Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@macekovam ja som povedala priateľovi, že chcem schudnúť, tak pozeral na mňa, či som sa zbláznila, že načo 😔 Podpora žiadna, len mi strká pod nos čokolády 🙄
A dnes som bola s malou u lekára, tak keď som mu povedala, že som za dva týždne schudla 2 kilá, tak sa na mňa vyrútil, že čo mi napadlo chudnúť keď kojím 😕 Veď som nezhodila naraz 10 kíl 😖
@mia258 a nie je tak trosku ziarlivy???ale ved nehladujes...🙂 a dieta tiez pribera ako ma nie??a zasa ja ked som kojila tak som do seba davala veci polo a plnotucne ze nech ma dost a tak isto to bolo aj v tehu...ale potom mi doktor povedal ze na kvalitne mlieko mi staci 1plnotucny jogurt naviac a ostatne si babo potiahne zomna....ved by si videla ze stracas mlieko ze sa ti nestiha dotvarat a ze mala straca na vahe....nespi a tak...a zasa toto stravovanie nie je dieta pri ktorej ledva vidis...a nevladzes stat na nohach..🙂sama vies ako sa citis...
@macekovam ked sa nenakopne do konca mesiaca, poslem ho k dr, lebo fakt neviem, ci s nim nieco nie je v neporiadku, zatial viem len o kolenach, ale bol par mesiacov do zadu na preventivke a ok aj krvne testy, tak neviem. Necvici, lenivy je. Ale moze to byt skor, ze malo je, ja ho stale tlacim, nech prida, ale prd. A je v takom strese ze az. Ako sa hovori, vsetko so vsetkym suvisi. A moze dodrziavat vsetko, ale ked sa v jednom tyzdni zjavi dvakrat, ze poriadne nejedol a trocha pil, telo moze byt dobre zmagorene :( Este aj do skoly chodi a po nociach sa uci. Neviem co s nim, aj s vyprazdnovanim je to ok. Len ma napadlo, ze sa rozparkoval, na dietnych parkoch, ci mu nahodou nedrzia vodu 🙂
@macekovam jasné, malá je úplne v poriadku, nič jej nechýba, je zdravá. Tak neviem čo má lekár za problém 🙄
Keď som hladná, tak si vezmem niečo ľahšie aby som sa zasýtila, mlieko mi neodchádza, malá je plne kojená, ešte neprikrmujem.
Myslíš priateľ či nežiarli? Neviem, nemá na čo 😀 On to skôr považuje za zbytočné, lebo on poje piate cez deviate a nepriberie 😀
no to by mohlo...ale zasa neje ich kolo na den ci???a aky je takto...skor pospava ...alebo aj sa odhodla k aktivite...ved nech skusi cvicit...ved to nemusi vela...nech zacne klikovat nech zacne zvladnutelnym poctom prenho...cojaviem 50 klikov bud naraz alebo v 2 prestavkach a 100 bruchacov ak nemoze naraz tak tiez v 2 prestavkach...alebo mu stiahni cez net billyho blanksa s tym sa zapoti az az...a nemusi hned hodinu....staci zacat 15 minut denne a postupne kazdy tyzden o 5 minut viac....alebo zacnite spolu rychlu chodzu alebo beh ak vladzete..🙂ci ee???somnou by ten moj aj isiel behat ale po prve zatial som nezacala sezonu a po druhe mame 2 male deti a keby zacneme behat to by som hned chcela kazdy den tak ich nechcem davat starym rodicom chodia do roboty a samy maju toho dost🙂
ahojte mamicky, po porode som pribrala 8 kg a potrebovala by som ich zhodit dolu. mozete mi poradit nejaku lahku dietu? s malou pohybu mam, no chcela by som zmenit stravovanie hlavne, mozete poradit? konkretne ako sa vam podarilo schudnut s cim, co ste jedli...dakujem vam. sladkosti nejedavam.
@severankasr ahoj, tu chudneme pravidelnou a zdravou stravou, ziadne diety 🙂 Jest kazde dve tri hodiny, dodrziavat pitny rezim, komu sa da, cvici. Sacharidy skor do obeda, poobede radsej bielkovinu, ovocie doobeda, zeleninu kolko hrdlo raci a kedy chces. Prijem okolo 7000 kj. Viac info najdes na www.chudnutie-ako. sk alebo www.stobklub.cz . Vzdy v pondelok si nahlasujeme aktualnu vahu a dve kocky potom robia tabulku, aby sme sa mohli navzajom tesit a podporit 🙂 Ak mas nejake nejasnosti, kludne napis. Zakladom je cosi si nastudovat o zdravej strave a kalorickej hodnote potravin a da sa pekne schudnut aj bez cvicenia a hladu 🙂
Ja mavam na ranajky doma peceny celozrnny chlie, potom sojovu natierku, alebo flora light plus sunka, syr, paradajka, paprika vzdy. Desiata kus ovocia, ovsene vlocky, polotucny jogurt, alebo to co na ranajky. Obed zvycajne normalny, ale cestoviny celozrnne, ryza natural, viac masa, prilohy pomenej, vzdy zeleninu, polievku mavam malokedy, ak je vodova, dam si bez cestoviny, ci halusiek. Olovrant a aj vecera (dve jedla) acidko, cotage, mozarelu, kusok peciva, zelenina vzdy, pripadne co zostalo z obeda, ale vzdy je to bielkovina, bud bez sacharidu, alebo len s kuskom a k tomu zelenina.
dakujem nanika, je jedavam iba ryzu natural, bielu nie, dalej pohanku miesto ryze, pecivo len celozrne, doobedu nejem vobec az poobede ked navarim a potom co zvysi navecer, nic tazke, bohuzial aj tak som pribrala a neviem sa toho zbavit, cvicit nevladzem, som velmi unavena, pretoze zle spavam, tak privitam vase typy ako sa stravujete po cely den a ci sa vam podarilo schudnut, toto mi velmi pomoze. daaaaaaaaakujem. poprosim aj ine mamicky ak mate nieco ine, co vam pomohlo.
@severankasr chybu robis, ze doobeda nejes, podla mna je u teba strava ok, co sa zlozenia tyka, ale treba davat pozor na to jedenie. Ranajky do hodiny po prebudeni, potom jest kazde 2-3 hodiny. Tu je pes zakopany, mozno ti to bude stacit, nakopnes metabolizmus a hotovo. O tom to cele je. Precitaj si este raz tie zasady, kedze sa zdravo stravujes, nic ti ine netreba 🙂
urcite precitam a hlavne porozmyslam 🙂
@severankasr a dodržiavaš aj pitný režim? Neraňajkuješ? Nedesiatuješ? 😒 Potom telu chýba doobeda strava a poobede keď sa prvý krát naješ, tak sa bojí, že viac už nedostane a si ukladá do zásob.
Ja inak tiež nestíham vždy pavidelne jesť, ale snažím sa aj keď trošku posunuto aspoň 4x denne.
dakujem, potesia aj ine postrehy, nazory, tipy...
@severankasr myslím, že v tejto téme iné postrehy, názory ani tipy nenájdeš nakoľko všetky tu praktizujeme vlastne to čo ti napísala nanika....raňajkujeme do hodiny po prebudení, každé tri hodiny papápame, ovocie jeme doobeda a pijeme 3litre vody abo čaju za deň....povedala by som, že sa nám aj darí, hoci ja som tu s dievčatami len dva týždne,ale vďaka takémuto stravovaniu som za ten čas dala dole 4 kilá....je tu jedna žienka, ktorá od októbra dala dole už viac ako 20kg vďaka tomuto (@adky snáď sa nehneváš, že som ťa v tomto mojom príspevku spomenula 😉 )..takže asi toľko 🙂
@pandrholka jooooj, Adky je nas maskot 🙂 Nas vzor 🙂 Veru, veru 🙂 Mam basnicke crevo, zdlabla som kalerab a uz mam naordinovanu len vodu 🙂 A za hodinu a pol na kute, uz sa tesim, tak trocha ironicky 🙂
@nanika no veď pre koho by adky nebola vzorom, veď to je obdivuhodné čo dokázala, kiež by to každej z nás išlo tak krásne ako je 🙂 ....mňam kaleráb dala by som si, ale u nás dnes mali len taký malinký sa za tú cenu vôbec neoplatil kúpiť....tak ti prajem teda dobrú noc 🙂
Ahojte dievčata tak som vas došla pozdravit a prečitat čo ste popisali,inak dako nestiham deti už vyžaduju dost pozornosti,a hlavne stale novu zabavu hračky maju tak na chvilu ☹ Inak poslucham jem ako mam,vodičku dodržiavam aj zabehat som si bola akurat ma od včera pobolieva členok tak dufam že sa to spravi,dnes vaha +0,200g,ale ved u mna sa to koliše jedna radost napokon si stym hlavu nelamem kedže viem že robim všetko spravne 😀 😀 😀
Mozem si davat na olovrant/veceru jeden jogurt? Nizkotucny, nieco typu activia. Tak medzi 17:00-18:30? 😀
ahojte aj ja som tu a nestíham čítať, dnes som mala deň chodenia po doktoroch, takže pitný režim strašný a strava mno to už ani nehovorím, zajtra sa polepším 🙂
@jojina11 no šak to je jasné, že keď človek chodí po doktoroch abo niečo vybavuje, tak sa nedá ani toľko piť a ani stíhať papať 🙂 ...dúfam, že nič vážne 😒
Ahojte spolubojovníčky ako sa máte?? Ja som dnes v pohode len je malá chorá. Dnes som si dala deň bez soli tak uvidím ako sa budem cítiť. Dnes som si bola zabehať ale ako tak pozerám von oknom tak zajtra z toho nič nebude lebo sneží :/
chcela by som podakovat @katkav a ostatnym kockam, ktore sa rano bavili o zaujimavej stranke.www.stobklub.cz
prave pri nej som odhalila svoj hlavny problem. zistila som, ze jedlo mi umocnuje pohodu a ze si pomocou jedla riesim niekedy problemy s emociami. uvedomila som si, ze vzdy vsetko prijemne v detstve bolo u nas spajane s nejakymi maskrtami a ze som ziskala nespravny navyk...
fakt dakujem, tusim, ze ma to posunie dalej.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@pandrholka bola som s mamou na odber krvi na cukor, a so synom na ortopédii, pretože je krivý ako paragraf a na očnom,zhoršil sa mu zrak , veľmi narástol, má 182 cm,

@nanika a nezacal cvicit???nahodou??? na velku prepac ze sa pytam chodi ako ma?? nejake choroby???stitna zlaza a tak???