icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
17. jan 2011

@betty21 ja pijem PRESNE 3 litre. Nie je to nahoda, snazim sa mat doobeda 1.5 vypite a vecer dohliadnem na to, aby som to dopila. Kazdykrat ked pridem do kuchyne (nie je to malo za den) tak sa pozriem na ten moj pohar a spomeniem si na vodu, zapisem ciarky a vecer 3 litre 🙂

pink_lady
17. jan 2011

@yennn hned rano som na teba myslela ale som taka nevyspata ze zabudam uz aj ako sa volam...moja vaha sa drzi rovnako skoro...o 100g viac mam ..69,1.ale uz nejako rezignujem.,..kupila som si uz aj vacsie rifle a tym padom mam uz aj po motivacii

nanika
17. jan 2011

@son1cka Hm, na ranajky si davam rozok s maslom/smotanove/ a sunku alebo syr,/vianocku s bielou kavou. Na obed ...polievky - teraz vacsinou zasmazene a napr. vcera mlete masko so zemiakovou kasou, inokedy cestoviny s makom/tvarohom, kuracie masko dusene s ryzou a na veceru bud z obeda co ostane alebo zas rozok s niecim. Zeleninu teraz takmer nejem, lebo sa bojim co to urobi s malou, ovocie tiez minimalne, semtam banan, alebo kompoty jablkove, a ked sa mala nemoze vykakat tak slivkovy.
Vstavam okolo siedmej, ale k jedeniu sa dostanem okolo 9-10. Obed potom okolo druhej a okolo siedmej veceriam.

Podme na to, rozok ano, ale celozrnny, maslo mozes nechat, pokial si ho tam nedas pol balenia., sunka, syr, to je fajn. Zeleninky sa neboj, musis skusat a dietatko tiez potrebuje vitaminy, tvoje berie a tebe budu vlasy padat a nechty sa lamat... Niektore deti ti znesu vsetko, niektorym vadi len cosi a niektore nic, treba skusit, zbytocne sa ochudobnujes. Ak uz mas taky obed a veceru, tak treba troska zredukovat, obed mozes nechat, ako si zvyknuta, na veceru pol porcie a malo prilohy. Tie cestoviny na sladko ee. Nic ti to neda, teda tie s tvarohom by byt mohli, ale velmi slabo ocukrene. Kompot si skus dat na desiatu, ked uz, aj ked o mnoho lepsie urobis, ak si to jablcko das cerstve. Kde mas aspon jogurt, kde je acydko?! Vies ake budes mat kosti? Vsetok vapnik ti z nich zlezie do mlieka a v 50 rokoch sa zblaznis z riedkych kosti... To jedlo skus max do hodiny po prebudeni a potom kazde 2-3 hodiny.

Bolo to az take hrozne? 🙂 Viem, som zla 🙂

katkav
17. jan 2011

@vivien123 @zuzub @baculka77 @gajana1 @mykky
babulky, poprosim dnesnu rannu vahu 😉 dakujem.
@hirunka uz ta mam v tabulke, ale ani miery ani vahu este nemam.

nanika
17. jan 2011

@katkav kym nechces aj ranny moc, vsetko je v najlepsom poriadku ;)

groka
17. jan 2011

baby tu je ten moj obedik vcerajsi 😉

nanika
17. jan 2011

hmmmm, vyzera to na zozratie 🙂

yennn
17. jan 2011

@filipal @adky baby viete ze sa od januara vazim kazdy den (dokonca uz aj koncom decembra) - a ako som pisala, je to len pre silne zaludky, pretoze vaha vramci tyzdna skace jak sa jej zachce.... Doteraz som sa ROKY (neklamem, naozaj su to roky) vazievala kazdu sobotu a medzitym nic. Denne vazenie nadalej neodporucam, odbornici to neschvaluju, pretoze tak ako tu mnohe riesili ze im vaha zo dna na den bez zjavnej priciny poskocila, mnohi sa mozu nechat odradit....
Ale pisem svoju skusenost - zistila som, ze to prave denne vazenie (podla mna) je jednym z klucovych dovodov, preco sa mi prave teraz zacalo lepsie darit v chudnuti. Niezeby sa mi predtym nedarilo, ale to bolo jeden tyzden ubytok, druhy stagnacia a tak to slo dokola. Lebo som si na zaciatku tyzdna povolila uzdu, vsak do dalsieho pondelka je to este kopec casu, to dozeniem. Teraz mi to ale nedovoli, pretoze nechcem tam rano vidiet to plus, takze nedovolim si ziadne prehresky (berte s rezervou 😝 ). A je to prave denne vazenie, ktore dalo mojmu chudnutiu disciplinu, ktora mu mnohokrat chybala. A je to prave denne vazenie, ktore mi pomaha si uvedomovat ze chudnutie je beh na dlhe trate, ze sa nemam tesit na to ako v decembri budem (a ci vobec) mat 70 kil... alebo co bude v lete. Je to prave denne vazenie, ktore mi pripomina, ze mam pozerat (viem, opakujem sa) pod nohy, kam sliapem (rozumej: co jem) prave DNES. A ze najdalej kam dovidim je buduci pondelok a chcem tam vidiet -0.5. A vecer v posteli presne pred zaspavanim zavriem oci, a predstavujem si ako tam bude aspon -0.1. Ak tam rano najdem stagnaciu, nic sa nedeje. Skusime zajtra 🙂. A ak tam najdem plus, tak mi treba, mala som sa vazit raz za tyzden! 😀
Sama som z toho milo prekvapena. Aj vcera som mala vahu o polkila nizsiu este, nez dnes hlasim, tak som sa tesila ze wooow. Ale dnes bolo viac, nevadi, ved zase za par dni to dam dolu, nikam to neujde. A ak by som to zacala rozoberat a riesit, preco som pribrala (mimochodom - viem to, lebo som vcera spravila zopar blbosti)... tak to radsej odporucam vratit sa k tyzdennemu vazeniu.
PS: este raz - viem ze to nie je spravne, nechcem to tu propagovat, len hovorim svoju skusenost.

nanika
17. jan 2011

@yennn nie som dost silna vybrat z vahy baterku :(

yennn
17. jan 2011

@pink_lady podla tabulky mas tento tyzden -0.4 (takze blahozelam k ubytku, aj ked ty to tak necitis). Vies, mozno pre teba momentalne nie je ta spravna chvila na chudnutie,..... rada by som ta podporila, pomohla ti nejako. Nemala by si to podla mna vzdavat. Schudla si 3.1 kg ... Viem, planovala si viac. Ale aspon si nepribrala. Aj to je uspech.
No ak si si dokazala kupit nove (väčšie) rifle, tak neviem... ☹

yennn
17. jan 2011

@jojina11 @filipal som rada ze aj toto forum trochu prispieva k vasej motivacii. Aj ja to tak citim 🙂

son1cka
17. jan 2011

@nanika v pohode, nebolo to hrozne 😀 😀 😀 Jogurty som spociatku jedavala, ale zdalo sa mi, ze mala ma po nich koliky - ona ich mava dost casto, preto som zo zaciatku jedavala pomaly suche zemiaky, suchy rozok a vodu...az potom som to zmenila, lebo mala mavala dalej bolesti 😕 Inak pijem dost vela mlieka - davam si vela /plnotucneho 😅 / do tej bielej kavy a to si robim do takej skoro pollitrovej salky...

yennn
17. jan 2011

babulky tento tyzden vam to islo supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer! 🙂

son1cka
17. jan 2011

A este do polievok si davam hodne mrkvicky - to na margo tej zeleniny 😅 A nakoniec ma napadlo, ze straaaasne lubim na veceru krupicovu kasu - to tak raz za tyzden mavam.Ale neposypam ju nicim.

yennn
17. jan 2011

@nanika tak potom musis byt dost silna, aby ked zbadas zo dna na den prirastok, si si povedala NEVADI, BUDE ZAJTRA LEPSIE

nanika
17. jan 2011

@son1cka ta krupica, no no no no no, vies kde ju potom najdes? Spravne, na zadku 🙂 Su deticky, ktore mavaju koliky a je to nevysvetlitelne, zbytocne sa trapis. Skus jej, po porade s lekarkou davat probiotika, nie som si ista, ci uz mozu aj taky drobcekovia. Mlieko ok, ale nie plnotucne. To su tiez kalorie, riadne. Viac ako pol litra by to byt nemalo a daj si ten nejaky jogurtik na desiatu, poobede mozzarellu, cottage, acydko, striedaj si tie mliecne vyrobky, aspon nebudes mat stale to iste do kola. Taketo zakysane veci by mali aj babu viac prospiet 🙂

betty21
17. jan 2011

@yennn no ja som tiež od včerajšieho váženia o kilo!!!!!!!!!! viac, ale som nad tým dumala že prečo, a myslím si že je to zadržaná voda, lebo som mala na obed dosť slané a soľ mi zadržala vodu v tele.....to je moja teória, ja tiež vypijem tak tri litre, už bolo aj 3,6 litra.....takže to zvládam, som rada 😀 😀 😀

son1cka
17. jan 2011

@nanika spomenula som si pri tom Acidku - pocas tehu som mala mesiac chutky melon+acidko...a kazdy den. Vsetci sa tvarili zhrozene a mne to taaaak strasne chutilo. 😀 😀 😀

betty21
17. jan 2011

babulky, malá mi spí od jedenástej, teraz sa napapala a spí ďalej 🙂 🙂 🙂 a ja potrebujem ísť do školy na zápis so synom 🙂 🙂 🙂

nanika
17. jan 2011

Teraz som si spomenula, ked som si prave pisala s mamou a zverila sa mi, ze by potrebovali s otcom schudnut, teda aj s bratom dodavam, ako sa to krasne povie. Kto chce, hlada sposob, kto nechce, hlada dovod.

mia258
17. jan 2011

Baby, včera večer (pred spaním) som sa vážila, a schudla dom kilo za týždeň (od minulej nedele). Je to veľa/ málo?

betty21
17. jan 2011

dva litre vody sú za mnou 😝 😝 😝

nanika
17. jan 2011

@mia258 vecer je blbe sa vazit, radsej rano 🙂 Kg je skvely vysledok, musis byt na seba pysna 🙂

mia258
17. jan 2011

@nanika včera večer som sa strašne potešila 😵 A potom som celú noc hútala nad tým, či to nie je málo 😀
Keď sa odvážim ráno, tak budem mať o niečo nižšiu váhu?

nanika
17. jan 2011

@mia258 s najvacsou pravdepodobnostou ano 🙂 lebo mas od rana veci nestravene v bruchu plus voda, to ti cez den moze urobit kludne plus 2 kg

katkav
17. jan 2011

@nanika no od teba si prosim aj ten 😉 aby sme zistili, co si vecer pila 😀

adky
17. jan 2011

@yennn jemine,toto si napisala FANTASTICKYYYYYYYYYYYYYYYYY !!!!!!!!!!!!!!! presne tak to je,aj mna to nuti na dalsi den /ak mam v predchadzajuci den plus/ viac sa strazit a presne o tom to je,preto si mozem niekedy dovolit nahlasit aj minus 1 kilo,to denno-denne vazenie ma drzi 😀

betty21
17. jan 2011

obuvákom do riflí, som si ich oprala, no hrôza, ale väčšie si nekúpim, som si dala záväzok, že si niečo kúpim na seba až keď schudnem....

mia258
17. jan 2011

@nanika wow, tak odteraz sa vážim len ráno 😀
A ešte som sa chcela spýtať na kávu a čaj. Tu niekde som čítala, že by sa nemali piť vôbec. Ja pijem tak 1-2 zelené čaje denne + jednu kávu (bez cukru, s trochou nízkotučného mlieka). Vadí to veľmi? Neviem si predstaviť, že za celý deň by som nevypila nič teplé, len minerálky 😒

nanika
17. jan 2011

@mia258 Kludne, caje a kava sa vynechavaju len pri dojceni, ak to dieta zle znasa, ze ti nespi a je nervne. Pri chudnuti, ak to beries ako ocistu, tak je lepsie kavu a cierny caj nepit. Ja pijem dve kavy denne, kludne si tam dam aj pol deci mlieka a malu lyzicku cukru, tak si aj zahanam chut mlsat. Zeleny caj a cerveny su super, kludne pi, kolko znesies a mas chut 🙂