Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@vikykis mladší mal brutálny priebeh kiahní, som si myslela že skončíme na infekčnom - horúčky 6 dní a 6 nocí, kiahne úplne všade (v očiach, ušiach, ústach, hrdle), strašne ho to svrbelo, tých 6 nocí sme vôbec nespali ale po týždni sa to konečne začalo zlepšovať - teraz má už chrasty, ale má ich snáď tisíc. 😒
@macekovam pravidelnym jedenim a pitim si rozhadzes metabolizmus? vsak to je blbost, aj deticky mame ucit na pravidelne papanie, aby neboli v buducnosti obezni, takze to je urcite blbost, ze si rozhadzes metabolizmus. S tym videnim neviem, ja mam problem so zrakom, ked dlho sedim pri pocitaci a som unavena. Mas dostatok spanku? Nejes vobec ziadny cukor? Myslim tym ziadne ovocie? Lebo trosku cukru mozog potrebuje na spravnu cinnost. Nehovorim, ze si mas dat cokoladu, ale doobeda nejaku hrusku alebo jablko, alebo do jogurtu par hrozienok, orechov. Ozaj neviem inak poradit, mozno poradi niekto skusenejsi, scitanejsi 😉
ovocie jem...pomarance,mandarinky,jablka..,spim tak ako maly dovoli...kedze v noci papa ...teraz som napriklad bola hladna...a dala som si polievku co malo byt na obed..nevadi??potom si dam len hlavne jedlo...
Ahojte baby tak som trošku dočitala a inak prajem vam pekny vykend,mne sa konečne pohla vaha smerom dole už som bola neštastna že som mala stale 0,5 kg hore ,tak uvidime v pondelok čo budem hlasit,upratane,navarene už mam tak mi ostavaju len detičky a poobede čakam kamošku tak si dame kavičku a pokec(aj ked ona je hrozne na sladke vždy musim nachystat dake sušienky a kolače bez toho to u nej nejde).Idem sa naobedovat a večer sa tu zase zastavim,pekny dnik 😉 🙂 😀
@macekovam presne tak, ako pise
@katkav tymto stravovanim si praveze nastartujes metabolizmus. nepocuvaj reci...to este bude ludi, co sa budu starat !
musis byt silna a trvat si na svojom. skus si prestudovat co najviac literatury, aby si ovladala teoriu a pripadne mohla reagovat na demagogicke reci. alebo, najucinnejsia je ignoracia...
nevadi ak si prehodis jedla pocas dna, len vecer si uz davaj pozor.
@elen58 super, uz sa to mozno pohne! na zaciatku to niekedy dlhsie trva....
@macekovam nevadi...ono by medzi jedlami malo byt tak 2,5 az 3 hodiny, dlhsie sa moc neodporuca a ze si das o hodinu skor polievku a potom neskor druhe, to je jedno 😉 ja tiez spim ako maly dovoli, teraz nam idu zubky, tak je cely den mrzuty a ja som z toho nervozna, takze ja mam tento tyzden tiez nejaky hladny. 😖 aj som tento tyzden nejaka viac unavena. Snad to bude buduci tyzden lepsie 😉 to bude asi tym pocasim, cloveku sa chce len spat a nudi sa, tak vymysla, co by zjedol 😉 a pit mi tento tyzden teda vobec nechuti, ledva do seba dostanem tie dva litre a potom ma hlava boli a nemam energiu.
a dnes mi nejako stravovanie nejde, vstavala som o pol piatej, jedla o pol osmej, len trocha cerealii celozrnnych s mliekom, co maly nedopil. Utekala som nakupit, o deviatej som bola naspat a rychlo varit, o pol jedenastej som troska ochutnala zo salatu krabieho a az okolo dvanastej som mala vyvar bez cestoviny. Za tym som si dala kopcom tanier salatu a chlieb, som syta, ale akosi sama so sebou nie som spokojna, ze som si tak rozhasila pravidelne jedenie :(
@nanika fajn 🙂 a co na to hovoris? niektore veci boli zaujimave, ze? to o tom kortikoide.....
ja mam teraz tiez chudnucu krizu....tych 700 g co mi telo zadrzalo mi nejde do hlavy....
@katkav ved som zvedava, co povedia pondelkove tabulky.... ☹ ci sa uz dostavi kriza....tieto zaciatky su podla mna najtazsie.
Je vhodná na raňajky napríklad mliečna ovsená kaša a ovocím?
Dávnejšie som čítala, že po ťažšom a mastnejšom jedle by sa mal zjesť pomaranč alebo pohár 100% pomarančového džúsu, lebo to rozkladá tuky. Myslíte, že je to pravda? 😕
@mia258 myslys, tie krabicove instatntne? Mozes, len aby ti to vyslo aj kaloricky, co myslim vyjde. Nebudeme si hovorit, ze to nie je celkom zdrava strava, ale zasyti a je to taka dobra davka, porovnaj si krabicky, neviem ci najlepsie predsalen nevychadza ta bez ovocia a do nej si primiesat ovocie vlastne. S tym dzusom je to podla mna kacica 🙂
@filipal na net sa dostanem vacsinou az neskoro vecer a na tejto teme je tolko maminiek,ktore pisu ako cinski pisari,ze ja proste nemam sancu to docitat. 😀 tema o chudnuti nie je moja priorita.mam male dieta a tak prisievam hlavne do tem,co sa deti tykaju.toto tu beriem ako ceresnicku na torte.hlavne riesim syna a az potom seba.chodim sem denne,no neda sa to docitat,precitam par poslednych prispevkov a je to.mne ide hlavne o pondelky,kde napisem ako sa mne zadarilo a potom vidim ako sa inym kockam dari.myslela som,ze ked postnem link,tak tym maminky potesim,lebo nie kazda si moze damsky magazin na obed pozriet.zjavne som tym ale nepotesila kazdeho 😖
@vikykis si zlata,ze si ma tak obhajila 😉 dakujem 🙂
@mia258 ta kasa je na ranajky velmi vhodna. celkove ovsene vlocky su velmi cenna potravina, aj pre zaludok je to balzam 🙂 🙂 🙂
o tm pomaranci a dzuse som este nepocula....skor naopak, ze ovocie miesat so zeleninou a pod nie je dobre....
za tazkym jedlom skor trochu piva sa odporuca na travenie...aj vino vraj v malom mnozstve lepsie rozklada tuky....
@mia258 Ked nemas problem s travenim, mozes pit aj pred aj pocas aj po jedle, ze to tak neriedi stavy, ako sa hovorilo kedysi.
Ktore jes krabicove, mne prisli najlepsie, tie Emco, alebo kto vyraba. Raz som sa ulakomila na Tesco a boli hnusne, ako puding a presladene. Mne najviac chuti jablkova a biela 🙂 Dlho som nemala a ked som mala, vzdy mi maly zjedol 🙂
@bobocka vies a prave to si myslim nie je spravne, ze prist len v piatok nahlasit stav....
na zaciatku sa zidu aj nejake teorie. 🙂
ale ty vies kolko casu si mozes reskirovat.
ospravedlnujem sa, ze som sa vas dotkla, ja som to pisala trochu s nadsazkou , skor som si zo seba robila prcu.....
skusme to vsetko brat trochu s humorom....
ved ciel mame rovnaky. 🙂
@nanika ja si objednávam bona vita, lebo u nás také dobré nemajú 😀
http://www.bonavita.sk/dobrA-kase-malina-a-vani...
Najradšej mám asi malinovú a jablkovú. Moja malá to zatiaľ nemôže a priateľ tým pohŕda 🙄
@filipal ja ta citam 😉
Co sa tyka pana doktora, moc ho nemusim, to som tu pisala, ale vela veci hovori rozumne, len mi pride az priiiiiilis asketicke to myslenie (ale to je mozno mnoho doktorov). Ja som si kupila knizku "Hned to bude" zalozena na tom ze do 30 minut by malo byt jedlo na stole.... recepty vyzerali vynikajuco, mnohe z nich som skusala, ale tu jednu vec som o panovi B. nevedela, ze je vegetarian a vsimla som si to v tej knihe az po nejakom case, skoda.... 😝
@mia258 kaloricky je to ok, kludne si k tej kasi este aj nieco mozes dzobnut, super, ze neobsahuje repny cukor, je sladena fruktozou. Ale v lete by som asi ficala na tej naturalke, nech sa na mna nehnevaju v malinovej kasi 1% malin?! Dosypat tam cerstve, alebo mrazene ovocie, tak doplnis kalorie a hlavne vitaminy 🙂
@katkav si si ista ze mozog potrebuje cukor? A co takto sacharidy v chlebe, zemiakoch, ryzi a cestovinach? Nestacilo by? Tento bod teorie neovladam...
PS: a ja som myslela ze blbnem preto lebo som na materskej, a mojmu mozgu chyba cukor??? Tak to musime dat do poriadku, nie? Na skrinke mam 2 baliky saloniek 😀
@nanika je to vegetarianska, ale naozaj mnohe recepty su zaujimave, skusam jeden po druhom. Aj ked niektore mi nevysli, musela som si do knihy pisat poznamky (napriklad skusala som celozrnne muffiny a ked boli upecene, mohli sme si s nimi hlavu rozbit 😠 ). Ale inac je zaujimava, podla toho ci mate radi experimentovat, mnozstvo zaujimavych polievok, salatov a pod...

@sanym boze sanym a ako to ten mladsi znasa neskrabe si to velmi ja s a toho velmi bojim