Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
a taka otazka do pléna puding ??? ale taký málo sladky ?? 😅 😅
@yennn pocuj moja,ked nahodou dostanem tu vahu,tak ako to potom bude?v pondelok sa odvazim na tejto co mam a hned potom aj na novej a potom uz len na novej a budem sa riadit uz len novou?ale tebe bahlasim ubytok ak bude 😀 este so starou vahou ale potom uz staru vymenim hej?
kocky idem zehlit mam to na 3 hodinky a kuk popri tom Šeherezadu,sa mi to strasne paci aj mm,potom nejaky dalsi film a potom spat,zarobila som si dalsi pol litrak caju do vypijem este a pojdem haji,mozno este dnes nakuknem 😀
inak vecerala som slnecnicovy chlebik so sunkou a maslom a velaaa zeleniny a dala som si to do toutovacu,ale bez oleja na sucho len,aby to chrumkalo 😀
@idris bebe dobre rano je nieco uplne ine ako puding,pozri kolko to ma KJ ak si ho das do obeda a chces ho spalit to by si musela aspon 2 hodky slapat,celkovo ti to prihodi cca 200 g na vahe do druheho dna,ak si nedas ten puding ani za lyzicku,ver mi ze budes mat zo seba uzasny pocit,ja som vcera odolala polovicke kolekcii,vies aka som dnes frajerka?
@groka hej važila po obede...
@idris no,ja po dvoch...moment..presneeee 25 😅 som ako slonie mlada...po Paťkovi som sa krotila,teraz počas kojenia som mala nenormalne chute..nechapem ako prečo,už nekojim dnes celkom nič prvy deň ☹ no už 4dni vobec netužim ani po sladkom,ani jesť..či kvoly ukončenemu kojeniu alebo som si vsugerovala že schudnem... 😒
Baby, môžem sa k vám pridať? Mám 74kíl a rada by som tak 10 dole (aj 20, keby sa dalo 😀 😀 ) Ale na začiatok som si stanovila ľahší cieľ - dostať sa na 70. Viete niečo poradiť?? 😒
@idris prepac nejak som nepostrehla ze tu niekto jedava bebe dobre rano alebo nebodaj cerealne tycinky poliate jogurtom, zvozila by som aj jeho 😀 😀 😀
Pozri ked si das ten puding raz tyzdenne a doobeda na desiatu namiesto jogurtu, a nic ine nebudes hresit, tak ti odprisaham ze sa ti nic nestane ani ked tam das cukru podla navodu. Ak ano, garancia vratenia penazi 😀 😀 😀
@groka no matematika s novou vahou je jednoducha (a @jojina11 toto si mohla skusit aj ty) - odvazit sa v rovnakom okamziku na starej a na novej, aby si vedela aky rozdiel je medzi nimi. Takze ak na starej vazis 10 a na novej 12 tak vies ze nova vazi o dve viac, ked mi to das vediet tak ja mozem o tie dve kila zmenit ten prvotny udaj a potom jasnacka ze sa vazis len na novej 🙂
@idris tak to hej 😖
držiš tu 90dnov ku?ja by som ju nevydžala 😅 nemam rada presne predpisane kedy čo možem 😒
@yennn ja som tiež videla že tu niekto pisal že je bb dobre rano a tyčinky..ale ved ked je celealna tyčinka s "jogurtom"tak to s jogurtom nič spoločne nema 😀 a su presladene skoro všetke,tak ako bb.mne sa zda sladkéééé
@yenn ďakujem ti pekne za IP a aj za ten link...verím, že to pôjde dolu bo už sa na seba nemôžem dívať ☹
@idris oj glykemicky index mam zatial nastudovany len tak trosku a chapem teorii, ze co to znamena a ake su procesy v tele a podobne. Ale zatial som sa nedostala k tomu aby som zistila co ma aky GI.... Cim sa ja (zatial len) riadim je sposob pripravy - cim dlhsie sa nieco vari, tym sa tomu zvysuje GI. Napriklad cestoviny treba jest al dente, lebo ked rozvaris maju vyssi GI. Najnizsi GI maju zemiaky varene v supke, potom varene zemiaky, potom pecene zemiaky, potom zemiakova kasa.... takisto surova zelenina ma najnizsi GI, parena/varena ma uz vyssi, dusena este vyssi a zapekana este viac.....
Co sa tyka kompenzacie ktoru spominas, nieco sa mi mari, akoby k rozvarenym cestovinam pomohla surova zelenina, ale to uz mozno kecam, to uz naozaj taham zozadu mozgu 😀 😀
@elina313 No ja som ich už raz brala. Vedlajšie účinky som nemala nijaké. Pekne som schudla a potom som otehotnela a rapidne som pribrala. Necitim sa dobre taká pribratá, aj chrbtica ma bolieva. a viem, že sama so svojou vôlou to asi nedokážem, pretože nemám pri malinkej na to čas. Bola som s tými tabletkami spokojná, tak dúfam, že aj teraz budem. a jasne, že si budem musieť zmeniť aj stravovacie návyky, lebo bez toho to po tabletkách naberiem späť. No uvidíme ako mi to pôjde.
@akika722 @akika ja uz viem pri ktorej prilezitosti tu kto spominal cerealnu tycinku a bebe dobre rano. Niekto sa pytal, ze co ak nema kedy desiatovat lebo vtedy ide na prechadzku. @adky odpovedala ze v takom pripade treba dat do tasky bebe dobre rano alebo cerealnu tycinku, ale som si stopercentne ista ze spomenula "ked nie je macana v jogurte" 🙂
A su to nudzove riesenia, ale aj tak si myslim ze sa doobeda nic nestane.

SRDEČNE VÍTAM VŚETKÝCH NOVÁČIKOV 😀 Som rada,že ste sa rozhodli odhodit nadbytocne kila 😎 s nami Vam to pojde 😉