Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ja na veceru zeleninovu polievku s rozšprundlovanym vajcom a knedlickami
Manz. dnes zahlasil, ye sa ide zdravo stravovat 😀 . Viac zeleniny a ovocia.
@katy30 no ja by som ti navrhla trebars este tyzden pockat, kym si budes 100% ista, ze s nami do toho chces ist. V pondelok sa teraz odváž a pomeraj (prsia, pás, zadok, stehno) a zapíš si to. A ak ti nadšenie pre chudnutie vydrží ten týždeň, tak sa ozvi @katkav ci by ta zobrala do tabulky, zalezi to od nej, je toho uz dost a ak bude chciet, tak jej nadiktujes udaje z tohto pondelka, a vlastne hned aj druhe. Chapeme sa? Alebo Katka nech sa vyjadri co si o tom mysli sama 🙂
a moj manzel ma do operacie prisnu dietu - a pod tym si predstavuje ze si v poluse kupi cerstvu bielu bagetu s niecim (tvrdi, ze mu tam dali maslo namiesto majonezy) 😀
Ahojte. Môj starší syn keď v nemocnici dostal rotavírus, nasadili mu prísnu diétu - prvý deň mu doniesli ryžový nákyp so slivkovým kompótom a druhý deň fazuľovú polievku so smotanou. 😀
@adky no, neviem ci to je take podobne STOP ako mas ty, ale celkom som na seba hrda. Uz sa mi to tento tyzden s niecim podarilo, som si prehovorila do duše a žiadna prejedačka nebola 🙂 Tak dufam... netvrdim ze je to navzdy, lebo ja nikdy nehovorim NIKDY.... ale verim ze tych zvladnutych situacii bude stale viac a viac pribudat 😉 Zajtra ideme na navstevu, tak uvidime ako zvladnem tú 😉 Inac dnes ma vaha milo prekvapila, ale nechcem sa unahlovat a to tu vytrubovat, lebo bol to dost velky skok, takze ratam ze pondelok bude trosku viac - ale hlavne ze som to cislo videla, a to ma namotivovalo velmi 🙂
Baby, pomoooc. Dnes mám prvú krízu, či čo. Som stále hladná a strašne nervózna. 😝 Rozmýšľam či to nie je PMS, mám pred menzesom. 😝 Ale doteraz som to nemávala, asi preto, že som sa dopovala čokoládou a teraz mi chýba, môže to byť z toho?
@sanym ano môže, ja som mala pred dvoma tyzdnami prvy "oficialne" mnou identifikovany PMS - by som zožrala aj kravu. A neviem či by ta krava nebola lepšia než to množstvo všeličoho čo som pojedla 😀
Ale chuť na niečo je jedna vec, ale hladná by si veru nemala byť. Ak máš neprekonateľnú chuť na sladké, tak hlad ti to len zaklincuje. Radšej si skús dať niečo malé na jedenie - šunku, syr alebo vajíčko... A potom keď nebudeš hladná, tak sa môžeš pokúsiť poriešiť alebo stlmiť tú chuť na sladké, ak ešte vôbec bude treba

@filipal a zase je teplo, takze to s chripkou bude este horsie ☹