Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn zaspala !!! ☹ ☹ ☹ Vqaha klesá,ale ja cítim že povolujem uzdu a už s anedržím tak nakrátko....aby som to uviedla na spravnu mieru,dam priklad: davam malej jogurt? nezaobide sa to bez ochutnania a nakoniec zistim,ze som zjedla stvrt kelimka ( pri 2 jogurtoch denne je to pol kelimka...cca 450 KJ ) ...robi Lubosovi desiatu ? min. 3 kolecka sunky skoncia vo mne....davam malej papat obed? stvrtka je vo mne.....sama si nespravim nic co by som nemala-ja len ochutnavam ....ale ked si to zratam na konci dna,lahko do seba takto dam 1500 KJ (zhruba) 😠
@debbie aha, myslela som ze by sa s cestovinami dalo spravit nieco este ked ich dovarim, aby sa nezlepili. Ok, dik za radu.
Sojove kocky namocit, osolit, okorenit, namarinovat a varit ako maso.
Zelenina: - ok, beriem na vedomie. A ty sa divis preco tak dlho kojim, sak to naschval, aby som nemusela, nie? 🙂
@adky inac nechcem ti podlamovat odhodlanie, tak to tak neber, ok? 🙂 Ale mam pocit ze tempo a tvrdost, aku si nasadila na seba, je z dlhodobeho hladiska tazko udrzatelne. Preto treba trosku povolit podla mna, nech to ide pomalsie, ale v klude bez stresu a asketickeho dodrziavania vsetkych tisicich dietnych prikazani 🙂
@yennn papriku tiez nemozem-je jedno aku ma farbu 😀 proste nemozem to,co obsahuje vitamin K....ani cviklu (ta je fialova),ani horcicu,zeleny caj,listovu a zelenu zeleninu,ale najviac mam zakazanu kapustu a kel-ale aj tak porusujem,len nie casto 😎
Jedneho casu mi vraveli ze ani hydinove maso a paradajky nemozem,ale nazor kazdeho lekara je iny 😠
@yennn aj soju mam zakazanu-a dost,ale tak nemozem sa az tak obmadzovat...ved sa zblaznim....napr. spenat zbuznujem,nemozem,dala osm si a mala som blbe vysledky s krvou-hustu krv-pre mna co mam v cieve zelezny kruzok a v bruchu sietku-nebezpecne 😔 ......takze sa takej zelenine vyhybam,mozem len korenovu-a paradajky tiez jem ...robit sa s tym neda nic,warfarin (tie lieky) budem brat do konca zivota (lebo som mala trombozu spojenu s plucnou emboliu,keby som mala len trombozu-lieky by som brala len pol roka a mala by som pokoj) 😒

ahojte babule ;) no ja sa držím ale zajtra bude skúška ohňom tak ako stále ale dnes som mala na obed ryžový nákyp 😅 😅 😅 😅 😅