Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@jojina11 dobre ranko, ano este kojim, a celkom sa z toho tesim... samozrejme len co je treba (olovrant, pred spanim a co vypyta v noci...), takze to uz vela nie je. No a noc? Dakujem za opytanie. Celkom som nevyspata, pretoze mal plny nostek a nevedel cumlat cumel a to bolo prvykrat co sme museli spat bez cumla, a nedalo sa.... takze furt sme boli hore. Ale tak su aj horsie veci na svete, nez je soplik rocneho dietata, nie? 🙂 Vy sa uz nekojite?
ahojte. prší hádam všade. takéto smutné počasie a my dneska ideme na poradu na očkovanie, dúfam že to prebehne v klude a Vanesska nebude velmi plakať. 😒
@michaelapillarova určite si sa velmi zlakla, človek nevie v tej rýchlosti čo má prvé urobiť, ked vidí že dieťa krváca a na tvári vie aj malá ranka posobiť drsne. moj mirko tiež večne si niečo urobil a na chirurgii ho už po mene poznali 🙂 ked si zlomil ruku a išli mu to operovať tak doktor hned pri dverách zahlásil že "miro zasa si tu?" no a aký fešák je z neho teraz. 🙂
@ivana82 k tvojej vcerajsej otazke ohladne KJ ti mozem povedat len tolko, ze (to som uz vravela) moj prvy den ratania si KJ som hned prekrocila a mala som 8882 vdaka nevinne vyzerajucemu cestovinovemu salatu na obed. Druhy den som mala len 4490 (!) a vcera ked som si nahodila ten druhy a zistila som ze mam malo, tak som sa zamyslela nad sebou, a teda vcera som mala po zjedeni vecere zase len 5287 KJ .... co je tiez malo. Tak som si povedala ze potrebujem doplnit, nie? 😀 Tak som zozrala asi 100 g burskych orieskov nesolenych, jaka som hviezda, nie? 😠 A hned bolo 7379 😒 Plus, prekroceny denny limit tuku (len tie buraky maju 23g a mam zjest 57 za den) ....
Kto mi poradi, coho mam dat viac aby som nemala malo? @adky @debbie ... neviete? Nechcem chudnut milovymi krokmi, chcem mat tych 7000 KJ - ale kde ich splasit?
@yennn ja som len do 4,5 mesiaca aj tak som sa z toho veľmi tešila, lebo chlapcov som len pár týždňov, sme na UM, a niekedy mi to kojenie veru chýba, lebo to je také len naše, 😀 , na druhej strane som zistila, že malú nikto okrem mňa neuspí, ani od nikoho nechce fľašu s mliekom a ani ju nikto neuspí , čo tiež nie je bohviečo lebo som v jednom kole stále 🙂 🙂 🙂
@jojina11 ano, chodim na aerobik v hudbe salsy, takze sa tesim ako sa aj vyskacem, aj popocuvam trosku hlasnejsie dobru hudbu, lebo v bytovke sa to akosi velmi neda ... hned klopkaju susedia, ale to je na inu debatku 😀
tak to je super, ze mala vam v pol roku sama tak pekne zaspinkava, nas mal v tom obdobi take stavy, ze sa 10 minut /to bolo stopnute/ vyreval a zaspal, neviem, ci este potreboval vybit tu energiu, co mal alebo co... 🙂
@yennn slene burske oriesky? Moja a y nevies ze sol viaze tuky? Tej sa vyhybaj oblukom,ja takmer vobec nesolim,aj doma varime skoro neslano-zvykli sme si odkedy aj Vaneska je nasu stravu,odvtedy skoro nesolime-len ked je to naozaj nutne 🙂
A co tak dat si tekvicove,lanove atd semiacka? Tie obsahuju presne to co potrebujeme,samozrejme-nedaj si ich vela,len tolko aby to zas nebolo 1000 Kj 😀
@jojina11 tiez sme na tom boli s kojenim slabo, kojila som mozno v porodnici, potom doma som len odsavala, davala malickemu, po troch mesiacoch sme boli prevazne na UM, tiez som chcela kojit, lebo som pri tom pekne chudla, ale prislo UM a konecne neobmezdovanie v strave a bolo po mojich vysnenych kilach...ach jaj...ale bojujem... 🙂
@jojina11 4.5 mesiaca je perfektne, niekto naozaj nevie / neda sa.. kojit viac nez par tyzdnov. 🙂
@ivana82 ja kvoli tej hlasnej hudbe strasne rada idem nakupovat alebo kamkolvek sama, bez maleho, lebo sadnem do auta a teda priznam sa ze niekedy mi to riadne duní. Jak puberťáčka 😀 Ale tak ako sa ma clovek odreagovat, ked doma cez den je to same ťuťuli, ty si môj malý šikovníček, a podobne 😀 😀
@ivana82 to sa stalo len včera, a to som bola pri nej ako vždy, nemysli si, že dám do postieľku a dovidenia, spí, práveže ona je veľký "tyran" musím vedľa nej , ešte aj ruku mi lapne obidvoma svojimi a asi si povie:"tu budeš" 😀 no idem odbehnúť do obchodu pokiaľ spí, lebo ostatok mojej rodiny zomrie od hladu, zatiaľ všetkým pekný deň 🙂
@jojina11 mne malá zaspinká cez den aj sama niekedy v postielke ale večer len pri kojení. a potom spí už do rána. takže sa vyspím. a ked ju strážia baby tak ju uspávajú v kočíku, inak im nezaspí 🙂 dneska som jej zachytávala moč do sáčku a stále sa mi na bruško prevracala a smiala sa, tak ale nakoniec sa podarilo 😝
@adky tak po prve, nosis okuliare? 😀 som napisala nesolenych. 🙂 Jasne ze viem, slane by som si nedala. Ale take nelupane, este v supke mi pribalil mikulas do balicka - bolo ich dost. A ked som vas tak vcera citala, ako ste kazda ranajkovali mikulasa, a ja poctivo nič. A na zaver dňa som mala malo KJ tak mi zase ruplo v bedni, vytiahla som mikulaša a pri telke som zlupala asi 4 hrste orieškov 😒
a plus... tekvicove, lanove atd. semiacka mi mikulas nedoniesol 😝
Ahojte dievčatá 🙂 Po víkende zasa na nete ☹ Mali sme doma návštevu a včera som sa rozhodla,že poupratujem.Tak som makala,prala,žehlila,vysávaza..len malá to zle znášala,tak sme museli robiť všetko spolu 🙂 Zle sa s nou vysávalo,ale ona bola happy,že sa môže všetkého zúčastňovať 🙂 🙂
Dôležité je,že celý víkend som varila a piekla a ja som to zvládla v rámci zdravej výživy,žiadny koláčik aj keď mi to chcelo často ruky podávať.
Jediný prehrešok bola lokša s kyslou kapustou ☹ ☹ Ale,dala som si to ako večeru a potom som už nič nejedla.
@yennn ja ešte tiež kojím,malá bude mať rok a ona by teda cecala stále,príde za mnou a začne mi tričko naťahovať a pchať sa mi do výstrihu a vykrikuje ham,ham!
Gratulujem všetkým k pekným výsledkom,neskôr keď malinká zaspí,snáď dočítam 🙂 🙂
@adky @ivana82 baby budme radi ze na nas mikulas este nezabudol, len potom bude velky plac 🙂
Ja sa tesim, aj ked sa ten moj mikulas snazil, aby to neboli cokolady, pretoze som mu nezne naznacila, tak to nakoniec boli dost kaloricke (pre laikov tvariace sa ze zdrave) veci. A nakoniec som rada - ved keby mi prirodzene, sam od seba doniesol len ovocie, ze "ine ti netreba, lebo ti treba schudnut" - tak by bolo zle, nie? 😀
@yennn tak to mas teda pravdu s tym Mikulasom, keby zabudol, tiez by sme nadavali 😀 ale tak u nas to urcite nebude na zahodenie, lebo maly a tatino zosrotuju vsetko co im postavim pred nos, no len co sa tyka sladkosti a slanosti, maly obcas zacina vymyslat s jedlom, ale spacifikujeme velmi rychlo, akurat vcera mi zhodil zo stolicky na papanie keramicku misku s polievkou...jaaaaaaaaj, aka som bola zla... 😒
@adky http://vesely.blog.sme.sk/c/69155/Polievky-pri-...
Sáčkové polievky
Sáčkové polievky sa pri zdravej strave neodporúča používať vôbec. Majú jedinú výhodu a to je rýchla príprava. Sú však skôr chemickým pokusom, než potravou. Bývajú mimoriadne presolené a o výrazných chutiach som písal vyššie. Sáčkové polievky mávajú extrémne výraznú chuť. Ak milujete tieto polievky a nedokážete sa ich vzdať, doprajte si ich, ale naozaj len veľmi výnimočne. Nie častejšie, ako raz za mesiac. Lepšie však bude, ak sa im vyhnete.
@adky ty furt kazdeho posielas na www.chudnutie-ako.sk 😎 tak sa necuduj ze sa obcas odtial niekto vrati s informaciami 😝 😀 😀

všetkým dobrý deň, u nás prší už od včera večera, takéto výkyvy nič moc,z mínusu do plusu
malá mi tu okupuje ruky, tak ťukám len jedným prstom,včera som konečne nemusela stále odbehovať večer k malej, pekne zaspala, tak sme sa z mm tešili, že konečne normálny večer 😀 ani mi nevadilo, že som po polnoci išla robiť mlieko spali sme až do 8, to je veget 🙂
@yennn ty ešte kojíš?tvoj malý sa má, to je super, ako ste prežili noc?
@ivana82 chodíš cvičiť? ja sa snažím doma, včera sa mi podarilo až pol hodinu 😢 😀 to je zatiaľ časový rekord, lebo potom je vždy malá mrchavá a mm mi ju donesie, že už nič na utíšenie nepomáha
@michaelapillarova ako sa má maločká? tým svojim príspevkom si mi pripomenula mňa pred xx rokmi, Samko so večne niečo urobil, buď čelo, alebo aj nad okom viečko horné, my sme boli častými návštevníkmi chirurgie 😀 na tvári je veľa cievočiek, takže tej krvi je pri poranení veeeľa a preto nás to aj tak vystraší