icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

elen58
26. jan 2011

Tak ja letim babulky zobudili sa deturence a je tu riadne veselo,ideme papat a hor sa k doktorke na očkovanie pekny dnik vam prajem 🙂

nanika
26. jan 2011

@elen58 ja si myslim, ze lepsie aj 1 kg dole, ako hore, alebo prstom do oka 🙂 Ide ti to, nemas byt preco nespokojna, alebo sklamana 🙂

nanika
26. jan 2011

toto sa mi paci: Ze sladkosti treba kupovat v malom baleni, alebo si oddelit len kusok a vychutnat, zvysok schovat. To sa robi ako?!

jojina11
26. jan 2011

@nanika no to by som tiež rada vedela, niekedy mi ide na chuť sladké, ale sa bojím dať si, aby sa to nezvrhlo

mia258
26. jan 2011

Dnes som dostala prvý krát mrchu 🙄 Od tehu som ju vôbec nemala, tak dnes som na WC najprv pár minút histerčila čo sa so mnou deje až potom mi došlo, že to je mrcha 😀
Nič sa mi nechce, ani na prechádzku s malou, doobeda som vypila dva poháre Vinei 😔
Ale mrcha alebo nie, sladké si nedám, ani keby čo bolo! 😎

filipal
26. jan 2011

@macekovam
@elen58 este vydrzte.....mesiac musi par dni ucinkovat.... 🙂

@katkav 😀 😀 som sa zasmiala na tych autickovych topanockach! cco uz dnes nevymyslia a deti maju potom tolko lakadiel!
a hlavne, ze ta to cvicenie nabilo energiou! 🙂

ja som uz ostrihana, mam to celkom dobre.....no, musim si zvyknut... 😅

filipal
26. jan 2011

@mia258 nuz, Vinea je dost sladka......ale pri menzese sa maju pridat nejake kalorie navyse.....

michaelapillarova
26. jan 2011

Ahojte. Mala spi, navarene mam tak mozem trosku chatovat. Ideme 7.2 do 17.2. na liecenie s manzelom, tak sa bojim, ci nepriberiem, ked tam bude ina strava, a to bude 3 krat denne a nie 5. Myslite si ze mozem pribrat?

katkav
26. jan 2011

@michaelapillarova podla mna nie, vsak si budes vyberat to zdravsie a mozno aj pohybu budes mat dost 😉 len sa snaz dodrziavat trosku pitny rezim a nejak by som to este asi trosku vymyslela s desiatou a olovrantom 😉 aj ked ma nejak nenapada nic. 😉 muesli tycinky alebo nieco podobne? aby neboli medzi jednotlivymi jedlami take velke medzery? neviem

michaelapillarova
26. jan 2011

@katkav tak dufam, ze nepriberiem, tak si nakupim tycinky a na desiatu si dam tycinku, alebo zoberieme z domu jablka a na olovrant neviem co

katkav
26. jan 2011

@michaelapillarova no pozri take nech nemaju velmi vela kalorii alebo jablka ale na olovrant to je tazsie 😉 mozno olovrant prespite po namahavom kupelnom dni 😀

katkav
26. jan 2011

by ma zaujimalo, kde sa ta Janka @yennn schovava 😉 dufam, ze poslucha 😀

michaelapillarova
26. jan 2011

@katkav no, mozno prespime, alebo budu nejake procedury, no uvidime

katkav
26. jan 2011

@michaelapillarova hlavne si dobre oddychnete, co je najpodstatnejsie 😉 a mala bude u starych rodicov?

michaelapillarova
26. jan 2011

@katkav mozme aj ju zobrat zo sebou a budeme sa striedat na procedurach, budeme to mat ako vylet, lebo neviem ci v lete niekam pojdeme, manzel dal vypived v praci, tak teraz hlada novu pracu, uz ma aj ponuky, ale musi sa doucit anglicky

katkav
26. jan 2011

@michaelapillarova aha 😉 my sme si takto kupili taky maly vylet do Stiavnickych vrchov cez shopcity, ale to je len taky predlzeny vikend. Ja by som chcela ist v lete asi do Budapesti na par dni. K moru tento rok nejdeme, nevyjde nam to, ale nevadi. Tak nech manzelovi vyjde nejaka dobra praca a English is easy, to sa nauci rychlo, je to hrozne frazovy jazyk 😉 snad odtial pridete viac oddychnuti ako unaveni, lebo aj s drobcom byt mimo domov 11 dni, tak to bude asi zaberak 😉 vidis, vsak aj pre nu potrebujes desiatu a olovrant 😉

michaelapillarova
26. jan 2011

@katkav no tak to hej aj pre nu potrebujem,ale hadam sa bude dat ist aj do nejakeho obchodu, hej rychlo sa nauci on je sikovny na jazyk a jeho sestra uci ang. tak ku nej chodi na doucko, dakujeme.
No veru, ze pri malej si velmi neodychneme, ale snad aspon pri nej budem mat viac pohybu a nebudem vylihovat, alebo ju dame niekomu na izbu 🙂

elen58
26. jan 2011

@filipal no ved vydržime len aby začal učinkovat som zvedava na pondelok 😀

elen58
26. jan 2011

@nanika niesom sklamana ani nespokojna len by sa mi pačilo keby to išlo trošku rychlejšie .... 😠

katkav
26. jan 2011

@michaelapillarova no idem na tu lymfodrenaz, majte sa zatial babulky, posluchajte 😉 idem hodit do seba nejaky olovrant este rychlo.

michaelapillarova
26. jan 2011

Teraz mi pisala jedna kamoska, ze zacala podnikat s nejakymi liekmi tak mi ponukla nejake lieky zevraj na lepsie travenie a na precistenie a ze sa pri nich aj chudne vola sa to Emulips alebo tak nejako, len neviem ci je to dobre a velmi by som nechcela tabletky, ja sa len pytam, velmi ich nechcem kupovet, stoji to 15 eur a je na mesiac

michaelapillarova
26. jan 2011

@katkav tak dobru chut a si to uzi 🙂

mirmaj
26. jan 2011

@michaelapillarova ja som to nebrala ale viem že baby si to kupovali lebo je to vraj aj na podporu mlieka, ale skôr z toho priberali a nie chudli, takže ja by som si to uričte nekupila byť tebou...a k tým olovrantom do kúpeľov by si mala fajn aspoň jogurt si myslím 😉

usiko
26. jan 2011

ahojte, podla mna je zakladom uspechu nezameriavat sa prilis na jedenie a stravu ako taku...osvojit si zaklady zdraveho stravovania, takze napriklad nepocuvat rady babiciek ze treba jest pri dojceni zaprazene polievky a vela mlieka apodobne sprostosti......mlieko sa tvori aj od inej, ale kvalitnej stravy...logicky, ak budete jest vyvazenu stravu, aj vela zeleniny a ovocia v surovom stave, tak budete aj babatku dodavat vitaminy a dolezite latky v mlieku...ak zena je pri dojceni len jednostrannu stravu, tak nemoze to mlieko byt take kvalitne ako sa o nom vzdy hovori a este aj priberie......treba si prestudovat jedalnicek vhodny pri dojceni.....

Ak nedojcite, tyum lepsie...-prestat ratat prestat uzkostlivo sledovat co jete....proste sa naucit jest veci, ktore mozem a nepribera sa z nich, naucit sa jest LEN ked som hladna, a NIE ked mam na nieco chut...a dalsia vec:DELENA STRAVA, aspon u mna zabrala....dodrziavam ju cca 12 rokov , pred tehu som mala 49,5 kil /163 cm/,pribrala som pocas tehu 14 ale to som si vedoma ze som sa prejedala a jedla vela vyprazaneho....po porode som bola lahsia o 8 kil a teraz mam 52, mam 3 mesiace po porode, uz chcem zhodit len cca 2 kila...ale ked nebude tak nebude....podstatne je, ze som vobec nerozmyslala nad tym, ako schudnut...proste som to vypustila z hlavy a islo to samo...mam urcite navyky zdravej stravy a islo to...a to este ani nedojcim...a dojcenim spalujete hodne kalorii...vsetky moje kamosky schudli dojceni velmi rychlo...ale jedli zdravo,samozrejme.....takze keby som dojcila,tak uz by som bola na povodnej vahe....

Inak,u mna zabera: dopoludnia mi jest nechuti,ak , tak nejake ovocie, jabko alebo banan...obed mam obrovsky zeleninovy salat s olivovym olejom, a bud so syrom alebo s olivami....olovrant jogurt cokoladovy alebo acidko alebo iny jogurt a vecera normalne teple jedlo,ale bez polievky /lebo polievky suzbytocne,iba vam narobia sarapatu v jedle,ktore prijmete za nimi/.....podla delenej stravy.....a ide to...v pohode....len si treba najst pre seba to najlepsie......

filipal
26. jan 2011

@usiko a ty si sem odkial spadla? 😅 😅 😅 😨

no.....hadam sa neurazis. prisla si sem chudnut, alebo radit?

michaelapillarova
26. jan 2011

@mirmaj takze radsej asi nemam kupovat, ved chudnut chudnem aj tu s vami a presne tak jogurt si mozem zobrat na olovrant

michaelapillarova
26. jan 2011

@usiko tak ja napriklad som kojenim pribrala a nie chudla a jedla som zdravo, ale mozno to je aj tou stitnou zlazou

mirmaj
26. jan 2011

@michaelapillarova myslím že radšej nepokúšaj osud a za 15EUR si kup niečo pekne na seba 😉
@usiko ešte mi skús poradiť ako sa mám naučiť jesť vtedy ked som hladna a nie vtedy ked mam na niečo chuť? vtedy si mám čo hrýzť do palca? 😀 😀

michaelapillarova
26. jan 2011

@mirmaj no presne tak 🙂 kupim si radsej nieco na seba

nanika
26. jan 2011

@mirmaj loooooooooooooooooooooooooooool

@usiko prispela si troska nevhodne, tato tema, ak by si si precitala par stranok do zadu je o zdravom chudnuti. Ako pozeram tvoj jedalnicek, od odporucani lekarov a dietologov, co jest, kedy jest a kolko jest je dost mimo. Ale ako hovoris, treba si najst pre seba to najlepsie, my sme si uz to naj nasli. Dakujeme za tvoj nazor, ale uz sem prosim neprispievaj, dakujem za pochopenie.