icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
11. jan 2011

@debbie dakujem za pochvalu, ale jedno kilo z tych dvoch ma na svedomi moja crevna neplecha a 5 dni na sucharoch, sa divim ze to bolo len kilo - aj ked snazila som sa tie suchare 5x denne 😝 aby som uplne nedoblbla ten organizmus. Takze v skutocnosti sa mi podarilo len 1kg zhodit vlastnou volou. Takze si nechaj pochvalu az na buduci tyzden, ale to uz sa budeme chvalit navzajom. A okrem toho - uz som ti to hovorila vcera, ved -0.7 za tyzden je skvele. Ako krize? A posilka...

yennn
11. jan 2011

@ada001 dakujeme za info ohladne tych tukov, ja len doplnim:
Okrem toho co sa pise v tom prispevku (zlcnikove kamene a pod.), tuky je potrebne jest najma preto, pretoze vitaminy v zelenine (laicky povedane) su rozpustne v tukoch. Cize ak si k zeleninovemu salatu nedam syr alebo si tam nedam kvapku oliveoil, tak vlastne telo z nej nevie vyuzit tie vitaminy

akika722
11. jan 2011

ahojteeeeee
ja som robila dnes zeleinkove rizoto,mm mal s mäskom a zajtra asi cestoviny s tuniakom 😒 večerami šalatiky..dnes som robila-činska kapusta na rezance,cibulka na jemno,štipka soli a biely jogurt.mňaaaam

@elina313 ja keby že robim brokolicovu,hm...dala by som k uvarenej cesnak a rozmixovala/ja take bludy mam rada/ 😀

debbie
11. jan 2011

@yennn ahoj mojka dočítavam som len na 315 mala išla teraz spať nedalo sa mi pri nej tak som sa na to vybodla a až teraz som tu, No si to zvladla isto ty lebo pri tých suchároch si určite dala hore vahu a potom to dobehla takže chvála je na mieste, križe ...no včera krááásne nič ma nebolelo ale teraz som si práve dala druhu naplasť bo ma to zase pobolievalo.dnes sme samé posilka nebude až zajtra .... 😀

yennn
11. jan 2011

@maatkka rozhodnutie kupit digi ti maximalne schvalujem, je to veeeelka kamoska - vsak @jojina11 ? 🙂 Naozaj musim povedat ze ak je moja vaha oproti vcerajsej dnes o -0.1 nizsie, tak je to super a viem ze je to na spravnej ceste - toto pri rucickovej skratka nezistis

debbie
11. jan 2011

nejde sa mi prihlasiť na tie fotky zadam mail a ked idem heslo napíšem no po kliknutí mi to doplní celý riadok bodkami 😠

grenka
11. jan 2011

@yennn a este kojis....ja sa chcem opytat,kojim ale zatial nic na sebe nebadam zeby som schudla.....viem ze aj niektore mamicky ked prestanu tak naraz schudnu

katkav
11. jan 2011

@tinika a s cim si robila tu svieckovu s klasickou slahackou? 😀

yennn
11. jan 2011

@debbie tak super, ja ti posilku zavidim. Mna posilka ako taka nebavi, radsej mam vselijake ine cvicenia. Ale intenzivne sa snazim nieco najst v okoli, dokonca som obetovala svoje odhodlanie ist na anglictinu za cvicenie. Muz mi taktne naznacil ze oboje mat nemozem, tak som si povedala ze ok, english improvement pocka 🙂

tinika
11. jan 2011

@katkav nie, mlieko a smotana na varenie

tinika
11. jan 2011

@grenka ja mam praveze opacnu skusenost, priberanie po kojeni

debbie
11. jan 2011

@yennn no super 😀 😀 😀 ani mna posilka nebaví ked je vonku teplo no doma skakať môžem len ked mm je v prááci a to nieje denne a tak posilka je ked je doma a v lete som nebola vôbec 😀 😀 len bicykel, korčule , jazero 😀

hirunka
11. jan 2011

baby mozem sa aj ja pridat do tej tabulky? dakujem

yennn
11. jan 2011

@grenka ja este kojim, ale my uz sme velki, takze uz len rano a pred spanim (+ parkrat v noci - take to emocionalne kojenie). Ja som z tych, ktorym podla mna kojenie pomaha chudnutiu, pretoze po porode som krasne chudla.... kym som nezacala robit blbosti (sladkosti a slanosti dve na tri, zaklincovane vecernou zmrzlinou s cokotopingom). Ale inac sa zeny delia na tri tabory - jednym kojenie pomaha chudnutiu, druhym prave naopak a tretie neregistruju zmenu.. Ty mas podla mna este cas riesit chudnutie - ved si este sestonedielka. Musi sa organizmus spamatat z tych vsetkych zmien co sa udiali a deju, a potom uvidis. Kazdopadne uz dopredu ti radim strazit si co papas, pretoze tato tema je najma o tom, ze sa nezbavujeme kil ktore sme pribrali tehu (ja ich mam uz daaavno dole) ale tych, co sme pribrali tym ze sme na materskej 🙂

yennn
11. jan 2011

@debbie az na tie fotky narazis, tak mi daj vediet, ja som mala tak strasne malo casu vcera ze som bola rada ze som stihla vahy pozapisovat, registrovala som ze mame nove albumy, ale neviem kde a co, rada by som si to pozrela tak ked budes mudrejsia, zaskolis ma, ok? 🙂

katkav
11. jan 2011

@tinika aha 😉 tak tu smotanu by som manzelovi mohla dat, ale mlieko nie, ma intoleranciu laktozy, dlhe roky nevedel z coho ma krce, tak sme na to asi pred 2 mesiacmi prisli 😉

tinika
11. jan 2011

@katkav ja to mam tiez ale varene vačšinou mozem ak nie tak risknem ale musim nejake mliečne veci jest

debbie
11. jan 2011

@yennn doma si problém vyriešila neviem či si písala som o 10st.dozadu 😀

yennn
11. jan 2011

@katkav kati nemaj depku, ta ti na nic nepomoze, treba sa namotivovat, skusala si uz tie cvicenia co pisala @marthuska? Naozaj odporucam, ja si uz normalne vravim aka som pekna a stihla, strasne ma to prekvapuje, a chudnutie ide samo? 😀
A co krize? Ak mozem poradit, nerob si horuci kupel - krize potrebuju suche teplo, voda im moze ublizit, snad sa uz nestalo. Najlepsie je taka ladvinka kozusinkova co nosili nasi dedkovia, my sme to kedysi mali doma, ale nemam, skoda. Takze ked sedis, alebo lezis, omotaj si krize dekou, teplo ti spravi dobre (ak tam nie je zapal). A tiez tie hrejive naplaste Voltaren co som radila debbie

debbie
11. jan 2011

Halooooooooooooooooo baby čítate to tu nemôžem sa dostať k fotkám pošlite heslo ::::::!!!! 😠

debbie
11. jan 2011

@tinika ahoj , čítala som že si davala fotky prosim ťa do ip mail a heslo dík moc 😀

yennn
11. jan 2011

babulky ja som zase zavislacka na vahe 😖 mi pride ze tie dni idu strasne pomaly, sa strasne vzdy tesim na rano, kym sa odvazim a napisem si to na tu skrinku...

yennn
11. jan 2011

@debbie @tinika ja si prosim do IP nielen pristupove udaje ale aj cely postup kde co ako naco preco a vobec... Vcera som nemala sancu docitat, ale robila som tabulku, tak som hadam ospravedlnena? 😝 😀

jojina11
11. jan 2011

@hirunka ahoj vidím, že asi nikto nezaregistroval, že chceš do tabuľky, napíš @katkav ona má nové na starosti, treba nahlásiť výšku, váhu,obvod pŕs, pás, boky a obvod stehna a tvoj cieľ ,koľko chceš schudnúť do konca marca

jojina11
11. jan 2011

@yennn hej hej digi váha moja najväčšia kamoška 😀 😀 😀 ešte keby sa mi podarilo odbúrať cukor v káve a mlieko, možno by som bola spokojná, a samozrejme tá zelenina 😠

yennn
11. jan 2011

ale dnes aspon moj drobec pochopil ze po 5 dnoch sa fakt uz potrebujem vyspat a oddychnut si - a akoby som to tusila, isla som spat o desiatej, a on sa zobudil prvykrat az o pol piatej (takze 6.5 h vkuse som spala), a potom sme sa zobudili az o 8.30? Wooow, ze 10.5 hodin spanku mala maminka? Tak tomu sa hovori BEAUTY SLEEP 😀 😀 😀 Tusim budem praktizovat stale, to mi to chudnutie pojde krasne, nie? 🙂

jojina11
11. jan 2011

@hirunka a zabudla som váži sa každý pondelok ráno nalačno, hlásiť treba do 13,00 najneskôr 🙂

jojina11
11. jan 2011

@yennn dúfam, že myslíš to dlhé spanie a nie 5 nocí bdenia? 😉

tinika
11. jan 2011

kocky si nechcem pripisovat zasluhy za napad IDRIS 🙂 to ona tu dala to s fotkami, len tu uz nebola, a ja som stihla vidiet heslo, tak som vam ho posielala .))

debbie
11. jan 2011

@yennn supeeeeeeeer jasné ved spánok je to najdôležitejšie 😀