icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

filipal
15. jan 2011

@yennn no dakujem 🙂
uz som sa zlakla, ze som tu sposobila take poburenie..... ☹ ☹ ☹ ☹
ved ja som to pisala skor ako sebaironiu.... musim asi pouzivat viac smajlikov 😀
ja mam tiez od Bukovskeho par knih, ale asi by som podla neho nechudla. aj na mna je prilis asketicky.
ja som gurman a tazko sa mi odriekaju dobroty, snazim sa aj z tych zdravych jedal vytlct to najchutnejsie co sa da. 😝
ma vyborne huste polievky kukuricne asi 2 recepty, aj zo zeleneho hrachu vybornu.....ja mam strasne rada aj zo zimnej tekvice s tekvicovymi semienkami...

nanika
15. jan 2011

@filipal
@yennn
tak fajn, skusim si ju zohnat, mne uz dochadzaju napady na zdrave varenie 🙂

filipal
15. jan 2011

@nanika jaaaj tie recepty na polievky su v jeho starej knihe Recepty na fajn casy.
ked mas zaujem, napisem....

nanika
15. jan 2011

Toto tam bola zaujimava informacia: Chudnutie pri dojceni max 4 kg mesacne, takze uplne normalne a realne chudnutie, nie to, ze bu bu bu, nesmies chudnut, mlieko bude plne toxinov :(

nanika
15. jan 2011

@filipal Ja som za posledny polrok tu tu spominanu kucharku drzala aspon 10 v ruke a nevedala som, ci ju mam zobrat, ci nie, potrebovala som len postrcit, nemusis mi pisat nic, mne budu stacit tie z knihy, ale dakujem, ak by som uz aj z nej vsetko vyskusala, dam vediet 🙂

nanika
15. jan 2011

Presla som na druhu cast, ja uz druhy tyzden idem iba na celozrnnom chlebe, celozrnnych cestovinach a tmavej ryzi a da sa to, zvykam si pomaly 🙂 Tak snad aj toto ma postrci spravnym smerom 🙂

yennn
15. jan 2011

@lupena ahoj, uplnou nahodou som natrafila na tvoju otazku z 13.1. ze ci ked chudneme takto rychlo, ze ci si myslime ze to nepriberieme nazad? Ja by som vobec nedbala a nevadilo by mi to, keby som chudla "len" tych optimalnych 0.5kg za tyzden. Ako to mam spravit, mas pre mna nejaku radu? Mam si dat parkrat do tyzdna cokoladu, alebo si vymenim floru light za zivocisne maslo...? Neviem ako zariadit, aby som schudla len polkila tyzdenne, ked uz vidim ze to asi tento tyzden bude viac, mam si šupnúť knedlo-vepřo-zelo? 😎
Ja neviem ako ostatni, ale ja som typ zeny, ktora si svoju vahu bude musiet strazit dozivotne - ako sa pateticky vravi, zdrava strava nie je šprint ale beh na dlhe trate. Ja na tomto fore uz davno nechudnem tehotenske kila... ja uz davno chudnem moju povodnu nadvahu. Ja viem so 100% istotou, ze u mna to vzdy bude plus minus na vahe, nech budem robit co chcem. Ide o to, aby to nebolo plus minus 10 ci 15 kil, tak ako doteraz. Takze ak si poviem ze uz stacilo, ze som na tej spravnej vahe, budem musiet zaradit do jedalnicka nieco navyse, aby som prestala chudnut, ale budem musiet otestovat to spravne mnozstvo, stylom pokus-omyl, aby som nepriberala, ale iba stala na tej istej vahe. Kazdy kto schudol vacsie mnozstvo ti potvrdi ze najtazsia vec na schudnuti je si tie kila udrzat. Viem ze potom priberiem, mozno aj 3-4 kila, ale dolezite je ustrazit sa a mat svoju vahu pod kontrolou... Ked pojdem na svadbu, tak mozem jest celu noc az do rana co mi hrdlo raci... na druhy den by som vsak mala niekde urobit zopar skrtov, aby sa to kompenzovalo, a nie ze sa zo svadboveho hodovania stanu dlhe mesiace nekontrolovaneho kombinovania čipsov, čokolady a zmrzliny.
Ja teraz nemam pocit ze sa v jedle nejak extremne obmedzujem. To, preco chudnem, je ze som obmedzila "prežieranie" - to nemusi byt pripad tu ostatnych kociek, ale moj ano, a poviem to bez okolkov. A ak sa nezačnem zase prežierať, nehrozí aby som zase pribrala to, co som teraz schudla. A pokojne budem suhlasit, aby moja vaha dozivotne klesala a stupala +-5kil. Dava to logiku? 🙂

nanika
15. jan 2011

@yennn moja rec 🙂

yennn
15. jan 2011

@filipal smajliky su vzdy dobry napad 🙂

yennn
15. jan 2011

@nanika pri dojceni je povolene kilo tyzdenne? Tak potom kolko moze chudnut zena ktora nekoji? Dve kila tyzdenne? To je nejaky blud

yennn
15. jan 2011

babulky pádím, maly sa zobudil. Pekny vikend! 🙂

nanika
15. jan 2011

@yennn To povedal Bukovsky v tej relacii 🙂 To bolo asi v tom kontexte, kde je ta hranica, pri ktorej hrozi vyplavovanie velkeho mnozstva toxinov 🙂 Inak, ja sa uz psychicky pripravujem pomaly na odstavenie malej :( Mam povolene od lekarky do jej roku, cize este tri mesiace a koniec. Je mi z toho nanic.

nanika
15. jan 2011

@yennn Inak na margo toho, ze sa sem obcas pripletie nejaka dusa padla z marsu, ktora sice nepotrebuje schudnut a necitala okrem prveho prispevku ziadne ine, neostava ine, ako ich ignorovat, ako tu obhajovat stovky stranok prispevkov, ktore sme za dost velky cas popisali.

Neviem ako vy, ale ja som momentalne so stavom tohto fora velmi spokojna. Dostali sme sa na uroven, ze chceme chudnut zdravo, bez diet a je tu vzajomna podpora a motivacia. Navzajom si radime, ako chudnutie co naviac zoptimalizovat a zosuladit s rodinou, kedze je nas tu vacsina na RD. Som na nas hrda a nielen kazdy pondelok, kedy hlasime vysledok celotyzdnovej snahy 🙂

debbie
15. jan 2011

@yennn no akokraaasne si to napísala a pravdivo až mi je to divné 😲 😲 😲 😀 😀 😀

nanika
15. jan 2011

http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...

tuto su tiez recepty, asi nie vsetky, ale ako inspiracia potesia 🙂

sanym
15. jan 2011

@yennn tak to si mi prevravela z duše 🙂 u mňa je to presne tak isto.

elina313
15. jan 2011

@nanika 🙂 pekne si okomentovala príspevok @yennn
Aj ja som spokojná aká sme tu partia 😉 nikto nikoho nesúdi, neosočuje, radíme si navzájom, naozaj pekné fórum 😵 😵 😵

katkav
15. jan 2011

@yennn ja o tom cukre vela neviem, ale ked som sa raz rozpravala s jednou lekarkou a hovorila jej, ze malemu dam sem tam nieco sladke, tak povedala, ze to je v pohode, ze mozog ku svojej cinnosti potrebuje cukor. Mas pravdu, ze je aj v chlebe a zemiakoch a vo vela veciach. Ale ten si clovek neuvedomuje a ked sa ti toci hlava a mas chut na sladke, preco nezjest hrusku alebo nejake ovocie, kde ten cukor viac citis? 😉 trosku oklamat svoju tuzbu po sladkom 😀

elina313
15. jan 2011

@katkav no ja som si práve v dôsledku chýbajúceho cukru nadelila do minišálôčky trošku musli... inak by som asi pojedla niečo horšie...

katkav
15. jan 2011

@elina313 ved jasne, radsej nieco zdravsie ako nieco, co ti zostane na bokoch, bruchu alebo zadku 😀 inak ak papate musli alebo ovsene s jogurtom, je vyborne dat si tam trosku skorice, ta tusim vyrovnava hladinu cukru, takze clovek nema chut na cokinu. Alebo skuste ten postup autosugescie, ze cokolada nema chut, ak ju clovek je so zapchatym nosom 😀

elina313
15. jan 2011

oooooooooooch toto jedlo ja milujem
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...

michaelapillarova
15. jan 2011

Ahojte bambulky. Mne uz normalne nechuti sladky caj od kedy pijem bez cukru, vcera som ochutnala sladky caj a mi pripadal taky sladky a umely, tak som rada, ze taky ako pijem ja, tak mi chuti viac. Aspon som zistila, ze caj neochuteny chuti ovela lepsie. 🙂

bobocka
15. jan 2011

http://receptar.zena.atlas.sk/dietne-recepty/ni... toto su celkom fajn inspiracie 🙂 nie kazda ingrediencia je podla mna ok,ale vzhladom na to,ze ja si sem tam doprajem aj nieco "nedietne" 😅 ,tak je to ok. http://www.mamincinyrecepty.cz/nizkokaloricke a aj toto je fajn.ked dochadza fantazia,tak to trosku inspiruje.je nikdy nevarim podla receptu,no vzdy si par prezriem a vyberiem si tu kombinaciu,co by mne chutila. 😉

elina313
15. jan 2011

kočky poznáte niekto túto knihu ? http://www.martinus.sk/?uItem=50818 aký je váš názor ?

katkav
15. jan 2011

@elina313 sorry, ze odpovedam, ale od tohto autora je vraj aj super kniha ako prestat fajcit, tak snad aj na tej o chudnuti nieco bude.
nasla som ju lacnejsie http://najlacnejsie-knihy.sk/koupit/Snadna-cest...

elina313
15. jan 2011

@katkav aká zlatá 🙂 aj ja som ju našla na tejto stránke, kamarátka mi ju odporučila - myslím knihu...

vikykis
15. jan 2011

@filipal vsak aj ja som to myslela v dobrom 😉 uzivam si detstvo malych ale pravdu povediac aj cakam kym budu trosku vacsi samostatnejsi
ja sa tiez snazim citat vsetky prispevky aj ked nestiham odpisovat ale citat vas citam poctivo aj ked obcas uz nevnimam 😀

neviete mi poradit mimo temy ako naucit dieta v autosedacka
mala je hrozna len reve a reve ceste k starkym bola hrozna len revala a revala zastali sme vybrali ju a ticho

akika722
15. jan 2011

ahojtee
uf dlhy deň bol dnes 😀 deti su v klude pomali pojdu spinkať tak dam dokopy kuchynu a som tu 😀

katkav
15. jan 2011

@vikykis my mame navigacku, do ktorej sa daju nahrat filmy, takze ked ideme na dlhsiu cestu a vieme, ze by vymyslal a nespinkal ale plakal a chcel vyliezt zo sedacky, tak mu pustime bebe tv, no teraz to je duck tv a on pozera 😉

akika722
15. jan 2011

@yennn kolko kj moja by som do seba mala dostať?že 3222 je vela?malo? 😅