icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

idris
6. jan 2011

@yennn a este sa chcem spýtať riadiš sa aj energetickou tabuľkou ???

akika722
6. jan 2011

@idris ide na nočnu ☹ ale skusim sa opytať mamy..ozaj kt,dni to je?ked som chodila ja,pred poslednym tehu,bola na komenčaku

pandrholka
6. jan 2011

@yenn a drobček je kojenecká voda...bo ja sa akosi z tej z vodovody neviem napiť...nevie mi akosi smäd uhasiť 😀

jojina11
6. jan 2011

@yennn tak v pondelok sa aj ja odvážim na oboch a uvidím

akika722
6. jan 2011

@yennn neviem moja neviem ja len že groka myslim spominala tie v jogurte,či nie?a tie sa mi zdaju umele..no moj nazor

yennn
6. jan 2011

@idris cojaviem, ja si zatial vystacim s pravidlami zdravej vyzivy a dari sa mi chudnut. GI neries, to je vyssi level. Nie je to o tom ze by si z niecoho pribrala alebo nie... je dobre vediet ze biely chleba ma rovnako vela kalorii ako cerealny, takze z hladiska chudnutia je to to iste, ale ak si das cerealny, na dlhsie ta zasyti a hladina cukru sa nezvysi tak rychlo ako u bieleho a tym padom neskor pride chut na sladke.
Ja neviem kolko co ma GI ale isto niekde existuju tabulky, zatial som sa tym nezaoberala, okrem uz spominaneho peciva alebo cestovin ci pripravy jedla. Tak az budes po nejakom jedle mat neodolatelnu chut na sladke, tak si zapis ze asi malo vysoky GI 😀 😀 😀

yennn
6. jan 2011

@jojina11 to bude najjednoduchsie, naco sa stresovat ze som pribrala ked to nemusi byt pravda, proste je takmer 99% iste ze tie vahy nevazia dobre, a ako som ti uz vcera pisala, sanca ze bude vazit tato nova viac je 50% 😠

yennn
6. jan 2011

@jojina11 chcela som povedat nevazia tak isto (nie dobre) - ale nedalo sa mi to uz opravit 😠

akika722
6. jan 2011

@yennn alebo spominala len to bb???ak hej sorry groka 😅

idris
6. jan 2011

@akika722 v utorok a v piatok v športovej hale no ja uvidím co Rudo a ak nie dám k svokre nech sa potešia 😀 😀

yennn
6. jan 2011

@pandrholka prave si napisala inej kocke, ja mam v mene 3x N, prosim daj si na to pozor, lebo uz nas zbije, furt ju odtialto niekto otravuje 😀
Kojenecku vodu mozes, jasnacka. Ved ked ju moze babo, tak jasne ze aj dospely 🙂 Len daj pozor na mineralky, tie treba striedat, caje takisto.

idris
6. jan 2011

@yennn ja pečivo nejedávam vôbec ako mne by 1 chlieb vystačil na mesiac 😀 😀 😀

yennn
6. jan 2011

@idris mimo temy, kedy sa Miluska narodila? Moj Adi 29.

akika722
6. jan 2011

@idris ale chodila by si pravidelne že?no zajtra sa opytam mamy a potom s nimi snad ostane števo...ved Pati chodi spať o 18:30 tak mu tu ostane len jeden a ten do 21.00spiii... 😀 ozvem sa ti 😉

yennn
6. jan 2011

@idris neviem ako to myslis, ci sa riadim

jojina11
6. jan 2011

@yennn pochopila som to, 😀 inak nová váha mi dnes ráno odvážila 73,9, čo ty na to?

yennn
6. jan 2011

@idris tabulky glykemickeho indexu - nie je kompletna ale isto si spravis obraz 🙂
http://www.sportujeme.sk/fitness/glykemicky-ind...

katkav
6. jan 2011

@idris dufam, ze to pojde otvorit....cim vyssi glykemicky index, tym skor si po zjedeni hladna a kolise hladina cukru...cim nizsi, tym lepsie, dlhsie si napapana, nemas panicky hlad po chvilke 😀
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Alc4_h...

yennn
6. jan 2011

@jojina11 to je dobreee, tak staru smar do kontajnera a pripis si tento ubytok celotyzdnovemu umornemu snazeniu a cviceniu 😝 Vazne tak ak je to lepsie, tak to neries. Myslela som ze ak by vazila viac tak to poriesime, nech ta niekto nezozerie (napr. ja) ze si pribrala 🙂 No tak blahozelam k ubytku 😀

yennn
6. jan 2011

@katkav
kati ahoj, si dobre pamatam ze si sa svojho casu ponukala na pomoc s tabulkami? Uz tu zase niekto klopka na dvere a nerada by som odmietla, tak hladam "asistentku" 😀

pandrholka
6. jan 2011

@yennn jeminé to som s tými n-kami akosi prepostrehla...oči mi už idú šrégom 😀 ...od teraz už pamätám, že máš tri

idris
6. jan 2011

@yennn moja 30.11

idris
6. jan 2011

@yennn či si počitate koľko coho zjete

akika722
6. jan 2011

@idris ok...zajtra zumba??? 😀 😀 😀 mam to vybavene mama dojde 😎

idris
6. jan 2011

@akika722 jasne ze pravidelne 😉 😉 😉

idris
6. jan 2011

@akika722 no ja s malou nemam problem odnesiem k svokrovcom 😀 😀 😀

katkav
6. jan 2011

@yennn beriem 30000 Euro na minutu 😉 ja nie som az taky expert ako ty, ale rada ti pomozem 😉

yennn
6. jan 2011

@idris no nikdy som si KJ nepocitala, ani to nerobim momentalne, ale v priebehu tych minulych 3 mesiacov som si ratala asi nieco vyse tyzdna, zo zvedavosti. Bola to zaujimava skusenost, odporucam, clovek si spravi prehlad a potom je to jednoduchsie (www.flora.cz)

katkav
6. jan 2011

a ide to vobec otvorit aj vam? toto su kalorie
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Alc4_h...

yennn
6. jan 2011

@katkav no pri takom plate ti musela vyjst perfektna materska, nie? 😉 A napada ti akym stylom by sa dalo pomoct?