icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

mimini
4. jan 2011
tinika
4. jan 2011

@akika722 no ja som si vyskusala aj 6 hodinove brutalne kontrakcie kym som sla na sekciu takze by som vedela posudi obe a jasne mozno je to bolestnejsie ale skor to prejde, po sekcii este dlho ma bolelo brucho ked som urobila prudsi pohyb, keby som nerodila na sc, nepichaju mi injekcie do zadku a jedna mi tak pichla, ze fakt neprehanam, pol roka ma zadok bolel, uz som sa kamosky pytala čo e zdrav. sestra či to niekedy prejde, musela mi nejaky nerv chytit
tak som rada ze si ok a aj drobci .) a mas tiez patka 🙂) a samka som prv ja chcela 🙂) mozno druhy bude samko 🙂

tinika
4. jan 2011

@akika722 a chcela som zazit ten pocit, ked sa maly narodi a ja si ho vezmen na ruky :/ tak mozno pri druhom, ale to sa uz budem viac bat bo viem čo ma čaka

debbie
4. jan 2011

@tinika aj ja som do posledného tt myslela že porodím prirodzene no mala bola veľká , nezostupovala a aj tak dobre... som šťastna že ju mam .. a každy pôrod ma nevýhody ale aj výhody ... neda sa porovnávať len tie kg by s tým nemuseli pribúdať...

akika722
4. jan 2011

@tinika videla som ich oboch hned po narodeni a na druhy deň som ich už mala pri sebe.,tak si si užila...auuuuu...takže pri samkovi končíííííííííííím 😀

akika722
4. jan 2011

@debbie no to fakt...tie kila ☹

betty21
4. jan 2011

@sonya16 takže výšku mám 165 cm

loss
4. jan 2011

@mimini recept som si ulozila skusim a damvedietco ako 😅

betty21
4. jan 2011

baby, mne ta digitálna váha asi nedorazí. som si ju objednala 25. decembra a ešte tu nie je ☹ . ale inak pitný režim dodržiavam, len horšie to je s jedením, lebo dnes som zase bola s malou v nemocnici, dávala som jej prepichnúť uška a tak som to využila a pobehala som po obchodoch a čo to som opláchla. a pre istotu ako som bola s malou v tej nemocnici sa mi pod ľavou lopatkou zaštikol sval (ak tam také niečo vôbec mám 😀 😀 😀 ) a je zo mňa kalika. ledva sa hýbem. som zvedavá aká bude noc. som s malou sama, chlapi išli na chalupu.
@yennn, dúfam že si ma dala do tej tabuľky 🙂 🙂 🙂 aj keď som ti miery posielala neskoro večer 🙂

betty21
4. jan 2011

kočky, cvičíte niektorá aj na orbitreku? lebo ja cez víkend zruším stromček a manžel mi musí z pivnice ho dovliecť do bytu, len dúfam že ma ten chrbát či čo ma to bolí prestane trápiť, lebo mi to až dych vyráža

tinika
4. jan 2011

@akika722 ale hned na druhy den by som sla znova, stalo to zato 🙂) no ja som ho videla dve hodky po sekcii cca, ty si bola v uplnej? ja hej a dali mi ho na izbu asi dva dni pred odchodom,bo na dalsi den som dostala horučky a hnačky z mlieka

betty21
4. jan 2011

@akika722 ja som mala obidve deti sekciou, ale dalo sa. pri prvom som si užila aj kontrakcie a myslím že bolesť po sekcii je oproti kontrakciam nič....

akika722
4. jan 2011

@tinika nie ja som mala spinalku...pri oboch takže som ich videla okamžite.a na 2deň som ich už mala aj na noc
@betty21 aj ja si myslim 😀
baby podme na chudnutie,bočime z temy 😝

debbie
4. jan 2011

@akika722 aj ja som mala spinal, a epiduralku pichať len tak bez kontrakciiíííí auuuuuuuuuuuuuuuuuuu dva krat sa mi netrafili ... mala sa narodila o 12.45 a o 21.00 som ju už mojkala na rukach .... nedočkavec som ja .... a hned som ju mala aj na noc a už som ju nedala a na 4den som bola doma a boli vianocééééééééééé 😀 😀 😀

tinika
4. jan 2011

@akika722 no tak to som aj ja chcela, ale akosi primar povedal ze sa uvidi ale on uz vedel ze nehrozi, trebalo konat 🙂 a ked som sa potom dozvedela ze aj pri spinale sa picha do chrbta tak aj som rada neviem ale z toho mam veeelky strach to si radsej odtrpim bolesti 🙂 preto som ani epidural nechcela ale uz ideme chudnut .)) resp. ja teraz este studovat niečo 🙂

debbie
4. jan 2011

@akika722 aj spomínať treba a ked sme samé tu tak nikomu to vadiť nemôže hihihi

akika722
4. jan 2011

@tinika
@debbie mne sa naštastie trafili ale pri Samkovi som ako vedlajši učinok mala stuhnutie krku.no to som s nim nevedrla vobec pohnuť,tyždeň...to bolo niečo hrozneee...asi moja najhoršia bolesť doteraz 😀

akika722
4. jan 2011

@debbie ale brucha ostali čo? 😀 ja som ho mala ako pri dvojičkach 😅

akika722
4. jan 2011

@debbie a polka ostala 😅

tinika
4. jan 2011

@akika722 no tak to ti nezavidim, ja som mala problem vstavat ak som si sadla tak do pololahu pred telku 😀 😀 este ma pichalo v bruchu 🙂
ja ho mam este teraz ako pri dvojičkach 🙂)

tinika
4. jan 2011

@akika722 fakt velke brusko 🙂) hoci ja ked kukam fotky spatne tiez vyzera velke, ale ja som sa citila super nemala som pocit ze som nemotorna az posledne tri tyzdne ked som sa nemohla otačat na posteli a tiez ked som dhsie sedela, kym som sa hybala bolo oki .) ale to som zase uz nevladala cely den behat 😀 😀 😀 a čo za čiarku to tam mas na brusku? ja som mala strie desne, prv len take ako ohnik dole ale maly sa tak krutil a kopal ze sa toa vytiahlo az k pupku 🙂

akika722
4. jan 2011

@tinika 😀 😀 😀 😀 😀 😀
na mna pozerali ked som išla z nemocky domov či mi šibe...som nevedela otočiť hlavou som sa točila cela...a nič nezaberalo...ani lahnuť som si nevedela

akika722
4. jan 2011

@tinika operacia-nador 😀 ja som sa ledva hybala...s oboma som mala take brucho

tinika
4. jan 2011

@akika722 aha, ja som myslela ze to na chrbte mas jazvu

tinika
4. jan 2011

@akika722 a to je brusko po samkovi i patkovi?

akika722
4. jan 2011

@tinika Paťko-to je prva fotka ta 7.mesiac a Samko zvyšne dve..no mam čo zhadzovať 😖

akika722
4. jan 2011

@tinika aj ja som myslela že bude tam...no je cez polku brucha...bože mať taku vahu ako vtedy pred otehotnenim

tinika
4. jan 2011

@akika722 no ja nie som hrda ani na vahu pred tehu 😀 😀 😀

akika722
4. jan 2011

@tinika ako decko som bola buchta...no potom som schudla pri vyške 178cm na 62kg a to sa mi pačilo...mohla som nosiť čokolvek čo som chcela,cotila som sa prvy x v živote super...tak budem robiť všetko len nech zas zhodim,mam velmi velmi nizke sebavedomie...tak aspoň tak cchcem zvyšiť...minusom na vahe,,nech možem v lete aj do plaviek 😔
ok moja idem spať...kto za mna vstane rano 😀 páááá dobru nocku 😵

tinika
4. jan 2011

@akika722 ja som vzdy bola buchta a mala som komplexy, hoci ked vezmem par rokov dozadu, mohla som si dat aj obtiahnute tričko a dalo sa to v pohode zakryt teraz uz ee :( bru noc ja uz tiez pomaly dostudovavam .)

groka
5. jan 2011

@baculka77 si robila test s pudingom? 😀
ja som si zacala hovorit a funguje to,ved o nic neprichadzam,ked si teraz nedam,neprestanu do vyrabat na co mam chut,tak o par mesiacov si dam troska samozrejme 😀

dobre ranko
ja uz zbuchane ranajky teraz este popijam kafe a idem obriadit deti aj seba,len pozeraju finliho 😀 no a caj som zaliala hned pol litra,lebo ma taaak skriabe v hrdle,ze toto som uz davno nemala,takze z toho cakam neskor aj poriadny kasel