajky, desiatu, obed, olovrant, veceru... a ked budu porcie male, tak mozno ak chodis velmi neskoro spavat (po 23.00) tak mozno aj malicku druhu veceru 🙂
Podla mna tajomstvo chudnutia a udrziavania si vahy spociva v dostatocnom pitnom rezime a pravidelnej strave - verim tomu, mam to odskusane a dari sa nam tu viacerym takymto stylom krasne chudnut 🙂

yennn
5. dec 2010

@nonika1979 teraz ked vidim vysku, tak som vypocitala BMI mas take ako ja (neviem akeho smajlika tu mam dat) 🙂 ☹
Tu sme vsetky na tej istej lodi, bez ohladu kto chce schudnut 5 kil alebo 30.... ak to myslis s chudnutim uprimne vazne, podari sa ti to. Najdolezitejsie je odhodlanie.

elen58
5. dec 2010

@yennn ako sa to posiela do IP?

adky
5. dec 2010

@yennn AHoj,dnes uz je ovela lepsie,boli,ale hyyyybem 😀 😀

adky
5. dec 2010

Baby,myslite ze kysla rybka - zvainac,je neskodna? Nikde nemozem najst KJ 😕

elen58
5. dec 2010

@elen58 A vypočitaj mi prosimta BMI alebo napiš ako sa to počita prosim ta velmi pekne,aby som vedela ako som natom?

elen58
5. dec 2010

@yennn A prosim pekne vypočitaj mi BMI ,alebo napiš ako si to mam vypočitat ?

katkav
5. dec 2010

@yennn my sme nesli von, lebo maly mal taky skaredy kasel, uz mu to prechadza a nerada by som, aby sa mu to vratilo, to je cele 😉 plus som zistila, ze mu musim kupit este jedny rukavice, take lepsie do snehu, lebo koncom januara by sme chceli ist na sankovacku na chalupu a tam by mu tie rukavice co ma hned premokli, ani ja nemam poriadne.
Co sa zeleninky tyka, viem, ze som nevymenovala vsetko, vsak poucat Ta nemusim, viem, ze si urcite lepsi odbornik ako ja 😉 len ju treba papat, ked sa len trosku da.

adky
5. dec 2010

@yennn ci,ale si ma prekvapila ze si zacala ratat KJ 😀
Ja som ratala,ale teraz mam vacsinou zabudovane v hlave co a kolko mozem zjest aby som nepresiahla denny prijem 7 tisic kJ 😎

katkav
5. dec 2010

@adky to je podla mna zdrava rybka, ryby sa papat maju, pozri na tuto stranku, sled-zavinac
http://www.laco.lead1.eu/index.php?include=nutr...

adky
5. dec 2010

@katkav 909 Kj? Fuuuha,celkom dost,moja rybka mala asi 70 gramov,ale tak som do seba aspon dostala vitaminy 😀

nonika1979
5. dec 2010

@yennn moja asi ta sklamem uz som tu porciu zduplovala lebo do vecera by som asi nevydrzala ale potom iuz jest nebudem, radsej mozno nejake jablcko ako si napisala ze druhu veceru lebo dnes sa chystam pozerat ten film na markite o 23.00 ale ci sa mi podari nezaspat neviem lebo ja som cez den taka vytazena ze somm rada ked leziem do sprchy a postele 🙂 s tym jedalnicko co si pisala mas nejaku dobru dietu?
dal by som sa nahovorit aspon to skusit na zaciatok 😀

nonika1979
5. dec 2010

@yennn dakujem moja si vazne moc mila tak ja myslim ze prvy krok mam uspesne za sebou nakolko som sem uz napisla 😉

vejula
5. dec 2010

@nonika1979 vitaj, no myslim že väčšina kočiek ti napiše že mi nedietujeme len menime životny štyl ide skor o to že jesť menšie porcie častejšie, a nejesť somariny ako vysmažene rezne hranolky a sladkosti (tak trošku hej ale neprehanať to) a samozrejme pozitivne myslenie a viera v samu seba že to zvladnem... inak nejake špecialne diety asi nieeee...

nonika1979
5. dec 2010

@vejula no tebe sa to asi vravi teda pise ked vidim tvoju fotku je mi jasne ze ty asi schudnut nepotrebujes alebo po vasom zmenit zivotny styl aj tak je to v podstate jedno a to iste ci schudnem zivotnym stylom alebo dietou schudla som tak ci ona v konecnej perspektive 😉

vejula
5. dec 2010

@nonika1979 nooo neviem či nepotrebujem, ale par kilečiek navyše tam je 😅 no ja som tym len chcela napisať že akym štylom asi chudnu aj ostatne baby nielen ja... ja som možno v tom dokonca ani nie tak dobra, lebo len malokedy sa mi podari jesť každe tri hodiny ako tu pišu baby, som rada ked to vychytam tak každe štyri hodky no ale potom samozrejme aj troška väčšie porcie, ale aj tak som sa už troška posunula dopredu.. Ale tak odborničky ako yenn či adky, jedia každe tri hodiny male porcie a na večer už žiadne sacharidy, to ja by som sa od nich mala ešte vela čo učiť... Ale v čom som dobra to je pitny režim, s tym som nikdy nemala problem, takže nan si ani nemusim davať pozor, telo mi vyžaduje vela tekutin prirodzene.. A včom je tvoja slaba stranka???? Nočne vyjedanie, či sladkosti slanosti????

jojina11
5. dec 2010

ahojte je tu niekto?

elka74
5. dec 2010

ahoj. teraz som prišla

jojina11
5. dec 2010

@elka74 ahoj aj u vás je taká zima?

elka74
5. dec 2010

@jojina11 je príšerná, mrzne ako na sibíri.. ale cez den bolo krásne slniečko

jojina11
5. dec 2010

@elka74 my sme dnes ani vonku neboli, vyprala som, čo mi ostalo a vešala vonku, je to zamrznuté na kosť, a dnes som aj cvičila po obede, Vladko mal malú, asi pol hodiny, len tak so mňa tieklo, žiadna kondička

elka74
5. dec 2010

@jojina11 ja som tiež celý den doma, doobeda bola deniska s malou v kostole, také prišli vymrznuté domov a malá cestou domov revala ako divá, ani spať nechce nejako dneska, tak ju len na rukách vláčim. chcela som aj žehliť ale asi s toho dneska nič nebude.

jojina11
5. dec 2010

@elka74 mne doktorka hovorila, že s malou von, len do -5°C keď je viacej tak nie

elka74
5. dec 2010

@jojina11 u vás bolo -5? no vy ste bližšie k horám, my sme trochu nižšie u nás nebolo tak zima a slniečko pekne svietilo. malá neznáša byť naobliekaná preto vystrája ked niekam ideme. akonáhle ju vyzlečiem tak sa usmieva ako slniečko. 🙂