icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
3. feb 2011

@katy30 v akom zmysle? Pijes vela, malo, zabudas alebo nerovnomerne...

jojina11
3. feb 2011

@yennn no hlavne sa snažím pravidelne a neriešim už počítanie, lebo som z toho bola na nervy, ale ved zlé svedomie nemám, tak som neni na seba zlá

jojina11
3. feb 2011

@katy30 aj ja ťa tu pekne vítam, je to tu o podpore, takže spoločne to ide ľahšie

katy30
3. feb 2011

@yennn ako kedy . skor malo mam pocit. Chodim z malym von aj doobeda aj poobede. Takže ak vela pijem ,z rana vydem von potrebujem po chvilke ist na wecko. Je to taky zacarovani kruh. Mozmo ked si organizmuz zvykne bude o.k

katy30
3. feb 2011

@jojina11 dakujem

yennn
3. feb 2011

@jojina11 ja myslim ze pocitanie kj nie je vobec povinne, myslim ze ludom sa dari uspesne chudnut aj bez toho. Ja som si pocitala len raz v zivote, aj to zo zvedavosti. Podla mna pocitanie je take dovzdelavanie sa, ked chce clovek vediet viac. Ale nie je to nutnost na to aby clovek schudol

elen58
3. feb 2011

@katy30 tak vitaj medzi nami a mimochodom aj ja som začinala s vahou 68 kg mi to vadilo kedže pred porodom som mala tak ako ty a teraz po 2 mesiacoch mam skoro 4kg dole a idem dalej sice to ide pomaly, ale ide to 😀

groka
3. feb 2011

@katy30 vitaj medzi nami uspesne chudnucimi 😀 nech sa ti u nas dari

baby co je s @katkav

groka
3. feb 2011

@yennn a vies co je najspravnejsie?ale u mna sa to neda nejako
2/3 vypit do obeda,tak sa vraj ma pit,co je na tom neviem,ale dobry zdroj poradil

groka
3. feb 2011

@yennn ved som ti pisala,ze papame skoro rovnako
ja viiem napriklad co so mnou urobi sladke,ak dlho nechudnem
ja viem ze mojich este 29 kil bude chudnut urcite do konca roka,takze ked sa ma niekto spyta za aku dobu som schudla toto tak poviem rok a oni ako si to dokazala tak dlho?jasne,chapem presne co si tym chcela napisat,no a nevime nevieim ,ci nedam zajtra na desiatu ten moj vysnivany smotanovy mnam od raja pistaciovy,ja si ho normalne pojdem dnes kupit ked pride domov mm 😀

adriana8
3. feb 2011

ahojte som tu nová...mozem sa pridat?

jojina11
3. feb 2011

@yennn máš pravdu, mňa to skor odradzuje ako mi pomáha, ale ked to niekto chce robiť, tak nech sa páči, je to každého osobná vec a keď im to aj pomáha tak je to fajn 🙂

@adriana8 ahoj a vitaj, ak si prečítaš túto diskusiu trošku dozadu, tak prídeš na to ako to tu chodí, ak máš nejaké otázky kľudne sa pýtaj

groka
3. feb 2011

@jojina11 spravil uz niekto v sukromke nieco ako pride nova tvar a rovno ju presmerujeme tam nech si precita nieco o zdravej vyzive,=racionalnej strave ako sa stravujeme?nech nemusi kazda haldat v 444 stranach,ved to je o drzku

jojina11
3. feb 2011

@groka asi nie neviem, v súkromke sú len odkazy na stránky či nie??

sanym
3. feb 2011

Ahojte. Čítam vašu debatku o jogurtoch a práve si pochutnávam na Zvolenskom - smotanovom s jahodami. Ja nejak veľmi neriešim kj ani tuky, hovorím si, že oproti tomu čo som požrala za jeden deň predtým než som sa k vám pridala je jogurt na večeru úplná pohoda. 🙂 A kilečká zatiaľ idú dole - už skoro sedem, takže som spokojná. Keby sa to náhodou zastavilo, potom to možno začnem viac prehodnocovať.

adriana8
3. feb 2011

ja som isla do porodnice zo 108kg z porodnice zo 100 😀 ...pribrala som na 104 😠 ...potom som začala cvičit pravidelne jest...zhodila som na 94kg 😀 ..potom so prestala cvičit a prsvidelne jest a pribrala som naspat na 104kg 😠 a teraz som otehotnela som v 11tt a schudla som (teraz som sa vážila) na 101.5kg 🙂 ...no neni o čom...som zvedavá s kolkými kilami pojdem do porodnice 😉

groka
3. feb 2011

@adriana8 ty si tehotna a vlastne chces schudnut?

katkav
3. feb 2011

ahojte baby, nemala by niektora z vas chut pokracovat v tabulke novacikov? bohuzial v pondelok nebudem mat vobec cas nahodit udaje do tabulky, mozno az vecer a ak by sa nasiel niekto, kto by bol mojim pokracovatelom, bolo by to super 🙂 momentalne mam bohuzial prilis vela stresu a neprospieva to ani mojmu chudnutiu, asi si s tym dam na chvilku prestavku, takze sa vypytam aj von z tabulky od Janky 😉

vikykis
3. feb 2011

@katkav ak mi vysvetlis ako ja sa na to podujmem neprispievam casto ale citam vas stale

grenka
3. feb 2011

ahojte baby som tu nova tak sa chcem aj ja zapojit do debaty o chudnuti...som 2 mesiace po porode a mam pocit ze skor prieram ako chudnem...a to este k tomu aj kojim 🙂

vikykis
3. feb 2011

no ja to flakam
taky sme vsetci chori cely den len sople utieram teploty meriam sama ledva zijem vecer zisitm ze som ani nepila takze moj pondelkovy vysledok bude smutny ale polepsim sa aspon dufam

grenka
3. feb 2011

@katkav ahoj pozeram ze tvoj maly sa narodil v takom tyzdni aj den na chlp sedi 😀 ako moj drobec....kolko ti vazil bol donoseny?nas mal 3300g a povazovali aj povazuju za nedonoseneho.....popritom bolo vsetko v poriadku a ani v inkubatore nebol....

katkav
3. feb 2011

@vikykis si velmi zlata, napisem ti do IP...prajem skore uzdravenie, to musi byt hrozne, ked ste vsetci chori, ved sa snaz pit aspon cajiky 😉 veela cajikov 😉 teraz ma byt chripkove, tak cakam, kedy to aj k nam domov tato donesie z prace

vikykis
3. feb 2011

@katkav s nimi je tolko roboty ze nestiham ani na wcko ale snad uz bude lepsie
uz chcu aj von ja uz mam dost sedenia doma

vikykis
3. feb 2011

@grenka na mna teiz nefunguje povera ze kojenim sa chudne skor naopak

elen58
3. feb 2011

@katkav ahoj Katka neviem čo sa sice v tebe teraz odohrava ale myslim že by si mala pokračovat dalej hlavne teraz ked ti to tak krasne začalo ist,možno je to len daka kriza a tu s babami ju určite prekonaš rychlejšie ako sa trapit sama navyše ,čo sa stane ak stres začneš zajedat,čo bude s tvojou snahou schudnut ? Držim palčeky aby si to čo najskor prekonala a ak to bude nevyhnutne vtom pripade si tu pauzu daj ,ale v prvom rade sa daj dokopy,drž sa! 😀 😀 😀

katkav
3. feb 2011

@grenka mal 50 cm a 3150 gramov, keby sa narodil o den neskor, tak je vsetko ok 😉 v inkubatore vraj byvaju po porode vsetky deticky kvoli teplote, ale kvoli inemu dovodu v nom nebol. Apgarovej skore 10 z 10. Museli sme iba balit nasiroko a trosku mu sem tam ubieha ocko, ale nastastie sa narodil, kedy sa narodil, lebo mal okolo krku pupocnu snuru, keby sa narodil neskor, mohlo byt aj neskoro, na to ani nemyslim 😉 Este si kratko po porode velmi nechudni, zmen biele pecivo za celozrnne, aby maly dostaval v mliecku to najlepsie, co moze, nekrm sa sladkostami, viem, ze zeleninka mu este asi robi zle, ale skus zaradit do stravy aspon nejaku, napr. mrkvu, petrzlen, vsak uvidis, co mu bude vyhovovat 😉 snaz sa papat pravidelne, pit pijes urcite vela kvoli mliecku, nie je pravda, ze sa clovek musi nadajat Vineou, aby mal mliecko, musis sa snazit co najviac oddychovat a papat pravidelne a mliecko bude aj ked budes pit len vodu a cajiky.

grenka
3. feb 2011

@vikykis a po kojeni....moja segra ta az po kojeni schudla,dovtedy nemohla vobec aj ked sa obmedzovala....ja tiez viacej uz pijem ako jem a mam pocit ze aj z tej vody priberam 😀

katkav
3. feb 2011

@vikykis my mame zladovatele schody pri rampe, takze ak chcem ist von z bytu, tak musim davat pozor, aby som sa nezabila, alebo nevysypala maleho z kocika, mame totiz 8 schodov, ci kolko a prve tri su riadne zladovatele, manzel mi slubil, ze tam nasype sol, takze zajtra sa mozem ist vyvetrat a trosku si vyvetram aj hlavu. Prave som sa dozvedela, ze v pondelok nastava zmena, takze v pohode mozem zapisat udaje ja 😉 Ale asi by som uz potrebovala nejaku poriadnu dovolenku 😉 bez lekara trva chripka 7 dni a s lekarom tyzden 😉 to prejde.
@elen58 si zlata, zajtra si davam restart, lebo tento tyzden je uplna hroza, o pravidelnom stravovani sa mi ani nesnivalo cely tyzden, pit pijem, sem tam, asi len 2 litre dam za den, jem vsetko co mi pride pod ruku, citim sa ako bulimicka, dnes padli kekse za vlast, aj trosku chipsov, najlepsie na tom je, ze mi to vlastne ani nechutilo, ale dostala som taky amok, ze si musim dat, ze hruza 😉 no tento tyzden je uplne hrozny. V pondelok sme boli pozriet mojho tata v nemocnici a vtedy na mna dolahla taka riadna depka, plus som nemala pri sebe ziadne jedlo, vyhladovana som prisla domov a nejak sa neviem dostat do starych kolaji a dnes je stvrtok. nastastie vaha je ako tak v pohode 😉 porazi ma asi.

grenka
3. feb 2011

@katkav tie sladkosti 🤐 uz skusam vselico aj zeleninku,aj kapustu a uz rozmyslam nad strukovinami....nic sa mu zatial nerobka,prdka si,brusko zatial neboli....vari sa dam potom do poriadku,mozno aj po kojeni 🙂