Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@michaelapillarova moja dobra rada pre vsetkych, aj ked pochybujem ze na fantazii by neboli KJ:
AK NA OBALE NIEČOHO NEVIEŠ NÁJSŤ ÚDAJE O ENERGETICKEJ HODNOTE, POTOM TO NIE JE PRE TEBA 😀 😀
@yennn Dakujem 😀 fakt tam neviem najst KJ
@michaelapillarova vies, ja napriklad papam smotanove DUO Mňam rajo jogurty (čokoladovy, piškotovy, tiramisu, karamelovy....) .... ten ma az 10% tuk. Takto to znie ako pecka, ale so svojimi do 900 kj sa mi v pohode zmesti do denneho prijmu. Ja to beriem tak. Predtym som ziadne jogurty nelubila, ked som skusala nizkotucne, tak to boli totalne donucovačky, ani activiu moc nemusim ovocne.... tieto su vyborne (bodaj by nie 😀 ) a ja z nich nepriberiem ... takze tak. Mozno to nie je odborna rada, ale u mna funguje 😉
@yennn tak som si to dala do googlu a ma 435KJ
@yennn a kedy si ho davas? iba doobeda mozes? 😵
@yennn
@michaelapillarova
tam by som sa skor sustredila na sacharidy 🙂
@jojina11 citam ze budete mat tesco... super. Ale zase neocakavaj vela, az kym tam nevkrocis. Iste ze je to viac oproti obchodu, v ktorom si na sobotu treba chleba objednat 😝 ale my sme sa v ciernej vode tiez tesili ked stavali tesco a ajhľa - hov..o tam maju. Resp. maju zakladne potraviny. Chces chlieb? Mame. CHces jogurt? Mame. Syr? Aj ten. Muku? Jasnacka.... ale ze by bolo na vyber? A vecer uz nemaju ani ovocie ani chlieb ☹ Ked to bude supermarket, tak to budu obycajne potraviny. Ak by bol hypermarket.... to by bolo ine.
(sorry za schladenie 😀 )
@michaelapillarova hej, jasne , cokolvek sladke papam iba doobeda na desiatu (pokial zrovna nemam žravku) 🙂
@nanika preco na sacharidy? Nestaci si sledovat pocet KJ ? Tam som sa este nedostala a ani tak skoro nebudem riesit...
@yennn 10 perc.jogurt si das?to by som nemohla
dobre jogurty bez smotany su RAJO vanilka,cokolada a tie ovocne od nich,obsahuju do 3 perc tuku a tie mozme,celkovo jogurty do 3 perc mozeme,ja strasne lubim klacisky smotanovy biel jogurt znacku neviem taky modrobiely obal maju,ale tak nedam si
@groka pre mna zahadnu, ty si tu o tom asi mozno uz vravela, ale kedze ja som tu nebola, tak som ani nevedela ze mas problemy, takze mne ta sprava nic neprezradila (ved si ju precitaj znovu ocami cloveka ktory netusi ze sa nieco deje 😉 ). Ale v pohode, nic sa nedeje.
PS: mm ju ma odoperovanu, a berie 100 - tak preto som si tipla ze stitnu zlazu rozpravas 😀
@yennn v pondelok ideme do stosu na liecenie, tak tam bude strava tri krat denne, co si mam dat na olovrant podla teba ? dakujem 😉
myslis ze nepriberiem tam? 😒
@groka aj ja sa na nu liecim
@yennn no to aj ja som sa niekde dočítala, že celozrnné pečivo nie je vhodné....jéj baby sorry sekla som sa tam je písané, že medzi 9-12 sa môže už dať okrem bieleho aj tmavé...my sme s mm prednedávnom dali malému kúsok cerálnej kaiserky bo nič iné doma nebolo a on chúďatko tak díval, že a mne nedáte??...tak sme mu dali a myslím, že všetko bolo o.k.
@michaelapillarova na ako dlho ides na liecenie? Ides autom? Neviem co/kde je stos... su tam potraviny?
@yennn mne sa zhnusili nizkotucne jogruty tam kde je napisane NIZKOTUCNY je to humus cisty,tam kde napisane 0,1 perc tuku a podobne tie su velmi dobre,napriklad v lidli maju dobre jogurty
mm som vcera nakazala activiu bielu,lebo zas mam nejake crevne problemy ze zelenu bielu a on kupil zelenu bielu sladku,fuj skoro ma mrdlo,nevadi,dam dnes na olovrant zajtra na olovrant
a na valentina som si kazala kupit Fitness lipenky jogurtive,ja ich milujem,ziadnu cokoladu ci dezert a neviem co este
@yennn je to asi 50 km od Kosic, ano ideme autom od 7-17. 2
Zevraj su tam niekde aj potraviny
na obed som si spravila instantnu polievku neviem ci to je vitana ci co hnrcekova a ma tusim 161 KJ a nema vela ani tukov ani sacharidov,co som bola prekvpalena

@macekovam dve jablka na desiatu su bomba na vyhladovanie, sa nedivim ze o jedenastej si uz obedovala. Daj si jablko a jogurt. Alebo jablko a keksik, myslim ze by si sa stale mohla zmestit do limitu