Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
tak dnes tu bolo vážne ticho xexe ja som po Zumbe a konečne som ja po sprche a ako tak som dala do kopy kuchyňu. Dnes deň zabijak nákup v Lidli to mám tak 2km v jednom smere a to za hodku, POtom obed a cesta ku kamoške a tá býva kúsok do Lidlu čiže ďalšie 4 km potom k svokrovcom aby som mohla ísť na Zumbu- tam bolo konečne dobre dala som sa do stredu a kopec energie nabrala od mladších a skúsenejších júúú aj ďalšie dve hodky by som zvládla a v jedle žiaden prehrešok a už mám po MS takže ani počas neho som si nič nedala 😵 😵 😵 😵 😵 júúúú ale som spokojná len ma trápi že tá zelenina ide strašne do peňazí 😔 😔 😔 no nech máme jar aby som mala už domáci šalát špenát rukolu proste takmer všetko 🙂 🙂 🙂
Dobre ranko. Ranko, no som hore od pol stvrtej, grrrrrr :(
Co boli nejake erupcie na slnku vcera, tak malo prispevkov tusim este nebolo, treba sa polepsit, clovek sa sem dotrepe a nema co citat, ha 🙂 Zasa mi skocila vaha hore a som taka nijaka, telo sa snazi este spamatat zo vcerajska, tak snad ho to do pondelka prejde, nerada by som zostala na tej istej vahe, bleee
Kuracie prsia zapecene s mozzarellou
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36156
toto by sa dalo, vynechat slaninku a solamil. Mozzarellu mame doma asi kazda teraz, aj kuracinu aj za hrst hribkov, ryzu a jedli by to podla mna aj ostatni...
Gulas z kuracich prs, pecene a hub
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?strana=6&id=3
uplne ok recept 🙂
Chutne pecene kuriatko na pivovej flasi 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34402
jasne, ze treba ubrat oleja na marinadu, ale asi cez vikendik vyskusam 🙂
Kuracie prsia s acidkom
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32445
kto ma odvahu to vyskusat?
Dobre ranko prajem všetkym baby,inak včera mi prišla konečne zumba dvd a kniha ktomu,no ked som si to pustila bola som sklamana,ukažky par krokov a cele dvd hudba,a zbytok mam naštudovat knihe no to poteši kedže 400kč vyhodene do lufta 😠 tak sme do večera stahovali z internetu a to mi zase ide ale len v počitači na dvd to nejde spustit,dneska poobede beh tak už sa tešim,kedže vždy dojdem zliata ako kon tak by sa mohlo podarit dačo dat dole,ja mam v plane urobit dusenu zeleninu (POREK,MRKVIČKA,PAPRIKA,RAJČA,KUKURIČKA,A ČERVENE FAZOLKY TROŠKU OCHUTIT KORENIN,Trošku pretlaku a skusim tam pridat kusok syra a ktomu varene zemiaky už sa zalizujem teraz!tak prajem pekny dnik 🙂
@nanika a ty čo nemôžeš spávať, keď si hore od pol štvrtej?!?!?...či máš nedajbože choré detičky?!?!?! ☹ ....tiež som sa dnes ráno čudovala, že akosi včera dievčatá nedebatovali, ale aspoň som nemusela veľa dočítať 😀
nie, len mali boli z navstevy ukonany, tak sme isli spat o stvrt na sedem, takze miesto o pol piatej som vstavala o pol stvrtej, riadne vytocena...
baby,ktore dojcite, co zvyknete vecerat? len zeleninu? ja som uz raz chudla podla Mira Veseleho a to som vacsinou vecerala tuniaka, zeleninku a to mi vychadzalo optimalne B,T,C. teraz vsak nechcem pri dojceni stale tuniaka - neviem ci je to vhodne....
Ahojte, tak a som riadne nastvana - dovod - vcera vecer po najedeni, dnes rano nalacno v nohavickach a potom oblecena po ranajkach - vaha stale ukazuje 86,5 kg... 😠 😠 😠 😠 Uz sa vidim ako letim do obchodu po novu vahu a ta mi ukaze nieco medzi 97 a 105 kg...Ja sa na to mozem ...A to zrovna teraz, ked som chcela zacat chudnut...A navyse nemozem najst meter, urcite mi ho zas odpasol manzel na ryby... 😠 😠 😠 😠
Dnes sa mi proste nedari 🙄
@nanika hmmmm, tak pekne si sa toho zhostila....budes nam robit menezera stravovania? 😅 🙂
@akdarka ved si mozes dat aj inu bielkovinu. a ano, vacsinou sa stravujeme podla Veseleho. B:S:T.
bielkoviny mas aj v syroch, tvarohu, vajicku, strukovinach, v tofu....tuniaka mozes prestriedat inou rybou, kuracim masom, hydinovou sunkou.....
@son1cka takze je pokazena? ved zober do ruky par kilovy predmet a uvidis....este moze byt aj slaba baterka.
mne dosla baterka (po par mesiacoch od kupy) v kuchynskej....a vraj vaha potrebuje silny vykon, ked je baterka len trochu slabsia, vaha nefunguje
@son1cka bola si na velkej? Treba sa veru na to riadne vys.... a vysledok zaruceny 🙂 Moja, nemozes sudit chudnutie po par dnoch, ono to troska trva, najma, ak si sa neprezierala a nepechovala denne kila sladkeho, u toho nemoze skocit vaha zrazu o dve kg za den smerom dole. Len trpezlivost, ja mam blby den tiez, no nic, idem si nieco pohladat do zaludka, dnes mam na obed zemiaciky, kura a zeleninu - vsetko na pare. Zostala mi z mc donalda sladkokysla omacka, tak verim, ze Oli bude jest tie zemiaky a zeleninku s nou a mozno ho presvedcim aj na trocha kurata, on nie je teda masovy...
@nanika da sa urobit s kuracinou aj svieckova (namiesto smotana biely jogurt), ja robim cestovinove salaty s kuracim masom, alebo zeleninove (zeleny salat, paradajka uhorka, par kuskov celozrnnych cestovin a ugrilovane kusky masa)
rizoto s kuracim masom a sampinonmi, pripade kukuricou, olivami....
alebo kuracie maso na olivach....(pisal som sem pred par dnami recept)
na stave ako paprikas, ale bez smotany.....
ahojte.aj ja by som chcela začať chudnuť.chcela som sa spýtať či niektorá beriete C.L.A 2000 so zeleným čajom a či neviete ked sa berie pritom aj antikoncepcia či nemá nanu vplyv,či neznižuje učinok
@oliinka ahoj a vitaj medzi nami, v tom čo si sa pýtala , ti neporadím, možno niekto má skúsenosť, nikdy som to neužívala tak neviem, ja takýmto tabletkám neverím, pretože všetko je to len o tom ako z ľudí vytiahnuť peniaze,ja si myslím, že to chudnutie ide aj inakším a oveľa zdravším spôsobom 🙂
ahojte všetky, my sme dnes vstávali o 8 , ako dobre 😀 potom rýchlo urobiť malej mlieko a zakúriť, do rána nám pršalo , tak sa nám doma aj schladilo, sebe raňajky, no dnes som mala konečne aj púaradajky na kocky, jooj dobré bolo, rozmýšľam čo si dám na desiatu , žeby jablká? a mám v sebe už vyše litra vody, tak sa teším , ale musím veru robiť čiarky, inak to vôbec neodsledujem 🙂
Ahojte babulky, ja len na skok, pretoze varim http://www.varime-detem.cz/recepty/detail/3703 momentalne sa borim s pre mna veeeeelmi tazkou tematikou - co varit dietatu od jedneho roku. Tak pozrite, toto vyzera zaujimavo, ja som tam dokrajala trosku zemiakov do toho dusenia, a samozrejme 70g masla je vela - ti, ktori nevarite pre male dietatko, tak by som asi dala olej, pripadne olivovy. No a ja tiez nemusim kuracie stehna, ale tento recept som nasla len preto, lebo moj muz bol zase raz na nakupe a omylom kupil stehna namiesto prs 😝
A OZAAAAJ - este si uzite moje krasne a (evidentne) zlozite a straaaasne nezapamatatelne meno, ak vsetko pojde podla planu, uz ho nebudem mat dlho 😒
.... a este jednu smutnu spravu mam - myslela som si ze som vyliecena z prejedania, ale zial (zatial) NIE SOM ☹ ☹ ☹
Vcera som bola v tazkej emocionalnej nepohode vecer, dovodmi vas nebudem zatazovat a skoncilo to 1 malym sackom chipsov + hrsť orechov + zopar pernikov polomacanych v cokolade 😠 😠 😠 😠 😠
Takze poucenie - vyliecena nie som, musim sa liecit dalej 😉 🙂
pred prvým tehotenstvom som bola velmi spokojná so sebou mám nejakých 167 cm a váhu som mala vtedy ani nie 50 kíl a teraz???????? ☹ pri prvom tehotenstve som pribrala 10 kilov a po porode som bola na váhe 58 čo je docela dobré kiež by som ich mala teraz.a pri druhom tehotenstve som pribrala 12 kíl a mám teraz 70 čo je hroza a des ☹
@oliinka no neviem, či ti @yennn odpovie ak áno bude š to mať dvojmo 😀 , takže strava pravidelne 5x denne pravidelne, dôležité je piť 2-3 l tekutín, najmä voda , alebo nesladený čaj, žiadne sladké ochutené malinovky alebo kola alebo tak, obmedziť sladkosti a slanosti, veľa zeleniny, môžeš aj ku každému jedlu a ovocie radšej doobeda a samozrejme nejaký pohyb, nioektoré baby tu cvičia , iné nie a kompenzujú to prechádzkami/ ako napr, ja, nie vždy sa mi dá doma cvičiť/ a pozitívne myslenie je tiež super, nevzdávať sa a uvidíš ako ti váha pôjde dolu
veľa rád nájdeš na stránke www.chudnutie-ako.sk

@filipal heheh 😀 ale ked si dam salku caju - ta je zase 2-decova takze to si spravim 2 ciarky 😉 Ale aby som bola ferova, musim uznat ze taketo "efektivne" riesenie ma vobec nenapadlo (zas ten caj az tak casto nepijem) - asi som uz moc dlho na materskej. 😀 😀 😀 Alebo je to mozno sucast hry - ze sa mi chce robit si denne 30 ciarok (vies, ja kazdou piatou skrtnem tie styri - vsak vies, nie?) 😀 😀 😀