icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

fatulda
17. jan 2011

@yennn krasna tabulka aj graf 🙂 Dakujeme 😉 Aj nam vypadol prud, male boli vo vani 😠 , chudiatka, tak sa vystrasili. Chudak tvoj muz, hlavne ze je on v poriadku..Kam ides na brusne tance? niekde v okoli?

Prajem vam vsetkym krasny vecer 😉

yennn
17. jan 2011

@katkav no hej brusne tance su super na menstruacne bolesti, a tiez ak sa spravne tancuje, je vhodny pre tehulky - kedysi tam kde vznikol, tancoval sa az do pôrodu - bol to vlastne pôvodne tanec rodiciek, ulahcovalo to uvolnit porodne cesty a babo nejako lahsie islo von.... A hlavne, pocas mojho cca 2-rocneho tancovania, som sa stretla s viacerymi zienkami, ktore otehotneli po cca 3-mesacnom tancovani, pricom predtym sa 10 rokov s manzelom snazili - jednoducho tento druh pohybu nejako naprava vsetky tie cesticky a hadicky rozuzluvava 😉

macekovam
17. jan 2011

@yennn ahoj ja sa tu nevidim....:(

mykky
17. jan 2011

@yennn super, zatiaľ všetci poctivo chudneme a ten graf sa mi páči... 😉 😉

katkav
17. jan 2011

@yennn tak tomu sa povie vecer ako sa patri 😒 ...miesto toho, aby ste si uzivali, ze vypli elektriku s manzelikom, ti zapadne do jarku 😉 a prebalovat pri svieckach by som sa ja toho nasho asi bala, on by mi ju asi chytal 😉 baterka je bezpecnejsia.

yennn
17. jan 2011

@fatulda aha takze az v ph1 nebol prud? No ja som chvilku myslela ze to len u nas, lebo ja ked sa maly vecer hrajka v obyvacke, tak svietim okrem velkeho lustru este asi 5 svietidiel, a ked nahodili elektrinu znovu, tak polka domu svietila normalne, a ta obyvacka plus kuchyna a chodba (cize polka domu) svietila akoby len tak napoly - uplne slabucko, tak som sa bala ze sme to prehnali s odberom elektriny 😀 az potom som zistila ze aj ulica je tmava...
Na brusne tance idem az do domu techniky (ROH), tak ale len to vyskusam co na to koleno 🙂

idris
17. jan 2011

@yennn to mi je ľúto že mm vyčiel z cesty do jarku 😒 😒 hlavne že je on v poriadku

cerfaa
17. jan 2011

@katkav jedalnicek? ako stihame 🙂 ranajky kazdy den, obed a vecera. medzitym bananik alebo nejake piškoty 🙂 kedze mame malinku a ja si dorabam vysoku skolu niekedy jem velmi malinko... a co je najhorsie, malo pijem. ok dakujme za tip, tu stranku kuknema a hadam nam to pojde 🙂 drzim vam vsetkym (aj sebe) palec! 😉

yennn
17. jan 2011

@katkav no vies ono to bolo cele srandovne, lebo ja som sedela za stolom a maly sa hrajkal, vlastne obaja v obyvacke. No a zrazu tma - predtym ked sa nam to stalo, tak skratka vklude idem tam kde mavame baterku. Ale teraz? Dokelu tma - a kde je maly? Nepohol sa niekam inam? Po tme ho najdi a nahmataj... s nim na rukach som sla po baterku, tiez zapalovala sviecky... taka novinka 🙂 No a uz je vytiahnute auto - teraz prisiel domov 😎

yennn
17. jan 2011

@macekovam kde sa nevidis? V tabulke si uplne prva na 5.strane, a v grafe si v tom pravom grafe - v legende stvrta odspodu, modra ciara so sipkou ukazujucou hore... daj vediet

katkav
17. jan 2011

@cerfaa tak to si pamatam, takto pred rokom som bola v rovnakej situacii, po nociach pisala diplomovku, jedla tak vselijako, ako som stihala. Treba sa naucit trosku na pravidelnost a pojde to, uvidis, hlavne si telo nesmie mysliet, ze nedostane, ked sa nauci, ze pravidelne dostane svoju davku, tak aj kila pusti prec, lebo uz bude vediet, ze netreba hladovat a setrit 😉 aj my ti drzime palce 😉 do leta budeme predsa sexy kocky 😉
@yennn tak to muselo byt paradne, ved maly ti uz chodi nie? to keby sa stalo nam, tak ja kym by som nasla toho mojho, lebo on je potvora, ak ho hladam a vykrikujem, ze kde je, tak je naschval ticho ako vos pod chrastou 😉 inak vykrikuje ostosest.

katkav
17. jan 2011

@yennn vy ste s fatuldou susedy? 😉

mykky
17. jan 2011

@yennn no, súhlasím s tebou, ja som živý príklad. My sme sa pokúšali o bábo 5 rokov. Na brušné tance som chodila asi rok a potom som otehotnela. Možno aj preto, že naša cvičiteľka bola tiež tehotná a predcvičovala nám do 8 mesiaca, hoci ku koncu už len tak diétne, 😉 ale bola živým príkladom, že sa to dá v tehotenstve. Škoda, že už skončili... ☹

yennn
17. jan 2011

moje denne vazenie

yennn
17. jan 2011

@katkav no, tak cez dve sidliska sme susedy 🙂

yennn
17. jan 2011

@katkav tiez som bola prekvapena ze nezacal plakat, bolo by to jednoduchsie, ale asi bol v soku, tak ostal sediet kde bol, ale ticho. No tak hladaj si dieťa ked je uplna tma a nevies ci ho nezasliapnes 😠

katkav
17. jan 2011

@yennn vsak je ten graf na chladnicke alebo niekde na ociach dobra vec 😉 clovek sa viac kontroluje.

katkav
17. jan 2011

@yennn ti to ulahcil s hladanim 😉 aspon vies, ze sa neboji tmy

katkav
17. jan 2011

dobru noc, idem cvicit a spat 😉

yennn
17. jan 2011

Dobru nocku babulky, aj ja sa dnes lucim, idem sa venovat manzelovi 🙂

adky
17. jan 2011

@yennn jaaaj,tie magicke hranice nemaju chybu 😀

matib
17. jan 2011

ahojte...mam ten istý problem.V tehotenstve som pribrala az 19kil..po porode som schudla 9kil a potom uz nic..som 8mesiacov po porode a priberam..ludia mi vravia že to preto,že mam dobre dieta..nemam stres a som v pohode...ale preto by som nemusela priberat..no nie? ☹ chcem schudnut no nedari sa mi...čo mame robit? ☹

bobocka
18. jan 2011

damy,no krasne sme schudli,len co je pravda 🙂 ja som riadne nastartovana,chcem sa tento rok dostat do formy,hlavne pred druhym planovanym tehu chcem zacinat na co najnizsej vahe.a mne k chudnutiu este aj milion problemov pribudlo,akoze ja uz par mesiacov riesim kadejake nemile veci,ale tento rok zacal neskutocne zle. a nie len mne,ale aj mnohim mojim znamim.dufam,ze bude platit-zly zaciatok,dobry koniec 🙂 jedina vec,ktora dobre zacala (resp pokracuje) je moj a manzelov vztah.po novom roku sme zas ako cerstvi zalubenci a to sme spolu pomaly 11 rokov 🙂 parada 😉 a aj michalko mi velikansku radost robi.trosku mu zraplovalo zdravie,no uz je to dobre,tak sa tesim.buduci tyzden ale pridu vysledky testov na intoleranciu na bkm,tak dufam,ze mu nebudem musiet jedalnicek prisposobovat.
inak ja som sa prichytila,ze poslednou dobou mi nechuti maso.aj dnes som mala kuracie stehno so zeleninou a zeleninu som pojdela a maso len tak,aby sa nepovedalo ☹.zajtra idem mat na obed zeleninku na vode varenu.normalne pokrajam zemiaky na drobno ,necham vo vode vyvarit a pridam do nich mrazenu zeleninu(brokolica,karfiol,mrkva).to len vo vode uvarim,precedim,pridam trochu soli na chut a trosku kecupu(ja viem,prehresok,ale len trosku si ja davam 😉 ) a bude. toto som ja schopna jest 24/7 a nikdy sa toho neprejem.a ja sa inak neviem zbavit sladkeho uplne.riadne som to obmedzila,no povedala som si,ze nesmiem spravit mojmu telu uplny sok bez sladkosti-to sa mam az prilis rada- 😀 ,tak som si kupila to velke balenie lidlovskych gumenych macikov a dam si jedneho ked sa zobudim,jedneho po obede a jedneho po veceri 🙂 je to prehresok,no podla mna je to este ok. 😉 stale mam pocit,ze sa celkom drzim a postupne to budem vysadzat z denneho programu az uplne prestanem 🙂 s pitim mam ale najvacsi problem.niekedy sa o tretej pobede pristihnem,ze mam len 2dcl vypite (musite chapat,ze my sa medzi desiatou a jedenastou budime),tak potom sa snazim to pitie dohnat a to je riadne na nervy.potom len na vecko furt utekam 😠 musim sa zas naucit poriadne a pravidelne pit,no teraz nanovo mi to stale moc nejde.v lete to bude o inom,ale teraz v zime ma ani moc nesmadi 😢

nanika
18. jan 2011

Ranko babenky 🙂 🙂
@bobocka to je ok, ak sa vies kontrolovat, kolko sladkeho sfutrujes, mozes, nezastavi ti to ani chudnutie a take mnozstvo mas vlastne len psychicku podporu. Ja mat balenie gumakov, zjem ho na posedenie, poznam sa 🙂
Toto bola strasna noc, mala sa mi zobudila o pol dvanastej a bola hore asi do druhej, pozerali sme trocha telku a mala mi obzierala prsia a jedovala sa, z coho mi vyplyvaju dve moznosti, bud stracam mlieko, alebo nam pojdu za pol roka zuby 🙂 kedze zatial nemame ani jeden a ani zdurene dasienka... Konecne zaspala a kedze sme spali v obyvacke o pol piatej hrmot, dohrnul sa starsi, zasveholil "ako mate dievcata" a malu zobudil :( No co uz.
Pozitivne je, ze vaha klesa, zacala som pozorovat, ked ma strasne lame nasladke a mam krizu, vtedy mi telo najlepsie spaluje a rano je pozitivny pokles 🙂
Nasich mame kusok od BA, tak za takych 20 minut tam budem autom, ale ide o to, ze oni jednoducho nechcu chapat, ze mam nadvahu a potrebujem to dat dole, ze u nich nebudem jest podbradok, vyprazane, masne, tucne, sladke. Pourazaju sa, inak, nech ;) ale chodit tam aspon 2x do mesiaca chcem, mam ich rada a chcem, aby boli na nich aj decka zvyknute, tak si to idem odtrpiet...

nanika
18. jan 2011

@matib ahoj. Neviem, ako je to s tebou. Treba pit 2-3l vody denne, pripadne nesladene caje. Jest do hodiny po prebudeni, kazde 2-3 hodiny, najneskor 1 hodinu pred spankom posledne jedlo. Co jest: celozrnne peciva, ovocie len doobeda jeden kus, zeleninu pekne navysit, doobeda viac sacharidov, poobede poskromnejsie, skor acydko, cottage, jogurty, mozzarellu... Normalne jedlo mozes kludne k obedu, co mas navarene, ale primerane a skor viac bielkoviny a menej prilohy. Nic ma zatial nenapada dalsie, takto tu chudneme, zeby vsetky? 🙂 je to podla stranky chudnutie-ako.sk takze tam aj najdes o mnoho viac informacii, aj si tam mozes vyratat, kolko by si mala schudnut a kolko by si mala denne prijat kj. Ale samozrejme, kludne sa pytaj a pytaj, vzdy sa tu niekto mota, kto pomoze 🙂

elen58
18. jan 2011

Dobre ranko prajem babenky takže dnešna vaha už o 0.300g dolu ,škoda že sa dneska nehlasi do tabulky,aj ked som si slubila že sa nebudem važit každe rano ale nedalo mi to a inak videla som tabulku a graf su super,dneska sme vstavali o pol 7 tak už to docela ide,a po dlhej dobe sme spali celu noc,posledne 3 dni dozadu sa naš synator v noci budil a to bol vreskot stršny len na rukach chovat pokial nezaspal.Ja idem dačo porobit ale určite sa tu v priebehu dna alebo večer zastavim 😀 😀

elka74
18. jan 2011

@yennn ahoj. tabulečka aj graf sa mi páčia 🙂 a v popise grafu som sa našla 2 krát. možno sa tam niekto nenašiel, alebo som to nejako zle pozrela? 😎 ide nám to super..

groka
18. jan 2011

caute 😠
baby isla som zas hore s vahou a z coho?!!!!!!kriste ja mam take nervy,az by som si nacala dezert,idem kupit novu vahu dnes!
povedzte mi z coho to ide hore,pripadne z coho sa to drzi uz 7 den,nikdy som takeho nemala

nanika
18. jan 2011

@groka menstruacia? slane jedla? vysoky krvny tlak? 🙂

katkav
18. jan 2011

@groka nejedla si vcera nieco slane? alebo nemas pred ms? Alebo si nepila vcera viac ako obvykle? urcite to je iba zadrzana voda, alebo plne creva. Jes sem tam aj ovsene vlocky? Tie odstranuju z criev blbosti a zasytia.