icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

sssimi
7. okt 2010

@yennn héééj? tukožrút 😀 Už ho jem každý večer 5 dní v kuse, tak mi zachutil,tak som zvedavá na váhu 😀 A si mi mala napísať, že to chceš pre niekoho ako inšpiráciu. By som tam nejaké žvásty popísala 😀 😀 😀 Ja si proste tú čokoládu neodpustím. Je to moja droga a preto sa mi všetci čuduju ako je možné, že som taká kľudnučka a ani nefajčím 😀

vejula
7. okt 2010

@sssimi 😀 😀 jo čoko je dobra na nervy, tiež musim mať za den niečo z čokolady aspon tie musli nech su čokoladove ked už nič ine 😀 😀 😀 Ale zas nieej čokolada ako čokolada, napr horka je vraj aj zdrava, pokial sa to s nou neprehana.. Tie mliečne to je už sajrajt a biele to už ani nepovažujem za čokoladu 😝

yennn
7. okt 2010

@vejula prepac, ja som sa nechcela pasovat za samozvaneho odbornika na vyzivu - tym rozhodne nie som 😀
Ale ak mozem 😝 tak predsa ma nieco napada. Podla mna si o tej siedmej kludne mohla daco zjest. Prechadzka + cvicenie super. Ale ked si vymazem kavu, ktoru nemozme povazovat za potravu - mimochodom vedela si ze kavu treba z pitneho rezimu dokonca odpodpocitat? .... tak mi ostava toto:
11.00 musli+ banan
14.30 kuracie masko + ryža + POSTRUHANY syr
19.00 čoko cookies(120g balenie) s jogurtom(200g)
22.00 jablčko a slnečnicove semienka

Kaslat na coko cookies, bola to tvoja volba, tak ok. Nebudem hovorit ze chyba zelenina, ze poobede cukor nie je dobry a pod. To si kazda zodpovieme sama 🙂 Ale z mojho pohladu pauza medzi jedenastou a pol tretou bola zbytocne dlha, pauza medzi pol tretou a siedmou uz uplne sialena. A aj tak si myslim, ze si jedla malo ...
A mimochodom, to mate super rezim, vstavat o pol jedenastej 😉

@mimini super ze si sa drzala 🙂

@sssimi 😀 som myslela ze si to pochopila, preco sa pytam, heheh 😉

vejula
7. okt 2010

@yennn takže som jedla malo??? Super vedieť 😀 😀 😀 takže zajtra teda pridavam 😝 😉 Ja som sa dnes tak vynimočne snažila nevyžierať zbytočne medzi jedlami... . 😀 😀 😀 Ono možno že je to o tom že na obed som sa nažrala statočne(kopcovany hlboky tanier 😅 ), možno keby som si to rozdelila na dva chody vyzeralo by že je toho viac 🙂

vejula
7. okt 2010

@yennn jo a ešte ja tym že sa natlačim naraz vela, nepotrebujem potom tak často... Ja proste ked jem tak skončim až ked citim že ma gombička tlači (ked mam teplaky na gumu, je to horšie, vtedy nemam hranicu 😀 ) no a potom mi stači jesť po 4-5 hodinach, takže ono, vlastne zjem tak isto ako kočky čo maju o dva chody naviac, len to mam nahustene do troch chodov... 😉

nanika
8. okt 2010

ranko, hlasim dalsi uspesny den bez prejedania a sladkosti 🙂 Dnes idem k rodicom, takze sem mozno iba zbehnem mrknut, pridem domov az poobede. Horsie je, ze bola avizovana svieckova, tak bud nasich urazim, alebo si nalozim mikroporciu. Po styroch dnoch bez vynimkovania mam z dneska dost bojacne pocity, hm.

nanika
8. okt 2010

moje dnesne ranajky asi 1100 kj, krasne ukazkove, chcelo by to viac zeleniny, ja viem, ale co uz so mnou 🙂 Asi 80g celozrnny chlebik, krajec natrety ramou a platok eidamu, polka krajca s francuzskou natierkou a paradajka. Som tak prijemne spokojne najedena, hor sa dokrmit Oliho, pobalit k babke, hodit sprchu, nakrmit Emu a ideme. Este co to nakupit a ked tam dorazime o desiatej, bude fajn 🙂

vejula
8. okt 2010

čafte kde ste??? Ja som si dnes privstala a už sa aj naranajkovala... No bodaj by nie ked som včera nevyjedala do polnoci, tak už som bola rano hladnaaaa 😀 😀 Inak som si to včera približne počitala tie KJ a vychadzalo mi to na cca niečo vyše 10 000 KJ...

katusradus
8. okt 2010

@yennn ok tak díky za rady,ešte som chcela,že či je vhodné na ranajky biela káva a piškoty alebo bebe keksy?a potom cez už nič sladké

adky
8. okt 2010

@vejula ved aj ty si mladucka 😉

adky
8. okt 2010

Baby-toto je super na povzbudenie 😀 😀

OBEZITA JE SVIŇA !
Ale mladá obezita je celkom maličká a strašne plachá. Je ako malý motýľ, ktorý sa splaší aj pri najmenšom vánku. Obezita sa bojí, aby ju niekto nezašliapol, keď je tak maličká.

Čas plynie a obezita si so svojou plachosťou nevie nájsť jedlo. A tu zrazu zacíti bravčové pečené! Tam, vycházda to spoza toho rohu!

To vy si na záhrade opekáte prasiatko. Všade je ticho, len v korunách stromov spievajú vtáky. Máte pocit, že ste na záhrade sami, ale nie – pozoruje vás plachý dravec – obezita.

Dlho ju vôbec nevidieť, pretože vás pozoruje spoza rohu pomocou malého zrkadielka. Vôbec si ju nevšimnete, kým papáte tu bravčový lalok, tam zapekané palacinky v smotane.

Potom už obezita nepozerá spoza rohu cez zrkadielko. Vôňa ju láka. Už pozerá spoza rohu jedným okom. Cíti vôňu čerstvého jedla a má naň hrozitánsku chuť. Nie je nápadná, ale keby ste sa otočili od krémeša, určite by ste ju zbadali. To práve nesmelo vyšla spoza rohu. Ešte je ďaleko, je malá, ale už tu je. Blíži sa k vám po každom súste vyprážaného rezňa s fučkou.

Prečo sa k vám blíži? Chcela by si tiež dať. Ona hrozne ľúbi čokoládu! Miluje majonézu a hamburgre. A salámy! Aj keď je vlastne veľmi plachá, na potraviny sa vždy dá nalákať. Prestane sa skrývať a príde až celkom blízko ku vám. Je plachá, ale dá sa nakŕmiť. A vy jej teda dáte trocha zmrzliny. A ona sa na vás vďačne usmeje. Priam vidíte, ako sa kamsi stráca jej plachosť. Práve si našla priateľa.

Kto ju raz nakŕmil, ten si ju navždy získa. Už ho neopustí. Obezita je verná a vďačná. Väčšinou si vás obľúbi tak, že s vami zostane až do smrti.

Ale zároveň je to parazitka. Spolužitie s ňou je náročné. Stále vás nabáda, aby ste si dali tu čokoládové rolky, tam vrecko pistácií. Ona totiž vie, že ak si dáte vy, dostane aj ona. Obezita si vie vybrať takých, ktorí ju budú radi kŕmiť. Má na nich nos. Parazituje na nich, ale im nedáva nič. Prisaje sa a už sa nedá odtrhnúť. Je to veľká láska, pravé splynutie!

Ale nebojte sa jej, môžete s ňou aj do spoločnosti. Aj tam, kam by ste nesmeli ísť so psom. Obezita je totiž spoločenská. Miluje vašu starú mamu, u nej sa nájde vždy veľa dobrôt a ujde sa každému. Navyše obezita často u starej mamy má aj kamarátku – obezitu starej mamy. Obezity sa navzájom priťahujú. Keď sú spolu, sú smelšie a viac zjedia. Vždy niekoho nahuckajú, aby spáchal hostinu.

Obezita sa o jedlo nechce s nikým deliť, no je tu však jedna veľká výnimka. Je ochotná odtrhnúť si od úst, pokiaľ by jedlo malo byť pre deti.

Ak obezita vidí deti, vždy vás ťahá za rukáv a šepká vám do ucha "no tak daj dieťatku cukrík".

Prečo obezita chce aby ste dali cukrík dieťaťu a nie jej? To je prosté – rozmnožuje sa práve týmto spôsobom. Len pevné a hlboké základy dajú vzniknúť veľkej budove. A aj obezita je najlepšia, ak sa pestuje od útleho detstva.

Len toľko som chcel. Zoznámiť vás s tou sviňou.

Keď budete najbližšie nalačno štopať bagetu, dobre sa obzrite okolo seba. Nepozoruje vás niečo plaché a hladné? Má to milý pohľad a je vďačná za každý kúsok jedla, za každú výnimku, ktorou ju obdaríte. Sviňa jedna svinská!

P.S.: Pri písaní tejto fikcie som svojej obezite ublížil, pretože som si dal kaleráb a z neho jej býva vždy veľmi zle. Ak sa to niekomu z Grínpís nepáči, môžete si ju prísť odviezť. Patrí do klietky – aj slabá je stále veľmi nebezpečná!

adky
8. okt 2010

@katusradus ja by som povedala,ze na ranajky je vhodne skor Bebe Dobre rano-ku kave ako piskoty......predsa v Bebe Dobre rano mas viac vitaminov a vlakninu ktora ta zasyti 😎

adky
8. okt 2010

@vejula vcerajsie jedenie ti vychadzalo na viac nez 10 tisic KJ? Ved si skoro nic nejedla 😀

liana81
8. okt 2010

awojte,
pekný víkendík prajem, a poriadne zamakajte cez víkend, aby v pondelok boli krásne čísla, ktoré nás povzbudia ďalej 🙂 🙂 🙂

marthuska
8. okt 2010

@adky velmi zaujimavy text 🙂 chcela by som sa tesit na pondelok, len neviem neviem, ako to dopadne. idem asi poupratovat, namiesto cvicenia🙂 vcera som zjedla 8000 kj. lenze z toho 800 bol keksik. no co uz. drzte sa 😀 (inak co tu pisete o jedalnickoch, podla mna jete malo bielkovin) namiesto dzemu radsej syr a namiesto bananu treba napr jogurt atd

adky
8. okt 2010

@marthuska keby to bolo také ľahké tak by som najradšej tomu milému "domácemu zvieratku" (obezite) už nikdy nedala nažrať :DD
8 tisic je super,staci ti jest len o 2 tisic menej ako doteraz a uz budes chudnut tempom cca pol kila za tyzden a to je podla mna super (Za rok to je 24 kil!!!) ..... 😀

marthuska
8. okt 2010

@katusradus par piskotov je lepsie ako napr polka cokolady. len k tomu este jogurt a napr vlakninu. lebo taky piskotik je ako biely rozok, spapas, myslis si ze vpoho, a zrazu mas obrovsky hlad.

marthuska
8. okt 2010

@adky tak vcera som mala prvy den, to preto. inak citala som, ze zeny vydrzia v chudnucom rezime v priemere 17 dni. pch. kolko je to dni do silvestra? potom nech sa robi statistika 😀

adky
8. okt 2010

@marthuska lebo kazdemu zlyhaju nervy.....hlavne ked zijes s pocetnou rodinou(ako ja) a denno denne vidis ako sa napchavaju dobrotami.....a ty chudnes a nemozes si dat nic take co oni....ale tak,zatial odolovam,kazdy den si cistam pribeh : Obezita je svina a myslim na to ako si budem kupovat mensie oblecenie 😀

katusradus
8. okt 2010

@adky tak idem nakupiť bebe a nejaké tie zdravé veci 😉

adky
8. okt 2010

@katusradus no,jedne bebe dobre rano spolu s kavou ta vyjdu na cca tisic Kj-co je super,takze na desiatu by si si kludne mohla dopriat aj biely (len nie nizkotucny) jogurt 🙂

katusradus
8. okt 2010

@marthuska huráááá aspon niečo sladké a zdravé môžem už sa teším!!!! pozerám,že tie kilojouly riadne ovládate

yennn
8. okt 2010

ahojte, ten text o obezite je super, vtipny a pritom vystizny. Myslim si ze mnohi ludia si ju nevsimnu, ani ked ju uz maju fakt nastahovanu doma ☹

yennn
8. okt 2010

@vejula ja som nepocitala mnozstvo, cize kalorie ti naskakat mohli. Mas pravdu v tom, ze nezjes viac, nez tie ktore jedia 5x denne. Ale mas vacsiu sancu pribrat. Isto si pocula to stare zname otrepane, ze ked zaludok dostava len raz za cas jest, tak stale krici "som hladny, dajte mi najest" a potom, ked raz za cas dostane vacsie mnozstvo jedla, povie si "cool, kolko jedla. No ale... nesmiem to vsetko stravit a spracovat, musim si nieco ulozit do zasoby, lebo ktovie kedy zase budem najblizsie papat". Ale ked dostava casto, i ked menej, nema dovod si ukladat zasoby, lebo pochopil, ze ich nepotrebuje. Dokonca ma tendenciu sa uz jestvujucich zasob zbavovat.... easy 🙂

yennn
8. okt 2010

Inac ja som dnes bola na prechadzke, a v schranke som si nasla casopis Dieta (diéta, nie dieťa) a pri tom ako maly spal som uz z neho polku precitala. Hoci nesuhlasim s niektorymi ich radami, v zasade je to perfektna motivacia. Ked tam este pisu o niekom, kto schudol, ajajaaj 🙂 Odporucam

yennn
8. okt 2010

@katusradus ja kalorie neovladam, neviem ci je to dobre alebo zle. Ked som chcla a makla som si, tak som vzdy schudla aj bez toho,.. no viem ze 10000 za den je vela 🙂

yennn
8. okt 2010

@marthuska @adky urcite statistika nepusti a verim tomu ze to tak je. Preto je dolezite, aby sme sa jedna druhu podrzali. Pretoze kebyze chudnem sama, vydrzi mi to dva tyzdne. Tak ako vacsine ostatnych zien. Ale ta energia co tu vznikla, je strasne povzbudzujuca. A uvidis ked v pondelok budu prve kila dolu. To len bude 🙂

yennn
8. okt 2010

@nanika u babky pozor, tam byvaju nastrahy 😀

vejula
8. okt 2010

@adky mno to by si mala vidieť tie porcie 😅 Takže ti to zhrniem
ranajky musli cca70g(1400KJ)+mlieko300ml(600KJ)+banan(500KJ) spolu 2500KJ
obed - maso 180g(1000KJ)+ryža100g v surovom stave(1500KJ) + syr 60g(800KJ)+zelenina ako kukurica hrašok(300KJ) - spolu 3600KJ
večera - čoko cookies 2500KJ + jogurt 200ml(800KJ) spolu 3300KJ
jablko + semienka 700KJ
všetko spolu 10100KJ
JA som tiež nechapala že som mohla tolko zjesť ked som sa ešte tak obmedzovala ale ked som si to dala do tekho prepočitavacieho systemu http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic... vyšlo mi toto 😅
Ale som sa zapotila fuuuuuu 😅 ALe tak aspon približne viem kolkko asi zjem 😀 a to som si davala sakra bacha a mala som zo seba dobry pocit ako malo som pojedla... To ked si nedavam pozor tak zjem aj vyše 15000KJ 😖

vejula
8. okt 2010

@yennn a ako to robiš že sa nenaješ do syta???? Ja to neviem, som potom stle nepokojna a stale vyžieram pomedzi jedla a potom sa to nahromadi ešte viac ako ked sa riadne navalašim a mam pokoj na 4 hodky 😅