icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

michele11
11. okt 2010

@zuzuh vitaj medzi nami 20kilovymi ubytkami 😀 . Neboj, musis sa len dat psychicky do kopy, ked budes mat z chudnutia taketo nervy a stres, telo sa na to nikdy neda a zrejme aj preto sa ti nedari schudnut. A na to ta tu dame dokopy 😀 😀 😀 , je nas tu vela na rozdavanie pozitivnej energie.

michele11
11. okt 2010

@adky blahozelam, krasny ubytok!!! Ale nepredbiehaj sa, sme si slubili pol kila tyzdenne a ty uz si to trhla skoro za cely mesiac dopredu 😀 . Ale super!!!! Inak, aka je ta mrkvova dieta, ze by som tiez skusila...

michele11
11. okt 2010

@adky teraz som si vsimla, ze aj @yennn uz ju hladala, @lilithka26 si asi myslela, ze sa tema nerozbehla, kedze na zaciatku to tak vyzeralo... skoda, hadam sa sem este vrati!!! a @yennn, mne nechaj v tabulke tie povodne udaje, odvazim sa az o tyzden, za tie dva dni asi k zmene nedoslo a nechcem sa tym demotivovat, ze sa postavim na vahu a tam nic. Inak, nevydrzala som uplne bez vecere, ale zbodla som kusok rybacej natierky, co uz, ale je to aspon zdrave a budem sa to snazit dnes vykompenzovat pohybom. Mala teraz spi, tak beriem sluchadla a idem na zumbove DVD podla rady @bublinanb.

adky
11. okt 2010

@michele11 @michele11 sak pockaj ked napise svoj ubytok @yennn 😀
ale nie,lilithka tu bola-vtedy ked sme sa tu vsetky vratili,napisala ze schudla 6 kg vdaka octovej diete a ze 4 z nich uz pribrala naspat,pretoze prestala drzat dietu-odvtedy tu ani neprisla,takze vie za tato tema sa opat rozbehla.
Mrkvovu dietu najdes napr. tu: http://www.chytrazena.cz/zdravi/diety/mrkvova-d...
Su tam aj recepty.....schudnes za tyzden od 2-6 kg (zalezi do metabolizmu) ale musis ju dodrziavat fakt prisne. Na MMB som nasla recept na faaajnu pecenu mrkvu-vyzera dobre,dnes skusim. Pri tej diete sa chudne preto tak vela,lebo 100g mrkvy ma len 140 Kj,cize 1kg mrkvy ma 1400 Kj -a kilo mrkvy je celkom dost,mozem zjest cele kilo za den. Mrkva zasyti-nebudes pocitovat hlad,ale sak-daj si do googlu "mrkvova dieta" a postuduj. Dobre diety su aj na www.vaha.sk ....nasla som tam bananovu-na tu prejdem po mrkvovej,mrkvova sa smie drzat len tyzden 😎
Idem si ja nastruhat mrkvu na ranajky 😀 😝

bubinko83
11. okt 2010

@adky ,super gratulujem k ubytku🙂

inak baby ved tie čo maju vačšiu nadvahu možu aj viac schudnut nie? A potom sme tu take čo ideme schudnut asi len 7 kg a to može ist aj pomalšie nie?

bubinko83
11. okt 2010

@yennn ,hlasim vahu ale kedže mam digitalnu tak ti napišem cele čislo 62,7 lebo vieš ak zhodim len tych 0,7 kg aby sme vedeli.Vyška je 162 a do silvestra mi stači tych 59kg. 🙂 Merat sa nebudem lebo nemam krajčirsky meter.

adky
11. okt 2010

@bubinko83 Dakujem.....a presne tak,nam velkym ide chudnutie zo zaciatku rychlejsie ako vam co vam treba schudnut len tolko kolko mne za mesiac 😎

vejula
11. okt 2010

@bublinanb no doma aj pocvičim ale to len take posilnovačky vzhladom k tomu že byvam v jednoizbaku a ledva sa tu pohnem tak zumbu tu cvičiť je nerealne, som rada že sa mam kde otočiť 😀 😀 😀

Inač kočky moja vaha je 58 kg to je -1,5kg... takže nad mieru spokojnosť a to som aj sladke papkala... juj, to asi z toho že som ho nevyjedala do polnoci ako pred tym 😀

michele11
11. okt 2010

@adky aha fakt, spominam si, to ma normalne naplo, ked o tom pisala, brr, radsej umriem ako slonica, ale na octovu dieta sa proste nedam 😖 . No aj ja som zvedava na @yennn, akosi verim, ze z nas dala najviac, nech mam nejaky svetly vzor na tento tyzden, @yennn, ides!!! 😀 😀 😀

zuzuh
11. okt 2010

Takze dnesna startovacia vaha je 84,4 kg do konca roka by som chcela aspon 10 kg dole.
Vyska 160 cm. Merat sa nebudem lebo nejak sa neviem zmerat - vzdy si odmeram inu hodnotu v pase, zalezi od toho kde dam meter.
Som zvedava ako to pojde. Najvecsia moja slabost je sladke.
A navyse sa najblizsi mesiac budem pokusat odstavit maleho do kojenia.

elvera
11. okt 2010

@missy97231 ahoj jasne zaciname, ty uz opät 😉 a ja len 😒 . tak uvidim, dufam, ze vydrzim cim dlhsie. 😉

sssimi
11. okt 2010

@debbie Tak to máš super. Ja som z dediny takže do fitka musím cestovať. Sarah mi zaspí iba doma v postieľke a keby ju zoberiem zo sebou? Aaaach. Akonáhle zbadá cudziu osobu tak mi je o naho zakrútená a to by som veľa nenacvičila. Ani doma na bicykej nemôžem sadnúť, lebo je hneď pri mne a bojím sa, že jej ublížim. Už som sa skúšala aj obložiť, aby sa ku mne nedostala, ale bol z toho len plač alebo to preliezala.

Moja dnesšná váha 67,7kg. Takže išli dole 3dkg-no čo už, aj tak dobre. Pomaly ďalej zájdeš 😅

bubinko83
11. okt 2010

@vejula
@adky ,a čo ste robili alebo vyhodili z jedalnička tento tyžden ked ste tak krasne zhodili? Je to super 😎

zuzuh
11. okt 2010

@bublinanb - pozerala som na tu zumbu na nete a nic schopne som nenasla - skus tu dat nejake odkazy podla coho cvicis ty

yennn
11. okt 2010

@akika722 vitaj, ak si myslis ze pohybu mas dost a kila nie a nie dolu, tak za predpokladu ze tam nie je iny (napr. zdravotny) problem, bude to teda v tom co papas 🙂 Takze sa pridaj k nam, citaj, prispievaj, pytaj sa - bude ti odpovedane 😀

sssimi
11. okt 2010

@ivca17 tak to hej. Ja mám len o dva CM menej ako ty a rodila som s váhou 76kg a bolo to pre mňa strašne moc. Inak včera som čítala super článok o tom, že čím menej ješ tým viac priberáš. Proste telo vie, že to čo mu dáš je málo a preto si robí zásoby. V tvojom prípade by som asi prešla na 5 jedál pravidelných denne. Možno zo začiatku nejaké kilo, dve aj priberieš, ale telo sa spamätá a začneš chudnúť.

vejula
11. okt 2010

@bubinko83 ja akurat už večer moc nevyžieram sladke... po tej 19-tej už si dam len ovocie a nejake semienka, žiadne keksy alebo kolačiky... To bola asi moja najväčšia zmena s tym čo bolo dovtedy

adky
11. okt 2010

@bubinko83 davala som si mensie porcie v jedle a namiesto 3 jogurtov ktore som zvykla jedavat som zjedla len jeden 😀

akika722
11. okt 2010

@yennn ďakujem...no cez deň sa malokedy zastavim,ked je starši v školke non-stop sa venujem malemu a ked spi robim čo sa da...najväčšou mojou zavislosťou su sladkosti ☹ cez deň som unavena,tak to ma tak poteši kusok sladkeho 😒
neviem ako sa toho vzdať...potrebujem nejak motivovať

lilithka26
autor
11. okt 2010

@yennn
@michele11
@adky
kočky vy ste ma normalne dojali, ze na mna takto mylsite 🙂 Mám toho vela /asi ako kazda z nas/ ale ked vidim ako ste pozitivne naladene, tak mi dodavate chut snazit sa dalej. Tak idem do toho s vami. Ale tento krat bez diet a predpisaných jedalnickov, lebo z toho mi je uz nanic. Vzdy kopec nadeje, premahania a aj ked som vydrzala a schudla, tak som bola taka vyhladnuta a moje chutove bunky abstinujuce ze som sa dalsi tyzden nevedela dozrat. Teraz na to pojdem zdravym rozumom a striedmostou tj. najjednoduchsie a zaroven najtazsie ako sa to da. Dnes sa pomeriam, odvazim a napisem. Budem pisat aj co som cez den spapala, lebo to je velmi dobre na kontrolu a uvedomenie si co vsetko nam skonci v utrobach. Ak chcete napste aj vy. ste zlate kocky :* :* :* 😀

ivca17
11. okt 2010

@sssimi no ja ked som isla rodit som mala skoro 90kg.. ale sak pohoda, vtedy to bolo take ine, ale teraz ani nekojim a mala uz ma vyse pol roka a vaha stale vysoka :( no ja viem, snazim sa jest pravidelne a po malych mnozstvach, sak uz vyse dvoch mesiacov sa vyhybam sladkemu a aj tak nic.. inak pred tehotenstvom som pribrala mala som stresy, statnice a tak potom som isla chudnut a zistila som, ze som tehotna, takze som uz zacinala tehotenstvo skoro s 10kilami navyse.. tak aj tam je chyba u mna.. ja ked som v strese papam.. a neviem sa toho zbavit.. ☹

adky
11. okt 2010

@lilithka26 jeeeeezis,supeeeer ze si tu-ani som nedufala,ze sem opat prides. Som rada,ze ides do toho s nami-o rom z nas budu modelky 😀 Len vydrzaaaaat..... 😀 😀 😀

adky
11. okt 2010

@ivca17 Zbav sa stresu,alebo toho co ti ten stres vyvolava a nebudes vela papat 😉

ivca17
11. okt 2010

@adky lahko sa povie, tazsie sa to spravi, no snazim sa, ale ked vzdy sa nieco najde :(

adky
11. okt 2010

Inac baby-tu su dobre recepty pre nas: http://baranek.blog.sme.sk/r/11169/Varime-s-med... 😎

yennn
11. okt 2010

@smarti vcera si pisala, ze sa neodvazis na vahu. Tak dufam ze si sa odvazila. Sem s tym ! 😀

@debbie ty si taka frajerka, takto si to zorganizovat co sa tyka sportu, to som este nepocula ziadnu maminku. Blahozelam, nech ti to vydrzi. Mam sa co ucit 😉

@bubinko83 suhlas co sa tyka velkej nadvahy - tam velke telo radsej pusta na kila, to je aj moj pripad 🙂 Velke telo chape ze vela tuku je problem. Male telo svojich par kil lubi a nemieni sa ich tak skoro vzdat 😀 😀 😀

missy97231
11. okt 2010

@elvera tak prajem nam vela uspechu 😀 uz sa tesim na obed... 😉

nanika
11. okt 2010

@yennn mozno som prehliadla, kde mas ten tvoj skvely ubytok?

elvera
11. okt 2010

@yennn Poctivo hlasim dnesna vaha 85 kg, ale som sa rozhodla, ze merat sa budem len raz mesacne, ak mozem.

lilithka26
autor
11. okt 2010

tak aby som ukojila vasu zvedavost, tak som pridala do fotoblogu tu octovku. V sekcii články. Funguje a chudne sa, vydrzala som ju uz 2x a bez prehresku. Ale upozornujem ze po ukonceni budete take "nenazrate" ze zjete co vam pride pod ruku. Mne ostalo od vtedy a to je vyse mesiaca -2kg a pritom jem vsetko bez obmedzenia. Podla mna keby som sa nevrhla na jedlo tak by to ostalo. PS: aby to vydrzalo treba drzat 2 tyzdne/tyzden pauza/a az zasa 2 tyzdne. Ja som tie druhe dva tyzdne uz nedala.