icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
10. dec 2010

@vejula @bobocka @katkav nie neurazilo, ja nie som urazanlivy clovek 🙂 ale sa vazne hanbim za to ako som vyzerala, lebo vtedy som si to ani neuvedomovala poriadne, to je uplne hruza. Nechapem ako som to mohla dopustit. Ja som vedela ze mam nie som ok, ale vtedy som to pre pracovnu vytazenost neriesila...
Ale tak zase na svoju obranu - jedno treba dodat - na tejto profilovke som riadne nastylovana, normalne takto pekne nevyzeram, a ktora z nas na dovolenke sa maluje, a este toto bol asi druhy dovolenkovy den - ruzova ako prasiatko z prveho dna 😀

yennn
10. dec 2010

@ivana82 este mas do pondelka cas, som rada ze ta polkilecko opustilo, a verim ze sa ti podari aspon -0.1 do pondelka 😀

yennn
10. dec 2010

@jojina11 dakujem za kompliment. Ty ten prirastok teraz neries, pusti sa do napravy, je velmi pravdepodobne ze to bude zase len voda - ved si pisala ze pitny rezim vcera dolu vodou. Uvidis do pondelka to spravis 🙂

ivana82
10. dec 2010

@yennn plne suhlasim, ten pitny rezim je teda riadny drsnak, ked sa nedari ho dodrzat, ze beham niekde alebo zabudnem, tak sa to na vahe hned velmi rychlo objavi...
@jojina11 neboj sa, to stratis, ked sa vratis do povodneho rezimu, tak do pondelka das aj nieco dole 🙂

yennn
10. dec 2010

@vejula a este odpoved na tvoju otazku - na tej foto mam oproti dnesnemu dnu +21kg 😖

yennn
10. dec 2010

@ivana82 @jojina11 - pravda pravda, ved zadrzana voda to su tie prve-rychle kila dolu a verim ze takto to funguje aj opacne

katusradus
10. dec 2010

dobré ránko!chorý ja to človek,hnisavá angína a chytené priedušky ☹ ☹ : -( @yennn to pitie som myslela tak,že nedokážem vypiť žiadnu tekutinu ani fajnový čajík s medom ani bez tak ma to bolíííí takže pitný režim nehrozí asi sa to prejaví v pondelok

katusradus
10. dec 2010

@yennn teraz pozerám tu tvoju fotku si to vôbec ty?????????????? sa mi veriť,nechce...si úplne iná žena,no klobúk dolu

yennn
10. dec 2010

@katusradus fuha to ma mrzi ze ta to az takto draplo ☹ ☹ Neboj ja dobre viem co su to zdurene mandle, nastastie (alebo nanestastie?) uz ich mam par rokov vonku... Nemozes tam mat nejaky absces? Bola si u lekara s tym? Ked sa ti vazne neda ani prehltat....
(ps: dakujem za kompliment... bohuzial, som to naozaj ja ☹ )

jojina11
10. dec 2010

@yennn
@ivana82 babule dík, budem sa snažiť
@katusradus ahoj, no to ti teda nezávidím, daj sa skoro do poriadku, je fakt , že pri hnisavej angíne 😖 sa veľmi zle prehlta, ale snaž sa do seba dostať aspoň trošku tekutín, lebo pochybujem, že sa ti dá so zhnisaným hrdlom niečo zjesť, možno jen niečo tekuté ako jogurt alebo tak,tekutiny sú dôležité , držím palce 🙂

yennn
10. dec 2010

@katusradus suhlasim s @jojina11 - teraz nejde o dietu alebo pondelnajsie vazenie , ide o to ze pri chorobe treba sa snazit co najviac pit, aby sa organizmus mohol popasovat s chorobou a dostat ju z tela vsetkymi moznymi sposobmi, a pitie tomu napomaha. Ale ja viem... to ty isto vies. No nezavidim ti, ja som to mavala kazdy mesiac takze viem... ☹

yennn
10. dec 2010

baby aj u vas tak snezi? Este pred hodinou tu bola zelena trava a slniecko (!) teraz je zamracene, pre huste snezenie pomaly ani nevidno a vsetko je biele - asi za 20 minut

katusradus
10. dec 2010

@yennn
@jojina11 bola som včera dala mi aj antibiotiká pre kojace,jááj ani len rozprávať neviem,už som rozmýšlala,že si ich dám vybrať,zabila by som dve muchy naraz,mám lupienku a že vraj zvykne potom zmiznúť tak sa držte baby ozvem sa ked budem ok pekný den

yennn
10. dec 2010

@katusradus oukej, tak sa liec, drz sa! 🙂

ivana82
10. dec 2010

my sme sa zobudili do zasnezeneho rana, u nas uz nesnezi, no my sme s malym dostali pokyn ist sa vygulovat aj za tatina, ktory musi sediet v praci - este ze ide vikend 😀 😀
@yennn mozem si dat na olovrant alebo skorsiu veceru toast? ideme zajtra k sestre a avizovala, ze budu toasty ako nase oblubene jedlo, ktore sme si kedysi este za slobodna robili doma...tak aspon jeden by som snad mohla, nie??? 😅

jojina11
10. dec 2010

@yennn u nás nesneží ale vetrisko fúka riadny fúúúj zima je 😀

yennn
10. dec 2010

@ivana82 toast ako chlebík môžeš na olovrant - asi nemám poučovať že by mal byť celozrnný s miminom masla, však? 😉 Ide o to čo všetko naňho dáš... ale ak sa pýtaš na samotný chlieb, myslím že áno. Na večeru už by som nedávala.

ivana82
10. dec 2010

@yennn dik, myslela som si, budem sa snazit 🙂

yvett14
10. dec 2010

@krivka5 nie je zač, moja, ja som tiež s tých čo ked som mala 18 mala som 55 kg a teraz ked som zostala tehotná mala som 92kg. čím viac som sa znervozňovala že aká som tučná tak som viac priberala. aj som začala fajčiť, zo začiatku mi bývalo zle taksom chudla a odišlo mi 10 kg ale potom som raz tolko nabrala. menila som tabletky anti... tak tam mi nabehlo hned po 6kg 3x tak som len rástla a rástla. robím ako servírka tak chôdza a beh je moj chlieb tak som aj tancovala aj tabletky žrala a nič.ešte som dufala že ked porodím tak bábika mi dá zabrať tak pochudnem aleja si to tak užívam že mám strach že to na mne zostane.A to kurník-šopa idú sviatky!!! ja neviem ako bude!! haha takže mám taký pocit že tu na tomto forume pobudnem kým neschudnem. haha takže mysli len pozitívne a ako píšeš, mimi ti zodvihne sebavedomie

katkav
10. dec 2010

@yennn aj u nas sa spustilo snezenie, som zvedava, ci budu aj Vianoce biele 😉 rata sa aj caj do pitneho rezimu, alebo je to rovnako ako kava mocopudne, tym padom, to mam odratat? 😉
@katusradus skore uzdravenie ☹

yvett14
10. dec 2010

No dievčatá takže neviem o čom je táto diskusia lebo som nečítala dozadu stránky ale ak mi dáte nejakú radu čo robiť a začať chudnúť budem vám povdačná. nebojte ja už nekojím tak každý návrh pomôže. dakujem pekne papa ešte pekný dníček prajem

katkav
10. dec 2010

@yvett14 ahoj yvett, tak zacni pre zaciatok pitnym rezimom, snaz sa vypit vela vodicky a rozdel si jedlo cez den tak, aby si jedla priblizne kazde tri hodiny 😉 a vyberaj si tie zdravsie alternativy papania 🙂

yvett14
10. dec 2010

ešte jednu otázočku, pitný režim je ked vypijem 2 litre denne alebo ked vypočítam každých 10 kg na 0,4dcl vody?? dost som o tom čítala a sa mi zdá že 3,6litra vody je vela , nie??

michaelapillarova
10. dec 2010

Ahojte. No u nas je poriadna zima, fuka vietor. Neviem ci mozem ist s malou vonku, ale myslim, ze ked jej dam foliu, tak mozme ist. V noci nevelmi dobre spala, ale zato rano sme spali do pol deviatej, tak sme sa fajne vyspali.

katkav
10. dec 2010

@yvett14 no ja som citala, ze si mas vahu vydelit 30 a vyjde Ti kolko mas vypit 😉 takze mne vychdza 3,3 litra, ale to nedokazem vypit...ja mam s pitnym rezimom dost problem, zabudam pit a preto mi vaha ide dole pomaly, lebo si ju telo pravdepodobne zadrziava 😉 yennn Ti poradi

yvett14
10. dec 2010

@katkav no moja, toto je u mna problem, ja prvý krát jem asi okolo 13tej, dakedy vydržím aj do 15tej lebo na to ani nemyslím,potom si dám obed s manželom a večer chlieb s pomazánkou a po 21 už nič. ale nejdem dole. ak k tv niečo chňavíme tak su to tekvicové semiačka alebo kávenky. pijeme len kofolu alebo vodu. ja ešte koštujem každú flašku s nutrilonom a feniklovím čajom tak prdím ako kon-pardon

yvett14
10. dec 2010

@katkav no tak to mne vyjde tiež 3 litre!! ved mi to pojde aj ušami. no neviem ako sa premožem. ale skusim. vraveli mi že aj na mlieko je dobré veľa vody piť ale ja ho mám tak málo že asi 2 dni som vytlačila len 20 ml tak asi s tým celkom buchnem

vejula
10. dec 2010

@katkav
@yvett14 baby podla mna s tou vodou to je hluposť že vydeliž 30... to mne by nevychadzali ani 2 litre denne.... ja vypijem 3 l minimalne, a to sa ani sledovať nemusim, proste mi to telo žiada... Nechce sa mi veriť že by hmotnoť človeka mala až taky velky vplyv na množstvo tekutin ktore ma človek prijať... Možno sa mylim ale mne sa to nezda 😕

yennn
10. dec 2010

@katkav nepočula som o tom, že by sa čaj odrátaval, naopak. Ešte aj polievka sa prirátava. Nechcem klamať ale naozaj si myslím že jedine káva sa neráta (a možno ešte aj mlieko, ako nedávno vysvitlo)

vejula
10. dec 2010

@yennn o ale riadne tych 20 kil vidno... sa mi tak zda že ty maš každe kilo jeden rok dolu. lebo fakt vyzeraš tak o 20 rokov mladšie je to neuveritelneeeeee... Ja som mala svoju terajšiu vahu len v puberte v tych 16-17, vtedy som sa strašne rozjedla a tak som pribrala na tych 54kg ale pravdupovediac, vtedy som vyzerala tučnejšie ako teraz aj ked vahu mam teraz tiež taku... neviem čim to je