icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
12. okt 2010

@nanika uz mi totalne unikaju suvislosti, neviem co som hovorila, ale urcite som nemala na mysli bukovskeho 😀

adky
12. okt 2010

@diabolico joj ty....ved v hlave----musis sa kompletne cela preprogramovat a zapnut pozitivne myslenie....a otvorit dvere pevnej voli,ktoru si pocas tehotenstva zamkla do pivnice 😀 😀 😀

yennn
12. okt 2010

@diabolico "ON" je ta diera co vidis na hlave pod nosom 😀 😀 😀 😀 😀 😀

yennn
12. okt 2010

@adky si dobrá. Nakoniec budeš ty ašpirovať na Veselého v ženskom vydaní 😀
Lebo dať si maďarský guláš so sójovým rožkom to by som nezvládla ani ja a to si myslím že mám momentálne vôľu pevnú 🙂
Vieš čo si myslím ???? Že ty to do silvestra tutovka zmákneš s 9 na začiatku! 😉 Úprimne vážne.

diabolico
12. okt 2010

😀 😀 skusim ked najdem dam vediet 😀
ale nie snaha tu bola a stale je len skoda ze je to stale len pri snahe aj ked kilo dve tri zhodim potom zase dlllllhoooo nič. Ono mne nejde ani tak o vyzaž zatial to ujde ale mslim ze svojou vahou(kg) som stratila chut na sex ☹ preto to musim nejak riešit a som rada že je tu taka tema bo ked počuvam ako po porode všetky schudli aj 20-30kg tak si mysli ze urcite klamu to nie je mozne 😀 😀 prepodladam ze asi len u mna.
Ja som sice schudla po porode asi 3100g to vazil Moj syn ale kedze to bolo take dobre dieta tak som zacala asi od radosti priberat( ze tak krasne spi, neplace...)

adky
12. okt 2010

@yennn Ojojoj,ze jaky kompliment,šiknem 😀 😀 😀 😀 😀
Ale nie,vazne....co je zle na madarskom gulasi so sojovym rozkom? Ved to bola mnamka 😀 😀 Pred 3 rokmi som presne toto jedla 4-5x do tyzdna na obed 😀 😀 navarila som si vecer plny kotol gulasu a mala som ho dlllllho 😀 😀 😀

adky
12. okt 2010

@diabolico 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Toto si dobre napisala.....Ja som po porode schudla 3700g (vaha mojej dcerky) a tak priberala a priberala a priberala .....a teraz hor sa na chudnutie,pocas tehotenstva som sa nažrala dost-to co a kolko som pojedla by chudemu stacilo na 10 rokov 😀 😀 😀 😀

diabolico
12. okt 2010

Tak tak uplne suhlasim

vejula
12. okt 2010

@yennn no ja som sa už kitchime ospravedlnila za moj tvrdy vyrok,,, ja som totiž pochopila zle ten jej prvy prispevok a myslela si že od nej v tom 7 mesiaci odišilk, preto som to povedala tak drzo.. mylim že ona moje ospravedlnenie prijala, inak nikomu nechcem samozrejme hodnotiť jeho manželstvo...

yennn
12. okt 2010

@vejula Vejulka, ved ja som citala ze si sa ospravedlnila, ja som samozrejme nemala na mysli nikoho konkretneho, ani tvoj prispevok. Ver mi 🙂 Skratka som len chcela aby sme neriesili manzelstvo v tejto teme. Ale @adky povedala ze by sme scvokli, keby sme sa bavili len o kilach, takze uz som ticho. 😝 Takze som pochopila ze to mozno bol len moj pocit, ostatne to mozu vidiet inak, takze uz nebudem zasahovat do smeru diskusie, slubujem, dva prsticky do nebicka 😀 😀 😀 Ozaj som nechcela vyzniet ako admin, ze vam zrusim diskusiu, na to nemam ani opravnenie, ani chut. 😝 Takze diskutujte a ja sa proste len nezapojim 🙂 🙂

yennn
12. okt 2010

@adky co je zle na gulasi s rozkom ked ostatni jedia knedle? No predsa gulas s ROZKOM 😀 😀 😀

kitchima
12. okt 2010

@yennn dobre, uz sa drzim temy 😉 takze musim dat dole 6-7 kg. pre zaciatok mi stacia 3. len nemozem sa moc obmedzovat na strave, kedze kojim a cvicit moc nie je kedy... ale nejak to uz musi ist 😅 idem si kupit svihadlo a budem skakat, vraj to je fajn 🙂

adky
12. okt 2010

@kitchima si neviem predstavit skakat s naliatymi prsnikmi 😀 😀

adky
12. okt 2010

@yennn aaale,kazdy ma ine chutky,naaahodou-vyskusaj a uz nebudes chciet knedlu ani vidiet 😀 😀 😀

yennn
12. okt 2010

@kitchima inac uprimne, fakt ta obdivujem, ja ked si predstavim, ako som bola este 7 tyzdnov po porode psychicky (hormony) a fyzicky rozhadzana, urcite som nemyslela na to, ze mam chudnut. Kde ze by som vtedy isla kupovat svihadlo, ved ja som pomaly ani von nevychadzala 😀
Tak drzime palce 😀 Inac - co to znamena "pre zaciatok" 3 kila? Mas na mysli nejaky raketovy start? Aky mas plan? Mozme nejako pomoct / poradit? Okrem toho ze sa budeme jedna druhu podporovat...

kitchima
12. okt 2010

@adky kupila som dobru sportovu podprdu, tak to je ok 😉

yennn
12. okt 2010

@kitchima alebo kocky tu spominali nejake domace Zumba DVD alebo nejake odkazy na zumba stranku. Ked uz mas tu sportovu podprdu 😝

yennn
12. okt 2010

@adky takze hovoris ze "rožko-vepřo-zelo" ? 😀 😀

kitchima
12. okt 2010

@yennn ja som zacala "jemne" cvicit uz na 9-ty den po porode, ale mala som potom bolesti, tak som s tym prestala (nechcela som si ublizit, to nam radili v porodnici, ze od druheho dna po porode mame cvicit). a tak neviem, pre mna to bolo ine, prisla som domov z porodnice, stari rodicia mi hodili synceka a caw, staraj sa. tak som musela hned fungovat s dvomi detmi. a to pre zaciatok pre mna znamena, kym sa mi moj drahy vrati 😀 takze mam na to este 33 dni. teoreticky, dalo by sa schudnut kilo za 10 dni, nie? a ked dam postupne dole vsetko, potom zacnem pracovat na formovani postavy. teda nejake posilnovacie cviky. len musim prestat najprv priberat. takze uz nic sladke pre zaciatok 🙂 a prestudovala som uz nejake clanky, ze treba anaerobnu cinnost na chudnutie, tak snad to svihadlo zaucinkuje 😉
nad zumbou som rozmyslala, ale tolko casu denne nenajdem. mala sa chce stale nosit v satke, aj teraz ju mam na sebe ...

adky
12. okt 2010

@yennn jo jo jo.....mnaaaam 😀 😀 😀 ....netreba nam kysnut z kysnutej knedle....uz sme rozkysnute dost,ci nie? 😀 😀 😀

yennn
12. okt 2010

@kitchima 3 kila za 33 dni zmaknes uplne v pohodicke! 🙂 prestat jest sladkosti je vyborny zaciatok 😝
Len teraz mam silny pocit, ze svihadlo je aerobna cinnost. Anaerobna cinnost je joga, kalanetika, posilovanie, pilates. Teda... mozno mas taku kondicku, ze ti skakanie na svihadle tep nezvysi, to neviem 😀
Mozno poradi niekto iny, ale myslim ze svihadlo anaerobne nie je...
Aj nam radili zacat cvicit hned, ale teda... HA-HA-HA . Nehrozilo.

yennn
12. okt 2010

@adky oukej, ale potom co takto "sójorožko-sójomäso-zelo" ? 😀 Keď už, tak už, nie?

adky
12. okt 2010

@yennn mnam,sak sojomaso je vyborne-vidis,dik za tip-som nanho zabudla (aj ked soju tiez nesmiem pre tie lieky,ale neva-to ma az taknezabije 😀 😀 😀 😀 ) .....musim si ju spravit,ved sojove maso je fantasticke 😀

sssimi
12. okt 2010

@yennn už som ich našla. Dik. A ten chlopčisko na konci 😕 Ja, že aký 16 ročný fagan a tam že 35 😀

yennn
12. okt 2010

@adky pocuj ty fakt nesmies zelenu zeleninu? To som este nepocula - ved to je vsetko - salat, hrasok, uhorka, cukina, brokolica .... a cojaviem este co. Co potom mozes? Zltu papriku, paradajku, kukuricu, karfiol a to je vsetko? ☹

yennn
12. okt 2010

@sssimi co hovoris na Zdenku? Ani sa to verit nechce, ze? Aj Betina je super...

kitchima
12. okt 2010

@yennn takze som tam poplietla pismenka? 😀 samozrejme, treba cinnost, kde sa tep zvysi 🙂 a to je u mna teraz aj ked idem dat oprat veci do pracky 😀 tak svihadlo ma asi aj zabije 😝 ale idem do toho, hned zajtra ho kupujem

sssimi
12. okt 2010

@adky
@kitchima
@yennn fúha, ani ja si neviem predstaviť skákať na švihadle mesiac po pôrode. Asi by mi cecky hlavu rozbili. Ja som totiž z Cčok prehupla na Ečka. A kedže po pôrode som si pri každom kýchnutí aj cvrkla, tak po skákaní by som sa asi aj pocikala 😉 . Našťastie to mám šťastlivo prekonané, lebo byť v 22 rokon inkontinentná by asi nebolo moc príjemné. Inak ja som mala na sebe mesic po pôrode len 4kg, ale keďže som vtedy riešila len kojenie a malú tak som sa za pol roka prepracovala k +8mim ☹

sssimi
12. okt 2010

@yennn Všetky sú tam bohovské. Hlavne tá prvá-necháááápem 😕

kitchima
12. okt 2010

@sssimi ja som z velkosti 75 C na 75 F 😖 ale podprda to podrzi 😀 bola som uz 3x behat, ked prisla navsteva, som uspala rychlo deti a ze cawte, o 20 minut som spät 😀 ale, popravde, skoro som dusu vypustila. kondicia 0 bodov. pred tehu som mala 55 kg, pred porodom 71kg. a minuly tyzden to bolo uz iba 60. a teraz zase 63 😔 neviem co sa deje. vazim sa vzdy po tyzdni a ma to moc nepotesilo