Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
tak moje a co vravite na herbalife? mam s tym skusenosti ☹ som koza nechala som sa zlakat, ale idem teraz hrat s malou dostihy a vecer vam napisem vsetko aka som truba 😝 a mimochodom bola som hodinku sa vonku poprechadzat, juj mam ale dobry pocit a este objednala som si z netu gorila.sk dvd ema tokolyova to cviciace, objednala som si ho iba preto, lebo ho mali v akcii za 4 eur aj nejake drobne, inak stoji okolo 10 a tak by som si ho nekupila, viete ja som taka "zberatelka" cviciacich dvd a prd z toho 😀 ale mam dobry pocit, ze mam doma dvd , neskôr sa ozvem
@groka preco by nemalo hrozit 20 kil za polroka? No samozrejme ide o to ako velku mas nadvahu, to neviem posudit. Ale inac realne to je, preco nie? @adky schudla za toho stvrtroka s nami 20 kil rovnych, a chysta do konca marca dalsich 15 🙂 Ja som kedysi schudla za necele 4 mesiace 24 kil....
Hlavne si treba verit a nemat velke oci - toto je velmi dolezite. Zabudni na leto. Podstatny je pre teba dalsi pondelok, aby si vtedy mala o polkila az kilo dolu. A potom dalsi pondelok. A dalsi. A ciel si stanov iba na stvrroka, do leta je daleko ! 🙂
@katusradus zmena ciela zaregistrovana. A vidim ze to myslis naozaj vazne, podla tvojho "rozsiahleho" prispevku 😀 😀
ja musim zrusit nedele u svokrovcov lebo sa tam stale hriesne prepcham 😠 😠 😠 aj ked nechcem jem a jem a jem a jem a stale mi nieco nosia no hroza
@yennn 😀 😀 😀 😀 😀 zas až tak vážne to nebolo myslené 😀 😀 😀
@yennn tak prosim ta ako sa ti tolko podarilo schudnut? no a inak o tom herbalife: v septembri ma zastavili v poliklinike takí dvaja ľudia, že začína kurz krotitelia tukov a chybaju poslední ľudia, takže za 33 EUR (kurz trval 3 mesiace) a bol iba raz za tyzden. a ze tam nam povysvetluju, zmeraju a urobia nam plan jedenia aby sme teda schudli. No a na dalšie sedenie nam doniesli, ze ako ma vyzerat nase denne jedlo: takze rano koktejl, obed normalny, vecera koktejl, k tomu proteiny v prasku, ich čaj thermojetics, multivitaminy, omega, atd, proste postupne by chceli aby sme vsetko od nich kupovali a jedli, normalne som bola blba, vybrala som peniaze malemu zo sporitelničky a kupila som si koktejl (50 EUR), protein (30 EUR), caj ( 30 eur), no ostatne som si netrufla, lebo som na materskej a pengy nemam nazvys. No potom zacali s kozmetikou na tvar, telo atd. Fakt su podla mna vredy. Aj mi stale vyvolavaju, že či ešte mam produkty a ze robia nabor na novačikov distributorov. No fuuuuj. A to keby som chcela si udržať zniženu hmotnosť, tak koktejl by som musela jest uz stale, lebo to nahrádza jedno jedlo denne. No tak som s tým praštila. A idem na to inou cestou. Som rada že som našla toto forum a cítim, že s vami to pojde jedna radosť, že sa budeme motivovať a podporovať.
inak kym som chodila do roboty tak s takým dobrym mojim kolegom sme chudli, teda viacmenej zdravo sme chceli sa stravovať a podarilo sa nam aj schudnút. Ale sme sa vždy rozprávali čo sme jedli, radili sme si recepty, on rád vyváral a fakt to bolo lepšie ako ked ste na to sama. Tak sa teším a mohli by sme si aj radiť a písať čo jeme čo chceme jesť atd. Ale som sa rozpísala, čo?
ahojte babulky tak som tu konečne ma muž pustil..... 😀
@baculka77 no ako pises - zdravo sa stravovat. Jediny rozdiel oproti dnesku bol ze som cvicila, takze preto mi to teraz ide pomalsie. Ale tak u mna "zdravo sa stravovat" znamenaju podstatne obmedzenia. Prestala som pit litre broskynoveho ladoveho caju (dnes je to 3 litre cistej vody), prestala som jest slanosti a sladkosti, do jedal som zaradila zeleninu a najma 5x denne jest. Nic viac nic menej. Toto je zdravy zivotny styl. A pre niekoho to moze naozaj znamenat "dietu" ale treba sa skratka pripravit na to, ze toto je beh na dlhe trate a malokto si moze dovolit stravovat sa inac. Moze - ale kratkodobo, a s nasledkami - vid to co sme podaktore pribrali teraz cez vianoce - a chudli sme to krvopotne mesiac. Tak nam treba 😝
no ak ešte ste tu, tak by ste mi nemohli napísať, čo sa chystáte zajtra celý den jesť? ale poviem vám, že raz som skúsila celý den si dať pozor na pitný režim a nastavila som si v mobile každu hodinu aby mi pípol aby som sa napila, no a ked som fakt stále pila vôbec som nebola hladná a stačilo mi jedlo tri krát za den
Ako ja mam problem s pravidelnostou kym som bola ttehu tak som jedla pravidelne ale od kedy mam malu to nedokazem :/ proste je to nejak casto zrazu to jedenie ... No a zacinam chodit na Zumbu uz som poprosila svokrovcov aby mi strazli malu lebo mm ma vtedy poobednu- nocnu 😒 😒
@yennn veru je to strasna vyzva a viete co ma najviac pobavilo ze som od svokrovcov dostala fit loptu a taku tu tocnu ci ako sa to vola xexxx 😀 😀 😀i asi mi tym chceli nieco naznacit 😀 😀 😀 😀
@yennn ahoj zlatík bolo toho veeela mame čas do marce pridávať fotky a debatiť ,.........nie.... 😀 hlasim dnes lebo zajtra od rana mam toho veľa už začína fitko a sme same s Vaness tak ideme na nakupy hihihi takže
Váha 77kg 😖
Cieľ do marca 70kg 😀
Dufam že to budem meniť a dosiahnem ich skôr hihihi
A ty aku maš vahu a ciel???
a viete aku mam svagrinu? ona je strasne chudá a stále mi hovorí že ako by uz nechcela chudnut, to chodí cvičit do posilovky, zdravo sa stravuje, velmi sa o seba stara atd, ale ze uz nevie čo ma robit, všetko je jej velké ako myslím oblečko, ze musí ísť na nákupy oblečenia, no tak som jej povedala, nech si nemyslí, že aká je škaredá, ked je taká chudá a že má otrasné ovisnuté rifle na riti 😀 viete to mám rada baby ktoré su vychudnuté tak hovoria jáááááj aká som tučná musím schudnúť, kozy jedny 🙄 🙄 🙄
@baculka77 ahoj no na vahu žien vo svojom okolí už nepozeram , lebo posledne som sa nasmiala, mam staršiu sestru bezdetnú a ma 45kg a ked som jej povedala že nič neje a preto je taka chudá a mala by sa zdravo stravovať a viac piť vodu ked ju bolí hlava... tak sa urazila... no stravila som s nou celých 24hod . a toto je jej jedálniček
5x presso malé +mlieko
1/2 balíka bebe dobré rano
2x 0,2dcl cola
večer o desiatej 1/2 cerealnej kajserky s 3plátkamy malokarpatskej a aj to nechala že už nevládze 😀 😀 😀 😀 tak toto nejde ani komentovať
@baculka77 s tym budikom na pitny rezim je to vynikajuci napad. Ja si dodnes robim ciarky - bez toho by som asi este nemala prehlad...
No a s tou svagrinou... neviem ja som v takychto veciach opatrna. Treba sa starat o seba. Isto, existuju baby-kravy-provokaterky ktore vedia ze sa snazis a tak budu rypat ze aj oni chcu schudnut. Ale niektore sa naozaj necitia vo svojej kozi, aj ked maju len 2-3 kila nadvahy (jaaaaj, to by som chcelaaaa 😀 ). Kazdy mame svoje meritko, a preto to neodcudzujem. A jedna moja blizka priatelka ma opacny problem, strasne by chcela pribrat - ak ma svoje "tlste" obdobie, tak vazi 48 kil, ale inak spada do kategorie, kedy ani kvoli vahe nemoze darovat krv. Nech je cokolvek, tak sa jej to proste nedari (v noci o jedenastej segedin s piatimi knedlami). A hrozne ju to trapi. A poviem ti, nezavidim jej - ja mam problem a viem ako nanho, a ked sa zatnem, tak sa mi bude darit. Ona moze robit co chce a ma problem ktory vyriesit nevie... a zatial nema ani deti a boji sa ze by s tym mohol byt problem ☹ nevidim sa... Takze neodsudzujem nikoho, nech si kazdy hladi svojho, nie? A provokaterov si netreba vsimat 😀 Alebo svagrinej naozaj povedat s usmevom "uhm, uplne chapem preco si nestastna, ani ja by som nechcela byt taka chuda ako ty, to uz fakt nevyzera dobre" 😀
@idris nahodou super darcek. Viem nepatri sa to, vraj sa nesmu davat darceky naznacujuce ze clovek ma nieco na sebe zmenit. Ale tak zalezi od toho aki su svokrovci, mozno ti naozaj chceli spravit radost, alebo im niekto z tvojho blizkeho okolia (ehm, nebudem menovat) poradil. Kazdopadne neries, tes sa, na fitlopte sa super cvici. A tocnu mozes pri telke a to bude osssssíííííííííííííííí pááááás 😀
@yennn taky tak,....... mam mať soooooooooo tak aj to je pre mna plus , začala som s vodou no dnes zase o ničom boli sme preč aj flašu vody som si vzala no nestačilo to ... ale tak tuším sme tak rovnako nabrali už nech je to preč.. ja som si dala opatrnejší ciel aby som nebola sklamaná dala som priemer takých 0,5kg týžden
@debbie no ja ratam s tym ze tie vyse 2 kila vianocne pojdu rychlo prec. A dobre vies ze som sa posledne tyzdne docela flakala 😖 takze ked naplno nabehnem (jak prestanem jest suchare), tak verim ze do 2-3 t budem mat 90 a tak potom tych 5 kil nebude az takych tazkych, ci? No uvidime. Ja som si dala uplne realny ciel na silvestra, aj som ho dosiahla, ved vies a potom som to pos..ala. Nevadi, poucenie do buducna 😎
@yennn
@baculka77
ved to ale ked mi do očí hovorí ako ona je stále a aj pije vody a asi tie bolesti a migrééény sú už váááážne ako ona vôbec nevidí a ani si neuvedomuje že neje nič ma rifle 24. ked si da niečo vonku ako kavu a keksík už fučí lebo ju tlačia 😀 😀 😀 jediné jedno je nedela u našich tam si da rezen velkosť päste mojej 2ročnej vanessky sááám a je plná a rozbehnutý metabolizmus zase do dalšej nedele
no idem ja rychlo hajat, lebo zase na mna kričí čokoláda že zjedz ma,, zajtra posielam o mne info, dobru nocku

@baculka77 @sanym nemusite hned od zajtra aplikovat celu teoriu, taketo rychle nasadenie moze skoncit po dvoch tyzdnoch, musite poznat samu seba a co vam vyhovuje. Ja som napriklad zacala postupne - urcila som si svoje priority. Prvy tyzden som sa len snazila dodrziavat pitny rezim - 3litre vody denne. To slovo "len" je nepatricne, lebo pitny rezim je najdolezitejsi. Potom dalsi tyzden som obmedzila sladke a slane... a potom uz ako sa hovori "s jedlom rastie chut" - mala som chut na viac a viac obmedzeni. A tak zacnem asi aj teraz po vianociach 🙂
No ak ste typ vsetko alebo nic, tak do toho naplno rovnyma nohama 🙂