icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

ludkaol
23. jan 2011

@nanika dakujem ti veľmi pekne,,skusim to ako mi píšeš uvidíme čo z toho bude.

ludkaol
23. jan 2011

@jojina11 Lieky na depresiu a nervy a niektoré na alergiu zvýšuje chuť na jedlo.Najhoršie je to s liekmi na psychiku.Mala som popôrodne depresie a ked som brala lieky myslela som že vyjem chladničku,jedla som aj v noci ked som sa zobudila

zana0077
23. jan 2011

No, obednajsiemu pokuseniu som odolala, dala som si kusok peceneho kuracieho stehna, hlavne ryzu so stavou a veeeela salatu zo vcera. Vo vode sa asi utopim, co som taka smadna, to doteraz moc nebolo...
Ale akosi neviem prekonat unavu. Nemate okrem kavy a samozrejme cokolady nejaky prostriedok na zahnanie ospalosti? Citam, ze varite celkom klasicky...asi to chudnutie nebude az take hrozne..:o))
@groka, mnam, kacicu? waaaw, to sme z prace chodievali na kacacie hody a asi by som aj porusila zaciatok chudnutia kvoli kusocku kacky s kapustou a loksami....:o))
Ozaj, chalanom som pod kura namiesala nakrajane zemiaciky na mesiaciky, cibulku, kapustu, jablka a poprazene mandle....odzdibla som si trosku, lebo ja som skor ryzova, a viete, ze to celkom dobre chutilo? Asi dam do receptov, nezda sa mi to kaloricke....co poviete?

zana0077
23. jan 2011

Este sa chcem opytat, komu hlasia nove chudnuce vysku a vahu? Aj miery? Ci?

groka
23. jan 2011

niekto tu pisal o prehresku med do vlociek,tak ja som mala fitnes lupienky jofurtove s mliekom a nakrajany banan do toho zaliate mliekom 😀
a teraz som dala do seba 3ks babovky takze zehlim uz hodinu a idme pokracovat chalani isli prec a potom utierat prach v celom byte,spalim tu babovku?a ked este dam aj "zumbu"na mm 😀 😀 😀

katkav
23. jan 2011

@zana0077 mne 😉 zajtra rano 😉 pridavam do tabulky iba seriozne chudnuce 😉 takze ak to s nami myslis vazne a budes poslusne hlasit kazdy pondelok do 13.h, tak ta tam zajtra pridam. Miery mi mozes poslat tiez, pas, zadok, stehno, cez prsia 😀

zana0077
23. jan 2011

@katkav zajtra poslusne hlasim...:o)) Len ako som uz spominala, moj meter radsej zutekal, ale dnes idem k nasim este vecer pre synatora, tak si jeden "corknem" a pomeriam....boooze, asi sa dnes niekto dobre pobavi....:o)))
A kde uvidim tu tabulku?

katkav
23. jan 2011

@zana0077 ok 😉 pozri si zatial staru tabulku aj s grafom, tie su na str. 365 a nova tabulka bude zajtra poobede alebo podvecer, ja pozapisujem vsetky udaje od novych babuliek, Janka (yennn) od starych a ona to potom vyhodnoti, no ja asi budem kazit priemer, ale sama som si priznala, ze mi to tento tyzden vobec neslo a ze houby viem, takze znova studujem a zacinam od znova zajtra 😉 snad uz tie ubytky budu ako maju byt.
inak citala som, ze pri chudnuti sa ma jest 5000 az 7000 Kj, pri udrziavani 7000 az 8000 Kj a kto nechudne 8000 Kj az 10000. 😉 idem dalej studovat 😉

vikykis
23. jan 2011

ahojte babule
tento tyzden som total flakal kvoli nemocnici malej
neviete mi poradit co uz s nou vobec nespi mame 10 mesiacov a spi len cez obed 12,00-13,30 a v noci zaspi az o 22,00 a spi do 05,00 medzi tym ju 2-3x kojim
uz som zufala
rusi aj starsieho syna uz sme skusili dat do svojej izbicky ale ona tak krici pisti ze ani to nepomohlo
normalne sa bojim zajtrajsieho vazenie
budem spokojna ak to neslo hore nie dole lebo voda bieda ale aspon sladkosti ma nezlakali
@ludkaol vitaj
ja som presne tak ako ty ako nahle som schudla uz som bola tehotna dufam ze aj teraz schudnem ale babo uz nechceme

katkav
23. jan 2011

@vikykis vonku v kociku ti nezaspi? keby ste sli tak okolo tretej? lebo mne tak spinkal, hoci len 45 minut ale aj to bolo fajn, ze si este chvilku schrupol. Musis byt velmi vycerpana 😉 a spinka v postielke? ci s tebou?
Neboj to chudnutie sa rozbehne 😉

marthuska
23. jan 2011

ahojte kocky, vidim, ze sa drzite 😀 som chora, dufam, ze zajtra nastane zlom, a bude to uz len lepsie, ze sa z toho vyspim (rozumej aspon tri hodky vkuse by som si zelala)

macekovam
23. jan 2011

@nanika dakujem ti pekne za odpoved....🙂 ja som myslela kura s ryzou a kompotom🙂 🙂 🙂 to je uz asi horsie...ze?

marthuska
23. jan 2011

@katkav inak co si pisala o tom vzorci, aku vahu je mozen dosiahnut, podla najmensje vahy v dospelom veku, zaujimave. takze nieco na tom je: rozdiel je, ci mam nadvahu dva alebo desat rokov. inymi slovami, ak len dva, jednoduchsie by som sa mala na povodnu dostat.

marthuska
23. jan 2011

@macekovam hm, kompot chuti asi kazdemu, ale radsej si daj ku kuratu zeleninku🙂 uz asi rok kompoty nejem. dam si radsej cerstve jablko.

son1cka
23. jan 2011

Ahojte, takze ja od zajtra zas zacinam s inou vahou. Kedze moja stara "odisla" na vecnost, kupila som si novu:
http://www.okaysk.eu/sortiment/?tx_odeshopfe_pi1[productUid]=1783&tx_odeshopfe_pi1[categoryUid]=339&cHash=57d503837f2c0dfd48c46670d9436e89
a tato ukazuje teraz 88,3kg 😢 😢 😢 😢 😢 ...takze ani 86,6 ako mi ukazovala stara.
@katkav zajtra ti teda nadiktujem novu vychodziu vahu... 😢 😢 😢 😢 😢

yennn
23. jan 2011

babulky kto ste sem davali nejake dobre linky na zumba videá? , na youtube je toho kopec a neviem co si spravne vybrat.... prepacte nedavala som pozor ked ste to pisali, lebo som myslela ze nemozem zumbu kvoli kolenu, ale doma by som to vyskusat mohla 🙂

yennn
23. jan 2011

@macekovam ja suhlasim s @marthuskou, tiez by som nemiesala maso a ovocie... neviem to zdovodnit ale neurobila by som to. A navyse - KOMÓOOOOOOT? A kto povedal ze take mozme? Teda ak sa bavime o klasickom zavaranom ovoci, v ktorom je este okrem ovocia dalsi cukor.... mozno mas taky super kompot do ktoreho nebol pridany cukor 😉

yennn
23. jan 2011

@katkav ja som na tom tento tyzden asi najhorsie zo vsetkych ☹ Ktovie preco to tak je, ze jeden tyzden vsetky ideme naplno a druhy tyzden vela z nas (samozrejme cest vynimkam) zlyha?

yennn
23. jan 2011

@zana0077 ahoj, este teba som tu tusim neprivitala. Takze vitaj, nech sa NAM spolu dari 🙂

sonya16
23. jan 2011

Ja sa zajtra bojím postaviť na váhu. Tak včera na zabíjačke som sa ukážkovo držala, večer sme boli na diske s kámoškami tzv. dámska jazda, vytancovala som niečo ale dnes som bola raz hladná, raz prejedená, ani neviem čo všetko som pojedla 😝 . To bude des, ešteže také záťahy sú skôr ojedinelé 🙂

son1cka
23. jan 2011

@yennn najhorsie som na tom ja, ani som netusila, a mam o 2kila viac ako som myslela... 😢 😢 😢 😢 😢

yennn
23. jan 2011

@nanika tak to som ja hrozne zvedava na tvoje zajtrajsie hlasenie, ty si taka namotivovana, ze snad das aj -2kg ? No este som ti nezablahozelala k tvojmu novonadobudnutemu odhodlaniu, som rada ze si sa ku nam znovu pridala, nebola by som to minuly rok povedala. Supeer! Nech sa ti dari 🙂

yennn
23. jan 2011

@son1cka nevadi, zajtra nejako prezijem hnev ostatnych spoluchudnucich, budu sa na nas mracit, lebo nase plus znizi ich minus.... ale snad odpustia. Podstatne je nevzdavat sa. Treba sa znovu nastartovat a pokracovat v zacatom usili, nie? 🙂

vikykis
23. jan 2011

@katkav ja prave potrebujem aby poobede bola hore aby v noci spala ja neviem oproti synovi je fakt hrozna neznasa vozenie v aute v kociku nechce spinkat
ja uz neviem co s nou robit

adky
23. jan 2011

Ahojte baby...tak ako sa dari? Idem vas pomaly podocitavat .
Ja som akurat prisla-od piatka sme boli u svokrovcov na dedine-taky fajny relax 😀
Zas som prezivala 3 dni abstak-nemala som tam svoju digi vahu 😀 ich vaha mi ukazovala 84 - o 3 kila menej ako moja,tak mi zalichotila 😀

adky
23. jan 2011

@yennn co sa deje? ☹ ☹

vikykis
23. jan 2011

@yennn krasne si napisala ten posledny prispevok pre son1cku

vikykis
23. jan 2011

@adky pri tebe je vsetko mozne neukazovala to aj tvoja vaha doma
boze chcem ist v tvojich slapajach

son1cka
23. jan 2011

@adky to iste sa stalo teraz mne, kupila som si novu a ta ukazuje o 2kg viac ako stara, tak som nestastna 😢 😢 😢 😢

yennn
23. jan 2011

@elen58 tak som zvedava co ti zajtra povie vaha, tesim sa! 🙂