Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yenn a drobček je kojenecká voda...bo ja sa akosi z tej z vodovody neviem napiť...nevie mi akosi smäd uhasiť 😀
@idris cojaviem, ja si zatial vystacim s pravidlami zdravej vyzivy a dari sa mi chudnut. GI neries, to je vyssi level. Nie je to o tom ze by si z niecoho pribrala alebo nie... je dobre vediet ze biely chleba ma rovnako vela kalorii ako cerealny, takze z hladiska chudnutia je to to iste, ale ak si das cerealny, na dlhsie ta zasyti a hladina cukru sa nezvysi tak rychlo ako u bieleho a tym padom neskor pride chut na sladke.
Ja neviem kolko co ma GI ale isto niekde existuju tabulky, zatial som sa tym nezaoberala, okrem uz spominaneho peciva alebo cestovin ci pripravy jedla. Tak az budes po nejakom jedle mat neodolatelnu chut na sladke, tak si zapis ze asi malo vysoky GI 😀 😀 😀
@pandrholka prave si napisala inej kocke, ja mam v mene 3x N, prosim daj si na to pozor, lebo uz nas zbije, furt ju odtialto niekto otravuje 😀
Kojenecku vodu mozes, jasnacka. Ved ked ju moze babo, tak jasne ze aj dospely 🙂 Len daj pozor na mineralky, tie treba striedat, caje takisto.
@idris tabulky glykemickeho indexu - nie je kompletna ale isto si spravis obraz 🙂
http://www.sportujeme.sk/fitness/glykemicky-ind...
@idris dufam, ze to pojde otvorit....cim vyssi glykemicky index, tym skor si po zjedeni hladna a kolise hladina cukru...cim nizsi, tym lepsie, dlhsie si napapana, nemas panicky hlad po chvilke 😀
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Alc4_h...
@jojina11 to je dobreee, tak staru smar do kontajnera a pripis si tento ubytok celotyzdnovemu umornemu snazeniu a cviceniu 😝 Vazne tak ak je to lepsie, tak to neries. Myslela som ze ak by vazila viac tak to poriesime, nech ta niekto nezozerie (napr. ja) ze si pribrala 🙂 No tak blahozelam k ubytku 😀
@yennn jeminé to som s tými n-kami akosi prepostrehla...oči mi už idú šrégom 😀 ...od teraz už pamätám, že máš tri
@idris no nikdy som si KJ nepocitala, ani to nerobim momentalne, ale v priebehu tych minulych 3 mesiacov som si ratala asi nieco vyse tyzdna, zo zvedavosti. Bola to zaujimava skusenost, odporucam, clovek si spravi prehlad a potom je to jednoduchsie (www.flora.cz)
a ide to vobec otvorit aj vam? toto su kalorie
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Alc4_h...

@yennn a este sa chcem spýtať riadiš sa aj energetickou tabuľkou ???