Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
nestíham dočítavať fotky úžasné
baby dnes som mala mať beh 45min.vo fitku no boli u nas naši, potom som ich musela odviesť a mužíček že si mam dať volno dnes...tak sa sama na seba hnevám že som to nezmakla a nešla... zajtra 9.00 fitko juchuuuu a nahlasujem vahu brrrr 😢
@tinika z jedneho kolacika sa nestriela, myslim ze to zajtra na vahe urcite nepocitis 🙂
@bubinko83 - tak to uprimne blahozelam k zjedeniu iba 3 krowiek. Ja som na tom podobne, ja ich strasne milujem (ale musia to byt tie prave a musia sa drolit - nie tahat). Este sa mi nedostali do ruk, neviem ci by som zvladla iba 3 - tiez som zvykla zjest min. pol balika ak nie cely ☹
Ja na tvojom mieste by som do suseneho ovocia nesla - ma to strasne vela cukru aj keby bolo len susene, ale do vacsiny sa este cukor pridava. A bacha, treba ich umyt, vacsina sa susi tusim sirou (neviem ci si nevymyslam teraz) alebo niecim podobnym. Ked tak - osus si teraz nejake nakrajane platky-mesiaciky jablk, v zime dobre padnu, ked budes na vianoce uvazovat, co by si zbodla 🙂 Ale ak susene ovocie - urcite nie vecer. Uz som tu pisala, vecer uz cukor nestiha organizmus "spotrebovat" a nespotrebovany cukor sa v noci premeni na co? Tuk ☹ ☹ ☹
@yennn no akože za 3 mesiace schudnúť 24kg 😕 Akože keď si to napísala, tak mi to až tak necvrnklo, ale tie fotky??? Kokoooos. Klobúk dole 😉
Baby ja by som najradšj zliezla na tých 54kg čo som mala na strednej. A ja krava som si vtedy myslela aká som tlstá..... Och čo by som za to dala. Len neviem čo to spravý s mojími prsiami. Ale ak budem málo papať, tak si našetrím na silikóny 😀 , alebo si dám odsať nejaký tuk a nechám si ich napustiť tým 😀 😀 😀
@sssimi dakujem za uznanie, musim opravit, to iba ta fotka bola po troch mesiacoch, ale tych 24 kil som dala za necelych 5 mesiacov.
Inac presne chapem co myslis, ja som tiez na strednej bola kosť, ked pozeram fotky tak je mi doplacu. Pretoze celu strednu sme so spoluziackou riesili len same diety. Keby mi to len vtedy niekto bol povedal....
@yennn ja som vtedy ani dietu nedržala a bola so perfektná. V podstate som mala dokonalú váhu na svoju výšku. Lenže kamošky boli ešte chudšie a preto som si pripadala gulatejšia. Poctivo som cvičila aj doma aj vo fitku, takže aj kondička bola... Lenže sa to pototo keď som nastúpila na 3oj smennú prevádku, ťahali sme 16ky a podobné smeny a mne to uplne rozbilo organizmus, trávenie. Nebolo času na fitko. Chodila som len pred svadbou. Vydávala som sa s 57kg a o 4 mesiace som ostala tehotná so 60timi ☹
@yennn akurat som sa chystala zasadnut k veceri, ked som si vas zapla, ze pocitam, co ste dnes porabali a pojedali a tu ma cakala taka razna vyzva, takze ostavam bez vecere, aspon som si urobila kafco, nech mam nieco teple v zaludku... no co uz, pre krasu sa trpi ☹ . Inak, zajtra sa asi nejdem merat, pochybujem, ze za dva dni by tam bol nejaky vysledok, cize aktualne info o tyzden. Ale tesim sa na vase uspechy, baby!!!
Tak dakujem za privitanie. Kde mate nejaku tabulku nech si ju mozem pozriet a napisat sa tam?
Ahojte. Ja mam podobny problem. Momentalne je moja vaha o 5 kg viac ako porodna pri druhom dietati.
Potrebujem schudnut 20 kg. Chodila som cvicit cele leto 3x do tyzdna a ani deko dole.
Momentalne som v zufalom stave ze co stym.
Vam sa dari v chudnuti?
Pozeram ze sa tu vazite - mozem sa pripojit?
@michele11 ja nie som zastancom "bez vecere" ale v tomto pripade kludne urob vynimku, ked ta ten zajtrajsi ubytok nakopne spravnym smerom... 🙂 Tiez sa zajtra nemeriam, ja sa budem asi iba raz za mesiac, podla mna tyzdenne to nema vyznam.
@sammy ak to myslis vazne, tabulku "obhospodarujem" ja, posli mi vysku, aktualnu vahu, svoj ciel do silvestra (tak sme si povedali lebo 3 mesiace je take akurat realne obdobie ani dlhe ani kratke), ak chces aj ostatne miery. Pomeraj a povaz sa zajtra, posli mi tu cez prispevok alebo cez IP. Ja potom vecer, ked budem mat od ostatnych dievcat uz tyzdnove vysledky, tak tu na nu hodim link.
@zuzuh vitaj, ak si v zufalom stave, ako hovoris, tak si prisla prave vcas. Navrhujem ti aby si nam venovala kusok casu a precitala si zopar nasich prispevkov od pondelka tohto tyzdna, ci by ta to dokazalo namotivovat aby si sa pridala. Ak ano, tak kuky moj prispevok dnes 21:21 co som pisala sammy - tam najdes instrukcie ako na to. Ale samozrejme, nemusis s nami ist do toho oficialne .Podla mna pomoze aj len ked sa pridas v citani a pisani prispevkov. Momentalne je tu uzasna energia, baby su nabudene a my uz mame za sebou tyzden, takze sa tesime na zajtra kedy sa vsetky odvazime, ze ako sa nam dari 🙂
@bubinko83 drzala som mesiac 90dnovu dietu... a kebyze vydrzim, tak som spokojna 😀
@yennn Ok, zajtra sa teda odvazim a odmeriam. Aspon budem mat konecne nejaku motivaciu a prestanem to chudnutie odkladat na neurcito 🙂 Nechcem to prehanat s nejakou dietou, lebo kojim, ale musim sa prestat prezierat a hlavne jest kila sladkosti, to by mohlo pomoct. Teoreticke znalosti ja mam, len mi chyba pevna vola 😅 Ale uz sa musim konecne zatat a nieco so sebou robit a vy mi v tom mozete pomoct, aby som sa snazila tolko nejest a potom pred vami nevyzerat ako idiot 😀
Aj ja sa k vam pridam, Zajtra sa tiez odvazim aj zmeram - len neviem co vsetko a ako si mam zmerat.
U mna bud problem jest 5x denne ledva stiham 3x.
@sammy ja tiez kojim, takze necakam take zazraky ako kedysi. A jedenie dve na tri plus sladkosti to bol aj moj problem, .... teda nielen moj, citaj dozadu a uvidis ze nie si v tom sama. A pozor nejde o to ci vyzerat pred nami ako idiot - nechap to zle. Tu sa nikto z nikoho nesmeje, sme tu vsetky na to aby sme sa podporili. Kazdy chape, ze su dobre a zle obdobia, a ako povedala @adky - ak sa ti nepodari teraz, asi si na to nebola pripravena. A ak niekto chce, myslim si ze sa vieme navzajom podporit v tom "zlom" obdobi, ok? 😉 Tak budem cakat zajtra na tvoje "inicialy" 🙂
@zuzuh potrebujem vysku, vahu sucasnu aj taku co planujes mat na silvestra. Ak chces miery, daj prsia, pas, zadok a stehno... ale ak si chces sledovat viac (napr. koleno, paže) tak pokojne mozes 😀 😀 😀
Tak ak ledva stihas 3x tak na zaciatku si daj zavazok, ze to bude isto 3x a potom casom uvidis. Nikto tu nikoho do nicoho nenuti. Musis si povedat kde su tvoje najvacsie slabosti, co ta pri chudnuti zradza, a tam zacat... Ved ak by si potrebovala poradit, tak daj priebezne vediet.
@yennn ja vecer nastastie nejem ale aj tak sa to na mne drzi durt 😒 aj ked podla toho vypoctu s tym BMI nemam vraj nejako rapidne chudnut ze som furt v norme 😕
teda ja si tak nepripadam ani z daleka ... ☹
@ivca17 po cisarskom to ide horsie dole, ja som tiez mala a k tomu kojenie kratke ...ja som sice potom schudla kvoli diete prisnej nedobrovolnej a bola som uz na pretehu vahe ale potom sa toho na mna nalepiloooo ☹
A inak, vcera som si dala tri likerove vianocne cokoladove sisky 😝 a mnam dobre boli 😀 😀 😀 ale hned som presla pesi 15 km takze som to dufam vychodila 🙂
Babulky len sa pridávajte. Budeme najväščia chudnúca skupinka na MK a každá si tu určite najde svoju spriaznenú dušičku 😉
@yennn ahoj, som rada, dufam, ze mi poviete co robim zle.. no moj bezny den? rano ranajky a kava, potom idem s malou von na prechadzku( este podotknem ze byvam na 3poschodi bez vytahu, takze bezne schody aj tri az styri krat dene hore dolu) no potom okolo obeda dojdem nakrmim malu, dam si aj ja obed a ideme opat von ak pocasie samozrejme dovoli a som s nou vonku a prechadzam sa aj 3,4hodky.. a doobeda len take 2hodiny, bo potom je uz hladna.. no a na veceru lennieco lahke, ked sa neda dam aj rozok, no snazim sa cierny chleba a take.. a snazim sa po 18 nejest, no nejde ani kilo dole.. chcem zacat od pondelka aj cvicit, no niekedy padnem vecer tak unavena ze to nejde..
@ivca17 co sa tyka pohybu, myslim ze je to super, minimalne mozes povedat, ze "sa hybes" a to paradne, ked ratam napriklad tie schody...
Tak myslim ze problem bude skor v tej strave. Nenapisala si co zvyknes papat na ranajky, co na obed...
@debbie vidis to dobre, baby tu na mna skusali take ze do silvestra dame 2kg dole tak to som ich trosku musela zvozit, lebo presne ako hovoris - kopec casu na flakanie 😀
@pink_lady - fakt 15 km??? Ty kokos tak to ja by som sice (mozno) tiez presla ale uz by som sa nepostavila asi 😎
@sssimi, vidis ja som ani nevedela ze na MK su aj ine chudnuce skupinky, narazila som hned na tuto a som rada ze sme to takto supis rozbehli, je to bohovska motivacia a zaroven aj zodpovednost jedna voci druhej 🙂 🙂

@liana81 ta za odmenu ze som zhodila dve kila hihi a potom ze nechdunem viac hihi ale ta ked som si upiekla ta aspon jeden ne? 🙂