Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky teraz som si vsimla, ze aj @yennn uz ju hladala, @lilithka26 si asi myslela, ze sa tema nerozbehla, kedze na zaciatku to tak vyzeralo... skoda, hadam sa sem este vrati!!! a @yennn, mne nechaj v tabulke tie povodne udaje, odvazim sa az o tyzden, za tie dva dni asi k zmene nedoslo a nechcem sa tym demotivovat, ze sa postavim na vahu a tam nic. Inak, nevydrzala som uplne bez vecere, ale zbodla som kusok rybacej natierky, co uz, ale je to aspon zdrave a budem sa to snazit dnes vykompenzovat pohybom. Mala teraz spi, tak beriem sluchadla a idem na zumbove DVD podla rady @bublinanb.
@michele11 @michele11 sak pockaj ked napise svoj ubytok @yennn 😀
ale nie,lilithka tu bola-vtedy ked sme sa tu vsetky vratili,napisala ze schudla 6 kg vdaka octovej diete a ze 4 z nich uz pribrala naspat,pretoze prestala drzat dietu-odvtedy tu ani neprisla,takze vie za tato tema sa opat rozbehla.
Mrkvovu dietu najdes napr. tu: http://www.chytrazena.cz/zdravi/diety/mrkvova-d...
Su tam aj recepty.....schudnes za tyzden od 2-6 kg (zalezi do metabolizmu) ale musis ju dodrziavat fakt prisne. Na MMB som nasla recept na faaajnu pecenu mrkvu-vyzera dobre,dnes skusim. Pri tej diete sa chudne preto tak vela,lebo 100g mrkvy ma len 140 Kj,cize 1kg mrkvy ma 1400 Kj -a kilo mrkvy je celkom dost,mozem zjest cele kilo za den. Mrkva zasyti-nebudes pocitovat hlad,ale sak-daj si do googlu "mrkvova dieta" a postuduj. Dobre diety su aj na www.vaha.sk ....nasla som tam bananovu-na tu prejdem po mrkvovej,mrkvova sa smie drzat len tyzden 😎
Idem si ja nastruhat mrkvu na ranajky 😀 😝
@bublinanb no doma aj pocvičim ale to len take posilnovačky vzhladom k tomu že byvam v jednoizbaku a ledva sa tu pohnem tak zumbu tu cvičiť je nerealne, som rada že sa mam kde otočiť 😀 😀 😀
Inač kočky moja vaha je 58 kg to je -1,5kg... takže nad mieru spokojnosť a to som aj sladke papkala... juj, to asi z toho že som ho nevyjedala do polnoci ako pred tym 😀
Takze dnesna startovacia vaha je 84,4 kg do konca roka by som chcela aspon 10 kg dole.
Vyska 160 cm. Merat sa nebudem lebo nejak sa neviem zmerat - vzdy si odmeram inu hodnotu v pase, zalezi od toho kde dam meter.
Som zvedava ako to pojde. Najvecsia moja slabost je sladke.
A navyse sa najblizsi mesiac budem pokusat odstavit maleho do kojenia.
@missy97231 ahoj jasne zaciname, ty uz opät 😉 a ja len 😒 . tak uvidim, dufam, ze vydrzim cim dlhsie. 😉
@debbie Tak to máš super. Ja som z dediny takže do fitka musím cestovať. Sarah mi zaspí iba doma v postieľke a keby ju zoberiem zo sebou? Aaaach. Akonáhle zbadá cudziu osobu tak mi je o naho zakrútená a to by som veľa nenacvičila. Ani doma na bicykej nemôžem sadnúť, lebo je hneď pri mne a bojím sa, že jej ublížim. Už som sa skúšala aj obložiť, aby sa ku mne nedostala, ale bol z toho len plač alebo to preliezala.
Moja dnesšná váha 67,7kg. Takže išli dole 3dkg-no čo už, aj tak dobre. Pomaly ďalej zájdeš 😅
@ivca17 tak to hej. Ja mám len o dva CM menej ako ty a rodila som s váhou 76kg a bolo to pre mňa strašne moc. Inak včera som čítala super článok o tom, že čím menej ješ tým viac priberáš. Proste telo vie, že to čo mu dáš je málo a preto si robí zásoby. V tvojom prípade by som asi prešla na 5 jedál pravidelných denne. Možno zo začiatku nejaké kilo, dve aj priberieš, ale telo sa spamätá a začneš chudnúť.
@yennn ďakujem...no cez deň sa malokedy zastavim,ked je starši v školke non-stop sa venujem malemu a ked spi robim čo sa da...najväčšou mojou zavislosťou su sladkosti ☹ cez deň som unavena,tak to ma tak poteši kusok sladkeho 😒
neviem ako sa toho vzdať...potrebujem nejak motivovať
@yennn
@michele11
@adky
kočky vy ste ma normalne dojali, ze na mna takto mylsite 🙂 Mám toho vela /asi ako kazda z nas/ ale ked vidim ako ste pozitivne naladene, tak mi dodavate chut snazit sa dalej. Tak idem do toho s vami. Ale tento krat bez diet a predpisaných jedalnickov, lebo z toho mi je uz nanic. Vzdy kopec nadeje, premahania a aj ked som vydrzala a schudla, tak som bola taka vyhladnuta a moje chutove bunky abstinujuce ze som sa dalsi tyzden nevedela dozrat. Teraz na to pojdem zdravym rozumom a striedmostou tj. najjednoduchsie a zaroven najtazsie ako sa to da. Dnes sa pomeriam, odvazim a napisem. Budem pisat aj co som cez den spapala, lebo to je velmi dobre na kontrolu a uvedomenie si co vsetko nam skonci v utrobach. Ak chcete napste aj vy. ste zlate kocky :* :* :* 😀
@sssimi no ja ked som isla rodit som mala skoro 90kg.. ale sak pohoda, vtedy to bolo take ine, ale teraz ani nekojim a mala uz ma vyse pol roka a vaha stale vysoka :( no ja viem, snazim sa jest pravidelne a po malych mnozstvach, sak uz vyse dvoch mesiacov sa vyhybam sladkemu a aj tak nic.. inak pred tehotenstvom som pribrala mala som stresy, statnice a tak potom som isla chudnut a zistila som, ze som tehotna, takze som uz zacinala tehotenstvo skoro s 10kilami navyse.. tak aj tam je chyba u mna.. ja ked som v strese papam.. a neviem sa toho zbavit.. ☹
@lilithka26 jeeeeezis,supeeeer ze si tu-ani som nedufala,ze sem opat prides. Som rada,ze ides do toho s nami-o rom z nas budu modelky 😀 Len vydrzaaaaat..... 😀 😀 😀
Inac baby-tu su dobre recepty pre nas: http://baranek.blog.sme.sk/r/11169/Varime-s-med... 😎
@smarti vcera si pisala, ze sa neodvazis na vahu. Tak dufam ze si sa odvazila. Sem s tym ! 😀
@debbie ty si taka frajerka, takto si to zorganizovat co sa tyka sportu, to som este nepocula ziadnu maminku. Blahozelam, nech ti to vydrzi. Mam sa co ucit 😉
@bubinko83 suhlas co sa tyka velkej nadvahy - tam velke telo radsej pusta na kila, to je aj moj pripad 🙂 Velke telo chape ze vela tuku je problem. Male telo svojich par kil lubi a nemieni sa ich tak skoro vzdat 😀 😀 😀
@elvera tak prajem nam vela uspechu 😀 uz sa tesim na obed... 😉
tak aby som ukojila vasu zvedavost, tak som pridala do fotoblogu tu octovku. V sekcii články. Funguje a chudne sa, vydrzala som ju uz 2x a bez prehresku. Ale upozornujem ze po ukonceni budete take "nenazrate" ze zjete co vam pride pod ruku. Mne ostalo od vtedy a to je vyse mesiaca -2kg a pritom jem vsetko bez obmedzenia. Podla mna keby som sa nevrhla na jedlo tak by to ostalo. PS: aby to vydrzalo treba drzat 2 tyzdne/tyzden pauza/a az zasa 2 tyzdne. Ja som tie druhe dva tyzdne uz nedala.

@zuzuh vitaj medzi nami 20kilovymi ubytkami 😀 . Neboj, musis sa len dat psychicky do kopy, ked budes mat z chudnutia taketo nervy a stres, telo sa na to nikdy neda a zrejme aj preto sa ti nedari schudnut. A na to ta tu dame dokopy 😀 😀 😀 , je nas tu vela na rozdavanie pozitivnej energie.