Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@nonika1979 dobrá prezývka 😀 môj radšej nič nepovie, len sa na mne smeje
@krivka5 Moja nerob si nervy a obavy, každá je príťažlivá, takto pesimisticky nerozmýšlaj. ja som na tom horšie- ked som zostala tehotná mala som 92 kg a pribrala som 1 kilo, kedsom porodila tak mám teraz 90kg. ani sa nesnažím chudnuť, nie preto že chcem byť takáto ale preto že ked som sa snažila tak opak bol pravdou. plavala som aj tabletky som žrala a hlavne antikoncepčné. tak sa na mna nakladalo. kým sa snažím mať mlieko chudnuť nebudem a potom sa poznažím. ale ty ak sa aj snažíš chudnuť tak držím palčeky a neboj pojde dole, ale prosím ťa maj sa rada aká si a netráp sa. každý človek je krásny!!!! pa a ťuťu muťu bude tak či tak lebo pre manžela si krásna aká si a on si je určite vedomí prečo máš tie kilečka a nepozerá sa na teba tak kriticky ako ty. držím palčeky a veľa chuti prajem
@yennn dík za tabuľku , a graf , na ten tvoj a @adky sa tááák dobre pozerá, gratulujem vám obom a samozrejme aj@debbie, a tiež všetkým ostatným, malá mi už spí, dorazila som ju kúpaním, a dnes mi po prvýkrát zjedla aj kašu, tak sa teším
sladké som dnes nejedla, aj ked je Mikuláša, ja som si do balíčka vlastne vybrala len ovocie a 74% čokoládu, že dán si semtam doobeda jednu kocočku, keď už budem veľmi bažiť 😀 ale dnes nie, takže si myslím, že u mňa je aj to úspech 🙂
@kitchima krásne si schudla, naozaj, toto sa mne podarilo pri prvých dvoch deťoch, potom už nie, Natálke všetko najlepšie k štvrťročnici, však to rýchlo uteká? My sme mali včera 7 mesiacov
@liana81 maličkej skoré uzdravenie, teraz je veľmi zlé obdobie a najviac sú postihnuté malé deti a starí ľudia
@jojina11 no krasne sa nan pozera, a bude sa este krajsie 😀
Hmm,rychlo uteka jak nam deticky rastu-tvoja mala vcera 7 a moja ma zajtra 17 😀 Mesiacov,samozrejme 😀 😀 😀
Ja som dostala na mikulasa Ostry rybaci salat od firmy Ryba (ten jedniny nema majonezu ani tolko oleja) s celozrnnym rozkom 😀 Mikulas vie ze chudnem 😀 😀
Baby,aby ste si nemysleli ze len a som aka poctivka-dnes som zhresila ☹ Vaneska dostala hrooomadu sladkosti a aj a som si dala tu ďob,tam ďob -jednu kocku čokoladky,raz som si kusla do keksika,2 cukriky a ochutnala som aj z pernika...chapete to? Vseeeeetko sladke....nechapem,ved ja som sladke nikdy nemala tak rada ak slane,neletela som za nim,ale teraz? Bola som jak v tranze ☹ Chvalabohu-nie je to az taky strasny prehresok,ale predsa je 😕
@maya30 jej presne tak ale ja som uz konecne rada ze sa dockam aj toho ako je to ked ide vnucik stare mamy popolievat ale ved ty to poznas ze je to uzastny pocit 🙂
@jojina11 to mas dobre ten moj sa este aj na mna pozera a ked sa mu chcem konecne prihovorit tak struha ksichty on pre zmenu aby sme sa nenudili 🙂
@yennn a som s toho paf akoze aka tabulka kliknem tam a tam mi pyta nejake heslo alebo sa tam musim prihlasit ja nerozumiem ? 😨
Dnes som sa tak vylakala, mala tak spadla, ze si rozbila celo, lebo len v kuse lieta a tak jej tiekla krv, ze celu tvar mala od krvi a aj oblecenie, tak sme isli na pohotovost, ale nastastie netrebalo sit, tolko krvi z takej malej rany som nevidela.
@yennn dakujem za tabulecku i grafik 🙂 ako vzdy super robotka, tak lahodne sa na to pozera....mimochodom - otazocka k tym kJ - co ak denne neprijmem ani tych 7000 kJ? lebo podla vsetkeho, dnes som si to ratala a mala som necelych 6 000 kJ a to sa necitim byt vobec hladna ani nic podobne a mala som vsetkych 5 jedal 🙂
ahojte, som zaspala pri uspavani maleho, je tu niekto este?
@ivana82 no teoria k tym KJ vravi ze ak pojdes vyrazne pod doporucene KJ pri chudnuti (t.j. pre teba tych 7000) tak chvilku telo bude chudnut - pochopitelne, pretoze vyrazne dostava malo energie. Avsak po case pochopi ze je zle, ze prisun energie je trvalejsieho charakteru, a prepne sa na tzv. setriaci mód - t.j. spomali metabolizmus, aby tolko nespaloval, a zacne ukladat to malo co dostava, aby nehladovalo. Kapišto? 😀
Ale ak budes davat 7000 normalne, tak telo bude chudnut. Ale ak to bude jednorazove - napriklad po vybornej kačici u svokrovcov v nedelu das v pondelok odlahceny den, tak 6000 neuskodi. Dava to logiku? 🙂
@michaelapillarova boze to muselo byt hrozne, ja sa len modlim aby sa tato chvila co najdalej oddialila, ale viem ze sa takym padom nevyhneme ☹ Tak chvalabohu ze sa nic zle nestalo...
@ivana82 teraz neviem ci rozumiem - chcela si sa nieco ine spytat?
Marodik teraz spinka, ale mali sme problem zaspat - pri odsavani soplov straaaaaaaaaaaasne ale straaaaaaasne ziape, takze aj ked odsajem, este polhodinu potom place - cim sa mu znovu naplni nostek, takze mozem zacat odznovu, som zufala a neviem ako to mam robit... ☹
@yennn rozumiem setriacemu programu, ked malo jes...to je ok...ale len som chcela vediet, ze ci nevadi mensi prijem kJ ako tych 7 000, ked to budem mat stale take nizke...proste, ked bude prijem aj nizsi ako 7000 denne, ale bude ten prijem zhruba rovnako vysoky - nebude to problem, nie?
snad som sa uz teraz vyjadrila jasne, lebo oci sa mi uz zatvaraju, len manzel nam kupil pod stromcek dolce gusta, tak studujeme a ochutnavame chocochinno, ja som si len srkla...zvysok manzelovi 😉 ale jaaaaaaaaake to je faaaaaajne...mnamka, ale nedam si to... 🙂
tak idem do hajan, ked tu uz nikto nie je ...bru noc 🙂
@yvett14 pozeram ze ty mas este take mimi malilililinke 🙂 Ja som tiez otehotnela na 92 - a tuto vahu uz mam. Lenze moj maly uz ma rok, takze chcem ist pomalicky dalej (rozumej: pod tu vahu), aj ked este kojime. Myslim ze to nerobim nejakym extra rapidnym tempom, mliecko mu chuti, ani ho neubuda. Drzim palce aby si mala dostatok mliecka. Ty naozaj este svoju vahu riesit nemusis, ani keby si chcela, na to mas este cas, ked bude malinka trosku vacsia 🙂 Teraz si este sestonedielka a mas ine povinnosti - zohrat sa s malinkou na perfektny team 🙂
@krivka5 vies yvett14 ma pravdu, manzel to iste neriesi a si urcite prenho pritazliva, lebo vie preco mas tie kilecka navyse .... teda aspon vacsina manzelov, nie vsetci bohuzial ☹ Ale ja ta uplne chapem, ze ta nebavi ani tutu mutu (to je krasny vyraz 🙂 ) - pretoze sa necitis vo svojej kozi. Tiez som si to zazila. Otazne je, ci to chces riesit teraz, podla mna je tvoj drobcek este malinky na to aby si riesila svoju vahu, mas ine starosti. Ale samozrejme, nemozem ani nechcem ta odhovarat, takze ak sa citis pripravena na nejake vazne chudnutie, tak zostan s nami, radi ti pomozeme 🙂
@kitchima vitaj späť medzi nami. Dufam ze ste si riadne rodinku uzili. Muzik uz je zase prec? ☹ No tak sa pochval, co povedal, vsimol si tu zmenu? Ocenil to? Ved pokial sa spravne pamatam, chudla si najma kvoli nemu, to este nemala Natalka ani mesiac.... A co povedal na malu? 😀 Ved porozpravaj.... 🙂
Vsetkym prajem krasne dobre ranko, aj ked u nas prsi ☹ takze s malym vonku nehrozi, no tesim sa ako sa vecer vyskacem 🙂
Dobre ranko, aj u nas prsi ☹
@yennn ja som sa dnes konečne odvážila. Vždy ráno zabudnem. Tak som sa vrátila na 68kg. Našťastie nemám ani o dkg viac a ešte mám aj pred mrchou, tak možno som ani nepribrala, len sa vo mne voda drží. Cm som nemerala, lebo aj na to som zabudla 😅 , ale keďže stále poctivo cvičím, tak možno ubytok bude.

tak aj ja sa vam postazujem s mojou vahou ☹ pred otehotneni som mala 63 kg a rodila som s vahou 96kg 😲 no hruza.
s porodnice som prisla s 89kg a teraz mam 81kg. no myslela som si ze tie kilecka pojdu dole rychlejsie 😠 najhorsie na tom je ze som si musela kupit uplne vsetko na oblecenie a aj obutie a spodne pradlo.mam sa uz mojich starych veci nacisto zbavit,alebo sa mi este podari schudnut 😒 hlavne brusko a zadok mam riadne vydute. hruuuza.citim sa nepritazliva a ani tutu mutu s manzelom ma nebavi ☹