Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
baby inak nasla som dobry clanok http://www.jewel.sk/forum/index.php?topic=1035....
inak @akika722 vyzeras tak na 68 kg max...
Kočky, musím sa pochváliť. Včera aj dnes som sa vytrepala na Orbitrek - síce som tam skoro zahynula, ale prešla som spolu 5,2 km. 🙂 A zároveň som pochopila relativitu času - 15 minút na MK a 15 minút na Orbitreku to je teda sakra rozdiel. 😀
ozaj babule chcem sa spytat jedavate majonezu? a možem kukuricne chrumky ??? ako bez soli take pre male deti
inak ja som bola dnes na prechádzke aj s kočíkom a zabehla som 1km no ale fučala som ako lokomotíva a malá sa mi len smiala, no a čil mi zaspala dúfam že sa nezobudí za hoďku dve
@babule.... no smiem kukuričné chrumky bez soli také pre malé deti ???
@marthuska moja ved ani ja nedavam vahu na skrinu, ja tam davam len zadne cisla (tam kde ma byt 93 je len trojka, a kde je 89 je len 9) - a tak nikomu nebudem vysvetlovat co je to za graf, ak sa niekto dovtipi, ratam ze nebude taky trufaly sa spytat. A ak aj bude hadat, tak moze hadat ci mam 83 alebo 73 alebo 53 😀 😝 😎
@vikykis tie vahy su krasne
@ellysa @sanym spravne, sacharidy (chlieb, zemiaky, ryza, cestoviny) by sa naozaj na veceru nemali. Takze pekne bud polievocka husta zeleninova s nejakym kusom syra či čo. Alebo všeobecne - zelenina s bielkovinou. Cize bud salat s vajickom alebo tuniakom alebo sunkou alebo syrom. Alebo dusena zelenina zapecena so syrom. Alebo napriklad mozarella s paradajkami.... a tak 🙂
@ada001 ked patras po informaciach na internete, tak sa zahrab na www.chudnutie-ako.sk je to jedna z najlepsich stranok ktora sa tomuto venuje. Viac nepotrebujes. A okrem toho - daj jedalnicek a aj tu ti povieme kde si robila chyby 😉
@idris majoneza zakazana, kukuricne chrumky zakazane. Viem zneju dietne, ale nie su. Maju straaaaaasne vela energie. Ved si vezmi ze je to cista vlaknina, nema to ziadne tekutiny a ta energia je totalne kondenzovana v tej jednej tycinke. Ak na nejakej najdes KJ, budes prekvapena. Ale ja som si spravila takuto zasadu: kde na obale nepisu KJ, to netreba ani kupovat (samozrejme chrumky pre dieta ano)
@vejula @pink_lady @tinika @bobocka @elvera @dominikuska @mimini @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @katkav @ivana82 @fatulda @ellysa @maatkka @jojina11 @oacka @elka74 @macekovam @elen58 @michaelapillarova @idris @groka @sanym @vivien123 @vikykis @zuzub @ined @ada001 @baculka77
babulky davam do pozornosti clanok, ktory pre vas nasla @marthuska v prispevku 16:41
Pre mna osobne ziadne nove informacie, ale tak opakovanie matka mudrosti a niekedy pomoze pohlad z ineho uhlu, precitajte si ked budete mat cas, je spravna prilezitost aby sme sa riadne nastartovali. A podvedomie a jeho nastavenie je pre nasu postavu strasne dolezite - spytajte sa @adky
Ja som ho este nedocitala, ale mam v plane to urobit a zamyslim sa aj nad 21 dnovym experimentom 🙂
nechcem predbiehat, klop-klop-klop, ale ak by niekoho zaujimalo, mam taky pocit ze uz mi je trochu lepsie, takze sa pokusim od zajtra skoncovat so sucharmi. Tesim sa na normalnu, pravidelnu stravu, mňamky mňamky. A tesim sa aj na pokracovanie chudnutia. 🙂
@yennn ahoj zlatík som rada že sa ti uľavilo , moja mala zase od včera -noci vracia .... ☹ teda už som ko od 01.40hod som hore a plná kupelka prááádla a vecí čo nestíham prať a najhoršie ani sušič nestačííí ☹ už buvka teda ležala celý den a pospávala uff to je hrozné ked je dieťatko takto namáhanéééé 😢
@marthuska
@yennn clanok je to super, asi to vyskusam 😉 to s tymi sladkostami ale neviem ci je dobry napad 😉 a to cvicenie so stahovanim brucha sa da robit aj pri pocitaci 😉 s tym uterakom by som to tiez mala vyskusat, lebo som nestastna zo svojho hrozneho drzania tela....ja som to uz pocula, ze autosugescia je velmi silna, vacsinou ju aplikujem v nedelu vecer, 😀 ked si pred zaspanim vravim, ze zajtra budem mat na vahe.....kil a viackrat to uz vyslo 😉 takze nieco na tom asi bude. uvidime o tri tyzdne, kolke schudneme 5 kil 😉
@adky spravili ste Vanesske surodenca? hihi
caute
dnes sme dali prechadzku hodinovu
a som straaaasne hladna baby,mam v sebe liter vody a liter a pol caju a este dam pol litra caju
ale mi zacina skrkat v brusku a mam chut na tieto salonky co mame na stromceku 😖 😲 ale nedam si
inak zajtra varim brnydzove halusky,ja viem zabijak jak svi.a ale ja som sa rozhodla ze si nebudem odrthat od huby este tento tyzden lebo to bude len horsie,ale dam si halusiek len za 3 polievkove lyzice tym by som nemala az tak zhresit,dost uz je ze sladke,slane ,vecerne jedenie som vyhodila,aj biele pecivo
na buduci tyzden uz chcem pridat aj nizkotucne vyrobky ako 13 percentny syr ked uz,a maso,ryby vo vode a tak na bilinkach len
@debbie no neviem, baby su vraj ovela sikovnejsie a je to tak aj v mojom okoli. Na nozkach by sa podla mna udrzat mala, moj stoji uz straaaaaaaasne dlho, po case zacal chodit okolo nabytku a to uz tiez bude aj dva mesiace...
A co je s Vaneskou? Chudatko moje. Tak si jej davala vela pit, aby aspon nebola dehydrovana? Snad jej to uz preslo 😢 😢 😢
@katkav tiez ma pri zmienke o sladkostiach napadlo, ci sa z toho nestane zavislost 😀 Ale nie - myslim ze to funguje. Je dokazane ze bez čuchu je chut uplne ina. Dokonca niektori tvrdia ze ak nemas cuch tak ani chut. Nie je to uplne pravda, ale tak skus si zacpat nos ked nieco jes, naozaj je nos prepojeny s jazykom a ty tu chut vnimas podstatne skreslenu. No neviem ci by mi po takychto cviceniach prestala chutit cokina 😀
A podvedomie - toto co tam pisu je stopercentna pravda: ze podvedomie NEVIE, NEDOKAZE, NEMA PRECO sudit, ci to co dostava je pravdive alebo nie, preto tomu veri. Takze ak si niekto bude vsugerovavat ze neschudne, tak podvedomie nema preco tomu neuverit. Ak si vsugerujes ze schudnem, podari sa mi to tentokrat isto, tak nema preco tomu neuverit.
@yennn no co som jedla
ranajky skore som mala take nieco ako suchare s maslom
desiata 2 polovicky chlebika slnecnicoveho so syrom a este platky syra 2 ks dietny salam a rajcina a cibula,obed rajcinova polievka menej ako obvykle s nastruhanym syrom,ked sme prisli z prechadzky tak kuracie maso to bolo naposledy o 16 30 a odvtedy nic lebo som zaspala s malym,mala som zimnicu,tak si idem nakrajat rajcinu a papriky a budem chrumat to?

@ellysa
@marthuska moja vaha bola tiez dlho mojim tajomstvom,az som sa rozhodla ze kaslat nato,ved je to aj tak vidiet,tak som ju muzovi povedala,ale tak,ze urcite ta vaha zle vazi,to bola este stara,klasicka po svokrovcoch.Tak moj muz nelenil a kupil mi novu digitalnu ☹
A co sa stalo ked som sa odvazila na novej digitalnej??Cha,ukazala este o 2 kila viac ☹ ☹
Ale to ma nastartovalo a zacala som konecne nieco robit.Hladam si teraz na internete,zistujem kde som robila chyby,aby som ich uz neopakovala.A hlavne sa snazim a musim povedat ze muz ma podporuje a dokonca mi on sam vyhladava vselijake clanky,zaujima sa a ked sa mi dari tak sa tesi so mnou 🙂