icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

jojina11
17. jan 2011

ahojte babulky, všetkým gratulujem k úbytkom, a tie čo stagnujú - nevadí, to sa spraví, len treba vydržať a hlavne to nevzdať.
@yennn jooooj teším sa s tebou a blahoželám a hlásim 75,5 kg/ - 0,5/ som spokojná, včera bola nedeľa, návšteva svokrovcov a koláčik poobede musela som okoštovať,svokra piekla domáce princesky, ale dala som si len jednu a ani orechový závin som neokošotvala, odolala som a to sa vedľa mňa mm napchával len taký fukot/ on strašne ľúbi sladké/ všetkým vám prajem pekný dník a zároveň sa ospravedlňujem , že neprispievam, snáď sa to zlepší, ste pre mňa silnou motiváciou a keby som zhodila len pár gramov za týždeň aj tak sa budem snažiť pokračovať nielen kôli sebe , ale kôli vám všetkým 🙂

groka
17. jan 2011

ahojte

baby ja som tak nasrata,mam vahu ako minuly pondelok 89,8 a povedzte mi z coho,ale je pravda,ze potrebujem ist na wc ale mam s tym problem,ale tak to vo mne vrie,ved nic nejem take a dokonca vcera som mala 89,6 a dnes +200g ? z coho?
a kedze viem,ze ked na vahe stojim idu dole cm tak som chytila meter a slahla ho na stehno len na stehno nikde inde a po 2 tyzdnoch mam zo stehna -1cm cely,tak aspon to ma ukludnilo
idem s malym doktorke potom precitam ako ste na tom ostatne

nanika
17. jan 2011

@groka len 200g, to bud natesena, vaha dokaze skocit aj o 1,5 kg, to byva na porazenie. Neboj, tym padom bude buduci tyzden lepsie 🙂

adky
17. jan 2011

@filipal ja sa vazim 3x do dna (niekedy aj viac 😝 ) uz takto fungujem 4-ty mesiac a fascínuje ma to ako mi stupa a klesa vaha 😀

filipal
17. jan 2011

@nanika presne tak aj mne. a nevsimla si si , co to ovplyvnuje?
@adky co si vypozorovala tym prieskumom? co najviac ovplyvnuje skakanie hmotnosti?
ci tebe stale len klesa?

adky
17. jan 2011

@filipal nhie,niekedy stagnujem,niekedy mi stupa,podla toho ci sa pred vazenim napijem vody,alebo nie a zistila som,ze naprikladd taka nocna kosela voazi 0,3 kg , cize sa vazim len v spodnom pradle,rano,vyprazdnena 😀

katkav
17. jan 2011

@groka moja, ale tyzden predtym si dala dole 2,2 kila, co je pekne, takze ze tento tyzden stagnujes vobec neries 😉 ja mam tiez rovnako, sice je pravda, ze mi vobec nechutilo pit tento tyzden 😉

betty21
17. jan 2011

@groka no ty len 200 g ale ja som od včera plus 1 kg, no nenajeduje ťa to? a pijem ako dúha 😀 😀 😀 . Som myslela že nahlásim -1,1 kg a takto iba - 0,1 kg ☹ ☹ ☹ . na trafenie to je, ale aj malý sa mi vážil a včera mal 24,2 a deň predtým mal 23,2 kg. tak neviem či nie je niečo s váhou. celý týždeň mi hmotnosť klesala a dnes, keď nahlasujem tak išla hore aaaaaaaaaaaaaaaaaž o kilo, do oného....

betty21
17. jan 2011

kočky, ani ja neprispievam, nestíham vás čítať a nie ešte čo to popísať 😀 😀 😀 , ale sledujem to tu a bojujem s vami proti naším kilečkááááááááám, preč s nimi, chceme byť v lete krááááásne..... 😀 😀 😀

betty21
17. jan 2011

@adky gratulujem a len tak ďalej, hádam aj mne sa niečo také podarí 😀 😀 😀 , a máš nejaký dobrý recept na zapekaný baklažán? mám ho v chladničke a ja robím iba cestoviny s baklažánom a sú fakt super, aj muž sa zalizuje a hlavne aj muž začal s diétou, takže nie som sama 😀 😀 😀

son1cka
17. jan 2011

Ahote, mohla by som chudnut s vami?
Pred dvoma rokmi som mala 60kg, potom som sa doslova vyzrala na 78kg - pri tej vahe som aj otehotnela. Pocas tehu som pribrala vyse 20kg / pri cifre 100 😕 som sa radsej prestala vazit /. Teraz mam 87kg 🙄 . Kojim, takze nejaka extra dieta nepripada do uvahy, ale dufam, ze nejakou rozumnou upravou jedalnicka by to mohlo ist. Rada by som zhodila na 70kg...aspon... 😅

vikykis
17. jan 2011

ahojte ja sa teiz tesim z ubytku beriem do uvahy len udaje na novej vahe a to je oproti stredajsej -1,5 kg tak sa veeeeeeelmi tesim
@ined nadhera tie tvoje torticky skoda ze si az z kosic mala by si hned zakaznicku malej k narodeninam krasa

ellysa
17. jan 2011

@yennn, hlásim úbytok -1kg, teda 92 kg 😀

macekovam
17. jan 2011

@yennn super....tesim sa velmi s tebou...🙂 ale aj somnou 😉

katkav
17. jan 2011

@son1cka jasne, ze mozes, vitaj 😉 nerobime ziadne diety, iba sa zdravo stravujeme, treba vela pit, papat 5-6 krat denne a zdravsie 😉 tiez niektore este kojime, ja napriklad tiez.

son1cka
17. jan 2011

@katkav a a ko casto sa vazite? Ja som zacala kazdy den, ale akurat co ma to cislo vzdy rozculi, nejak to nelezie dole...a to mi viaceri vraveli, ako kojenim straaaasne schudnem 😠

sanym
17. jan 2011

Práve som sa vrátila z nákupov. Kúpila som si krásny svetrík - M ako odmenu za prvé 4 zhodené kilá a dve tričká S ako motiváciu do ďalších týždňov. A vážim sa vždy len v pondelok - normálne sa na to teším ako malé decko. 🙂

katkav
17. jan 2011

@son1cka niektore kazdy den, niekto vydrzi cakat do pondelka 😉 v pondelok sa podava hlasenie, ze ako sa komu darilo. Jes pravidelne? Pijes dost? 2-3 litre cistej vody alebo caju? Mas nejaky pohyb? 😉 neboj, s nami ti to pojde urcite.

son1cka
17. jan 2011

@katkav pijem dost, doteraz som pila ale vacsinou sladenu Vineu alebo Marku na mliecko, bielu kavu nesladenu a cistu vodu. Jem len 3x denne /R-O-V/, inak ani nie som hladna, takze nie ze by som medzi tym hladovala. Pohyb...hm...len okolo malej a prechadzky s nou. Takze nic moc.

nanika
17. jan 2011

@son1cka Nezufaj, uprava stravy a prechadzky na zaciatok uplne stacia. Hm, mala ma mesiac a pol. No, treba zrusit tie sladke vody, Nemusis byt hladna, ale takto si metabolizmus nerozhybes. Napis, co asi jes a ake mnozstvo, pozrieme jedalnicek. V prvom rade treba pridat desiatu a olovrant, napis aj, kedy vstavas a chodis spat, kedy jes. Dalsie zasady su, ovocie doobeda, pridat do stravy vela zeleninky a mliecnych vyrobkov, tie su dobre aj pre tvoje mliecko a kosti. Doobeda kludne viac chlebiku, poobede mozes, ale striedmejsie, radsej pridat zeleninu a bielkoviny. Baby, co este, nenapada ma uz nic :(

katkav
17. jan 2011

@son1cka asi by to chcelo pridat desiatu a olovrant, ved aj mala tak papa, nie? 😉 aby si jedla kazde 2,5 - 3 hodiny 😉 lebo ked su velke rozdiely medzi jednotlivymi jedlami, telo si radsej setri, ako by ti dovolilo chudnut 😉 ja som tiez ficala na tychto sladkych vodach ale teraz uz viem, ze ak by som mala druhe baby, tak si Vineu dam iba prvy mesiac a potom staci pit aj cistu vodu a mliecko sa tvorit bude. 😉 niektore z nas vecer (alebo ked im to deturence dovolia) cvicia.

son1cka
17. jan 2011

Hm, na ranajky si davam rozok s maslom/smotanove/ a sunku alebo syr,/vianocku s bielou kavou. Na obed ...polievky - teraz vacsinou zasmazene a napr. vcera mlete masko so zemiakovou kasou, inokedy cestoviny s makom/tvarohom, kuracie masko dusene s ryzou a na veceru bud z obeda co ostane alebo zas rozok s niecim. Zeleninu teraz takmer nejem, lebo sa bojim co to urobi s malou, ovocie tiez minimalne, semtam banan, alebo kompoty jablkove, a ked sa mala nemoze vykakat tak slivkovy.
Vstavam okolo siedmej, ale k jedeniu sa dostanem okolo 9-10. Obed potom okolo druhej a okolo siedmej veceriam.

fatulda
17. jan 2011

Ahojte, som tu len na skok, teraz som zapla pc a zachvilu ideme k dr, gratulujem vsetkym k ubytkom 😉
@yennn moja vaha 62,7, - 0,3 kg. Fu, hadam som to stihla 😉

akika722
17. jan 2011

kočky ja len narychlo,odišlo mi trafo,zopar dni tu asi nebudem 😢
@katkav vahu mam tu istu..stale sa drži 😔
tak ak bude opravene som tu,ale chudne sa dalej 😉
paaaaa

yennn
17. jan 2011

ahojte babulky, tak som tu, uz aj naobedovana a idem sa pokusit rychlo daco pozapisovat, kym sa drobec zobudi.

bobocka
17. jan 2011

@yennn ahoj.tak ja sa h;lasim s vahou 66,3kg 😉 akurat som doobedovala kuracie stehienko na voku robene na vode a zelenine,iba trochu soli dotoho,bez oleja.mnamkymnam 🙂 dobre sa citim 😉

yennn
17. jan 2011

@jojina11 75.5????

betty21
17. jan 2011

babulky, koľko vody sa vám darí za deň vypiť???

yennn
17. jan 2011

@pink_lady @elvera @mimini @debbie @lusia_99 @oacka
baby viem ze som sa zaprisahavala ze po 13.00 uzatvaram tabulku a kto nenahlasi ma smolu a nebudem nahanat... ale neda mi to. Este tento tyzden, potom uz budem posluchat, slubujem 😉
Takze: kde je vasa vaha???!!! 😀

yennn
17. jan 2011

@tinika to ako co ma znamenat ze ty nam nenahlasis svoju vahu? Sup sem s nou! Nahlasovanie vahy bez ohladu na to ci clovek schudol, stagnuje alebo pribral, je sucastou pravidiel hry... No kde sme? Si tu budeme robit z toho holubnik, moja?? 😀 😀 😀