icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

strasska
8. jan 2011

@yennn
@idris
moj syn zje na posedenie 2 jogurty, my ich kupujeme na kila a fajne to ide do penazi a kedze mame doma jogurtovac, tak som chcela vyuzivat, ze zabijem dve muchy 1 ranou

debbie
8. jan 2011

@debbie a je to aj o strihu ak maš normálny obchod tam je to iné M ako tie detské veci u japoncov 😀 či madarov

yennn
8. jan 2011

@akika722 no k dnesnemu dnu nieco vyse 8 kil co ja povazujem za tri mesiace za slusny vykon, no nie je to tolko vela ako ehm... niekto , nebudem menovat ked niekto nevie kde ma mieru (ze @adky? 😀 😀 😀 )
A najma ja som pred tehu schudla 24 kil za tri mesiace takze jednak uz to tak rychlo nejde a jednak este kojim a jednak nechcem aby mal v tom moj organizmus chaos, ani by som sa mu nedivila take šoky 🙂

akika722
8. jan 2011

@debbie dufam...ešte že vas mam...nemal by ma kto motivovať 😒

strasska
8. jan 2011

@debbie si sikulka, tak gratulujem k M...M som nosila naposledy asi na ZS ☹
Ja som zial nikdy nebola stihla, takze preto si neverim, lebo ja si ani neviem predstavit, ake je to byt stihla 😒

akika722
8. jan 2011

@yennn to je dosť 8kg 😲
a 24za 3m? 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 to ako???????????,

debbie
8. jan 2011

@yennn 😀 😀 😀 no tak to je tééééda si do dala dole už ...???? 😉 VK

katkav
8. jan 2011

@idris vies co kupila som si napalene od jednej kocky a je to dobra kvalita, su to 4 DVD na jednom, takze cca 120 minut cvicenia...najprv su tam zakladne kroky, potom cardio party, to cvicievam, alebo to co je na spevnenie ruk a brucha...moje dvd to prehravat nechce, ale na notebooku to prehrava super, je to v anglictine a potit sa potim viac ako ked som chodila medzi ostatne baby, on dava riadne zabrat. Ja by som to aj skopirovala, ale nejak to neviem ☹ musim na to prist, lebo to chcem poslat aj segre.

yennn
8. jan 2011

@debbie tak zabojuj s tymi krizami, nepomaha suche teplo? Ja mam taky elektricky vankusik, ten vzdy pomoze. A este vies co je super??? To som objavila v lete - nie je to lacne ale oplati sa, Voltaren naplast ktore po nalepeni na krize vyzaruju normalne horuce teplo, to je uplna bomba. Za den mas po bolesti. Ak ovsem nie si ten ojedinely typ, ktoremu teplo neprospieva

yennn
8. jan 2011

@debbie no prve kilo aj daco boli hnacky, tak za to si zasluhy nemozem pripisovat, ale jak som skoncila so sucharmi a zacala zase pekne papat 5x denne pred dvoma dnami, tak uz je to dalsie kilo dole 😀 Tesim sa 🙂 To asi tie meditacie ktore praktizujem pred zrkadlom, co nam @marthuska poradila 😉

debbie
8. jan 2011

@yennn no ta panička čo ma naprávala mi zakazala naplaste ani som ich nikdy nemala ,nepotrebovala som ich a ani nahrievať či horúcu vanu vraj to robí zapaly ☹

katkav
8. jan 2011

@ada001 chodila som do Pod. Biskupic, co tu mame materske centrum, ale tam to bolo preplnene a potom ked som sa chcela objednat, vzdy to bolo plne, tak som sa na to vykaslala, aj tak tam bola jedna velmi "sympaticka" mamicka, ktora ked videla, ze je velky zaujem, tak tam na plne usta vykrikovala, ze ostatni, novi, tam nech nechodia, lebo ona to ma hned pod balkonmi, ze nech uz nedovolia dalsim novym sa pridat, tak ma dost znechutila. Ale je to super sranda, lebo clovek sa donuti cvicit ovela dlhsie akoby cvicil doma.

debbie
8. jan 2011

@yennn aké ja som to asi prehliadla postrehla som niečo baby preberali ale nedopatrala som sa čo porad zajtra oskušam hihi

idris
8. jan 2011

@katkav a kde mmb ?? ako ja by som to uz vedela skopcit keby to mam doma 😅 😅 ale som drza ze 😅 😅

yennn
8. jan 2011

@debbie nie nie, to je mylna interpretacia. Horucu vodu v kazdom pripade nie, na krize pomaha len SUCHE teplo. Ale bolo by dobre poznat povod bolesti, ak su to klasicke krize a mavas ich castejsie, tak by malo teplo pomoct - pokus sa si napriklad sadnut k telke, alebo teraz si omotaj krize teplom, to uvidis po polhodinke, ci ti to je prijemne alebo nie. Teplo sa nedoporucuje len vtedy ak povodcom bolesti v chrbte je zapal, vtedy sa zapal samozrejme teplom este horsi. Ale inak... tak tu mas dva nazory, sprav si vlastny nazor, ako to robievas vzdy. PS: nie som doktor, ale zase som klasický "krížiar" 😀 😎

yennn
8. jan 2011

@debbie http://www.jewel.sk/forum/index.php?topic=1035....
je to smiesne ale uplne vazne sa dvakrat denne uz stvrty den presviedcam polonaha pred zrkadlom (akurat vecer nesmiem moc kricat az nezobudim maleho 😝 ) ze sa mam rada, uplne a bez vyhrad 😀 😀 😀
Na toto si sa pytala, ci?

debbie
8. jan 2011

@yennn jj ja som už v stredu chcela isť do lekarne po naplasť daku aj ked som netušila akú ale mm že mam počkať ešte...
a teplo je fajn to mi ulavilo no cez den ak som stala a varila po 20min.od bolesti som šla do kolien a teraz navečer som už v predklone ☹

ada001
8. jan 2011

@yennn 24 kil za 3 mesiace??tak to som nevedela ze sa nieco take da 🙂 tlieskam ti a tusim sa aj postavim 🙂 🙂

strasska
8. jan 2011

@katkav nechodi na to nahodou teraz reklama?

debbie
8. jan 2011

@yennn hm tak to bude tažkéééé a idem to skusiť som už v pyžamku a do pradla sa mi nechce davať no ale idem to skusiť naostro hihihi 😀

strasska
8. jan 2011

@idris a kebyze to mas skopcene, tak ja mam svagra z TV, tak sa nanominujem 😅 😅 😅 tiez som drza, ze 😅 😅 😅
😀

yennn
8. jan 2011

@strasska ja som bola stihla velmi davno, mozno v 17-18 , ked uvazis ze dnes mam 34.5 tak by som povedala ze pred pol zivotom som bola stihla naposledy. Ale verim ze budem zase 🙂

@akika722 ako? presne tak isto ako teraz, takze nic nove ti nepoviem - pekne pokracuj v rozbehnutom zdravom stravovani. Preto ja verim ze zdrava strava, pitny rezim a 5x denne jest je jedine uspesne co pomaha chudnut, pretoze mam osobnu skusenost, a preto neverim na diety

yennn
8. jan 2011

@debbie ja som tiez vcera vyletela z postele (kedze sa mi nechce zacinat 21 dnovu kuru), sup von z pyzamka (naostro 🙂 ), rychlo 3x som si povedala, zatancovala a sla nazad do postele

debbie
8. jan 2011

@yennn je len jeden druh tej naplaste zn.Voltaren

strasska
8. jan 2011

@yennn ja zacinam trosku verit...aj vdaka Vam 🙂

yennn
8. jan 2011

@debbie ak ti teplo ulavilo, tak potom sa aj na noc omotaj dekou, nie je to moc pohodlne, kazdopadne si nelahaj na chrbat ale na bok aby si sa este viac nepokrivila a mohlo by to pomoct. A tie voltaren naplaste su bomba, naozaj mi za den nic nebolo, to som este nezazila. A raz som sla na lyzovacku aj s krizami, myslela som ze budem vsetkym nosit caj s rumom pod vlek, len som nechcela ostat doma. A predstav si, uplnou nahodou moja postel bola nad krbom - kokos do rana jak rybicka a sup na svah 🙂

debbie
8. jan 2011

@yennn hotovo no neviem divnéééééééé 😀

akika722
8. jan 2011

@yennn ja na diety tiež neverim 😒 aj o tej 90dnovke ked sa podari zhodiť sa vrati niečo späť...

debbie
8. jan 2011

@yennn ja si myslím že fitko mi uľaví ..teda duuufam 😖

debbie
8. jan 2011

@yennn dakujem mojka si zlata zajtra idem do lekarne 😅