icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
7. jan 2011

A mna nikto nehlada? 🙂 Pst, od nedele mam zasa restart, tak vas len potichucky citam, aby som si to nezakrikla. Inak, pridal sa aj muz, tak to snad tentoraz dovediem do zdarneho konca. Majte sa babulky 🙂

elen58
7. jan 2011

Dobre ranko vam prajem všetkym dievčata,nestačim čitat,malo času dako mam a večer som tak unavena že som rada že si lahnem,deti su mrzute a v noci sa budia,a tak som v pozore ja kedže moj chlap ma nočnu.

vikykis
7. jan 2011

takze my ako novi uz nemozeme byt v tabulke? ☹ som sa tesila ze sa to bude vyhodnocovat spolu ze sa s vami dokopem k nejakemu uspechu
chcela som castejsie prispievat ale mali su chori fakt nestiham

adky
7. jan 2011

@jojina11 njo,mne tiez chutia,ale nie az tak ze keby som zjedla jednu tak sa nezastavim 😀 Za 3 mesiace chudnutia som sa naucila povedat si STOP .... ak mame nejaku oslavu,zjem jeden chlebicek,ochutnam z kazdej chipsy jednu a DOST .....ak by som nemala v hlave to tlacitko stop,tak by som nemala mieru a tiez by bola vsetka moja snaha fuč 😢 .....samozrejme ze to nedovolim,po tom co mam za sebou mi moj uspech neskazi "len" obycajne jedlo 😀 😀

elina313
7. jan 2011

Dobré ránko všetkým chudnúcim maminkám 🙂

@adky ja som vééééééľmi rozmýšlala a aj to bolelo 😵 😵 😵, ale možno to poviem za všetky čo začíname, či by si nebola taká zlatá a nenapísala nám, čo jedávaš, keďže tu máš najväčší úspech. Vieš, že by si nám dala tipy. Nemyslím teraz všetko naraz, ale napr. večer, by si nám napísala, ako vyzeral Tvoj deň.

A neviem, či tu už taký nápad bol alebo nie, celkovo by sme sa mohli inšpirovať tým čo si kto chutné, zdravé pripravil. Čo vy na to ?

marthuska
7. jan 2011

@akika722
@jojina11 kocky, s tym pitim, musim si to odbit skor doobeda, len na prechadzke sa tazsie odbieha, ale da sa to, a ako som pisala, fakt toto usilie stoji za to. ved je tolko moznosti, cajov nespocetne mnozstvo. drzIm palce 😀 este sa mi osvedcilo sa napit vzdy pred jedlom 🙂

zuzuh
7. jan 2011

Caute. Konecne mam trochu tu na vas cas. Tie posledne 2 tyz boli strasne - obe deti doma - skolka ma prazdniny a este ktomu manzel na PN - bolesti chrbta - cize dalsie dieta 🙂
Ale od pondelka vzorovi jedalnicek - vcera sme boli na oslave a nedala som si ani kusok sladkeho - som strasne na seba hrda 😉
Nevie mi niekto z vas vysvetlit preco je lepsie pit bylinkove caje ako ovocne ?

marthuska
7. jan 2011

inak uplne moje top neresti su guylian a cierny princ. vcera sme boli u svokrovcov, a na stole toto, tak by som si dala. ale odolala som 😀

pandrholka
7. jan 2011

@betty21 jasné, že nie som tu sama s týmto problémom, veď inak by neexistovala táto téma 😀 ...verím,že to všetky dokážeme a budeme na seba patrične hrdé 😉 🙂

chcem sa spýtať, dnes som mala raňajky o 8-smej bo sme do pol spali s chrústom...čiže keď mám jesť každé tri hodiny večera mi vychádza až na 20"...čo také si dať?!!??...bo tak neskoro som nikdy nejedávala tak neviem....
ozaj a ako je to s kávovou....piť, či nepiť?!?!? 🙂

marthuska
7. jan 2011

@zuzuh super ze si odolala, je to tazke, ale potom je clovek na seba taky hrdy. no s tymi cajmi, ja si davam tak 3 denne, jeden sacok do takmer 4 dcl, proste vsetkeho vela skodi.

marthuska
7. jan 2011

@pandrholka najlepsie si dat len platok sunky alebo syra alebo kusok rybky, jogurt.

zuzuh
7. jan 2011

@yennn super uces
ja sa vzdy bojim dat na kratko - mam pocit ze ma to bude rozsirovat v tvari ale ty vyzeras perfektne 😉

marthuska
7. jan 2011

@nanika jasne ze si nam chybala. hlavne prajem uspesny restart, no ked sa prida muz, to je paraaada. u nas nehrozi, moj zje hocico a vyzera absolutne dokonale 😀 dufam, ze nasa malinka je po nom 😀

zuzuh
7. jan 2011

@marthuska Taktika na odolanie pokuseniu na oslave - ist s detmi do detskej a tam sa s nimi hrat a akoze davat na ne pozor a k miestnosti kde je jedlo sa len opatrne priblizovat - tak maximalne k dveram 😀
Ja strasne rada pijem caje - denne aj 1,5 l caju - ale striedam ich

zuzuh
7. jan 2011

A este strsne rada pijem Caro - myslite ze mozem? Nema vela kalorii?

adky
7. jan 2011

@elina313 hehehe,nie si prva kto to chce 😀 neboj,napisem to,ale VARUJEM - moj jedalnicek asi nie je uplne najzdravsi 😕

adky
7. jan 2011

Moj bezny den:
Ranajky: cerealna kaiserka,light syr Linea z Lidlu (ten je bohovsky) a cherry paradajky
Desiata: 1 kus ovocia alebo fit tycinka , alebo odtucneny tvaroh zmiesany s citronovou stavou a bud medom alebo troskou nahradneho sladidla
Obed: uplne normalny,to co je doma, ALE polovicnu porciu
Olovrant: nejaky zeleninovy salat, alebo tuniak, rybky v konzerve a k tomu uz nie pecivo,ale bud ten ryzovy chlebik,alebo tie obycajne suche podlhovaste chlebiky (2 kusy)-neviem ako sa volaju,alebo macesove pecivo
Vecera: nech si vravi kto chce, co chce,ak doma nemam "normalnu" polievku,tak si zalejem instantnu,mne chudnutie nijak neblokuje 😀

nanika
7. jan 2011

@zuzuh caro s vodou? alebo je to kombinacia aj s cukrom a mliekom? Caro ma na 100g 1500 kj, CL je asi 2g tj 30 kj ak ho pijes len hole s vodou. Ak aj prisladzas a lejes mlieko, z nekalorickeho cara je kaloricke kakavko 🙂

adky
7. jan 2011

@vikykis samozrejme ze novi mozu a aj budu v tabulke,ale prvy mesiac si sleduj svoje tyzdenne vysledky,zapisuj si ich,mozes sa kluuuudne pochvalit aj sem ako ti to ide a kolko si za tyzden schudla,ale do tabulky ta zapise o mesiac tžvojho chudnutia,o mesiac posles @yennn vsetky svoje vysledky za 4 tyzdne a si v tabulke. Preco to bude tak? Pretoze vela novacikov chce hr hr do tabulky a po tyzdni to vzdaju, @yennn ma potom strasne vela prace a chaos,ved ona je dobrovolnicka,ochotne nam robi tabulku a pondelok je pre nu dost narocny,vsetci co vydrzia mesiac chudnut,tak lahko sa chudnutia nevzdaju 😎

pandrholka
7. jan 2011

@adky mne sa zdá tvoj jedálniček v poho...osobne som hrozne rada,že som vás tu našla...strašne moc ma to naštartovalo...mám otázočku,to ty si tá ktorá tu tak moc schudla?!?!?(alebo som sa totálne sekla)...prosím ťa a ako s kávou?!?!?...piť či nepiť?!?!?...a ak hej trošičku mlieka bez cukru môžem?!?!?

zuzuh
7. jan 2011

@nanika Ja ho pijem len s vodou ale pozeram ze ma tiez dost kalorie ☹

zuzuh
7. jan 2011

od pondelka akcia v lidli - nieco pre nas
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/...

nanika
7. jan 2011

@zuzuh nie je, kludne ho pi. Tie kj su u inych potravin len odhadove, niekedy mas v tej potravine viac vody, kj su priemerove, takze kludne aj 200 kj moze denne lietat.

nanika
7. jan 2011

to vypada dobre, pojdem mrknut, najma na tie parky som zvedava, muz by si dal. Mne stacia aj sojove. Dalej cottage, sunka, neviem aky je ten salatovy drezing, mozzarella je super, asi 500kj na celu gulku a ten syr platkovy je ok tiez. Ostatne radsej asi nie...

idris
7. jan 2011

@pandrholka tak počítaj 2.5h alebo len 2 a menšie porcie ja napríklad jedávam každú druhu hodinu a je to OK

pandrholka
7. jan 2011

@idris vďaka za tip...pýtam sa tu stále ako taký d.bil, ale platí, že čím viac vody vypijem tým lepšie (lebo vodu ozaj môžem,teda hlavne tú kojeneckú)?!?!?alebo nie?!?!?

vejula
7. jan 2011

@pandrholka ahojky ja si myslim že kavička absolutne nevadi pijem dve denne take silnejšie s cukrom aj mliečkom samozrejme 🙂

@adky ved tvoj jedalniček je uplne super až teda na tu sačkovu polievku... ani nie pre to že by sa z nej priberalo to si ja osobne nemyslim ale zasieraš si tym organizmus. Je tam straaašne vela ečok. Ja som na intraku na vbyške fičala na sačkovych polievkach a dokašlaal som si žaludok mala som zapal pažeraka aj gastritidu... Ale určite nie len zo sačkovych polievok ale aj zo stresov mala som vela kyseliny a vtedy som mala nejakych45kg 😕 bola som kosť a koža 😒 hrozneeeee

michaelapillarova
7. jan 2011

Ahojte dievcence. Konecne som Vas docitala. Ste tu toho ale popisali, tak idem si ja zacvicit, lebo uz som dost dlho necvicila.

michaelapillarova
7. jan 2011

@jojina11 Aka je Vladuska zlatucka, som si pozrela foto, a Ty si aka kocka, super, tam vyzerate a blahozelam tiez k 8 mesiacom , my sme mali 5. - 14 mesiacov, veru , ze to bezi rychlo

pandrholka
7. jan 2011

@vejula tak som rada bo bez kávy si neviem predstaviť deň 🙂