icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
6. jan 2011

SRDEČNE VÍTAM VŚETKÝCH NOVÁČIKOV 😀 Som rada,že ste sa rozhodli odhodit nadbytocne kila 😎 s nami Vam to pojde 😉

idris
6. jan 2011

@akika722 ano poslala ma tam na vymenny listok a som objednana na 22.2 takze 3 m cakacka

idris
6. jan 2011

a taka otazka do pléna puding ??? ale taký málo sladky ?? 😅 😅

yennn
6. jan 2011

@adky jasne ze o chvilu budu dalsie kila. Teraz som tak trosku na ihlach, pretoze som vcera zacala jest konecne normalne, po 5 dnoch na sucharoch, tak sa bojim ci nepojde trosku zase hore, ale ja sa uz fakt a vazne tesim na dalsie minusky, uaaaaa 😀 😀 😀

yennn
6. jan 2011

@idris tak na toto ti musi odpovedat niekto iny. Nepoznam zlozenie pudingu. A uprimne - nechapem naco sa potrebujes drazdit, hm? 😎

groka
6. jan 2011

@yennn pocuj moja,ked nahodou dostanem tu vahu,tak ako to potom bude?v pondelok sa odvazim na tejto co mam a hned potom aj na novej a potom uz len na novej a budem sa riadit uz len novou?ale tebe bahlasim ubytok ak bude 😀 este so starou vahou ale potom uz staru vymenim hej?
kocky idem zehlit mam to na 3 hodinky a kuk popri tom Šeherezadu,sa mi to strasne paci aj mm,potom nejaky dalsi film a potom spat,zarobila som si dalsi pol litrak caju do vypijem este a pojdem haji,mozno este dnes nakuknem 😀
inak vecerala som slnecnicovy chlebik so sunkou a maslom a velaaa zeleniny a dala som si to do toutovacu,ale bez oleja na sucho len,aby to chrumkalo 😀

idris
6. jan 2011

@yennn pravdu povediac ked čítam ze jedávate Bebe dobre ráno cereálne tyčinky poliate jogurtom .. ako ja nemám nič sladké v jedálničku keďže také akože cereálne veci mi nechutia a puding varievam raz do týždňa malej a mm a zajtra budem variť tak či si aspoň trosku dopriať 😅 😅

groka
6. jan 2011

@idris ides jest puding ci?

akika722
6. jan 2011

@adky 😀 😀 😀 si to napísala ako pre nejaku reklamu :s nimi vam to pojde 😀 😀 😀
@idris hm...asi skusim nech mam istotu...už od porodu Paťka som nevedela schudnuť a teraz mam vahu 😲 😲 😲 😲 😲 skoro som skolabovala..no ved vieš ako vyzeram 😖 grc

groka
6. jan 2011

@idris bebe dobre rano je nieco uplne ine ako puding,pozri kolko to ma KJ ak si ho das do obeda a chces ho spalit to by si musela aspon 2 hodky slapat,celkovo ti to prihodi cca 200 g na vahe do druheho dna,ak si nedas ten puding ani za lyzicku,ver mi ze budes mat zo seba uzasny pocit,ja som vcera odolala polovicke kolekcii,vies aka som dnes frajerka?

groka
6. jan 2011

@akika722 uz si sa vazila?

idris
6. jan 2011

@akika722 no to hej ale ja som od pôrodu pribrala 23 kg a to sa neprežieram jedávam tak ako som jedávala pred tehu 😠 😠 😠 a mam pocit ze ešte menej , no a proste sa to lepí a lepí 😔 😔 😔

idris
6. jan 2011

@groka nie zajtra ho varim

akika722
6. jan 2011

@groka hej važila po obede...
@idris no,ja po dvoch...moment..presneeee 25 😅 som ako slonie mlada...po Paťkovi som sa krotila,teraz počas kojenia som mala nenormalne chute..nechapem ako prečo,už nekojim dnes celkom nič prvy deň ☹ no už 4dni vobec netužim ani po sladkom,ani jesť..či kvoly ukončenemu kojeniu alebo som si vsugerovala že schudnem... 😒

mia258
6. jan 2011

Baby, môžem sa k vám pridať? Mám 74kíl a rada by som tak 10 dole (aj 20, keby sa dalo 😀 😀 ) Ale na začiatok som si stanovila ľahší cieľ - dostať sa na 70. Viete niečo poradiť?? 😒

idris
6. jan 2011

@yennn teraz čítam tú stránku čo si sem dala a chcem sa spýtať na GI nejako tomu nerozumiem mam jedavat tvrdsie veci, alebo ak jem meku musim doplnit tvrdou ????
@akika722 tak sme teraz na tom pomerne rovnako

yennn
6. jan 2011

@idris prepac nejak som nepostrehla ze tu niekto jedava bebe dobre rano alebo nebodaj cerealne tycinky poliate jogurtom, zvozila by som aj jeho 😀 😀 😀
Pozri ked si das ten puding raz tyzdenne a doobeda na desiatu namiesto jogurtu, a nic ine nebudes hresit, tak ti odprisaham ze sa ti nic nestane ani ked tam das cukru podla navodu. Ak ano, garancia vratenia penazi 😀 😀 😀

idris
6. jan 2011

@yennn hmmm dám číslo účtu xexexe ale nie OK

yennn
6. jan 2011

@groka no matematika s novou vahou je jednoducha (a @jojina11 toto si mohla skusit aj ty) - odvazit sa v rovnakom okamziku na starej a na novej, aby si vedela aky rozdiel je medzi nimi. Takze ak na starej vazis 10 a na novej 12 tak vies ze nova vazi o dve viac, ked mi to das vediet tak ja mozem o tie dve kila zmenit ten prvotny udaj a potom jasnacka ze sa vazis len na novej 🙂

yennn
6. jan 2011

@groka hehe sa mi lubi, jak pises ze si odolala polovicne kolekcii - znie to akoby tej druhej si neodolala 😀 😀 😀 😀

yennn
6. jan 2011

@mia258 ahoj vitaj u nas a pytaj sa 🙂

akika722
6. jan 2011

@idris tak to hej 😖
držiš tu 90dnov ku?ja by som ju nevydžala 😅 nemam rada presne predpisane kedy čo možem 😒
@yennn ja som tiež videla že tu niekto pisal že je bb dobre rano a tyčinky..ale ved ked je celealna tyčinka s "jogurtom"tak to s jogurtom nič spoločne nema 😀 a su presladene skoro všetke,tak ako bb.mne sa zda sladkéééé

jojina11
6. jan 2011

@yennn ozaj, ty si všetky tie rady niekde ulož a potom to bude jednoduché odposlať 😀 každej novej kočke, ktorá sa na to spýta, som hnusná čo? ako keby si nemala s nami aj tak dosť roboty 😉 prepáč mi to 🙂

pandrholka
6. jan 2011

@yenn ďakujem ti pekne za IP a aj za ten link...verím, že to pôjde dolu bo už sa na seba nemôžem dívať ☹

yennn
6. jan 2011

@idris oj glykemicky index mam zatial nastudovany len tak trosku a chapem teorii, ze co to znamena a ake su procesy v tele a podobne. Ale zatial som sa nedostala k tomu aby som zistila co ma aky GI.... Cim sa ja (zatial len) riadim je sposob pripravy - cim dlhsie sa nieco vari, tym sa tomu zvysuje GI. Napriklad cestoviny treba jest al dente, lebo ked rozvaris maju vyssi GI. Najnizsi GI maju zemiaky varene v supke, potom varene zemiaky, potom pecene zemiaky, potom zemiakova kasa.... takisto surova zelenina ma najnizsi GI, parena/varena ma uz vyssi, dusena este vyssi a zapekana este viac.....
Co sa tyka kompenzacie ktoru spominas, nieco sa mi mari, akoby k rozvarenym cestovinam pomohla surova zelenina, ale to uz mozno kecam, to uz naozaj taham zozadu mozgu 😀 😀

idris
6. jan 2011

@akika722 ked som bola v 5 m vydrtala som 3 tyzdne ale potom som mala pocit ze mam malo mlieka a cil sa neviem dokopat 😠 ozaj zajtra je Stevo v praci ci doma ??? nesla by si na Zumbu?? Začina o 20tej v sport hale

yennn
6. jan 2011

@jojina11 ale stalo by to za zvazenie -.urcite mensia strata casu ulozit a potom nakopirovat, jak znovu a znovu pisat to iste 🙂

idris
6. jan 2011

@yennn však to som práve čitala pochopila ale skade mam vediet ci ma 70 alebo viac 😅 😅 😅

sharka17
6. jan 2011

@elina313 No ja som ich už raz brala. Vedlajšie účinky som nemala nijaké. Pekne som schudla a potom som otehotnela a rapidne som pribrala. Necitim sa dobre taká pribratá, aj chrbtica ma bolieva. a viem, že sama so svojou vôlou to asi nedokážem, pretože nemám pri malinkej na to čas. Bola som s tými tabletkami spokojná, tak dúfam, že aj teraz budem. a jasne, že si budem musieť zmeniť aj stravovacie návyky, lebo bez toho to po tabletkách naberiem späť. No uvidíme ako mi to pôjde.

yennn
6. jan 2011

@akika722 @akika ja uz viem pri ktorej prilezitosti tu kto spominal cerealnu tycinku a bebe dobre rano. Niekto sa pytal, ze co ak nema kedy desiatovat lebo vtedy ide na prechadzku. @adky odpovedala ze v takom pripade treba dat do tasky bebe dobre rano alebo cerealnu tycinku, ale som si stopercentne ista ze spomenula "ked nie je macana v jogurte" 🙂
A su to nudzove riesenia, ale aj tak si myslim ze sa doobeda nic nestane.